Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @ATS16 bunu okumuştum aslında sorum şu randevusuz gitsek konsolosluğa Washington dcye elden bu evrakı verebilir miyiz online buldum evrakı ama nasıl verecegim bunu öğrenemedim.. teşekkürler

• @begumm posta ile kabul ediyorlar ben sayfasına girdim direkt orada yazıyor işlemler ve formda var link aşagıda

• @akara teşekkür ederim ama posta geç gidebilirmis ben elden vermem mümkün mü acaba onu merak etmiştim bunu görmedim sanırım elden de oluyor.

• @begumm evet orada randevu alma bölümüde var randevu alıp gidebilirsiniz. Ama sizin postaya verdiğiniz tarihi yada formu doldurduğunuz tarihi dikkate alırlar kanımca.

• ⭐⭐⭐⭐

@begumm

Bildiğim kadarıyla tüm yurtdışı temsilcilikler randevu esasına göre çalışıyor ve işlem yapıyor. Ben göç etmemize müteakip Chicago konsolosluktan randevu almak için sisteme girdiğimde 2 ay sonrasına randevu verdiği için, hali hazırda ABD’ye girişin üzerinden 20 iş gününden fazla bir sürede geçtiği için çok önemsemeksizin @deebee’nin deneyiminden de yararlanarak USPS’den $19 tutarında money order alarak evrakları posta yolu ile gönderdim. Durumu anlatan bir email gönderdim ama geri de dönüş yapmadılar.

Evrakları içeren zarfın konsolosluğa teslim edildiği tarihten 40 gün sonra adres değişikliğim yapıldığına [email protected] adresinden gelen email ile “Taahhütlü posta ile yapmış olduğunuz adres beyanı bildiriminiz temsilciliğimize ulaşmış ve onaylanmıştır. En iyi dileklerimizle” yazılı email ulaştı ve e-devlette adresime yansıdı.

https://yesilkartforum.com/forum/post/376305

• @ATS16 @akara evet siteyi tekrar inceledim nüfus işleri kısmındaymis yoğun değil sanirim haftaya için randevu aldım. Sagolun

• @begumm biz LA konsolosluguna imzali teslim seklinde gorderdik su ana kadar. Iki kez yaptik bu islemi, hic sorunsuz adres degisikligi gerceklesti. Posta ile de cok kolay oluyor.

• @Lifepark-0
    Tennessee de cep telefonu faturalarını address proof olarak kabul etmiyorlardı. Diğer eyaletlerde faklı olabilir. Ben bu yüzden rental insurance yaptırıp ardından iptal ettirmiştim.

• merhabalar, Türkiye'de döviz bürolarından alınan dolarlarda yazı, damga gibi bazı lekeler olabiliyor. ABD'de bu paralar geçerli mi? Dolar da çizik var diye bankalar almamazlık yapabiliyor mu? Deneyimi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum

• @mrkc
    Selamlar, evet Amerika’da para sahte degilse bir kenari kopuk dahi olsa kabul goruyor.

• @ugursway Çok teşekkür ederim.

• @Ayhan2023 tebrik ederim ny ve njdede durum benzer anlattiklarinizla. Memurluk mu amerikami basligindada yazilara destek olur bu yazdiginiz ama genel olarak memurluktan istifa edip yada trde ort iyi standardi olanlar genelde pisman bu dogru. Gecen gun. Nyta biri trde guzel isim olsa bir dk durmam donerim
    Diyordu . Vatandas 20 yildir burda ne cocuk yetistirilir ne evller guzel diyordu.

• ⭐⭐⭐⭐

@burakshop 20 yıldır türkiyeye gitmemiş galiba. Burada çocuk yetiştirilmez diyip karşılaştırdığı yer türkiye. Çocukların imkanı, geleceği ve güvenliği olmadığı için insanlar türkiyeden kaçmaya çalışıyor. Ev konusuna gelirsekte türkiyedeki güzel evlerin halini her depremde görüyoruz maalesef. Amerika güzellemesi yapmıyorum buranın zorlukları kendine göre ayrıdır bunları bilip gelmeye karar vermek lazım aynı zamanda

• @Emre-Kurtulmuş Çok doğru, aslında negatif yorumlar da pozitif yorumlar da kendi içlerinde doğruları, yanlışları, kişisel deneyimleri ve dinamikleri barındırıyor. Benim gözlemim şu şekilde; genelde aşırı mutsuz olan kesim, biraz daha İngilizce’de homesick diye tabir edilen, sıla hasretini dibine kadar yaşayan insanlar, e bunun üzerine, düzgün bir iş bulamama, çarkı döndürme baskısı eklenince bir süre sonra her şey batmaya başlıyor. Bu sefer zamanında gözümüze güzel görünen şeyler, bir anda negatif etki yaratabiliyor, marketlerdeki çeşitliliğin yapay olduğunun farkına varma, ev sahibi olmanın kolay ama insanı sistemin içine sokan, hiçbir zaman oh dedirtmeyecek, uzun yıllar sistemin kölesi yapacak bir mekanizma oluşu gibi. Lakin mutsuz insan sayısında son dönemlerde gözle görünür şekilde bir artış var, bunda Trump’ın baskıcı siyasi politikaları, iş piyasasındaki durgunluk, serbest çalışan insanların gelirlerindeki azalma başlıca etkenler. Önümüzde sıkıntılı bir 3-4 sene daha geçireceğimiz aşikar, özetle ülkede kalıp tutunmak isteyenlerin biraz daha dirayetli, ayakları yere sağlam basan planlarla sabırlı bir şekilde devam etmesi gerekiyor.

• ⭐⭐⭐⭐

@erenotti beklentilerle karşılaşılanlar arasında fark olunca maalesef dediğiniz gibi memlekete, aileye, akrabaya duyulan özlem daha ağır gelebiliyor insanlara bence. Onun için biraz daha gerçekçi tavırlarla amerikaya göç etmek en sağlıklısı diye düşünüyorum

• Bu ileti silindi!

• @Emre-Kurtulmuş kusura bakmayin ama cankayada oturan ted kolejine 3 yasindan beri cocugunu veren komsusunun egitim seviyesi uni olan kari koca beyaz yaka insan begenmeyebilir. Amerikada cocuk icin ne guvenli! Okul basmalarimi uyusturucu mu lgbt propagandasimi cinsiyet degisimini destekleyen eyaletlermi!! Manhattanda haftada bir gun 35 dk bir kursun fiyati aylik 509 dolar central
    Parkta tenis kursunun fiyati 900 dolar..tr de bu kurslara ulasmak ucuZ ve beyaz yaka ailelere bakarsaniz hepsi cocujlarinin donanimli olmasi icin dolu dolu egitim vermekle mesguller..amerika da eski guvenli amerika degil

• @erenotti 2017 de dolar 2,90 lardayken amerikada alim
    Gucunu hatirliyorum nyta.horizon sut 5,99 dolardi simdi 8,99 dolar ayni maarkette. Ev kiralari ucru alim
    Gucu dustu. Dikkat ederseniz insanlar endiseli cunku is piyasasi daraldi ayrica sinirdan gelmeler okul kalitesini dusurdu.

• @burakshop Türkiye’nin en iyiler ile Amerika’nın kötülerini kıyaslarsanız ortaya böyle saçma sapan bir tablo çıkar. Türkiye’deki koşullar ve şartlarla asla kıyaslanmamalı ama illa kıyas yapmak istiyorsanız neyle neyi kıyaslayacağınızı bilin.

• @MomisCan trnın en iyilerini anerikanın en iyilerinden biri olan ny njle karsılastırdım. Burda yasayan burayı tercih edenlerden duyduklarım. kaldıkı 2017 den beride burdayım sizin gibi yeni de gelmedim.. amerikanın amerıka olduğu pandemi öncesi dönem var.trde ıyı sartları olan insanları mutlu etmeyebilir amerika saçma spanlık neresinde bunun!!yazarkende saygı sınırını bilmek önemli. Cokca fazla arkadasım son 5 senede avrupaya geçti hollandaya giden oldu ingiltereye gidende.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

144

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |