Hele cıksın gerisi kolay. İnsaat muh. meslegini arastırmıstım. Bir adet zor sınavı var. Fakat Gidergitmez Rahatlıkla ev tamiri yapıp satabilirsiniz mesela.Yeterki cıksın.Çıksın.çıksın!!!
-
-
İşten eve sabahleyin değilde, akşam olduğunda gelmeyi hayal ediyorum. Olur da bir gün temelli gidebilirsek, gece mesaisi olmayan, her geceyi evimde, çocuklarıma kitap okuyup, onları yatırdıktan sonra, kendi kitaplarımın arasında çayımı, kahvemi yudumlayıp, kısa bir makale okuyup, okuduğumu düşünüp hazmetmeye çalışırken uyuya kalmayı hayal ediyorum.
Hayatında resmi yazı dışında bir şey okumayan (bu resmi yazılarda basma kalıp cümlelerden ibarettir, çoğunlukla bir şey öğrenmeniz mümkün değildir.) kitap sayfası açmayan, iş konuşmaya gelince (konu farketmeksizin - her konuda) görüş beyan eden insanlardan bıktım.
İş yerinde amirliği, müdürlüğü elinden alınsa, geride kocaman bir hiç kalacak insanların; alçak dağları kendileri yaratmış gibi bir kanıya sahip olmaları bıktırdı beni. Bu adamların/ kadınların kendi üstlerine şirin görünmek için taklacı güvercine dönüştüklerini, astlarına ise şahine, pantere, aslana, kaplana, malkoçoğluna dönüştüklerini görüyorum. Bu bıktırdı beni.
Yirmi yıl önce, sıradan/vasat bir düz liseden mezun oldum. Yirmi yıl sonra ÖSYM 'nin sitesine girip kendi mezuniyet bilgilerime baktığımda imam hatip lisesinden mezun olduğumu gördüm. Sonradan İmam Hatip lisesine dönüştürlen, mezun olduğum lisenin eski öğrencilerinin tamamını imam hatip lisesi mezunu yapmışlar. Bu iki yüzlü zihniyetten bıktım.
Çocuklarımın da bu saçmalıklara maruz kalmadığı, çalıştığımda karşılığını alacağıma inandığım, kendi işime gücüme baktığım bir Amerika hayal ediyorum.
İyi geceler, iyi günler. Ümitleriniz gönlünüzce olsun.
-
Bugün ilginç bir çağrı aldım +1 27o-785-13oo,
Araştırdım, Kentucky çıktı
2019'den beri greencart lotosuna katılıyorum, böyle bir umudu olan biri için Kentucky güzel bir yer...Şöyle bir analiz yaptı chatgpt:
Amerika Birleşik Devletleri’ne (ABD) ait bir telefon numarasıdır. 270 alan kodu Kentucky eyaletinin batı kesiminde kullanılır ve Bowling Green, Owensboro gibi şehirleri kapsar. Yani bu numara muhtemelen Owensboro bölgesinde kayıtlı bir sabit hatta aittir. Ancak yaptığımız araştırmada, bu numarayla ilişkili herhangi bir resmi kurum, büyük şirket veya tanınmış kuruluş bulunamamıştır.
Acaba kazanan biri istenen CV tarzı bilgiler için ismimi numaramı falan mı verdi ya da diye düşünmüyor değilim...
-
@Ekto-Oktan Cok hakli ve gecerli bir sebep umarim ABD vatandasligini alabilen Turkish/Amerikan'lardan olursunuz!
-
Hemen tıklayıp inceliyorum Serap Hanım. Hem tavsiyeniz hem de iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim.
-
....yurt disina Calismaya veya temelli yerlesmeye gidenler icin ayaklari uzerlerinde duracak hale gelene kadar mutluluk cok azdir,,,, aile genc ise bir cok problem olur, cocuk yapmak cocuk buyutmek gibi,daha sonra borcsuz harcsiz bir eviniz olur ayaklarinizi yerden kesecek arabaniz olur iste o zaman mutluluk baslar. yurt disinin ayri bir mutlulugu,turkiyedeki gibi bir parti takip etmek veya taraftari olmak, olaylari izlemek, medyanin doldurusuna gelmemek durumlari olmayinca olur.
..hayat bir yarisdir ve her gunu degisik olabilir,insanlarin baslarina herseyler gelebilir,yani bir yerde mutlulugu tarif etmek cok zordur.kendimin hic bir SIKINTIM yok ama bir gun torunumun veya oglumun,kizimin hasta oldugunu isitince tum mutlulugum bir anda kaciverir.
..yaz aylarinda avrupadaki vatandaslarimiz turkiyeye gelirler hepsinin yuzlerinde mutluluk ifadeleri gozukur,iste 4 kisilik bir aileyele turkiyede bir ay nasil tatil yaptiklarini birde onlara sormak lazimdir.
-
....yukarda mysea arkadasimin yazdiklarina katiliyorum,evet o ulkede dogmadiktan sonra o toplumun paRCASI OLMak zordur,orda dogan gocmen coccuklari icinde zordur,cun ku gizli irkcilik vardir,bu dunyanin her ulkesinda aynidir,mesela turkiyeye gelmis suriyeliler hemen hemen 10 yil oldu toplumun bir parcasi olabiliyorlarmi,,,,diyelimki etrafta 5 amerikali ve iki gocmen var, adamlar gocmen olani ignor edip kendi aralarinda konusurlar ve gocmenin anlatacaklarina pek rahbet etmezler..bazi is yerlerinde gercek amerikali ve gocmen is icabi mecburen konusurlar........
..amerika cok kulturlu bir ulkedir,dunyanin her yerinden gelmis insanlar vardir,gocmen olanlar kendi gettolarini kurarlar,,,,baska bir sehirde yalniz basina yasiyan bir turk amerikaliyi evine yemege davet edemez amerikalida turku evine yemege davet etmez,gurbetciler icin o ulkede yapilacak en iyi sey salla basin i al maasini,tabiki iyibir meslek ve kultur varsa sahis yuksek mevkilere gelebilir ama mesai saati bittikten sonra gene yalnizdir,tabiki yazdiklarim kendi fikrimdir.
-
-
-
Birinin uyandırdığı iyi oldu buraları.. güzel anılar dinledim bir kaç bir şey öğrendim. Öğrenecek şey çok.
-
Sevgili dostlar nasılsınız - düşüncelerim değişmedi zorunlu hizmet süreme 5 yıl kaldı - o tarihe kadar işalllah ev ve birikimlerle beraber işalllah 150 000 doları geçeriz - bu para bana tek başıma yetecek kadar hem yatırımcı vizemi almaya hemde ilk 6 ay yetecek kadar onu biliyorum - kararımda kesinlikle kararlıyım - işallah o süre boyunca kendimi geliştirir ve kendimi bu anlamada sağlık yönünden bir sıkıntı yaşamam ...
Yaşım 46 olacak ama olsun kendimi iyi hissediyorum spor yapıyorum sağlık problemim yok şukur bakalım ve görelim o tarihe kadar gc başvurmaya devam .
işalllah isteğen emek veren istediği şeye kavuşur.
selamlar.
-
Merhaba. 2022 yılında Greencard çekilişini kazandım ve ailemle Amerika’ya giriş yaptım ancak 1 ay sonra Türkiye de deprem oldu ve evimin ve çevremin durumuyla ilgilenmek için ülkeye döndük sonra bir yıl dolmadan tekrar Amerika ya giriş yaptık 3 hafta kaldıktan sonra babamın hastalığı nedeniyle Türkiye’ye döndük ve dolayısıyla bu süreçte çocuk orada okula başladı ve Amerika’ya geldiğimizde işleriniz aksamaya başladı. Şimde tekrar amerikadayım ancak dönmemiz gerekiyor ve Greencard ımızın iptal olmaması için ne yapmam gerekiyor?
-
Merhaba forum ailesi, umarım hepiniz güzel bir gün geçiriyorsunuzdur. Bir süredir eşim ile beraber içinde bulunduğumuz aksiyonumuz ile alakalı Türkçe ve İngilizce olarak webdeki tüm içeriği sömürdükten sonra aklımdaki mevzuları yazıp bilgi paylaşımı yapabileceğim tek yer olan foruma geldim. Forum alt başlığı olarak anlamsız bir yer seçmiş olabilirim ama başlığı açabileceğim en mantıklı yerin burası olduğunu düşündüm, hata ettiysem eğer yöneticilerimiz doğru yere taşırlar umuduyla diyorum.
Konuya geleyim; Amerika’da yüksek lisans yapma aksiyonu içine girdik 2024 Ağustos ayı itibarıyla. Teksas eyaletini çok seviyor ve bir gün orada yaşayabilmek isteğimin zirvede olması nedeniyle Teksas özelinde üniversiteleri araştırdık. Çok iyi üniversiteleri bulunan eyaletin madden bize uygun olan en düşük rankli üniversitesi olan Texas State’e (San Marcos) karar verdik.
1 yıllık tezsiz inşaat yönetimi masterı hem ücretini karşılayabileceğimiz bir bölüm hem de 6 senesi profesyonel şekilde yaklaşık 12 senedir içinde bulunduğum sektörün Teknik Ofis (Planlama Maliyet Kontrol vd.) kısmına tam uygun olduğu için tercihimiz oldu. Toefl, referans mektupları, niyet mektubu derken geçen hafta başvuruyu tamamladık, şimdi dönüş bekliyoruz. Hakkımızda hayırlısı olsun.
Şimdi benim aklıma takılan iki husus var ve sizlerin yardımlarınızı, değerli yorumlarınızı rica ediyorum.
1)Texas State rank olarak düşük bir üniversite, mezun olduktan sonra 1+2 yıl opt hakkım olacak. Sektör tecrübeli bir insan olarak iş bulmak hususu imkansız mı? Bir çok yerde stem de olsa son yıllarda biz Türklerin iş bulamadığını tercihlerin hep hintli ve çinliler olduğunu okudum. Ayrıca çok iyi üniversiteler olmadığı sürece de iş bulmak imkansız diyenler çoğunlukta.
Opt ile devamında H1-B veya EB green card şansı oluyormuş insanların ama imkansız deniyor bunlar için de. H1 için kuradan dolayı kimseye çıkmıyor kolay kolay diyorlar ve hem H1 hem de EB için şirketler istekli değiller deniyor. Doğru mudur bu yorumlar bilgilerinize muhtacım.Biraz uzun yazdım sorularım kısa ama teşekkür ederim buraya kadar okuduysanız. Yorumlarınıza, fikirlerinize, yönlendirmelerinize açığım. Şimdiden yanıt veren herkese teşekkür ederim.
-
Selamlar değerli yeşil kart forum sakinleri, konuyu yanlış yere açtıysam affola yeni üye oldum 🙂 Türkiyede kurumsal bir şirkette çalışan, üç senelik tecrübeli bir yazılım mühendisiyim. Ancak ülkenin bilindik şartlarından dolayı ABD'ye bir şekilde gelmek istiyorum bu yönde tavsiyeleriniz nelerdir? Doğru bir karar olur mu? Seçenekler arasından baktığımda en kolay şekilde gelmek (GC çıkmadığı sürece tabi) yüksek lisans gibi duruyor ancak ücretler güncel dolar kuruyla fazla oluyor. İlerde oralarda kendi işimi kurma gibi bir hayalim de var. Teşekkürler şimdiden.
-
@Hurricane7433, içinde söyledi: Amerika'da isminizi değiştirmek isteseydiniz ne olurdu?
@isik Isa, diyebilirsiniz Isabel'in kısaltması gibi dusunebilirler. Yada Elisa da benziyor
Erkeğim
-
@baba-yaga Merhaba, 24 yaşında ve ikinci sınıf öğrencisi olacağım. Evet, askerlikle ilgili yeşil kart gerekliliğini biliyorum. Bahsettiğiniz programlara bakacağım, değerli yorumunuz için teşekkürler.
-
7 yıldır izlerim İdris ustayı onun sayesinde Amerikayı yeniden keşfettim diyebilirim.evet çekilişi kazandım kartı alabilirsem Amerikan rüyasını yaşamaya başlayacağım.Teşekkürler İdris usta.
-
Merhaba!
Avrupa
Artıları:
Yüksek sosyal güvence seviyesi: Avrupa'da, özellikle Almanya ve Hollanda'da, sağlık hizmetlerinden emeklilik ve yardımlara kadar güçlü bir sosyal güvenlik sistemi var.
Yaşam kalitesi: Avrupa şehirleri genellikle iyi organize edilmiştir; gelişmiş altyapıya, iyi bir ulaşım ağına ve kaliteli eğitim ve sağlık hizmetlerine erişim mevcuttur.
Çalışma koşulları: Avrupa’da iş-yaşam dengesi daha çok önemsenir. Çalışma saatleri ABD'ye göre daha kısa ve tatiller daha uzun olabilir.
Çevre standartları: Avrupa’da çevre korunmasına büyük önem verilir. Çevre temizliği, sürdürülebilir kalkınma ve yeşil teknolojiler aktif olarak uygulanmaktadır.
İş imkanları: Almanya, mühendisler, IT uzmanları, doktorlar ve diğer nitelikli meslekler için yüksek talep görüyor. Hollanda’da teknoloji, uluslararası ticaret ve iş dünyasında uzmanlara ihtiyaç var.
Eksileri:
Vergiler: Avrupa'da ABD'ye kıyasla daha yüksek vergiler var, ancak bu vergiler pek çok sosyal güvenceler içerir.
Dil engelleri: Almanya ve Hollanda’da birçok kişi İngilizce konuşsa da, yerel dili bilmek iş bulma ve topluma daha fazla entegre olma açısından önemli olabilir.
Bürokratik zorluklar: Avrupa'da vize, çalışma izni ve vatandaşlık süreçleri daha uzun ve karmaşık olabilir.
Amerika
Artıları:
Ekonomik fırsatlar: ABD geniş bir iş yelpazesi sunuyor, özellikle teknoloji, finans, tıp ve bilim alanlarında. Bazı sektörlerde maaşlar Avrupa'ya göre daha yüksek olabilir.
Girişimcilik: ABD'de kendi işinizi kurmak daha kolaydır. Serbest piyasa ve daha az düzenleme, hızlı büyüme ve girişimlerin gelişimi için daha fazla fırsat yaratır.
Dil: İngilizce biliyorsanız, ABD’de entegrasyon ve iletişim daha kolay olacaktır.
Çeşitli kültürler: Amerika, dünyanın her köşesinden gelen birçok farklı kültürü barındıran bir yer olarak bilinir.
Eksileri:
Sağlık sistemi: ABD’de sağlık sistemi pahalıdır ve sigorta her zaman tüm ihtiyaçları karşılamaz. Bu en belirgin dezavantajlardan biridir.
Tatiller ve çalışma koşulları: ABD’de çalışma haftası daha uzun olabilir ve tatiller daha kısa olabilir. Çoğu şirkette tatil süresi sadece 10-14 gündür.
Yaşam tarzı: ABD’de hızlı ve rekabetçi ortam, özellikle büyük şehirlerde, stresli olabilir.
İş Bulma:
Avrupa: Almanya ve Hollanda, mühendislik, IT, tıp ve bilim gibi alanlarda nitelikli uzmanlar için birçok fırsat sunuyor. Ancak, katı vize ve bürokratik süreçler nedeniyle işe alım süreci daha uzun sürebilir.
Amerika: ABD’de büyük şehirlerde birçok iş imkanı mevcut. Ancak iş piyasası rekabetçidir ve pozisyonunuzu sağlamlaştırmak için daha fazla çaba gerekebilir. Güçlü bir CV'ye ve profesyonel becerilere sahip olmak önemlidir. -
Savacı, 26 Şubat 2024'te ikamet ettiği New Jersey'de 60 yaşında kalp krizi sonucu öldü. 2 Mart 2024'te New Jersey de defnedildi.
kaynak
Tolga Savacı - Vikipedi
Tolga Savacı - Vikipedi
magazin on Instagram
magazin on Instagram
-
@pelinoaydin Çok teşekkürler. Detayları yazarım sonra.
Amerika'da tutunamayıp geri dönenler var mı?
-
@Atlantis00 merhaba. Arkadaşının saydığı koşulların hepsi bizde vardı. Ev araba ailelere düşkünlük iyi bir iş (iş yerinden aldığım resmi yazıda yazan bilgiye göre dolar karşılığı 6200 dolar olan aylık maaş. Bu belge ile burada ev kiraladım.) 12 Ekim 2021 de işten ayrıldığımda bana bağlı çalışan yaklaşık 30 yazılımcı vardı. 18 Ekim 2021 de Newyork ta işe başladığımda birimin en alt kademesindeydim. Rapor verdiğim kişinin doğum tarihi benim ilk işe başladığımdan bile sonrasının bir tarihiydi. Biz buraya tutunmaya değil oğlumuzun iyi bir eğitim alması ve vatandaşlık aldıktan sonra gelecek kaygısı yaşamaması için geldik.
Özetle kriterler herkese göre değişir ama green card a başvurup daha sonrada yerleşebilecek birinin burada başarısız olduktan sonra Aile ev araba gibi değerleri hatırlaması biraz garip.
Tutunamamak ayıp değil olmadı deyip geri dönebilirsiniz. Bu son derece normal. Biz bile oğlanın okul bitsin dönelim havasındayız. Bu tutunanamak değil. Tercih meselesi.Herkes için hakkında iyi olan ne ise o olsun. En azında bir şeyleri denemiş olmak bile güzel bir deneyim.
-
Selam arkadaşlar
Benim gibi geri dönen kişiler green card larını ne yaptılar? -
@yusufalak I407 formuyla birlikte iadesini yapabilirsiniz, ankaradaki yeni açılan uscis ofisi kabul ediyor olabilir belki artık amerikaya postalamak gerekmiyor olabilir ama emin değilim. Konsolosluğa mail atıp bilgi alabilirsiniz onunla ilgilide, iade formuyla alakalıda forumda başlık mevcuttu oradan detaylara ulaşabilirsiniz.geri dönüşü olmayan bu İadeyi yapmadan önce bir kaç ay bekleyin türkiyede biraz vakit geçirin derim yinede
-
@yusufalak Karar sizin tabi ki de ama Green Card sürecini tamamlamak için ciddi bir emek, zaman ve maddi kaynak harcadınız ve manevi olarak yıprandınız .Bence bu ciddi kararı vermeden önce biraz zaman verin .Türkiye gündemi sürekli değişiyor ve çok hareketlı zamanla kararınız değişebilir.
-
Gocmenlik zor istir, herkesin altindan kalkabilecegi bir sey degil. Birakin tamamen farkli bir dilin, kulturun oldugu cok uzak bir ulkeye gitmeyi, bir kac yuz kilometre otedeki baska bir sehire tasinip orada sifirdan baslamak bile cok cok zordur, yipraticidir.
Yalnizlik, aile ve arkadaslarini ozlemek, aliskanliklari ozlemek, maddi ve meslek olarak alt seviyelere dusup hatta sifirdan baslamak gibi konulari zaten herkes biliyor. Bunlardan bahsetmeyecegim. Gocmenlige heves eden, hele ki ABD gibi hem cok uzak hem de dunyanin geri kalanindan cok farkli bir yapisi olan bir ulkeye goc etmek isteyenlerin bilmesi gereken 2 konu uzerinde durmak istiyorum. Aslinda bunlar birbiriyle baglantili, icice sarilmis seyler.
1- Kendinizi taniyip ne istediginizi bileceksiniz.
Gocmenlige bir heves olarak girismeyin, hele ki tereddutleriniz varsa. Kenidinizi taniyip tanimlamadan amacsizca bir heves ugrunda yapilan her eylem sonucunda yol hayal kirikligina cikar. Amaciniz nedir? Neden ABD'ye gelmek istiyorsunuz? Bu sorunun cevabini tam verebilmeniz icin kendinizi, hayattaki amaclarinizi cok net bilmek zorundasiniz.2- "Maddenin dislamasi" veya "Mekansal dışlama" denen bir kavram var. Fizikte buna "Pauli Dışarlama İlkesi" deniyor. Basitce ayni uzay mekaninda ayni anda 2 cisim bulunamaz demek. Bir bardakta agzina kadar su varsa o suyu bosaltmadan baska bir sivi ya da maddeyi oraya koyamazsiniz. Bir otubus duragina ayni anda ayni yerde olacak sekilde 2 otobus yanasamaz. Bir park yerinde ayni anda 2 araba olamaz, ayni ocak gozunde ayni anda 2 tencere kaynamaz.
Hayatiniza yeni bir seyler koymak istiyorsaniz oncelikle eskisini cikarmak zorundasiniz. Yeni bir iliski istiyorsaniz eski iliskilerinizi silip kalbinizi bosaltmak zorundasiniz.
Yeni bir hayat kurmak istiyorsaniz eskiyi unutacaksiniz! Eskiden kurtulmadan yeniyi de ayni hacime koymaya kalkarsaniz ortaya karmakarisik ve sizi memnun etmeyen sonuclar cikacaktir.
Eskiden kurtulmak, onu hayatinizdan cikarmak zordur. Aynen gocmenlik gibi herkesin becerebilecegi, altindan kalkabilecegi bir sey degildir. Guclu bir zihinsel adanmislik ve kararlilik ister. Bunu genel bilinen bicimiyle "Konfor Alanindan Cikmak" olarak da tanimlayabiliriz. Halihazirda kurulmus bir duzen, ortam, imkanlar, rahatliktan bir sure icin veya tamamen vazgecmenk, feragat etmek herkesin cesaret edip uygulayabilecegi bir sey degildir. Boyle bir seye kalkisabilmek icin 1. maddeyi iyi anlamak lazim. Kendinizi taniyip amacinizi net olarak belirleyebiliyorsaniz feragat ve konfor alanindan cikip zorluklara gogus germek cok daha kolay olacaktir. En azindan psikolojik olarak cok dayanikli olacaksiniz. Sizi kolayca pes ettirecek bazi seyler hic bir sekilde etki etmeyecek, daha direncli olacaksiniz. Cunku bunlara ne icin katlandiginizi biliyor ve amaciniza, planiniza uygun yuruyorsunuzdur.
Buradaki bir cok mesajimda neden ABD'ye gelmek istedigimi yazmistim. Hatta yesilkartforum'a uye olduktan sonra buraya yazdigim ilk mesajda bunu cok net belirtmistim. Size kolaylik olsun diye 10 Mayis 2021'de, yani kazandigimizi ogrendikten 2 gun sonra buraya attigim o ilk mesajin ekran goruntusunu de buraya koyuyorum.
.

Bizler zaten Turkiye'de ortalama bir Amerikalidan cok daha iyi kosullarda yasiyorduk. Buaraya gelmemizin sebebi cok netti: Cocuklar icin! Yanisira bazi bonus beklentilerimiz ve amaclarimiz da vardi ama ana neden cocuklarin gelecegini saglama almakti. Onlara cok iyi ortmlarda ve okullarda iyi bir egitim saglamak, dil problemlerinin olmamasi ve ABD vatandasligi ve pasaportunun butun avantajlarini hayatlari boyunca kullanmalari.Cocuklarin gelecegi icin fedakarlik yapmaya karar verdik. Sevdigimiz, alistigimiz her seyi, butun konforumuzu, rahatligimizi biraktik ve amacimiza ulasana kadar her seye katlanmaya karar verdik. Belki attan inip esege bile binemeyecek, belki yaya yuruyecektik. Neyse ki sansimiz yaver gitti ve surecimiz olabildigince rahat ve sancisiz oldu. Ikinci yilimizi geride biraktik ve artik buraya tamamen alistik ve yerlestik diyeblirim. Geldigimiz seviye su anda geride biraktigimiz yasamdan cok cok daha iyi durumda. Ustune cocuklar cok mutlu ve cok iyi imkanlara kavusuyorlar. En onemlisi hayatimizda huzur var. Duzen var, kural var, kurallara uyan insanlar var, her yerde insanca ve saygili muamele var, adalet var, guvenlik var. Dunyanin hic bir yeri utopik derecede iyi veya cennet degildir. ABD'de bunlari olabildigince ust duzeyde yasayabileceginiz yerler var. Yerleseceginiz, yasayacaginiz yeri dogru secmelisiniz bu koskoca ulkede.
Bu 2 yilin sonunda insan psikolojisini allak bullak eden, huzur, rahat vermeyen absurd, bazen sapikca, insanin icini ofke ve stressle dolduran sacma sapan Turkiye gundemlerinden uzak kalmak bile cok buyuk kazanc.
Bu degsim, amaca inanmislik ve bir seylerden vazgecmeyi kabullenmekle basladi. Gelmeden onceki rahatligimiz, imkanlarimiz vs gibi seylere bencilce sarilip bagli kalmadik. Vazgectik, kabullendik, biraktik geldik. Cok zorlu gunler gecirme ihtimalinin bilinciyle geldik. Ilk 2 yilin, ozellikle ilk 1 yilin cok zor gecebilecegini kabul ettik ve bunun bizi yildirmayacagi konusunda kararli olduk.
Eskiyi cikarip atmadan yerine yenisini koyamazsiniz.
Hayatinizda yeni bir soluk, yeni bir seyler mi istiyorsunuz? Eskisinden vazgecmeyi ogrenmeli ve yeniye dogru giderken sizi bir cok zorlugun bekledigini bilmelisiniz.Ya da mavi hapi alip matrix'e geri donersiniz.
-
@yusufalak, içinde söyledi: Amerika'da tutunamayıp geri dönenler var mı?
Selam arkadaşlar
Benim gibi geri dönen kişiler green card larını ne yaptılar?Hocam seninkini ve esininkini iade edebilirsin...
Cocuklarin duzenini degistirdiniz, burayi azda olsa gorduler ve bu surecin bir parcasi haline geldiler... 10 yillik gecerliligi olan bir kart. Lutfen cocuklarinizin kartlarina dokunmayin eger resmi olarak sizinkilerin iptal durumu onlari etkilemiyorsa. Size zarari olmayan bir durum icin daha sonra geri donulemeyecek bir sey yapmayin.
Siz sadece annenizin yada babanizin soylediklerini mi yaptiniz hayatiniz boyunca? Belki onlarda kendi kararlari ile bir sey yapmak isteyecekler...
Aramizdaki samimiyetin bu mesaji yazazcak kadar bana hak verdigini dusunuyorum... Eger yaniliyorsamda lutfen beni uyarin

-
@yusufalak Tüm aile için Hayırlısı olsun.
-
@semavi fransada dogup buyumus arkadasim var. Kendisi vatandas olmaya hak kazanmadan 1 sene once ailesi kesin donus yapmis.
Arada bir Hala ailesine sover

Hintliler Sirf abdde yasamak icin hollanda karayiplerine,jamaikaya falan yerlesip passport almak icin bekliyor 10 sene.
-
Estafurullah abi. Sana her zaman güvenimin ve itimadım var. 1-2 ay bir aksiyon almayı düşünmüyorum. Bekle gör politikasını izleyeceğim. Bir avukat ile görüşüp. Doğru bir yol izlemeyi düşünüyorum. Hayırlısı bakalım.
-
@yusufalak, içinde söyledi: Amerika'da tutunamayıp geri dönenler var mı?
Estafurullah abi. Sana her zaman güvenimin ve itimadım var. 1-2 ay bir aksiyon almayı düşünmüyorum. Bekle gör politikasını izleyeceğim. Bir avukat ile görüşüp. Doğru bir yol izlemeyi düşünüyorum. Hayırlısı bakalım.
Avukatlik bir durum yok, her koyun kendi bacagindan. Cocuk ileride gelmek isterse o donem annem babam vazgecti, ben simdi gelebiliyorum diyerek yuksek ihtimal girer. Bir cok ornegi var bunun. Amerikada geliriniz olmadigi icin muhtemelen tax vs yapma sorununuzda olmaz. Yinede bir bilene danismakta fayda var. Daha da onemlisi, oluruna birakip bir kac ay bu meselesi sogutmak daha mantikli sizin dusundugunuz gibi.
Sizin donmenize uzuldum... Elbette karariniza saygu duyuyorum. Mesele tercih meselesi, yoksa is basarmak olsaydi, basarirdiniz zaten... Tercihinizle mutluluklar... Cocuklarinizinda tercih hakki olsun ama :)))
-
@yusufalak yusuf kardeşim kesin olmayan 6 aylık bekleme sürecin var bu süre sonunda karar ver benim düşüncem kendi kartlarını özellikle çocukların kartlarını iptal etme ben döndüğümde çok gitgel yaşadım ama şimdi durumlar farklı zaman ve deneyim doğru nedir öğretiyor bir arkadaş yazmıştı ilk gidişte değil 2 ci belkide 3 gidişte yerleşim olmalı çok haklıymış sonuçta ne karar alacaksan al o kararın senin ve ailen için doğru karar olacaktır saygılar
-
@smartcells Çok güzel özetlemişsiniz, ağzınıza sağlık. Her şey gönlünüzce olsun.
-
@smartcells harika bir yazı... şu yazıyı alıp forumun giriş kapısına asmak istedim... şu bilinçte ve istekte olmayan hiç kimse bu yola çıkmamalı...
-
@yusufalak hakkınızda hayırlısı olsun
-
@yusufalak Hakkınızda hayırlısı olsun. Umarım herşey dilediğiniz gibi olur. Benim düşüncem kartlarınızı iade etmeyin. Elinizde 10 yıl boyunca geçerli bir greencard var ve sadece bir ihtimalde olsa 9 yıl sonra bile tekrar ABD’ye girme şansınız var demektir. Bir diğer nacizane tavsiyem Amerikada açtıysanız eğer banka hesaplarınızı kapatmamanız. Kredi kartlarınızı küçük alışverişlerle açık tutmanızda fayda var. Vergi dönemlerinde sıfır gelirle dahi olsa bence beyanda bulunmalısınız. Aylık 10 dolar gibi bir ücretle sizin adınıza postalarınızı alan, açıp size online gönderen firmalar var. Bu şekilde postalarınızı takip edebilirsiniz. Bunları neden söylüyorum çünkü hayatın ne göstereceği belli olmaz. Şayet bir gün tekrar gelmek isterseniz bunlar ABD’ye girişiniz için elinizi ciddi anlamda güçlendirecektir.
-
@erenotti Iowa-Des moines gibi yerlerle ilgili düşünceniz nedir bilginiz var mıdır? Daha küçük ve daha az Türk'ün yaşadığı, kriminal olarak çok problemli olmayan bir yer diye biliyorum.
-
@misha90, içinde söyledi: Amerika'da tutunamayıp geri dönenler var mı?
@erenotti Iowa-Des moines gibi yerlerle ilgili düşünceniz nedir bilginiz var mıdır? Daha küçük ve daha az Türk'ün yaşadığı, kriminal olarak çok problemli olmayan bir yer diye biliyorum.
Ozellikle Turklerden kacmak istiyorsaniz guzel bir yer... Kisin -20lerde gezen yerler, bolbol kendinizle vakit gecirebilirsiniz
Iowa cedar falls ve waterlooda kaldim hatta yerlesecektim ilk geldigimde. Sonra vazgecmistim..Greencard kazaninca direk listeden sildigim yerlerdendi. Elbette cok iyi bir is imkani olsa gidilir ama yeni gocmen birisinin, plani olmadan ilk baslangic olarak sececegi yer olabilir mi, emin degilim... Tamamen sizin sartlarinizla alakali... Ben o kar kista 2 cocukla okula getir gotur, yok 2 saat gec birakilacak vs olaylari ile ugrasmak istemedim...
Iyi bir is imkani ile beraber , bekar yada cocuksuz olsaydim sorun etmezdim...
Yasanilan yerler kisilerin sartlarina gore iyi yada kotu olabiliyor. Sartlara gore bakmak lazim.
Soruyu bana sormamissiniz ama az cok orada bir vaktim gectigi icin paylasim yapmak istedim.
-
Annemin karşı komşusu olan bir abi var amcada diyebiliriz, sanırım şu an 65-70 yaşlarında.
geçen sene annemi ziyarete gittim, tabi annem öncesin de benden bahsetmiş bayağı sohbet etmişler, benim eşim Amerikalı ve Amerikaya yerleşeceğiz yakında, vize sürecinin bitmesini bekliyoruz.
Neyse, bu komşumuz annemin evinin tam karşı arsasını satın alıp mükemmel bir villa yaptırdı ve orada yaşıyor. 20 yaşında Amerikaya gitmiş ve 5 yıl önce falan Türkiye'ye dönmüş.
Daha önce annemle sohbetlerin de sürekli Amerikayı kötüleyip sürekli olumsuz konuşuyormuş hatta küfür bile ediyormuş, insanları anlamıyorum hiçbir şey yok Amerika'da kafayı yemişler, akıllarını kaçırmışlar vsvs gibi cümleler kuruyormuş,
bir bayram zamanı anneme gittim ve bu adamla tanışmak istedim. Amerikayı bu kadar kötüleyip 40 yıl civarı neden yaşamış o zaman diye soracağım dedim kendime.
neyse, adam annemden dolayı o gün geleceğimi biliyormuş ve kendisi direkt bize geldi, klasik selamlaşma tanışma vsvs derken adam direk Amerikaya sövmeye başladı
dedim destur yahu. neyse bahçeye çıktık oturduk Amerika'yı kötülemekten başka bir şey söylemiyor, ağzından çıkan bir tane bile olumlu cümle yok .ilk defa böyle birini görüyorum hayatım da, çünkü benim manevi annem de 35 yıldır Newyork'ta yaşıyor onun dışında 6-7 tane daha arkadaşım uzun yıllardır Amerika'da hiç biri sağlık sistemi dışında bu adam gibi konuşmuyor ve konuşmadı da...
Adamla sohbetimiz 1 saati geçti baktım hala aynı şekilde ilerliyoruz artık buna bir son vermeliydim ve araya girerek peki neden bu kadar uzun bir süre yaşadınız neden geri dönmediniz diye sordum, adam da eşinin ve kızının dönmeyi kabul etmemesinden dolayı dedi. Neyse konuşmalarımız biraz daha bu şekilde ilerledi ve adamla ayrıldık.
Ertesi gün yine evimizin karşısında olan bir markete gittim, annemi çok sık ziyaret edemediğim için market sahibi abi beni çok severdi ve uzun zamandır görüşemediğimiz için hemen çay söyledi tabure çekti ve yanına oturttu, Amerikaya gidiyormuşsun çok sevindim her şey gönlünce olur umarım vsvs gibi konuşmalara başladı, aklıma direk şu geldi bir üçgen düşünün birinin başında annem oturuyor birinin başında market var diğerinde de o Amerikalı abi oturuyor
bu çember içinde 2 kişi ( annem ve marketçi abi) Amerikaya gideceğim için çok mutlu ve olumlular ama diğer adam elinde imkan olsa Amerikayı haritadan silecek, çok enteresan geldi
ve o komşunun neler söylediğini anlattım marketçi abiye oda bana; o dangalağı ciddiye alma Amerikada vergi kaçırmaktan ve kara para aklamaktan hapise girmiş ve sonunda sınır dışı edilmiş bunu herkesten saklıyor, lütfen aramızda kalsın dedi 
-- 40 sene yaşa, benzinlik satın al,üç tane evin olsun, iki ya da üç tane araban var o zaman Amerika kötü değil ama suç işleyip yakalandıktan sonra Amerikayı kötüle hadi ordaaaan ihtiyar!!!
-
@semavi Teşekkürler deneyimin ve tavsiyen için Kadir abi. Şuanki şartlarda benim için en iyi yer iowa görünüyor tabi ben tek kişiyim istediğim zaman başka yere de geçebilirim rahatlığı da var baktığımda. Bir de bir arkadaş sağolsun biraz yardımcı olabilirim dedi ve de ucuz eyalet olması durumları vs vs
-
Keşke tutunamayanların green cardları tutunacak olanlara verilebilse..
Benzer Başlıklar
Çevrimiçi Kullanıcılar
119
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.1k