Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Ailesine düşkün biri olarak tüm ailemi yanımda götüreceğim için geri dönmek gibi bir sebebim olmaz. Özelikle söz konusu çocuklarımın eğitimi ve güven içerisinde bir yaşam planı olunca bambaşka bir boyut kazanıyor benim için. Evet 20 yıllık meslek hayatımı Amerika'da yapmasam da olur, hatta yapma hevesim de yok fakat İngilizceyi geliştirdikten sonra yapabileceğim konusunda inancım da tam. Teknik bir adamım ve iş konusu sıkıntı olacağını düşünmüyorum ilerleyen zamanlarda. Mesleğim ve kariyerimin dışında el emeği işlere de yatkınım ve bu konuda profesyonele yakın çalışmalarım da oldu. Onunla yeniden başlamak hayalim de var bir yandan.. Ama öncelik olarak iyi bir İngilizce için zamana ihtiyacım var. Kısacası Amerika hayali zaten var olanı devam ettirmek değil, yeni bir başlangıç yapmak için değil midir?

• ⭐⭐⭐⭐

Sevgili @Redbeard,

Düşüncelerinize sağlık, sizin hikayeniz ile örtüşen birden fazla ortak noktamız var.

İşim, direktör pozisyonum, iş ortamım, ekip arkadaşlarım, yaşadığımız zümrede bizi geri bırakmayacak maddi edinimlerimiz, evladımızın eğitimi ile ilgili çabalarımız, iyi yan haklarımız (çalıştığım tesisin sunduğu kullanabildiğim ödenmez hakları, araç vb.), birlikte çalıştığım yatırımcı ile birebirdeki diyaloglarım, işverenin öngörülerime olan saygısı, iş ortaklarımın pozisyonuma olan saygısı vb. bu liste uzun uzun gider. Buna ilave olarak, native bir aksan ile olmasa da uluslararası topluluklara bilgi birikimim doğrultusunda yüz yüze veya çevrimiçi sunum kabiliyetim ve advance düzeyde İngilizce bilgim, eşimin İngilizce'de kendisini fazlasıyla ifade edebilmesi ve birebir diyaloglarda ki kabiliyeti konusunda da endişem yok. (ABD'de ki sokak jargonu ve sektörel nükteler hariç)

Aile konusunda görüşlerinize de katılıyorum, canlarımızı geride bırakacağız/bıraktık, iyilikleri daim olsun. Hep güzel seslerini duyalım ama zamanın su gibi aktığı bir süreçte evrimsel döngü nedeniyle zaman geçtikçe iyi olmayan haberlerini de alacağız, bu bir gerçek.

Ne yazık ki beklenenden ve planlanandan uzun süren bir AOS süreci sizi ekstra yıprattı, gönül isterdi ki bu değerli paylaşımlar yapan ve bilgi paylaştıkça çoğalır felsefesini güden siz değerli talihli de bizim gibi küçük bir CN ile ANK'dan mülakatını alabilseydi ama herkesin kısmeti farklı. Sonuçta azmettiniz, kuralına göre oynadınız, yasal olarak ikametinizi daim edecek permanent resident karta kavuştunuz. Çok sevdiğim bir iş ortağım ve daha sonra manevi ağabeyim olan Alman bir arkadaşım var, kendisi benden çok daha tecrübeli sektöründe ve çok güzel bir sözü var; "Step by step". Adım adım her bir süreci atlayarak, ileri adımların ön planlamasını yaparken önünüzdeki adımı atlamanın hazzını yaşayarak, şimdiye kadar sahip olduğunuz ve geliştirmeye devam edeceğiniz network'ünüz ile başarıya ulaşacağınıza eminim.

Önünüze koyacağınız kısa, orta ve uzun vadeli planlar ile, yazılarınızdan da anlaşıldığı üzere ailenizin size edindirmiş olduğu güzel ahlak, insana karşı saygı, edinmiş olduğunuz kişisel ve sektörel tecrübeleri harmanlayarak kalbinizin ekmeğini yiyeceğinize eminim ve inanıyorum.

Pes etmeden, göç ettiğimizde elde ettiğimiz statülerden geriye gelsek bile kişiliklerimiz ile göstereceğimiz başarı doğrultusunda daha hızlı ödüllendirileceğimiz güzel günlerin bizi beklediğini, ailenizin hayır duası ile bir çok kapının size sonuna kadar açılacağını unutmayın.

Bundan sonra hayatınızda karşınıza çıkacak en zor süreç yaşadığınız AOS süreci olsun, ayağınıza taş değmesin. Her şey çok güzel olacak 🍀

• @ATS16 Sn. Sevgili ATS16 ; Her zaman olduğu gibi ne güzel içtenlikle yazmışsınız. (Okurken, çok mutlu oldum.)

Forum sizin gibi değerli insanlar ile her zaman daha da güzelleşiyor. (İnsanlara sürekli yardım eden, gönlü, duruşu, fikirleri, söylemleri ve görüşleri değerli insanlar arasındasınız. İyi ki varsınız. İyi ki hala insanlara yardımlarda bulunuyorsunuz.)

Değerli yorumlarınız ve iyi dilekleriniz için çok teşekkürler.. "Ayağınıza taş değmesin." sözü benim için çok değerlidir. Annanem sürekli söyler bana , Bu AOS sürecinde de onlarca kez söyledi. sizde değerli yazınınızı böyle bitirince bende gerçek bir gülümseme ile okumamı bitirdim. 🙂 Önceden sizin planlarınızı okumuştum, (Amerika hayatı için ön hazırlık) sizde "step by step" çok güzel hazırlıklar yaptınız ve süreci ilerletiyorsunuz. İnşallah her şey sizin ve Aileniz için de "çok güzel olsun."
    Saygı ve Sevgilerimle...

• ⭐⭐

Merhaba
    Arkadaşlar. Biz ailecek Türkiye ye dönüş kararı aldık ve 26 temmuz da başlayan maceramız 18ekim de son bularak türkiye ye döndük. Texas houston tarafında spring bölgesinde yaşadık. İleride geri dönermiyiz kesin birşey yok.

Yeni gidecek olan arkadaşlara başarılar diliyorum.

• @yusufalak hayırlısı olsun hakkınızda çok özel sebepler değil ve sormamda sakınca yoksa eğer nedir sizi geri döndüren acaba

• @yusufalak Sizin için hayırlısı olsun. neden bu kararı aldınız ? Karar vermek için çok kısa bir zaman olmuş ,Bu kadar kısa sürede değerlendirmek ve karar vermek çok kolaydır. Muhtemelen TR deki hayatınızdan neden feragat ettiğiniz sorusunu kendinize defalarca sordunuz ve bu mücadeleye gerek yok diyip son karara mı verdiniz
    ? Deneyimleriniz herkese değerlendirme imkanız verecektir.

• @yusufalak, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

Merhaba
    Arkadaşlar. Biz ailecek Türkiye ye dönüş kararı aldık ve 26 temmuz da başlayan maceramız 18ekim de son bularak türkiye ye döndük. Texas houston tarafında spring bölgesinde yaşadık. İleride geri dönermiyiz kesin birşey yok.

Yeni gidecek olan arkadaşlara başarılar diliyorum.

Neden gittiniz neden döndünüz sanırım Gc vardır hayırlısı.

Bir deneyim yazısı almak isteriz efendim.

• ⭐⭐

@yusufalak Merhabalar yusuf bey sizin sürecinizi sizinle birlikte takip ettim mülakat maili beklerken yaşadığınız stres olsun herşey özel değilse dönme sebebinizi öğrene bilir miyim

• @yusufalak Sondan bir önceki iletinizde neden döndüğünüzü anlatmışsın aslında.
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/5358/dv2024-sohbet-odası/30673?_=1729602759989

• ⭐⭐

@fahriakc

Söylediğiniz gibi kısa bir süre. Aktaracak bir deneyim yaşamadım. Yanlış olur biriey söylemek. Ailecek verdiğimiz bir karardı. Yaşadığımız çok ciddi bir sorun yoktu. Herşeyimizi ayarlamıştık. Özetle yaşam stili bize uymayacağına karar verdik.

Herkes gidip kendisi değerlendirmek zorunda.

Fakat yegane tavsiyem şu olur. Eğer imkanınız varsa ve zorunluluğunuz yoksa 2-3 ay gibi airbnb gibi yada 3-6 aylık apartman comunity kiralanması. Çünkü ilk gittiğiniz yerde kalıcı olmayabilirsiniz iş çevre gibi faktörlerden yer değiştirmek zorunda kalabilirsiniz.

• @yusufalak Sürecinizi hep okudum ve takip ettim, hevesinizi ve heyecanınızı birlikte yaşadım, bir çoğunuzla da aynı şeyleri yaşadım aslında. Bu sebepten olsa gerek dönmüş olmanıza üzüldüm ne yalan söyliyim. Tabi en doğru karar sizin vermiş olduğunuz karar. Herkes kendi Amerikan rüyasını yaşar.. Hakkınızda hayırlısı olsun..

• @yusufalak hayırlısı neyse sizin için de o olsun

• @yusufalak hakkınızda hayırlısı olsun.

• @yusufalak
    Yusuf Bey selamlar, backend platformunda iş arayışlarınızı Amerika’nın geneline yayarak, (telefon hattınızı mutlaka Türkiye’de çekecek şekilde Att’ye geçirin) sürdürebilirsiniz. Ben daha önce çok kereler yazdım, birçok eyaleti gezdim gördüm, Houston çevresi gerçekten çok trash. Montrose, Kirby veya Heights semtlerinde yaşamıyorsanız, Houston’da yaşamıyorsunuzdur, hep sıkıntılarla uğraşırsınız. Sırf kiralar bir tık uygun diye herkes oraya hücum ediyor. Ücretler düşük, çok kriminal, havası, fırtınası, sıcağı, böceği, gerçekten dertlerle dolu bir şehir. Evet herkesin tecrübesi farklıdır ancak Amerika ruhunu/yaşamını tam anlamıyla yansıtan bir şehir olduğunu düşünmüyorum.

İş arayış zamanınızı Türkiye’de rahat rahat geçirerek, ve Amerika’nın geneline yayarak, tekrardan daha güçlü dönebilirsiniz. Emin olun ki; bende Türkiye’ye ailemi görmeye geldim, biraz kafa dinleyeyim dedim, geldiğimden beri yaşadığımız ülke gündemiyle beynim yoruldu. Green cardı iptal ettirmeden bir ara geçiş yapacaksınız diye umuyorum. Saygılar.

• ⭐⭐

@yusufalak kıymetli kardeşim biz bu süreci beraber yaşadık unganlar ve konsoloslukta birlikteydik farklı eyaletlerde abd deneyimi yaşadık sürekli irtibat halindeydik ben çok doğru bir karar verdiğini düşünüyorum vatanımızda sıkıntılar var kriz var hayat pahalı ama bunlara sebep bizleriz doğru tercih yapana kadar bu sıkıntıları hepimiz yaşayacağız ama yinede derim ki bizler dünyanın en güzel topraklarında doğduk yaşadık dünyanın en güzel vatanının vatandaşıyız şükür ki vatanımızda yerimiz arkadaşlarımız ailemiz ve anılarımız var dilini düşüncelerini anladığımız yolunu yordamını bildiğimiz vatanımızda kaldığımız yerden devam eder yaşarız bu arada bir diğer can arkadaşım @caakmemo gurbet elde annesini kaybettiğinin haberini aldı şimdi vatanında kutsal görevini yapıp yasını tutuyor allah mekanını cennet eylesin tez sıkıntılı günlerini atlatsın derim ve sana tekrar hoşgeldin diyorum

• @yusufalak Çok geçmiş olsun. Zaten burada kolayca yerleşik hayata geçen çoğu insanın istisnasız tanıdıkları oluyor ve bu da işlerini çok kolaylaştırıyor. Eğer bir tanıdığınız yok ise burada hayat kurmak gerçekten çok zormuş. Biz de çok zorlanıyoruz. Şu an seçim zamanı işler durgun görünüyor, Türkiye'den başvurularınıza devam edersiniz ve güzel sonuçlar alırsınız umarım. Bol şans diliyorum.

• ⭐⭐

@asdads türkiyeden başvuru konusunda çok haklısınız ben öyle yapıyorum hatta eşim buldu ve anlaştı 1 aralıkta abd dönüyor ben işlerimden dolayı hazirana kadar türkiyedeyim ama arkadaşımla 1 şubatta newyork ve bostona 15 günlük seyahat yapacağız

• @yusufalak çok geçmiş olsun hakkınızda en hayırlısı neyse o olsun

• ⭐⭐⭐ Yasaklı

@yusufalak Hakkında en güzeli olsun abi. ABD'ye birkaç ay önce giden ve orada evlenen bir arkadaşım '' Türkiye'de kendine ait evin, sevdiğin bir işin varsa ve ailene, yakınlarına düşkünsen kesinlikle buraya gelme'' demişti. Eğer sıfırdan başlayacak, mal-mülk sahibi olmayan biri ise zaten kaybedecek hiçbir şeyi olmaz gider orada sıfırdan başlarsın fakat ben mesela burada 3 günlük dünyada sevdiklerimin yanında olmayı, haftada 2 gün bile olsa onları görüp, sarılmayı tercih ettiğimi fark ettim. Abd'ye olan hevesim yıllar sonra ilk defa bu denli azaldı kısacası. İnşallah GC kazanırsam gider vatandaşlığı alır dönerim diye düşünüyorum. Allah hepimizin gönlündekileri hayırlısıyla nasip etsin bizlere. Tekrar verdiğiniz karar sizler için en güzeli olur umarım 🙂

• @yusufalak Merhaba öncelikle kararınız siz ve aileniz için hayırlı olsun. Ama hiçbir hakkınız kaybetmiş sayılmazsınız. 6 ayda bir giriş yaparak bir iki sene daha karar verme süreci yaşayabilirsiniz.

Nacizane bir fikrimi belirteyim. Burada genelde yapılan en büyük hatalardan biri daha ilk girişte buraya yerleşmek. Bana göre ilk girişten en az 1 sene sonra yerleşmeli ve bu arada da burada hayat nasıl işliyor gözlemlenmeli.

Benim de çok değer verdiğim Can Bey Houston videoları paylaştıktan sonra herkeste bir oraya eğilim oluştu. İlk girişte doğrudan gidip Houston bölgesine yerleşmek özellikle de yazılım alanında ciddi bir kumar. İllede Texas deniyorsa bu Dallas Plano veya Austin bölgesi olmalı. Oralarda fırsatlar daha fazla.

Benim tahminim siz 2025 in sonunu ABD de görürsünüz gibi geliyor bana. 🙂

Benzer Başlıklar

• 153
  • 4
  • 67
  • 40
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

118

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |