Sevgili @Redbeard,
Düşüncelerinize sağlık, sizin hikayeniz ile örtüşen birden fazla ortak noktamız var.
İşim, direktör pozisyonum, iş ortamım, ekip arkadaşlarım, yaşadığımız zümrede bizi geri bırakmayacak maddi edinimlerimiz, evladımızın eğitimi ile ilgili çabalarımız, iyi yan haklarımız (çalıştığım tesisin sunduğu kullanabildiğim ödenmez hakları, araç vb.), birlikte çalıştığım yatırımcı ile birebirdeki diyaloglarım, işverenin öngörülerime olan saygısı, iş ortaklarımın pozisyonuma olan saygısı vb. bu liste uzun uzun gider. Buna ilave olarak, native bir aksan ile olmasa da uluslararası topluluklara bilgi birikimim doğrultusunda yüz yüze veya çevrimiçi sunum kabiliyetim ve advance düzeyde İngilizce bilgim, eşimin İngilizce'de kendisini fazlasıyla ifade edebilmesi ve birebir diyaloglarda ki kabiliyeti konusunda da endişem yok. (ABD'de ki sokak jargonu ve sektörel nükteler hariç)
Aile konusunda görüşlerinize de katılıyorum, canlarımızı geride bırakacağız/bıraktık, iyilikleri daim olsun. Hep güzel seslerini duyalım ama zamanın su gibi aktığı bir süreçte evrimsel döngü nedeniyle zaman geçtikçe iyi olmayan haberlerini de alacağız, bu bir gerçek.
Ne yazık ki beklenenden ve planlanandan uzun süren bir AOS süreci sizi ekstra yıprattı, gönül isterdi ki bu değerli paylaşımlar yapan ve bilgi paylaştıkça çoğalır felsefesini güden siz değerli talihli de bizim gibi küçük bir CN ile ANK'dan mülakatını alabilseydi ama herkesin kısmeti farklı. Sonuçta azmettiniz, kuralına göre oynadınız, yasal olarak ikametinizi daim edecek permanent resident karta kavuştunuz. Çok sevdiğim bir iş ortağım ve daha sonra manevi ağabeyim olan Alman bir arkadaşım var, kendisi benden çok daha tecrübeli sektöründe ve çok güzel bir sözü var; "Step by step". Adım adım her bir süreci atlayarak, ileri adımların ön planlamasını yaparken önünüzdeki adımı atlamanın hazzını yaşayarak, şimdiye kadar sahip olduğunuz ve geliştirmeye devam edeceğiniz network'ünüz ile başarıya ulaşacağınıza eminim.
Önünüze koyacağınız kısa, orta ve uzun vadeli planlar ile, yazılarınızdan da anlaşıldığı üzere ailenizin size edindirmiş olduğu güzel ahlak, insana karşı saygı, edinmiş olduğunuz kişisel ve sektörel tecrübeleri harmanlayarak kalbinizin ekmeğini yiyeceğinize eminim ve inanıyorum.
Pes etmeden, göç ettiğimizde elde ettiğimiz statülerden geriye gelsek bile kişiliklerimiz ile göstereceğimiz başarı doğrultusunda daha hızlı ödüllendirileceğimiz güzel günlerin bizi beklediğini, ailenizin hayır duası ile bir çok kapının size sonuna kadar açılacağını unutmayın.
Bundan sonra hayatınızda karşınıza çıkacak en zor süreç yaşadığınız AOS süreci olsun, ayağınıza taş değmesin. Her şey çok güzel olacak