Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerika'da tutunamayıp geri dönenler var mı?

Taşındı Göçmenlik Sohbetleri
599 170 85.4k 142

• @Emre-Kurtulmuş Tabi ki öyle . Katılıyorum size. Fakat ekonomik olarak iyi seviyelerde olup da Amerika'ya gidince daha zorlu şartlar olduğunda çok mutlu olunmadığını söylemek istiyorum sadece. Ekonomik olarak ve fiziken çok yorulduğunda arkadaşlarımın çok mutlu olamadığını görüyorum. Ama kişiden kişiye değişir bunlar. Herkesin bakış açısı farklı sonuçta.

• @mustafa_27 Gerçekten çok doğru tespitler. Yeni gelenlerin veya gelecek olanların dikkate alması gereken bir gerçekliği anlatmışsınız. Türkiye’de sahip olduğu mesleği, mesleki deneyimlerini ve kariyerini ABD’ye taşıyabilen arkadaşlarımız genellikle çok mutlu. Bunun yanında kaybedecek hiçbir şeyi olmayan, hali hazırda Türkiye’de geçim sıkıntısı çeken arkadaşlarımız da burada kavuştukları ekonomik refah ve iş olanakları ile mutlu. Esas problem orta sınıfta oluyor. Yani Türkiye’de emek verip belli bir mesleki deneyim ve unvan edinmiş, evini barkını alıp düzenini kurmuş fakat TK1 uçuşu İstanbul Havalimanından teker kestiği anda bütün unvan ve birikimlerini geride bırakan o arkadaşlarımız… Bir de belli bir yaşın üzerindeyseniz o sıfırdan başlama hissiyatı gerçekten çok zor. Ben geldiğimden beri amazon deposunda çalışıyorum. Amazon’da çalışırken bile yeni mezun olmuş 20 yaşında çocukların başınızda durup manager havası estirmesi insanın içinde değişik bir his bırakıyor bir noktadan sonra. Ama geçenlerde ilk defa paket dağıtmaya çıktım. Yanlış anlaşılmak istemem ama daha önce hiç bu kadar ezilmiş hissetmemiştim. Restaurant çalışanları umursamaz, müşteri kapıda bekletir gelmez falan neyse Allah bugünlerimizi aratmasın. Yıllarca verdiğimiz emeği başa sardık. Şimdi tekrar mücadele gerek. Level 1 ile başladık bir yıl önce. Şuan Level 3. Bir sonraki seviye area manager. Diplomanın denkliğini al, belki yeniden dersler al sınavlara gir, kabul görmek için yüksek lisans yap, mülakatlardan geç derken 30 yaşından sonra bu hayatta tekrar kendimizi ispatlamamız gerekecek. Açıkçası çocuğumun geleceğini düşünmesem kendi adıma Türkiye’deki orta halli hayatıma devam etmek isterdim. Arkadaşımızın da dediği gibi… Burada herkes kendi amerikasını yaşıyor. Umarım bütün arkadaşlarımız dilediği hayata ve hayallerine kolaylıkla kavuşur.

• ⭐⭐⭐

İki arkadaşım yerleşti ABD'ye. Birisinin ailesi ile hiçbir yakınlığı yoktu, anne ve babasını dahi özlemiyordu. Hatta en son ABD vatandaşı bir kadınla evlendi ve düğününe ailesi gelmedi bile. Bu arkadaşın Türkiye'de herhangi bir mal varlığı da yoktu. Tamamen düzenini orada kurdu. Ben mesela bu arkadaşın hiçbir şekilde mutsuz olacağını düşünmüyorum ABD'de. Aile özlemi yok, TR'de mal varlığı yok. En önemlisi adamın kaybedecek hiçbir şeyi yok. Diğeri de aynı şekilde mal varlığı yoktu TR'de fakat ailesine o kadar hasret kaldı ki, güzel bir arabada alsa, iyi bir maaş alıp alım gücünü de arttırsa mutlu olamadı. Hani anne babam kardeşim dostlarım yanımda olsun varsın arabam olmasın, varsın istediğim telefonu birkaç ay sonra alayım düşüncesine girdi. Yakında geri dönmeyi düşünüyor. Bence işin özeti şu. Türkiye'de kendine ait evin varsa ya da bunun haricinde birkaç mal varlığın daha varsa, ailen ile çok yakınsan, ortalama da bir maaşın varsa, ABD'ye gittiğin zaman (özellikle bunları satarak gidersen) mutsuz olma ihtimali çok fazla olur diye düşünüyorum insanın. Fakat Türkiye'de zaten kiracıysa, aile özlemi de çekmeyecekse kaybedecek hiçbir şeyi yok demektir. Tabii en önemli şey de beklentiler. Ben tamamen şu an yaşadığım şehirde bahçeli müstakil kendime ait bir evde eşimle ortalama bir gelirle sevdiklerimizle yan yana yaşamayı tercih ediyorum. Çünkü hayat çok kısa ve her anın değeri bilinmeli diye düşünüyorum. Ki yıllardır ABD hayali kuran, yüksek binalar, şehir merkezleri, ABD gündelik yaşamı vs. bu tarz şeylere hayran biri olarak tamamen değişti hayattan beklentilerim son bir yıldır. Anca işte GC çıkarsa vatandaşlık alana kadar durur sonra tekrar TR'de hayalini kurduğum yaşama geri dönmek isterim. İnşallah hepimiz en kısa zamanda, kolaylıkla hayallerimize, hedeflerimize ulaşırız.

• Yukarıda yazılan her şeye kesinlikle katılıyorum. Özellikle sevgili @erenotti kardeşimin sözünü bir süredir çok kullanıyorum. (TR'de hikayemi anlattığım hemen hemen herkese söylüyorum.) Benim tecrübem, yukarıdaki arkadaşların yazdıkları gibi katkı sağlamayacak ama bende yaşadıklarımı & hissiyatları mı & kararsızlıklarımı & içimden gelenleri yazmak istiyorum. (Filtre olmadan)

Yaklaşık 9,5 ay Amerika'da kaldım. Ağustos sonuna doğru TR'ye geldim. Kasım ortası yada Aralık gibi tekrar döneceğim. (Mecbur döneceğim.) Türkiye'de "Direktör" pozisyonunda çalışıyordum. Çok iyi bir "işi , iş ortamını , arkadaşlarımı, iyi bir maaşı, iyi yan hakları (Özel sağlık, Araç Vb.)" bıraktım ve Amerika'ya geldim. 22 Yıldır aynı işi yapmanın can sıkıntısı nedeni ile bu kısma çok takılmadım. Pişman değilim o anlamda. Yaptığım işin Amerika'da karşılığı var ama çok iyi derece de İngilizce 'ye ihtiyacım var. Bunun için sabır etmem gerekiyor. Bunu zamanla aşacağımı biliyorum, sancılı olacak ama olacak.! Maddiyat önemli hem de çok önemli! Hayatımı idame ettirmek için, vasıfsız bir iş olsa da maddiyat kısmı bir şekilde çalışır atlatırım diye düşünüyorum. (Karın tokluğuna hayat)
    Asıl benim için önemli olan "Maneviyat" önceden de bu kısma belki bu başlıkta, belki başka başlıkta değinmiştim. Bu süre zarfında tek sıkıntım "Aile hasretim ve yakın arkadaşların eksikliği" oldu. Beni çokkkkkkkkkkk yıprattı. Çok ağladığım zamanlar oldu. Mesela bir bayram sabahı çok ağladım. Ailece yapılan o bayram kahvaltısının - sofrasının değeri çok başkaymış yaa... Tamam bundan 25-30 sene önce insanlar daha kötü bir teknoloji ile iletişim kuruyorlardı. O zamanlar ne hissediyorlardı tahmin bile edemiyorum. Belki de o görüntülü görüşme yok diye az etkileniyorlardı. (Çok mantıklı bir yorumum yok.) Ailem kahvaltısını yapıyor, güzel güzel sohbet ediyorsun. Kahvaltı sofrasını bile göstermemeye çalışıyorlardı, canım çekmesin diye. (Kahvaltıya bak: Muhlama (mıhlama-kuymak / biz muhlama deriz) , Çengelköy orta fırın simidi, sucuklu yumurta, su böreği, patatesli börek, peynirler vs vs.) tamam Amerika'da artık Türk malı yada damak tadımıza uygun çok şeye ulaşıyorsun ama inceliğe bakar mısınız. Yaaaaaaaaaa ne olacak gösterin sofrayı diyorum, benim canım çekmez diyorum. (Yalan çekmez mi yaaa o muhlamaya ekmek bandığını düşünmek bile etkiliyordu beni) neyse konuşuyorsun her şey süper, konuşma sırasında kimi zaman gülüyorsun, kimi zaman üzgün oluyorsun ama görüntülü konuşmak bir nimet ya. Ama telefonu kapattığında "karşındaki duvara , karşındaki monitöre bakıyorsun ve YALNIZ'sın. güzel 10 dk konuştun, hasret giderdin, ama sonuç "YALNIZ'sın yaw!!!!" :( o boş odaya bakıyorsun ve nedensizce bir süre ağlıyorsun. Ağlamak iyi oluyor, insanı rahatlatıyor. Erkek Adam ağlar! sonra kendi iç sesinle yalnız yalnız konuşmaya başlıyorsun. "Ulan diyorsun neden geldim? TR'de çok güzel bir hayatım vardı neden bozdum? ne işim var burada? Çekilir mi bu hayat? vs vs... sonra diğer iç ses devreye giriyor "dur olm yaaa, saçmalama sabır et olm, bu hayatı yaşamak için kimler nelerden vazgeçti de geldi, Sonra planların aklına geliyor, hayallerin aklına geliyor.. "Sonra o iki iç ses de susuyor. Kafanı kaldırıyorsun "YİNE DUVAR" , tamam ağlamıyorsun ama Duvar yada Monitör ile ilişkilerimi güçlendiriyorum. :) Sonra çık dışarı, bir hava al, kahve içi diyorsun kendine... hem iyi - hem kötü hissettiğin bir gün yaşamaya devam ediyorsun...

Neden anlattım. Ben tüm hayatım boyunca "Aile" ile yaşadım. Aile'min hep merkez noktasında oldum. (Aile yapısı ve mecburiyetler gereğince) dolayısıyla onlar bocaladı, ben bocaladım. Şimdi bana sürekli diyorlar TR'ye sakın dönme git hayatını yaşa, kendi hayatını kur diyorlar ama TR'ye geldiğimden beri Amerika'yı bir kere düşünmedim. Düşünmedim derken kötü anlamda demiyorum, benim şanssızlığımdan AOS sürecim uzun sürdü, hem güzel hem de garip bir şehirde yaşadım. Özetle , diger GC kazanan arkadaşlar gibi, aylarca TR'de hazırlık yapma şansım olmadı. (Maddi-Manevi hazırlık) Mecbur GC'yi almak için erken den Amerika'ya gittim ve aylarca bekledim. Bu süreç insanı yoruyor. O nedenle TR o kadar özlemişim ki Amerika'yı düşünmüyor ve özlemiyorum. Tabii bunlar benim yaşadığım bana özel tecrübeler. AOS yapan diğer arkadaşlar bu kadar uzun beklemedi. Buda bizim kısmetimiz ve yaşamamız gereken süreçmiş diye düşünüyorum. Neyse ana konuma geleyim. Bazen yine o 2 ses kapışıyor kendi aralarında :) bende hangisi galip gelecek bilmiyorum ama şunu biliyorum. O kadar para harcadım, o kadar zaman harcadım, o kadar emek verdim. Amerika'ya geri dönüp deneyeceğim. Umarım biraz hissizleşirim (Zor / fazla duygusal adamım) yada Aile hasretini biraz bastırırım. İnşallah zamanla Aile hasretim azalır. Umarım içimdeki kapışan o 2 ses'den Amerika'da tutunmayı öğütleyen ses ağır gelir :) Elimden geleni yapacağım. Olmaz ise dünyanın sonu değil...

Not: 22 senelik aralıksız iş hayatından sonra 9,5 aylık boşluk bana çok güzel geldi. Kafamı dinledim :) Zaman zaman gezdim. İş hayatımın son bölümlerinde de (son 1-2 yıldır) onu benimsemiştim. Tek bir hayatımız var ve çok da üzülmeye değmez. son dönemler de TR'de çok söylerdim. Ne yapalım üzülüp, üzülüp kanser mi olalım? GC için aldığım kararlardan pişman değilim. Yaşayıp göreceğim.... Hayat ne yaşatırsa yaşatsın kabul edeceğim ve yaşayacağım. (Kabul derken o anlamda değil, ben kadere inanmam , kaderin kendi seçimlerimiz ile olgunlaştığını, kendi seçimlerimiz ile oluşan yol ayrımları ve yeni yollara inanırım.) Tek bir hayatım var... Amerika yada TR'de fark etmez. "Tek Bir hayat" neden mutlu olmayalım? (Maddi anlamda demiyorum - Manevi Anlamda)

Sevgi ve Saygılarımla....

• Ailesine düşkün biri olarak tüm ailemi yanımda götüreceğim için geri dönmek gibi bir sebebim olmaz. Özelikle söz konusu çocuklarımın eğitimi ve güven içerisinde bir yaşam planı olunca bambaşka bir boyut kazanıyor benim için. Evet 20 yıllık meslek hayatımı Amerika'da yapmasam da olur, hatta yapma hevesim de yok fakat İngilizceyi geliştirdikten sonra yapabileceğim konusunda inancım da tam. Teknik bir adamım ve iş konusu sıkıntı olacağını düşünmüyorum ilerleyen zamanlarda. Mesleğim ve kariyerimin dışında el emeği işlere de yatkınım ve bu konuda profesyonele yakın çalışmalarım da oldu. Onunla yeniden başlamak hayalim de var bir yandan.. Ama öncelik olarak iyi bir İngilizce için zamana ihtiyacım var. Kısacası Amerika hayali zaten var olanı devam ettirmek değil, yeni bir başlangıç yapmak için değil midir?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

Sevgili @Redbeard,

Düşüncelerinize sağlık, sizin hikayeniz ile örtüşen birden fazla ortak noktamız var.

İşim, direktör pozisyonum, iş ortamım, ekip arkadaşlarım, yaşadığımız zümrede bizi geri bırakmayacak maddi edinimlerimiz, evladımızın eğitimi ile ilgili çabalarımız, iyi yan haklarımız (çalıştığım tesisin sunduğu kullanabildiğim ödenmez hakları, araç vb.), birlikte çalıştığım yatırımcı ile birebirdeki diyaloglarım, işverenin öngörülerime olan saygısı, iş ortaklarımın pozisyonuma olan saygısı vb. bu liste uzun uzun gider. Buna ilave olarak, native bir aksan ile olmasa da uluslararası topluluklara bilgi birikimim doğrultusunda yüz yüze veya çevrimiçi sunum kabiliyetim ve advance düzeyde İngilizce bilgim, eşimin İngilizce'de kendisini fazlasıyla ifade edebilmesi ve birebir diyaloglarda ki kabiliyeti konusunda da endişem yok. (ABD'de ki sokak jargonu ve sektörel nükteler hariç)

Aile konusunda görüşlerinize de katılıyorum, canlarımızı geride bırakacağız/bıraktık, iyilikleri daim olsun. Hep güzel seslerini duyalım ama zamanın su gibi aktığı bir süreçte evrimsel döngü nedeniyle zaman geçtikçe iyi olmayan haberlerini de alacağız, bu bir gerçek.

Ne yazık ki beklenenden ve planlanandan uzun süren bir AOS süreci sizi ekstra yıprattı, gönül isterdi ki bu değerli paylaşımlar yapan ve bilgi paylaştıkça çoğalır felsefesini güden siz değerli talihli de bizim gibi küçük bir CN ile ANK'dan mülakatını alabilseydi ama herkesin kısmeti farklı. Sonuçta azmettiniz, kuralına göre oynadınız, yasal olarak ikametinizi daim edecek permanent resident karta kavuştunuz. Çok sevdiğim bir iş ortağım ve daha sonra manevi ağabeyim olan Alman bir arkadaşım var, kendisi benden çok daha tecrübeli sektöründe ve çok güzel bir sözü var; "Step by step". Adım adım her bir süreci atlayarak, ileri adımların ön planlamasını yaparken önünüzdeki adımı atlamanın hazzını yaşayarak, şimdiye kadar sahip olduğunuz ve geliştirmeye devam edeceğiniz network'ünüz ile başarıya ulaşacağınıza eminim.

Önünüze koyacağınız kısa, orta ve uzun vadeli planlar ile, yazılarınızdan da anlaşıldığı üzere ailenizin size edindirmiş olduğu güzel ahlak, insana karşı saygı, edinmiş olduğunuz kişisel ve sektörel tecrübeleri harmanlayarak kalbinizin ekmeğini yiyeceğinize eminim ve inanıyorum.

Pes etmeden, göç ettiğimizde elde ettiğimiz statülerden geriye gelsek bile kişiliklerimiz ile göstereceğimiz başarı doğrultusunda daha hızlı ödüllendirileceğimiz güzel günlerin bizi beklediğini, ailenizin hayır duası ile bir çok kapının size sonuna kadar açılacağını unutmayın.

Bundan sonra hayatınızda karşınıza çıkacak en zor süreç yaşadığınız AOS süreci olsun, ayağınıza taş değmesin. Her şey çok güzel olacak :four_leaf_clover:

• @ATS16 Sn. Sevgili ATS16 ; Her zaman olduğu gibi ne güzel içtenlikle yazmışsınız. (Okurken, çok mutlu oldum.)

Forum sizin gibi değerli insanlar ile her zaman daha da güzelleşiyor. (İnsanlara sürekli yardım eden, gönlü, duruşu, fikirleri, söylemleri ve görüşleri değerli insanlar arasındasınız. İyi ki varsınız. İyi ki hala insanlara yardımlarda bulunuyorsunuz.)

Değerli yorumlarınız ve iyi dilekleriniz için çok teşekkürler.. "Ayağınıza taş değmesin." sözü benim için çok değerlidir. Annanem sürekli söyler bana , Bu AOS sürecinde de onlarca kez söyledi. sizde değerli yazınınızı böyle bitirince bende gerçek bir gülümseme ile okumamı bitirdim. :) Önceden sizin planlarınızı okumuştum, (Amerika hayatı için ön hazırlık) sizde "step by step" çok güzel hazırlıklar yaptınız ve süreci ilerletiyorsunuz. İnşallah her şey sizin ve Aileniz için de "çok güzel olsun."
    Saygı ve Sevgilerimle...

• ⭐⭐

Merhaba
    Arkadaşlar. Biz ailecek Türkiye ye dönüş kararı aldık ve 26 temmuz da başlayan maceramız 18ekim de son bularak türkiye ye döndük. Texas houston tarafında spring bölgesinde yaşadık. İleride geri dönermiyiz kesin birşey yok.

Yeni gidecek olan arkadaşlara başarılar diliyorum.

• @yusufalak hayırlısı olsun hakkınızda çok özel sebepler değil ve sormamda sakınca yoksa eğer nedir sizi geri döndüren acaba

• @yusufalak Sizin için hayırlısı olsun. neden bu kararı aldınız ? Karar vermek için çok kısa bir zaman olmuş ,Bu kadar kısa sürede değerlendirmek ve karar vermek çok kolaydır. Muhtemelen TR deki hayatınızdan neden feragat ettiğiniz sorusunu kendinize defalarca sordunuz ve bu mücadeleye gerek yok diyip son karara mı verdiniz
    ? Deneyimleriniz herkese değerlendirme imkanız verecektir.

• @yusufalak, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

Merhaba
    Arkadaşlar. Biz ailecek Türkiye ye dönüş kararı aldık ve 26 temmuz da başlayan maceramız 18ekim de son bularak türkiye ye döndük. Texas houston tarafında spring bölgesinde yaşadık. İleride geri dönermiyiz kesin birşey yok.

Yeni gidecek olan arkadaşlara başarılar diliyorum.

Neden gittiniz neden döndünüz sanırım Gc vardır hayırlısı.

Bir deneyim yazısı almak isteriz efendim.

• @yusufalak Merhabalar yusuf bey sizin sürecinizi sizinle birlikte takip ettim mülakat maili beklerken yaşadığınız stres olsun herşey özel değilse dönme sebebinizi öğrene bilir miyim

• @yusufalak Sondan bir önceki iletinizde neden döndüğünüzü anlatmışsın aslında.
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/5358/dv2024-sohbet-odası/30673?_=1729602759989

• ⭐⭐

@fahriakc

Söylediğiniz gibi kısa bir süre. Aktaracak bir deneyim yaşamadım. Yanlış olur biriey söylemek. Ailecek verdiğimiz bir karardı. Yaşadığımız çok ciddi bir sorun yoktu. Herşeyimizi ayarlamıştık. Özetle yaşam stili bize uymayacağına karar verdik.

Herkes gidip kendisi değerlendirmek zorunda.

Fakat yegane tavsiyem şu olur. Eğer imkanınız varsa ve zorunluluğunuz yoksa 2-3 ay gibi airbnb gibi yada 3-6 aylık apartman comunity kiralanması. Çünkü ilk gittiğiniz yerde kalıcı olmayabilirsiniz iş çevre gibi faktörlerden yer değiştirmek zorunda kalabilirsiniz.

• @yusufalak Sürecinizi hep okudum ve takip ettim, hevesinizi ve heyecanınızı birlikte yaşadım, bir çoğunuzla da aynı şeyleri yaşadım aslında. Bu sebepten olsa gerek dönmüş olmanıza üzüldüm ne yalan söyliyim. Tabi en doğru karar sizin vermiş olduğunuz karar. Herkes kendi Amerikan rüyasını yaşar.. Hakkınızda hayırlısı olsun..

• @yusufalak hayırlısı neyse sizin için de o olsun

• @yusufalak hakkınızda hayırlısı olsun.

• @yusufalak
    Yusuf Bey selamlar, backend platformunda iş arayışlarınızı Amerika’nın geneline yayarak, (telefon hattınızı mutlaka Türkiye’de çekecek şekilde Att’ye geçirin) sürdürebilirsiniz. Ben daha önce çok kereler yazdım, birçok eyaleti gezdim gördüm, Houston çevresi gerçekten çok trash. Montrose, Kirby veya Heights semtlerinde yaşamıyorsanız, Houston’da yaşamıyorsunuzdur, hep sıkıntılarla uğraşırsınız. Sırf kiralar bir tık uygun diye herkes oraya hücum ediyor. Ücretler düşük, çok kriminal, havası, fırtınası, sıcağı, böceği, gerçekten dertlerle dolu bir şehir. Evet herkesin tecrübesi farklıdır ancak Amerika ruhunu/yaşamını tam anlamıyla yansıtan bir şehir olduğunu düşünmüyorum.

İş arayış zamanınızı Türkiye’de rahat rahat geçirerek, ve Amerika’nın geneline yayarak, tekrardan daha güçlü dönebilirsiniz. Emin olun ki; bende Türkiye’ye ailemi görmeye geldim, biraz kafa dinleyeyim dedim, geldiğimden beri yaşadığımız ülke gündemiyle beynim yoruldu. Green cardı iptal ettirmeden bir ara geçiş yapacaksınız diye umuyorum. Saygılar.

• ⭐⭐

@yusufalak kıymetli kardeşim biz bu süreci beraber yaşadık unganlar ve konsoloslukta birlikteydik farklı eyaletlerde abd deneyimi yaşadık sürekli irtibat halindeydik ben çok doğru bir karar verdiğini düşünüyorum vatanımızda sıkıntılar var kriz var hayat pahalı ama bunlara sebep bizleriz doğru tercih yapana kadar bu sıkıntıları hepimiz yaşayacağız ama yinede derim ki bizler dünyanın en güzel topraklarında doğduk yaşadık dünyanın en güzel vatanının vatandaşıyız şükür ki vatanımızda yerimiz arkadaşlarımız ailemiz ve anılarımız var dilini düşüncelerini anladığımız yolunu yordamını bildiğimiz vatanımızda kaldığımız yerden devam eder yaşarız bu arada bir diğer can arkadaşım @caakmemo gurbet elde annesini kaybettiğinin haberini aldı şimdi vatanında kutsal görevini yapıp yasını tutuyor allah mekanını cennet eylesin tez sıkıntılı günlerini atlatsın derim ve sana tekrar hoşgeldin diyorum

• @yusufalak Çok geçmiş olsun. Zaten burada kolayca yerleşik hayata geçen çoğu insanın istisnasız tanıdıkları oluyor ve bu da işlerini çok kolaylaştırıyor. Eğer bir tanıdığınız yok ise burada hayat kurmak gerçekten çok zormuş. Biz de çok zorlanıyoruz. Şu an seçim zamanı işler durgun görünüyor, Türkiye'den başvurularınıza devam edersiniz ve güzel sonuçlar alırsınız umarım. Bol şans diliyorum.

Benzer Başlıklar

• Amerika vs. Avrupa

10
    0 Oy
    10 İleti
    1k Bakış
    M
    Merhaba! Avrupa Artıları: Yüksek sosyal güvence seviyesi: Avrupa'da, özellikle Almanya ve Hollanda'da, sağlık hizmetlerinden emeklilik ve yardımlara kadar güçlü bir sosyal güvenlik sistemi var. Yaşam kalitesi: Avrupa şehirleri genellikle iyi organize edilmiştir; gelişmiş altyapıya, iyi bir ulaşım ağına ve kaliteli eğitim ve sağlık hizmetlerine erişim mevcuttur. Çalışma koşulları: Avrupa’da iş-yaşam dengesi daha çok önemsenir. Çalışma saatleri ABD'ye göre daha kısa ve tatiller daha uzun olabilir. Çevre standartları: Avrupa’da çevre korunmasına büyük önem verilir. Çevre temizliği, sürdürülebilir kalkınma ve yeşil teknolojiler aktif olarak uygulanmaktadır. İş imkanları: Almanya, mühendisler, IT uzmanları, doktorlar ve diğer nitelikli meslekler için yüksek talep görüyor. Hollanda’da teknoloji, uluslararası ticaret ve iş dünyasında uzmanlara ihtiyaç var. Eksileri: Vergiler: Avrupa'da ABD'ye kıyasla daha yüksek vergiler var, ancak bu vergiler pek çok sosyal güvenceler içerir. Dil engelleri: Almanya ve Hollanda’da birçok kişi İngilizce konuşsa da, yerel dili bilmek iş bulma ve topluma daha fazla entegre olma açısından önemli olabilir. Bürokratik zorluklar: Avrupa'da vize, çalışma izni ve vatandaşlık süreçleri daha uzun ve karmaşık olabilir. Amerika Artıları: Ekonomik fırsatlar: ABD geniş bir iş yelpazesi sunuyor, özellikle teknoloji, finans, tıp ve bilim alanlarında. Bazı sektörlerde maaşlar Avrupa'ya göre daha yüksek olabilir. Girişimcilik: ABD'de kendi işinizi kurmak daha kolaydır. Serbest piyasa ve daha az düzenleme, hızlı büyüme ve girişimlerin gelişimi için daha fazla fırsat yaratır. Dil: İngilizce biliyorsanız, ABD’de entegrasyon ve iletişim daha kolay olacaktır. Çeşitli kültürler: Amerika, dünyanın her köşesinden gelen birçok farklı kültürü barındıran bir yer olarak bilinir. Eksileri: Sağlık sistemi: ABD’de sağlık sistemi pahalıdır ve sigorta her zaman tüm ihtiyaçları karşılamaz. Bu en belirgin dezavantajlardan biridir. Tatiller ve çalışma koşulları: ABD’de çalışma haftası daha uzun olabilir ve tatiller daha kısa olabilir. Çoğu şirkette tatil süresi sadece 10-14 gündür. Yaşam tarzı: ABD’de hızlı ve rekabetçi ortam, özellikle büyük şehirlerde, stresli olabilir. İş Bulma: Avrupa: Almanya ve Hollanda, mühendislik, IT, tıp ve bilim gibi alanlarda nitelikli uzmanlar için birçok fırsat sunuyor. Ancak, katı vize ve bürokratik süreçler nedeniyle işe alım süreci daha uzun sürebilir. Amerika: ABD’de büyük şehirlerde birçok iş imkanı mevcut. Ancak iş piyasası rekabetçidir ve pozisyonunuzu sağlamlaştırmak için daha fazla çaba gerekebilir. Güçlü bir CV'ye ve profesyonel becerilere sahip olmak önemlidir.
  • Memurluk mu Amerika mı?

Göçmenlik Sohbetleri
    490
    0 Oy
    490 İleti
    36k Bakış
    Mirage 0M
    @Ercan-Tekoglan branşı neydi arkadaşınızın merak ettim🤔
  • 27 Oy
    153 İleti
    14k Bakış
    Cibali_KarakoluC
    İşten eve sabahleyin değilde, akşam olduğunda gelmeyi hayal ediyorum. Olur da bir gün temelli gidebilirsek, gece mesaisi olmayan, her geceyi evimde, çocuklarıma kitap okuyup, onları yatırdıktan sonra, kendi kitaplarımın arasında çayımı, kahvemi yudumlayıp, kısa bir makale okuyup, okuduğumu düşünüp hazmetmeye çalışırken uyuya kalmayı hayal ediyorum. Hayatında resmi yazı dışında bir şey okumayan (bu resmi yazılarda basma kalıp cümlelerden ibarettir, çoğunlukla bir şey öğrenmeniz mümkün değildir.) kitap sayfası açmayan, iş konuşmaya gelince (konu farketmeksizin - her konuda) görüş beyan eden insanlardan bıktım. İş yerinde amirliği, müdürlüğü elinden alınsa, geride kocaman bir hiç kalacak insanların; alçak dağları kendileri yaratmış gibi bir kanıya sahip olmaları bıktırdı beni. Bu adamların/ kadınların kendi üstlerine şirin görünmek için taklacı güvercine dönüştüklerini, astlarına ise şahine, pantere, aslana, kaplana, malkoçoğluna dönüştüklerini görüyorum. Bu bıktırdı beni. Yirmi yıl önce, sıradan/vasat bir düz liseden mezun oldum. Yirmi yıl sonra ÖSYM 'nin sitesine girip kendi mezuniyet bilgilerime baktığımda imam hatip lisesinden mezun olduğumu gördüm. Sonradan İmam Hatip lisesine dönüştürlen, mezun olduğum lisenin eski öğrencilerinin tamamını imam hatip lisesi mezunu yapmışlar. Bu iki yüzlü zihniyetten bıktım. Çocuklarımın da bu saçmalıklara maruz kalmadığı, çalıştığımda karşılığını alacağıma inandığım, kendi işime gücüme baktığım bir Amerika hayal ediyorum. İyi geceler, iyi günler. Ümitleriniz gönlünüzce olsun.
  • Amerika'ya gitme sebepleriniz ?

763
    1 Oy
    763 İleti
    115k Bakış
    celicaC
    @Ekto-Oktan Cok hakli ve gecerli bir sebep umarim ABD vatandasligini alabilen Turkish/Amerikan'lardan olursunuz!
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

22

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k