MÜLAKAT DENEYİMİ - HONG KONG
Mayıs ayında green card talihlisi olduğum andan itibaren keşfettiğim Yeşilkart forumu okuyarak dosya taşıma süreci başta olmak üzere tüm bilgileri bu forumdan öğrendim.
Öncelikle forum kurucularına teşekkür ederek başlıyorum.
Önceki yıllara bakarak Nisan mayıs gibi mülakat alabileceğimi düşünürken bültenin yavaş ilerlemesi sebebi ile Haziran ayında açıklanan bültenle numaramız aktif oldu. Aynı gün KCC ye attığım mail ile 1 Ağustos tarihinde mülakatımız olduğu maili geldi. Dr.Nicholsan a mail gönderdim ve 2 gün içinde 17 temmuz için sağlık randevumuz planlandı. 16 Temmuzda Hong Kong a Özbekistan aktarmalı olarak uçtuk ve ertesi gün sağlık muayenesine girdik. Olunması gereken aşıları Türkiye de olduğumuz için eşime bana ve 9 yaşındaki kızıma ekstra aşı yapılmadı Muayene ücretlerini ödedik ve mülakat tarihini beklemeye başladık. Hastanedeki doktor ve hemşirelerin hepsi İngilizce biliyor ve çok anlaşır şekilde konuşuyor iletişim kurmak hiç zor değil.
Hong Kong 100 yıldan fazla İngiliz kolonisi olduğu için şehirde herkes İngilizce biliyor yolda adres sorarken , alışveriş yaparken zorlanmıyorsunuz.
Temmuz ve Ağustos Hong Kong un nemli, yağmurlu ve sıcak geçen ayları olduğu için sık sık yağmur yağdı ve cidden nemli bir hava vardı. Genel olarak çok temiz ve düzenli bir şehir , insanlar birbirine ve yabancılara karşı çok saygılı ve yardım sever. Şehir planlaması çok güzel düşünülmüş , ulaşım , metro ağı çok gelişmiş.
Biz konaklama için Bishop internationel house tercih ettik. Rezervasyonumuzu Agoda.com dan yaptık. Booking.com veya otelin kendi sitesine göre % 20-30 daha uygun fiyatlar alınabiliyor.
Bu otelden forumda sıkça bahsedilmişti. Otelin etrafında market yok ulaşımı zor gibi yorumlar okumuştum fakat gidince öyle olmadığını gördüm. Otele 5 dk mesafede büyük marketler MarketPlace ve Fusion market var ve her sokakta Seven eleven pastane ,cafe vs mevcut kesinlikle zorluk yaşamadık. Otelin her saat ücretsiz shuttle servisi var ve 10 dakika da merkeze gidiyor yine saat başı otele getiriyor. Servis kullanmak istemeyenler için ; dünyanın en uzun yürüyen merdiveni ile merkezden otelin sokağına kadar gidebilirsiniz.
Mülakat günü otelden yürüyerek elçiliğe indik 7-8 dakika sürüyor. 08:30 da içeri alındık ve evrak alan bankoya pasaportlarımızı verdim. 5 dk sonra isimle çağırdılar ve evrakları vermeye başladım.
İstedikleri evraklar ;
Formül A , Formül B , Lise diploması , Askerlik belgesi , Adli sicil kaydı , Evlilik cüzdanı , Nufüs kayıt örneği. Evraklar tamam dedi ve ödeme için vezneye yönlendirdi ödemeyi kredi kartı ile yaptım fakat yanımda nakit de vardı. ödeme makbuzunu verdikten sonra beklemeye başladım. 3-4 dakika sonra Mülakat için mülakat yapan bankoya ismimle çağrıldık.
Mülakat
Yemin ettik , parmak izlerimiz alındı.
Daha önce Abd vizeniz varmış süresini aştınız mı ?
Adli sicil kaydınız var mı ?
En yüksek okul dereceniz nedir ?
Bu sorular soruldu ve vizemizin onaylandığı bilgisi verildi.