• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. fahriakc
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    F
    • Takip Edilenler 23
    • Takipçiler 13
    • Konu 0
    • İleti 363
    • En İyi 124
    • Tartışmalı 8
    • Gruplar 0

fahriakc

@fahriakc

216
    İtibar
    951
    Profil Görüntülemeleri
    363
    Takipçiler
    23
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:
    Konum Ankara

fahriakc Takip etme Takip Et

fahriakc tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: DV2025 Mülakat Deneyimleri

MÜLAKAT DENEYİMİ - HONG KONG

Mayıs ayında green card talihlisi olduğum andan itibaren keşfettiğim Yeşilkart forumu okuyarak dosya taşıma süreci başta olmak üzere tüm bilgileri bu forumdan öğrendim.
      Öncelikle forum kurucularına teşekkür ederek başlıyorum.
      Önceki yıllara bakarak Nisan mayıs gibi mülakat alabileceğimi düşünürken bültenin yavaş ilerlemesi sebebi ile Haziran ayında açıklanan bültenle numaramız aktif oldu. Aynı gün KCC ye attığım mail ile 1 Ağustos tarihinde mülakatımız olduğu maili geldi. Dr.Nicholsan a mail gönderdim ve 2 gün içinde 17 temmuz için sağlık randevumuz planlandı. 16 Temmuzda Hong Kong a Özbekistan aktarmalı olarak uçtuk ve ertesi gün sağlık muayenesine girdik. Olunması gereken aşıları Türkiye de olduğumuz için eşime bana ve 9 yaşındaki kızıma ekstra aşı yapılmadı Muayene ücretlerini ödedik ve mülakat tarihini beklemeye başladık. Hastanedeki doktor ve hemşirelerin hepsi İngilizce biliyor ve çok anlaşır şekilde konuşuyor iletişim kurmak hiç zor değil.
      Hong Kong 100 yıldan fazla İngiliz kolonisi olduğu için şehirde herkes İngilizce biliyor yolda adres sorarken , alışveriş yaparken zorlanmıyorsunuz.
      Temmuz ve Ağustos Hong Kong un nemli, yağmurlu ve sıcak geçen ayları olduğu için sık sık yağmur yağdı ve cidden nemli bir hava vardı. Genel olarak çok temiz ve düzenli bir şehir , insanlar birbirine ve yabancılara karşı çok saygılı ve yardım sever. Şehir planlaması çok güzel düşünülmüş , ulaşım , metro ağı çok gelişmiş.
      Biz konaklama için Bishop internationel house tercih ettik. Rezervasyonumuzu Agoda.com dan yaptık. Booking.com veya otelin kendi sitesine göre % 20-30 daha uygun fiyatlar alınabiliyor.
      Bu otelden forumda sıkça bahsedilmişti. Otelin etrafında market yok ulaşımı zor gibi yorumlar okumuştum fakat gidince öyle olmadığını gördüm. Otele 5 dk mesafede büyük marketler MarketPlace ve Fusion market var ve her sokakta Seven eleven pastane ,cafe vs mevcut kesinlikle zorluk yaşamadık. Otelin her saat ücretsiz shuttle servisi var ve 10 dakika da merkeze gidiyor yine saat başı otele getiriyor. Servis kullanmak istemeyenler için ; dünyanın en uzun yürüyen merdiveni ile merkezden otelin sokağına kadar gidebilirsiniz.
      Mülakat günü otelden yürüyerek elçiliğe indik 7-8 dakika sürüyor. 08:30 da içeri alındık ve evrak alan bankoya pasaportlarımızı verdim. 5 dk sonra isimle çağırdılar ve evrakları vermeye başladım.
      İstedikleri evraklar ;
      Formül A , Formül B , Lise diploması , Askerlik belgesi , Adli sicil kaydı , Evlilik cüzdanı , Nufüs kayıt örneği. Evraklar tamam dedi ve ödeme için vezneye yönlendirdi ödemeyi kredi kartı ile yaptım fakat yanımda nakit de vardı. ödeme makbuzunu verdikten sonra beklemeye başladım. 3-4 dakika sonra Mülakat için mülakat yapan bankoya ismimle çağrıldık.
      Mülakat
      Yemin ettik , parmak izlerimiz alındı.
      Daha önce Abd vizeniz varmış süresini aştınız mı ?
      Adli sicil kaydınız var mı ?
      En yüksek okul dereceniz nedir ?
      Bu sorular soruldu ve vizemizin onaylandığı bilgisi verildi.

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      F
      fahriakc
    • RE: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Yeşil kart forumu keşfettiğim ilk haftadan itibaren her gün en az 2 saat forumdayım ve bilgisayarda bir ekranda sürekli açık duruyor. kitap okur gibi okuyorum :=) Benim gibi yapan çok mu acaba 🙂

F
      fahriakc

@rezanclz Özellikle 2023 ün ilk ve son bültenlerine bakın.
      bulletin.jpg

F
      fahriakc
    • RE: DV2025 Sohbet Odası

Geçen sene bu zamanlar 21 bin CN ile önceki yıllara bakarak en geç Mayıs-Haziran aylarında mülakat almış olurum diye düşünürken nerden bilebilirdim Ağustos ayı için bile mülakat alamama ihtimalimin olacağını hatta buraya mülakat deneyimi yazıp yazamayacağımın bile olasılıklara kaldığını ama elden bir şey gelmiyor.

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik içinde yayımlandı
      F
      fahriakc

@fahriakc, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@rezanclz 6 binde de bırakabilirler geçen yıllara bakın örneği var. 15 binde yapabilirler bunun da örneği var 🙂

2018 den beri en yüksek bülten sayısıyla 2025 e başlandığı için 6 binde bırakabilirler diye tahmin etmiştim. Yığılma olmaması için aynı kalması mantıklı oldu gibi. kasım bülteni de çok yüksek olmayacak sanıyorum 7 bin 7500 arası olabilir. Tabi bunlar tahmin her durum olabilir.

F
      fahriakc
    • RE: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

@minnesota 500 TL yi ödememek için kafa yorulmuyor, Belki de Dünyada örneği olmayan Çıkış vergisi gibi deli dumrul vergisini konuştuk , konuşmayalım ödeyelim sesimizi çıkarmayalım itiraz etmeyelim mantığında olduğumuz için bu vergilere maruz kalıyoruz. Ses çıkarılınca geri adım atıldığını da çoğu kez gördük.

Yolculuk içinde yayımlandı
      F
      fahriakc
    • RE: DV2024 Sohbet Odası

@Didem-G O kişilere hiç takılmayın fırsatını bulsalar sizi çiğner giderler. umutları olmadığından tu kaka modundalar.

F
      fahriakc

@mrt01 Memurları eleştirmedim 🙂 Seyahat özgürlüğü anayasal bir haktır belirli bir kesime verilemez. ben bunu vurguladım ve keşke yeşile ihtiyaç duyulmayacak derecede ülke vatandaşlarına güvenilse diye sisteme küçük bir sitem yolladım ama sistemin umurunda bile olmayacak 🙂 Hepimize bol şans.

F
      fahriakc

@Henry-bloor Siz de adama saygı gösterip sürecinizi imzanıza taşıyın ltf...

F
      fahriakc

@blueboy21 Yazdıklarınıza kesinlikle katılıyorum ayrıca sanayide 10 kişi çalıştıran bir esnaf , işyeri sahibi , aileleriyle birlikte 40-50 kişiye emeği karşılığında ekmek veriyor ayrıca devlete % 25 kurumlar vergisi , % 20 gelir vergisi , enflasyon düzeltmesi vergisi , damga vergisi ödüyor yetmiyor her alışverişinde % 10 - % 20 kdv ödüyor her vatandaş gibi. Bu kişinin devlete ülkeye katkısını memurun katkısının altında görüp memurları öne çıkarmak doğru değildir. Konunun özü ülkenin pasaport değerinin artırılıp tüm ülke insanına potansiyel mülteci gözüyle bakılmamasını sağlamaktır. ( hiç ümidim yok ). vurguladığım asıl konu budur. Yeşil pasaport sahipleri kesinlikle ayrıcalığınızda gözüm yok lütfen yanlış anlaşılmasın, alınan her vizede kendim almış gibi seviniyor tebrik ediyorum.

F
      fahriakc

fahriakc tarafından gönderilen son iletiler

• RE: Gelir vergisi / beyani

@MySea foreign income olarak belirtirken de 2 ayri durum var anladigim kadariyla ; Turkiye odedigi maaslardan kaynaginda vergiyi kestigi icin Abd de tekrar vergi odememek icin form 1116 yi kullanmak gerekiyor sanirim aksi taktirde hem TR de hem hem Abd de odenmis olur.

Vergi Sistemi içinde yayımlandı
      F
      fahriakc

@Mehmet-Kocalar Transcript istenmedi.mesaji simdi gordun umarım faydası olur.bol sans

F
      fahriakc
    • RE: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@yagmurgunes Ankara yavaş ilerliyor geçen yıl sizin numaranıza yılbaşına doğru sıra gelmişti beklemeye devam edin. Formu eşiniz adına da doldurun görüşmeye gitmediğinde neden gelmedi diye sormazlar. Görüşmeye giren kişiler vize alır. Asıl talihli eşiniz değildir umarım yoksa siz görüşmeye giremezsiniz.

F
      fahriakc
    • RE: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

Abd ye girişte Houston havaalanından araç kiralayıp dallas havaalanında bırakacak şekilde 4 günlük araç kiralamak istiyorum. Carla diye bir uygulamadan toplamda 76 dolar fiyat aldım. ( tax and fees inc, sigorta dahil ) havaalanına indiğimde Türk ehliyeti olduğu için ekstra masraf çıkar mı ? Bu şekilde ilk girişte araç kiralamış olan var mı ? Denemyimi olan bilgi verirse sevinirim.

Yolculuk içinde yayımlandı
      F
      fahriakc

@Mehmet-Kocalar İyi dilekleriniz için teşekkür ederim. Lise transkriptim yoktu , istemedi de Orjinal diplomam vardı , diplomanın orjinal olduğunu sorarak teyit etti.

F
      fahriakc

@Serapp Teşekkür ederim

F
      fahriakc

MÜLAKAT DENEYİMİ - HONG KONG

Mayıs ayında green card talihlisi olduğum andan itibaren keşfettiğim Yeşilkart forumu okuyarak dosya taşıma süreci başta olmak üzere tüm bilgileri bu forumdan öğrendim.
      Öncelikle forum kurucularına teşekkür ederek başlıyorum.
      Önceki yıllara bakarak Nisan mayıs gibi mülakat alabileceğimi düşünürken bültenin yavaş ilerlemesi sebebi ile Haziran ayında açıklanan bültenle numaramız aktif oldu. Aynı gün KCC ye attığım mail ile 1 Ağustos tarihinde mülakatımız olduğu maili geldi. Dr.Nicholsan a mail gönderdim ve 2 gün içinde 17 temmuz için sağlık randevumuz planlandı. 16 Temmuzda Hong Kong a Özbekistan aktarmalı olarak uçtuk ve ertesi gün sağlık muayenesine girdik. Olunması gereken aşıları Türkiye de olduğumuz için eşime bana ve 9 yaşındaki kızıma ekstra aşı yapılmadı Muayene ücretlerini ödedik ve mülakat tarihini beklemeye başladık. Hastanedeki doktor ve hemşirelerin hepsi İngilizce biliyor ve çok anlaşır şekilde konuşuyor iletişim kurmak hiç zor değil.
      Hong Kong 100 yıldan fazla İngiliz kolonisi olduğu için şehirde herkes İngilizce biliyor yolda adres sorarken , alışveriş yaparken zorlanmıyorsunuz.
      Temmuz ve Ağustos Hong Kong un nemli, yağmurlu ve sıcak geçen ayları olduğu için sık sık yağmur yağdı ve cidden nemli bir hava vardı. Genel olarak çok temiz ve düzenli bir şehir , insanlar birbirine ve yabancılara karşı çok saygılı ve yardım sever. Şehir planlaması çok güzel düşünülmüş , ulaşım , metro ağı çok gelişmiş.
      Biz konaklama için Bishop internationel house tercih ettik. Rezervasyonumuzu Agoda.com dan yaptık. Booking.com veya otelin kendi sitesine göre % 20-30 daha uygun fiyatlar alınabiliyor.
      Bu otelden forumda sıkça bahsedilmişti. Otelin etrafında market yok ulaşımı zor gibi yorumlar okumuştum fakat gidince öyle olmadığını gördüm. Otele 5 dk mesafede büyük marketler MarketPlace ve Fusion market var ve her sokakta Seven eleven pastane ,cafe vs mevcut kesinlikle zorluk yaşamadık. Otelin her saat ücretsiz shuttle servisi var ve 10 dakika da merkeze gidiyor yine saat başı otele getiriyor. Servis kullanmak istemeyenler için ; dünyanın en uzun yürüyen merdiveni ile merkezden otelin sokağına kadar gidebilirsiniz.
      Mülakat günü otelden yürüyerek elçiliğe indik 7-8 dakika sürüyor. 08:30 da içeri alındık ve evrak alan bankoya pasaportlarımızı verdim. 5 dk sonra isimle çağırdılar ve evrakları vermeye başladım.
      İstedikleri evraklar ;
      Formül A , Formül B , Lise diploması , Askerlik belgesi , Adli sicil kaydı , Evlilik cüzdanı , Nufüs kayıt örneği. Evraklar tamam dedi ve ödeme için vezneye yönlendirdi ödemeyi kredi kartı ile yaptım fakat yanımda nakit de vardı. ödeme makbuzunu verdikten sonra beklemeye başladım. 3-4 dakika sonra Mülakat için mülakat yapan bankoya ismimle çağrıldık.
      Mülakat
      Yemin ettik , parmak izlerimiz alındı.
      Daha önce Abd vizeniz varmış süresini aştınız mı ?
      Adli sicil kaydınız var mı ?
      En yüksek okul dereceniz nedir ?
      Bu sorular soruldu ve vizemizin onaylandığı bilgisi verildi.

F
      fahriakc

Geçen sene bu zamanlar 21 bin CN ile önceki yıllara bakarak en geç Mayıs-Haziran aylarında mülakat almış olurum diye düşünürken nerden bilebilirdim Ağustos ayı için bile mülakat alamama ihtimalimin olacağını hatta buraya mülakat deneyimi yazıp yazamayacağımın bile olasılıklara kaldığını ama elden bir şey gelmiyor.

F
      fahriakc

@aliaytac41 neden eksi verdiniz ? Askerlik belgesi istenmeyen mülakat örneğiniz varsa paylaşır mısınız ?

F
      fahriakc

@aliaytac41 HK ve BK her ikisi de hatta tüm konsolosluklar askerlik belgesi istiyor ve en temel görmek istedikleri belgelerin başında geliyor. Askerliğin tecilli veya terhis belgelerinden birini göstermeniz gerekiyor.

F
      fahriakc