Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @dpdemir ben çok anlayamıyorum incelesem de dürüstçesi:)


  • @Hilal-2 ben de çok anlamıyorum ya ben de mülakat tarihi bekliyorum eb3 other works hala 2020 de benim PD 2022 nasıl ne zaman gelecek o tarihe çok merak ediyorum ve mutsuzum bu konuda


  • Biz de bugun mulakata gittik. 3 kisilik ailemiz icin ingilizce mulakata katildik.Ssorulari aranizda ingilizce bilen cevaplayabiliyor. @u2rem'in yazdigi sorularin aynilari soruldu. Job offer soruldu evraklarimizi alan 1. Bayan gorevli tarafindan ancak NIW oldugumu soyledim yeterli geldi. Mulakatta offer sorulmadi.
    Bize herseyin uygun oldugunu ve vizemizin approve oldugunu soyledi , tebrik etti mulakat yapan gorevli ve ayrildik. Su an Cea sitesinde 3 umuz icin Admistrative Processing diye gorunuyor. belki yarina degisir.

    extradan ekleyecegim notlar: bir kisinin butun evraklarini bir seffaf dosyada goturmek yeterli. ben her evragi ayri dosyalara koymustum sonra mavi telli dosyaya dizmisitim tek tek. Gereksizmis. Seffaf dosayari da istemiyor. sadece kagitlari istiyor.
    biz Nene Hatun 59 adli bir otelde kaldik. Sheraton Otele yakin bir yer, ve kendi aracimizla 10-15 dk da Cukukrambara ulastik otelden sabah 6:30 da cikarak. Otel temiz ve uygun idi. Ayrica araci da konsoloslugun oldu caddeninilk kosesinde donunce saniirm Ogretmenler caddesine park ettim.

    Bugun bizimle sirada bekleyen ve grupta olup olmadigini bilmedigim bir NIW lu arkadas ta vardi.
    Insallah pasaportlarimiz ve vizelerimiz kisa surede postalanir ve AP yazisi gecicidir.

  • ⭐⭐

    @Rdem09 geçmiş olsun. Hayırlı olsun vizeniz. Mülakat için dil seçeneği sundular mı? Yoksa direkt ingilizce mi başladılar.


  • @selamibasaran sordular ingilizce istedik.


  • @Rdem09 yeni hayatınızda mutluluklar hayırlı olsun 🙂


  • @Rdem09 tebrikler hayırlı olsun


  • @Rdem09 Tebrikler. Vizeniz hayirli olsun. Yeni hayatinizda mutluluklar. Yarin, en gec Cuma gunu “Issued” olacaktir.


  • Hayırlı olsun vizeniz @Rdem09


  • @Rdem09 Hayırlı olsun. Tebrikler.


  • @Rdem09 Sizin I-40 premium processing olarak mı işlem gördü?


  • @Feridun-Boylu hayır normal süreç işledi.


  • @Rdem09 Sizin I-140 süreci hızlı işlemiş. Dosyanızı kendiniz mi hazırladınız yoksa bir avukat aracılığıyla mı hazırladınız. Çalıştığınız avukatlık firması vs gibi bilgiler verebilirseniz yeni başvuruda bulunacak arkadaşlar sizin izlediğiniz yolu takip edebilir. GC nız tekrar hayırlı olsun.


  • @Rdem09 Hocam öncelikle hayırlı olsun, kutlarım. İkincisi siz yine de size ne şekilde ve neler sordu yazarsanız seeviniriz. Aradan zaman geçiyor unutuyoruz bizim kafamıza da kazınmış olur, size zor olmazsa eğer. Ben açıkçası fikir edinmek adına ABD de ne yapacaksın, ne yapmayı planlıyorsun sorusuna nasıl cevap verdiğinizi yani tüm mülakata giren arkadaşlar için aslında, merak ediyorum ve münkünse duymak isterim. Yani aynı akademik çalışmalaraıma ABD de üniversitelerde devam etmeyi düşünüyorum şeklinde mi yanıtladınız. VE ardından hiç bikaç üniversiteye de başvurdum, kabul olmadım vs gibi belirttiniz mi hiç? tabi varsa böyle başvurularınız. Veyahut görevli sordu mu evet akademide araştırmalarına devam etmek istiyorsun ABD de ve bunun için girişimlerde bulundun mu veya bulunuyorsmuzun başvurular yapıyor musun dedi mi?
    Sevinirim bahsetttiklerimi yanıtlarsanız. Teşekkürler.


  • @GÖK Ayrıca sanırım bugün de hocamızın mülakatı vardı. Umarım hayırlısıyla onlar da almıştır.


  • @Hilal-2 :

    ilk olarak güvenllikten geçip içerideki komplekse yürüyorsunun giriş yaptığınız kapının solundaki deskte sizi karşılayıp pasaportlarınıza etiket yapıştırıyor ve deskin sağındaki yerde bekliyorsunuz. buranın karşısında mülakat yapılıyor. En sağındaki banko da parmak iziniz alındıktan sonra binaya girerken tam karşınızda olan bankolara (yani parmak izi verdiğiniz bankonun size göre sağında kalanlara) geçiyorsunuz, sol tarafına ise evrakları teslim ettikten sonra mülakat için geri geldik tekrar. Sıranız gelince sağdaki bonkodan birinde görevli (bizde bir bayandı) evraklarınızı tek tek istiyor. Bizden sağlık raporu istedi, unganların online gönderdiğini söyledik. sonra kendisi print aldı. tek tek evrakları istedi. Job offer ı bu bayan sordu ve ona NIW deyince tamam dedi. Bu bayan bunun dışında soru sormadı. Mülakat için tekrar parmak izi verilen bankolara yönlendirildik ve yine sıramız geldiğinde ingilizce olarak yemin ettik.
    Is this the fırst marrıage for both of you?-yes
    Have you ever overstayed during your visits or stays in the US? No, never.
    Whwere is your other son, is he American citizen? (bir oglumuz zaten vatandaştı) Yes, he is sitting there.
    What is jour current job, and what do plan to do in the states? I am a University Professor, and will work in academia, I ll continue the same line of work.
    Bunun dışında bize soru sormadı. Sadece çekindiğim bir durum eski pasaportu sormadı ve onda bir B1 vizem vardı. Benim de sonradan aklıma geldi. Umuyorum AP süreci uzamadan/uğraştırmadan issue ederler.


  • @Rdem09 Sağolun hocam, çok güzel geçmiş, umarım bizim de böyle kolaylıkla olur. Evet o vizenin iptali lazım, yüksek ihtimal onlar sistemde vs görüp sizinle iletişime geçerler. Veya bilemedim ama belki de siz elçiliği arayıp onu bildirebilirsiniz. İnşallah ABD de hayatınız çook güzel olur.


  • @Rdem09 Bildigim kadariyla gecerli bir nonimmigrant vizeniz varsa mulakatta iptal edilmesi gerekiyor. Benim de turist vizem eski pasaportumdaydi. Ben iki pasaportumu da vermistim. Turist vizemin uzerine “cancel” yazdi ve sonrasinda beni AP’ye birakti. Neredeyse 1 yildir Ap’deyim. Size immigrant vize basilacak. O nedenle o vizenin iptal olmasi gerekiyor. Dilerseniz konsolosluga durumu anlatan bir mail atin. Ya da onlar sistemden vizenizi gorurlerse, arayip eski pasaportunuzu isteyeceklerdir.


  • vizelerimiz mülakat ardında 48 saat Administrative Processing'de kaldıktan sonra 'Issued' konumuna geldi. ben tecrübelerini paylaşan bütün arkadaşlara teşekkür diyor bekleyenlerin de hızlıca süreçlerinin tamamlanmasını diliyorum.


  • @Rdem09 hayırlı olsun darısı başımıza


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

70
Çevrimiçi

41.1k
Kullanıcı

4.4k
Konu

427.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum