Merhaba,
Dün gece National Visa Center'dan appointment letter im geldi. 28 April 2025-8.30. Sizlere de haber vermek istedim.
Hilal 2 tarafından gönderilen en iyi iletiler
-
RE: ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)İş Dayanaklı Göçmen Vizeler içinde yayımlandı
-
RE: ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)İş Dayanaklı Göçmen Vizeler içinde yayımlandı
Hooray!!!!!!!
Diyerek başlayayım. Arkadaşlar önceden bilgi vermiştim, 28 Nisan saat 08.30 da vize mülakatımız vardı. Şükürler olsun kabul aldık. Detaylı yazacağım forumdaki her kategorideki kişiler faydalansın.
Öncelikle biz 5 kişilik bir aileyiz, çocuklarım 14 yaş altı. Elçiliğe giderken onlara da bir çanta ahzırladım puzzle, kitap dergi koydum ki içeride çocuklar için masalar kitaplar olduğunu bilmeme rağmen. Ki çok da iyi oldu 3 saat bekledik bu sürede çocukları oyalamak kolay değil. Tavsiye ederim. Çubuk kraker de aldım içeri aldılar.
Elçilik bahçe kapısnında sıra oluyor burada randevu saatinizi sıradakilere söyleyip o saatin en arkasına geçin. İlk defa gidenler taa sıranın sonuna gidiyor ben turist vizesi almaya gittiğimde bunu öğrenmiştim. PAsaportları toplu olarak bir yere koyun onları isteyip sizi çağırıyorlar.
Güvenlikten geçiyorusnuz bina içine girip. Araba anahtarı kartlı değilse alınıyor.
Tekrar bahce alanına çıkıp yürüyüp bina içine giriyorsunuz. Görevli hangi kategori diyor sola yönlendiriyor. Pasaportları alıp üzerine hem döküman teslimi hem de interview için bekleyeceğiniz aynı sıra numarasını pasaportlara yapıştırıyor. Soldan ilerleyip oradaki sandalyelere oturun. Çünkü karsınızdaki son ili banko 19, 20 numara bizlerin mülakat olacağı yer. Çocukların masaları kitap vs de aynı yerde. Ekrandan sıra gelince gidip belgeleri veriyorsunuz. Bizim 13 no kadındı. Fotograflarla başladı. Evilik cüzdanı aslı ve iki fotokopi. Benim ve eşimim arsivli adli sicil kaydı, eşimin askerlik tamamlama belgesi. Hepimizin Nüfuzs aile vukuatlı belgeleri. Ben bizimkileri enabızdan çocuklarınkini İlçe Nüfus Müdürlüğünden aldım. Benim CVim. İş teklifi sordu. EB2 NIW kabulum var, muafım dedim. Belgeler tamamdır teşekkürler. Yine geri yerimize gittik. Bu sırada iki görevlinin konuşmasını aksanını vs dinledim aşina olayım diye.
20 numara bize geldi gittik. Günaydın dedi ben merhaba. Sistemde bir sorun var pardon dedi önünde kocaman dosyam duruyordu case number vs yi girdi aa benim hatam şimdi oldu dedi. Ben de sorun yok tamam dedim. Sağ elinizi kaldırın kaldırdık doğruyu söyleyeceğimize yemin ettik. Şimdi sizin sol el 4 prmak izi, sağ eli 4 parmak, iki başparmak. Husband aynısı. Bana bir paragraf kurallara gör e çocukların 14 yaş altı sol el 4 parmak 3 kez onların herbiri için iz alıcam yine dei. Tamam dedim verdim. Bsşlsyslım dedi. Tamam dedim. Ne araştırması yapıyorsun ben de alanımı dedim. Sağlık mühendislik kritik hastalıklar vs deyince ne gibi hastalıklar dedi bende anlattım. Süper bi nevi biyotexture dei ben de tam öyle değil aslında böyle böyle dedim. O zaman çok güzel dedi. Amerika ve Tr dışında yaşadın mı dedi ben yok dedim. Ama seyahat çok etmişssin dei ben de evet çok dedim. Ne olarak dedi hepsi akademik naptın peki dedi invited lecturer, keynote, NATO vs. Çok güzel dedi. Eşime döndü birden siz ne iş yapıyorsunuz dedi. O da fizik ğrtemeniyim vs deyince yerini söyledi. Ne zamandan beri teaching yapıyosun dedi o da cvp verdi. Yine bana döndü ABD de nerede yaşamayı planlıyosun dedi. Ben de şurada bikaç meslekdasımla hali ahzırda bağlantı kurdum oraya gidicez dedim TX de. Bunun üzerine CVmde MAdisonı görünce buralar nasıl dedi. Çok seviyorum bağlantılarım da var ama gördüğün gibi 3 çocuk -20. Gülümsedi Benim de Michiganda annem var çok soğuk gitmiyorum vs dedi. Bende yine de gidin anneniz dedim gülümsedim. Herşey yeri yerinde, ABD ye çok katıkınz olacak çalışmalarını ve sisi çok başarılı buldum kutlarım dolu burslarınız vs var dedi. Ben de teşekkür ederim dedim. Şu anki üniversitemin adını söyleyip bunun dışında başka üniversitelerde eğitim verdin mi, çalıştın mı dedi. Ben de aa tabi Hacettepe de research assitant olarak şu kadar yıl çalıştım dedim. I see dedi.
Vizenizi onayladım dedi. Tebrikler dedi Ay sonuna kayıtlı olduğunuz PTT ye gelir dei. Ben de Çankaya yani dedim. Baktı yüzüme ben Ankarada tek opsiyon var deyince aa dedi. Tamam o zaman. Teşekkür ettik el salladık.
Çok net, konuşkan kişiye göre İngilizce sohbet seviyesi belirleyen görev düşkünü kuralcı biri ama objektif. Seri iş yapan biri.
Biz kısacak görüşmedikgenelde 2 dk vs diyordu herkes. Bizimle gayet de gereken herşeyi sordu uzun uzun ekstra bile konuştu. Eşime de dediğim gibi sordu. Ama pozitifti. Çocuklara selam bile demedi ama hep yanımızda tuttu ister gidin kalın demedi.
Durum budur. Sorulanları konuşulanları bilmek aynı duyguları yaşayan biri olarak insanı çokrahatlattığını biliyorum. Umarım sizlere faydam olmuştur. @selamibasaran
Yeni arkadaşlara tavsiyem profilime bakın ben her aşamayı detaylı ve gereklibilgileri verek yazdım. Yararlı olur.
@gucarslan Bana süre boyunca desteğinize herkesin huzurunda teşekkür ederim. Geçen iki yıl süresinceki özellikle son 1.5yıl önceki hoca ekibine özel teşekkür. -
Selam arkadaşlar,
Grup altındaki mesajlardaki pek çok soruya tek tek yanıt vermek yerine toplu cevaplayabilirim diye düşündüm zaman kazanmak adına. Yardımcı olmak amacıyla farklı arkadaşların sorduğu farklı sorulara cevaplarım şunlar,- PP önemi: PD nizi etkilemez fakat dQ çok hızlandırır ve bu da inteview için çok önemli. Çünkü PD sizin current yani mülakata çağrılabileceğinizi DQ için ne zaman çağrılacağınızı yani sıranızı belirler. Yani önce DQ önce sıranızın gelmesi önce çağrılmanız demek.
- Çeviriler: Eğer başvuru aşamasındaki Türkçe belgelerin çevirisi ise konuşulan illaki yeminli tercüme vs olmasına gerek yok. Zaten diplomalar transkriptler vs ilgili enstitülerden İngilizce alınabiliyor veyahut konferans hakemlik vs yine aynı şekilde ilgili yerlerden İngilizcesi istenebiliyor. Hala varsa çevrilmesi gereken ben üniversitedeki yan kapı komşum hocadan çevirip adını yazıp imza atmasını söyledim ve hepsi geçerli oldu.
Eğer NVC belgeleri arasında ise bahsedilen çeviri zaten Ankara US elçiliğinde interviewe gireceğimiz için NVC Türkçe ve İngilizce dışında çeviri istiyor. Yani Türkçeyi çeviriye gerek yok. Zaten sitede de yazıyor. - Yeni başvuran arkadaşlar Wegreened, vb. firmalar zaten ücretsiz değerlendirme yapıyor ve her adımı güzelce takip ediyor. Ben Wegreened ile çalıştım. Süperler.
- Parayı yatırmayı eğer bunlarla devam etmeseniz bile avukata rica edince yapıyor. Ben bir arkadaşımdan rica ettim ABD de o benim için sağolsun yaptı. fakat avukat da yapıyor.
- I-140 aşaması sonrası avukatla çalışmaya gerek yok, çok basit hele forumu okuduktan sonra. Zaten onlar da sitelerinde yazıyor gerisini kendiniz halledebilirsiniz diye.
- En son mülakata 18 Nisan 2024 de DQ 4 Temmuz olan EB2 arkadaşımız girdi. Yani DQ orada.
- İlk başvuruda CV nize göre size EB1 veya EB2 neyse uygun olanı avukat bildiriyor. Fakat makalen varsa EB1 yoka EB2 diye birşey yok. Şahsen dolu makalem var ve her ikisine de fazlasıyla uyduğumu fakat EB1 kısa da olsa (ki Ankara için bu çok geçerli olmuyor dedi) gereksiz zorlamalı olabiliyor zamana ve değerlendiriciye bağlı olarak risk taşıyabiliyor o nedenle temiz iş EB2 dan başvuralım dedi avukatım ve ona gittik.
Yani avukatı dinlemek en doğrusu eğer destek alınacaksa. - Bir arkadaş da ABD ye NVC ye nasıl belgeleri göndereceğini soruyordu sanırım. Cevap: PTT ile gönderdim ben hem çok uygun hem de süre 3-4 maks. 5 gün. İstersenizz dieğrleriyle yollayın. daha kısa, daha pahalı, sizin tercihiniz.
Son olarak lütfen herkes imzasına ve ilk safadaki excele kategori, PD ve DQ larını yazar ve taşırsa hepimiz için interview takvimini takip etmek açısından iyi olur.
Bol şans, sevgiler. -
Arkadaşlar merhaba,
Bu andan ve bundan sonra süreç takibi yapan arkadaşlar açısından 27 Mart 2025 tarihinde Konsolosluk randevu e-mailimin geldiğini bildirmek istedim. İstenen belgeler önceki paylaşımlarında belirttiğim gibi kendi web sitelerinde pre-interview checklist de ilintili vize türünü tıklayınca -Employment Base- yazan belgelerin hepsi. Bu vesileyle herkese hayırlı huzurlu Bayramlar dilerim. Sevgiler. -
Arkadaşlar merhaba,
Ben de interview bekleme aşamasındayım görünüre göre daha var. Fakat sıcağı sıcağına şu an aynı kategoride (EB2 NIW) interview randevusunu almış arkadaşlar varken sormak istediğim iki ana konu var. Öncelikle birisini sorayım. NVCden EB2 NIW randevu alabilirsiniz maili geliyor sanırım. Bu mailde görüşmeye gelmeden önce yapılması gerekenler ve gelirken getirilmesi gerekenler listesi gönderiliyor mu? (Yoksa elçiilik sitesinde yazanlar mı? onlar göndermeyince). Ve evetse randevu öncesi yapılması gerekenler nelerdir? Ve listede neler var yani randevuya neleri götürmeliyiz? NVC ye dökümanlarımı postayla göndermem için gelen mailde bunların orjinallerini saklamamı ve randevuda getirmemi yazıyordu. Ama sanırım randevudan bir ay önceki tarihlerini almak gereklidir evrakların?? Bunlar dışında istenen belgeler var mıdır? EB2 NIW grubu için mesela iş teklifi veya iş başvuru kanıtları gibi birşeyler istendi mi? Çünkü bazı arkadaşlarda görüşmede sorulduğunu duydum. Teşekkür ederim şimdiden yanıtınız için. -
Sağlık muayenesine girmiş olan arkadaşlardan bir fikir almak isterim. Aşılar konusunda. İstenen aşı listesi zaten belirli. Mülakatımızı aşağı yukarı tahmin ettiğimiz tarihlere yakın, (yani son bir yıl içerisinde olacak şekilde bir tarih aralığı içerisinde) gidip aşılarımızı biz hem kendimiz hem çocuklar için sağlık ocaklarında veyahut devlet hastanelerinde yaptırıp e-devlete işletsek veya aşı karnesini alsak ve bunu Dr. Unganlara giderken götürsek olmaz mı? Böylece sadece mauyene tahlil vs parası ödemiş oluruz bir dünya aşı parası vereceğimize ve aynı zamanda aynı gün bir dunya aşı olup vücudumuza yükeleneceğimize. Sizce bu mümkün değil mi?
-
RE: Employment Based - mulakat randevu tarihleri - gerceklesenler ve tahminlerİş Dayanaklı Göçmen Vizeler içinde yayımlandı
@Burak-Aslan hocam harikasınız, en gerekli ve işimize yarar şekilde mülakatı da anlatmışsınız, zaten sağlık muayenesini de kayda değer şekilde açıklamıştınız. Teşekkürler.
-
@navalarc içinde söyledi: ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)
Merhaba,
eb2 niw onayım aralık ayında geldi. şimdi ds260 formunu doldurdum ancak nvc ye gönderilmesi gereken evrak listesini bulamadım. ve hangi adrese göndereceğimiz nerede yazıyor? ds260 formunu doldurduktan sonraki aşama nasıl ilerliyor? bilgi verebilir misinizMerhaba,
Size gelen welome lettter da cover sheet zaten sizin göndermeniz gereken evrak listesi. Her belge maddde madde yazıyor. Eğer supporting documents ne derseniz. Ben fayda olursa size kendim neler gönderdim yazayım. Banka dökümleri, tapular, kira sözleşmeleri (bunlar maddi kısım için), eski pasaportlarımızın fotokopileri (giriş çıkış yurtdışı bilgileri görünsün diye). Ben bunları destek dökümanı olarak yolladım gerisi dediğim gibi zaten listeli, adli sicil kaydı arşivli gibi,...
Bazı arkadaşlar forumda görmüştüm sgk sigorta dökümü, maaş bordrosu vs de koymuştu. Bu kısım size kalmış.
Adres ise yine mektupta yazıyor birlink veriyor buradan adrese bakın diyor, linke gidince iki adres çıkıyor, USA dışı ekspres kargolar için Virginia (VA) adresine yolluyoruz biz. Ben PTT TUREX ile gönderdim. En uygun olanı yani ucuz olanı ve açıkçası 5.günde ellerindeydi, yılbaşı yoğunluğu olmasına rağmen. Gönderme işini halledene kadar inanın canım çıkmıştı hayatımda ilk defa bir döküman grubunu yurtdışına gönderiyordum, bir dünya para ve yok telefon istiyorlar alıcının vs ki göderilen hükümet posta kutusu anlatamadım bir türlü buradakilere. Neticede alıcıya da kendi telefonumu yazarak dediğim gibi PTT üzerinden gönderdim.
Siz de eziyet çekmeyin diye tek tek yazdım, kolay gelsin.:) -
@begumm merhaba hocam, daha önce başka arkadaşların biri de finansal belge istendiğini yazmıştı eminim. Aslında NVC ye gönderdiğimiz belgeler içerisinde support documents/other documents mıydı neydi o başlıkta isteyen istediği belgeleri koyabiliyordu. Belki de o zaman bu konuda belge koyanlar için onların son hali veya orjinallerini getirmesini istiyor olabilir. Mesela ben daha önce de yazmıştım araba dışında son 6aylık banka dökümlerimi ve ev tapu vs yi göndermiştim. Yüksek ihtimal bana bunların orjinallerini/güncel hallerini getir diyebilirler.
Olmasa da sorun yok zaten bu kategoride akademik başarıya dayalı kendimizin sponsoru oluyoruz ve geçinebileceğimize inanıyorlar ABD. de, yani akademik iş bularak:)
Belgelerin İngilizceye çevrilmesi konusu, benim net olarak anladığım TÜrkiye Ankara da bizim işlemelrimiz olduğu için Türçe ve İngilizce kabul görüyor bunun dışında başka diller vasra belgelerinizde mutlaka İngilizce çevirisi isteniyor. Yani Türkçe herşey kabul. Ben şahsen her belgemi İngilizcelerini almam mümkün olmasına rağmen (mesela banka dökümleri) Türkçe göndermiştim.
Hilal 2 tarafından gönderilen son iletiler
-
RE: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk girişYolculuk içinde yayımlandı
@okokok Hocam öncelikle girişiniz hayırlı olsun. Ardından olanlara üzüldüm açıkçası. Çok geçmiş olsun, umarım bir an önce çocuğunuz şifa bulur yanınıza gelirler.
-
@pelinoaydin Kendiniz çevirip imzalayabilirsiniz veya arkadaşınız çevirip imzalayabilir. Ben USCİS için bahsettiğiniz diploma vs için o şekilde yaptım Türkçe ise eğer.:)
-
RE: North CarolinaDiğer Eyaletler içinde yayımlandı
@ATS16 Teşekkür ederim. Evet haklısınız ben de baktım hala da bakıyorum verilere. Hatta forumda başka bir arkadaş da AAFA raporunu atmıştı. Elinize sağlık ikisi de verdiklerinizin çok faydalı. Ben sizler deneyimlisniz oralarda yaşadınız belki aynı probleme sahipseniz sizin yaklaşımlarınız tavsiyeniz ne olur diye duymak istemiştim. O benim için çok önemliydi.
İnanın Dallas TX ve NC Durham arasında kesin karar vermem lazım çok az zamanımız kaldı. Bir türlü veremiyorum bizim profilde bir aile için. -
RE: North CarolinaDiğer Eyaletler içinde yayımlandı
Arkadaşlar merhaba, EB2 kategorisinden Green card aldık. Biyomühendislik alanında PRofesörüm. Eşim fizik öğretmeni. 5,8,14 yaşında 3 çocugum var. 8 yaşında olan polen alerjisi (mevsimsl geçişlerde egzemalar oluyor) ve alrjik astım alerjik bronşit sağlık sorunları var. ÖZellikle bu çocuk için NC uygun mudur bilginiz var mıdır? Veya Raleigh mi, Durham mi veya neresi daha uygun bizim gibi bir aile için. Okul kaliteleri, iş bulma ve alerji kriteri için. Teşekkür ederim.
-
RE: İklim ve Nem (Eyalet ve Şehirlerde)Eyaletler içinde yayımlandı
@kivo Merhaba, EB2 kategorisinden green card aldık. Akademisyenim Biyomühendislik alanında profesörüm. 3tane 14, 8 ve 5 yasında çocuklarım var. ( 8 yasında olan oldukça alerjik polen alerjisi, (egzemaları vs oluyor mevsimsel geçişlerde) ve alrjik astım bronşiti de var. Geçen yaz aslında Dallas merkeze geldim, Richardsonı, DFW yi de gördüm. Aslında neredeyse karar vermiştim Dallas FW veya Plano göç edicez diye. Ama birden oğlum yine egzemelar olunca (ankarada yasıyoruz) ödüm koptu. Çünkü oralar oldukça yeşillik bitkilerle dolu yerler. Sizin bilginiz var mıdır. Bu şekilde alerjik bünyeler için uygun bir yer midir? Veya 5 kişilik bir aile için ki geldiğimizde iş bakıcaz şu an iş bulmuş değiliz. Eşim de fizik öğretmeni. Okul kaliteleri vs ne düşünürsünüz. Şmdiden teşekkür ederim.