@crazycells Merhaba, 2023 formunu doldururken site belki 10 defa girdiğim bilgileri sildi. Kendi pasaport numaramı girerken harf den sonra numaranın en başında ki 0'ı girmeden kayıt etmişim. Eşimin pasaport tarihinin gün kısmını yanlış kayıt etmişim. Kazanırsak bu sorunlar durumu olumsuz etkiler mi acaba. Boşuna masraf yapmamayım. yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
-
1- kazanan olursanız ve Ankara’dan mülakat tarihi alamayacaginiz bir case number’a sahip olursanız sadece EU bölgesindeki değil, dünya üzerindeki herhangi bir konsolosluğa (ABD hariç) dosyanızı taşıyarak (consular processing resmi adı) devam ettirebilirsiniz. Konsoloslukların dosya taşımalar doğrultusunda yaklaşımı birbirinden farklı olabiliyor (denenmiş konsolosluklar var bu konuda, forumda deneyimler mevcut. Forumda arama butonundan arayabilirsiniz, anahtar kelimeler fam kuralı, dosya taşıma, Bangkok, Hong Kong, Viyana, Bükreş)
2- hali hazırda başka bir ülkede yasal oturum ve çalışma izniniz var ise, kazanan olduktan sonra dolduracaginiz DS260 formunda yaşadığınız ülkede mülakata girmek istediğinizi o konsolsolugu seçerek ilerleyebiliyorsunuz.
3- Geçerli 10 yıllık Amerika turist vizeniz ile işlemlerinizi ABD’de yapabilirsiniz, bu işlemin adı AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak. Zaman acisindan consular processing denilen dosya taşımadan daha uzun ve maliyet açısından daha yüksek bedeller ödenerek başarılı ve başarısız sonuçlara ulaşıldığına dair forumda deneyimler mevcut. Kazanan olursanız sahip olacağınız case number’a, maddi ve manevi durumunuza göre degerlendirebilir.
Forumdaki arama butonunu kullanarak daha fazla detaya ulaşabilirsiniz, bu forum bir hazine ve okumaktan çekinmeyin. Bol şans
-
@crazycells Hocam Şimdi Benim Bir Sorum Var Yeni Tc kimlik Kartında Doğdumuz Yer ve ilçe yazmıyor biz nasıl öğrenicez ?
-
@Mehmet-ynd, içinde söyledi: Lise diploması
@deebee cevabınız için teşekkür ederim. Üni. Diploması için yeniden çıkartıcam kayıp ilanı verdim. Lise diploması kayıp. Okuldan çıkartırdım ilçe milli eğitim müdürlüğü ve okul müdürü imzası var yetmedi apostil de yaptırdım. Ama transkript aklımda yoktu çünkü Ankara'ya bel bağladık. Ama beklemekten sıkıldım o yüzden eğer yeteri belgeleri toparlayabilirsem @gucarslan beyin dediği gibi Ankara'ya bel bağlam....
Lise transkripti diye bir belge yok sanırım, yüksek okulunuzdan transkript alabilirsiniz. Transkript almaya gittiğinizde öğrenci işlerine sorun, lise diplomanız orda olabilir. Eşimin kayıp sandığı lise diplomasını Ankara üniversitesinden almıştık.
-
@gucarslan evet kanıtlayabiliyorum işyeri yazısı sgk dökümü maaş bordrosu vs. Cok tesekkur ederim cvbınız için
-
@Kağan-Alp kolye sizinse sorun olmaz.
-
@Boğaç-Sevimer Selamlar..
Bucketlist..
Vize sürecinin imzaya taşınması...İşte link https://yesilkartforum.com/forum/topic/2184/vize-surecinizi-imzaniza-tasiyin DV2025 excel tablosuna bilgilerin girilmesi...İşte tablo https://bit.ly/4b6swID DV2025 Aşamaları başlığının ilk iletisinden itibaren okunması...İşte link https://yesilkartforum.com/forum/topic/7230/dv2025-2025-green-card-lotosu-aşamaları?page=1 Süreç ile ilgili soruların DV2025 Aşamaları başlığı altında sorulması...İşte link
https://yesilkartforum.com/forum/topic/7230/dv2025-2025-green-card-lotosu-aşamaları DV2024 ve DV2025 Mülakat Deneyimleri başlıklarının takip edilmesiSürecinizi en iyi şekilde yönetebilmeniz, sorularınıza daha hızlı ve net cevaplar almanız açısından önemlidir.
Sürecinizde başarılar... -
@iremmb, içinde söyledi: Green Card Çekilişi için evde nasıl fotoğraf çekilir?
merhaba arkadaşlar green card için elimde bir fotoğraf var ama bu fotoğrafta çok hafif bir gölge var. arka planda ama yüzüme yansımıyor. problem olur mu bilgilendirebilecek biri var mı aranızda
problem olmaz.
-
@mehmet-duman Başvuruyu doğduğunuz yer üzerinden yapmanız gerekiyor, eğer doğduğunuz yer başvuru için uygun değilse eşiniz üzerinden vs. alternatifler var ama genel kural doğum yerinizden başvurmanız. O yüzden Almanya üzerinden başvurmanız gerekiyor. Tr'ye göre ordan başvuru daha az olacağı için şansınız da artar diye düşünüyorum.
-
@nothin, içinde söyledi: Öğrenciler, eğitim durumunda hangisini seçmeli?
@crazycells 2 yillik icin vocational olmuyor muydu? basvuruyu yaptigimiz an itibari ile aldigimiz en yuksek diplomayi secmemiz gerekiyor diye okumustum ama dedigim gibi henuz bitirmedigim fakat greencard bana ciktiginda ds260 formunu doldurana kadar muhtemelen bitirmis olacagim vocational school'u secsem bir sorun olur mu? yoksa garanti olmasi icin high school mu secmeliyim?
vocational school'u secebilirsiniz.
evet, dediginiz gibi vocational school'un hem meslek lisesi hem de onlisans egitime karsilik gelen anlamlari var.
-
@Selim-Aksoy Maalesef
-
Değerli arkadaşlar,
Başvuru süreci ile ilgili tüm bilgi, yöntem ve kullandığımız taktikleri forumda herkese açık bir şekilde paylaşmış olmamız, ve her ne kadar başvuru yapanlardan belirlenmiş kâr amacı gütmeyen kuruluşlara cüzi bir miktar bağış yapmalarını istesek de, Türkiye'deki kötüleşen ekonomik şartlar nedeniyle bu süreçten kaçınmayı tercih etmemiz sonucunda, Yeşilkart Forum başvuru servisini yavaş yavaş sonlandırma kararı aldık.
Bu yıl başvuru yapacaklara tavsiyemiz, forumda geçen yıl yayınladığımız başvuru videosunu izleyerek formu nasıl dolduracaklarını iyice öğrenmeleri:
Videoda bahsedilen yöntemleri kullanarak başarılı bir şekilde başvurunuzu yapabilir, yine de aklınıza takılan soruları forumdaki uygun başlıklarda sormaya devam edebilirsiniz.
Daha önce yalnızca forumun başvuru servisini kullanmış olan ve bu yıl da bizim aracılığımızla başvuru yapmayı planlayan kişiler için, onları yarı yolda bırakmamak adına bu sene de bağış karşılığında başvurularını yapacağız. Bu kişilere özel olarak detaylı bilgileri e-posta aracılığıyla ilettim.
Bugüne kadar bu servisi kullanmış ve Türkiye'deki kâr amacı gütmeyen kuruluşlara bağışta bulunmuş herkese ayrıca teşekkür ederim.
Başvuru yapacak herkese bol şanslar!
-
@crazycells tamamdır bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim
-
@Özlem-Toraman, içinde söyledi: Greencard başvurusu yaş ve lise diploması
Merhabalar 2025 kazananıyım fakat lise diplomam sorumlu dersim olduğundan suan yok ama haziranda mezun olacagım hazirandan öncede mülakat maili gelcek mulakata diplomasz gitmek durumundaym bu sorun yaratır mı
Mulakat tarihi alin ama mulakata katilmayin, daha once diplomanizi alacaginiz tarihe gore konsolosluktan yeni bir mulakat tarihi isteyin. Surec 30 Eylul'de bitecegi icin vize almaya firsatiniz olacak.
-
Çok teşekkürler hocam..
-
-
Greencard müracatınızı Çeşitlilik Göçmen Vize Programı (DV) kurası çekilişine katılarak mı yapmayı planlıyorsunuz?
Yukarıdaki soruya cevabınız evet ise, aşağıdaki linkteki yönergenin 9.sayfa - 5.maddesi ve 10.sayfa 6. & 7. maddesini okuyabilirsiniz, ilgili maddelerde yer alan O*Net OnLine veri tabanını kontrol ederek durumunuza göre çıkarım yapabilirsiniz.
-
@Ahmet2300, içinde söyledi: 12-ci sinif ögrencilerinin GreenCarda baş vurması.
@crazycells, içinde söyledi: 12-ci sinif ögrencilerinin GreenCarda baş vurması.
@rufus 12-ci sinif ögrencilerinin GreenCarda baş vurması. içinde söyledi:
Şuan kafam karışdı @crazycells abi son noktayı koyurmusun high school no degree şıkkına tıklanmalı dimi?
Evet, high school no degree uygundur.
sinif son sinif oluyor sanirim? Ankara'daki ABD konsoloslugu bu durumda mulakat gunundeki durumunuzu degerlendiriyor.Hocam iyi güzel bu adam no degree yazmalı da, sistem bu şekilde girdiği zaman otomatik elemeyecek mi? Sonuçta şart lise mezunu olması, ama arkadaş bu seçeneği işaretliyor. Bende aynı durumdayım yani mezunu işaretlemek gerekmez mi? Konsolosluk zamanı nasıl olsa mezun olacagimizdan dolayı
hayir, boyle bir elenme yok.
lise diplomasi sart degil, mesleginizden dolayi da vize alabilirsiniz.
-
@nypd dediğim gibidir.
-
@gucarslan yani kişi adına da şikayet olmaz demek istediniz

Greencard basvuru meslek
-
@Hakan-Yavaş evet liseyi bitirmeniz gerekiyor malesef
-
@Rhonster tşkler saolun
-
tır şoförlüğü mesleğinin puanı kaç bi söyler misin bulamadım ben
-
-
Teşekkür ederim sağolun
-
@ayvalik10 heavy and tractor trailer truck drivers meslegin karşısında Bright Outlook parlak görünüm yazıyor bu bir avantaj olabilirmi
-
@Mehmet-Taskesen istersen ışıklı led yazılı tabela koysunlar konsolosluk en aşağıdaki puana bakıyor. Bu puanın olma şekli 7 < 8 olması gerekiyordu eğer lise mezunu değilsen bu meslekten başka mesleğin yoksa ret alırsın hiç masraflara başlama.
SVP Range (4.0 to < 6.0)
Resmi başvuru kılavuzunda yazan metin aşağıdadır.
"The Department of State will use the U.S. Department of Labor’s (DOL) ONet OnLine database to determine
qualifying work experience. The ONet OnLine database categorizes job experience into five “job zones.”
While the DOL website lists many occupations, not all occupations qualify for the DV program. To qualify for a
DV on the basis of your work experience, you must have, within the past five years, two years of experience
in an occupation classified in a Specific Vocational Preparation (SVP) range of 7.0 or higher.
If you do not meet the requirements for education or work experience, you will be ineligible for a DV, and your
spouse and children will be ineligible for derivative DVs."Türkçesi ise aşağıdadır.
"Dışişleri Bakanlığı, aşağıdakileri belirlemek için ABD Çalışma Bakanlığı'nın (DOL) ONet OnLine veritabanını kullanacaktır.
nitelikli iş deneyimi. ONet OnLine veritabanı, iş deneyimini beş "iş alanı" içinde sınıflandırır.
DOL web sitesinde birçok meslek listelenirken, tüm meslekler DV programına uygun değildir. Bir hak kazanmak için
DV, iş deneyiminize dayanarak, son beş yıl içinde iki yıllık deneyime sahip olmalısınız.
7.0 veya daha yüksek bir Spesifik Mesleki Hazırlık (SVP) aralığında sınıflandırılan bir meslekte.
Eğitim veya iş deneyimi gerekliliklerini karşılamıyorsanız, bir DV için uygun olmayacaksınız ve
eş ve çocuklar türev DV'ler için uygun olmayacaktır." -
SVP Range (6.0 to < 7.0) 15 yillik deneyim uygun mudur
-
@celica 7.0 < 8.0 olması gerekiyor. Lise mezunu değilse zaten lise mezunu ise hiç bu puanlamaya girmesine gerek yok
-
@ayvalik10 cok tesekkurler babam icin sormustum olmadi o is...
-
Annem bir mağazada satış personeli de acaba grrencarda başvurabilir mi
-
@fendergitarguzel lise mezunu olmazsa meslek puanı yetersiz olur

Benzer Başlıklar
90
52.5k
Users
4.8k
Topics
479.5k