DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Bence her ay EB kategorileri icin konsolosluk belli sayi ayiriyor. Ankara icin bakarsak, bu sayilar tum EB kategorisi icin ortalama her ay 15-20 arasi. Istenirse, 5-6 ayda bitecek ama bu sayiyi asmadiklari icin, current bile olunsa randevu verilmiyor.

  • ⭐⭐

    @dpdemir ben de öyle düşünüyorum. Hangi ay hangi vize kategorisine ağırlık vermek isterlerse ona göre ilerliyor. "Current olmuşuz", "her şey hazır olmuş "onlar için çok bir şey ifade etmiyor anladığım kadarıyla. Bekleme süreleri için bu durumu da mutlaka dikkat almak gerektiğini gösterdi bize. AOS seçeneği bu koşullarda daha avantajlı görünüyor.


  • @tufank

    O zaman her ay 1 ay attığını farzedip Current olmanın da ortalama 3 sene süreceğini düşünürsek yandık. 2 sene de konsolosluk bekletir, etti 5 sene 😃

  • ⭐⭐

    @emre911 LC filed tarihi yani PD'i A tablosunda ne zaman current oldu bu bilgi önemli. Eğer LC filed tarihi elinde mevcut ise bu bilgiye göre bülteni tarayabiliriz. A tablosunda current olduğu tarihten randevu mail'i aldığı tarihi çıkarırsak sonucu daha net görebiliriz.


  • @tufank Kesinlikle. Hem mulakatsiz onay aliniyor artik diye biliyorum AOS’ta. Biz de mulakat gelmeyince dusunmustuk AOS’u ama I-140’i CP olarak doldurmustuk. Avukatimiz da cok onermemisti. Riskli vs. demisti. Bekledik sonra mecburen. Bu arada DQ olup mulakat bekledigimiz sirada ben B1/B2 vizemle seyahat ettim ABD’ye. Giriste bu surecimizle ilgili bir soru sorulmadi. Bilgi olmasi acisindan belirtmek istedim.


  • Bdv için aos yada cp farketmiyorsa ve aos daha hızlı gibi şuan ve hiç değilse geçici izinle çalışıp abd de yaşıyor oluyoruz. Tr den direk aos la başlatıp daha az maliyetle sürece başlamak daha mantıklı değil mi.

  • ⭐⭐

    @tufank "Issuances by FSC or Place of Birth and Visa Class" Bu başlık o zaman sadece o ülke vatandaşları. Ok yeni bir şey öğrenmiş oldum. Teşekkürler 🙂 O zaman rakamlar yarı yarıya düşüyor gibi.

  • ⭐⭐

    @dpdemir teşekkürler bilgi için. Covid döneminde sanırım mülakatlar kaldırılmıştı ama şu an tekrardan yapılıyormuş BDV'nin söylediğine göre. Belki USCIS servis merkezindeki yoğunluk durumuna göre mülakatsız geçirdikleri dosyalar oluyorsa onu bilmiyorum. I-140 CP olarak doldurup, AOS yapmak ne derece sorun yaratır hala onu anlamaya çalışıyorum. Yine bu konuda da çok örnek bulabileceğimizi sanmıyorum, BDV'ye göre bir sorun olmuyor. Eğer AOS filing hızlı ilerlerse ve "C" olursa zaten I-140 formunu ABD'de doldurmak en sağlıklısı. ama böyle bir seçenek yok ise risk almak gerekiyor. Risk almak derken, ABD'ye giriş sorun olmaz belki ama sonrasında acaba USCIS mülakatında iyi niyet sorgulanır mı, endişelendiren bu beni.


  • @tufank iyi niyette de bence anlayisli olmalari gerekiyor...en az bizler kadar surecleri biliyorlardir...neden yapildigini da anlarlar diye dusunuyorum...Ben lottery cıkıpta sıra gelmeyen(pandemiye rastladi) ve 3 sene bekleyip gidemeyen birini tanıyorum...hakikaten yaslandi...bu sekilde beklemek insani acayip yıpratiyor....konsolosluktan 2 yıl randevu beklemek ne dusunsenize...


  • @tufank Mulakat konusunda benim bildigim, tum EB green card basvurular Trump’dan once mulakatsiz oluyormus. (Abd icinden basvurularda). Trump zamaninda mulakat getirilmisti. Simdi ise tekrar eskiye donulmeye baslanmis. Tabi Covid’le birlikte bu surece gecilmis olabilir. Her dosya icin boyle mi emin degilim ama mulakatsiz card’lar geliyor diye birkac yerde okudum.

    Suphe ettiginiz kisimla ilgili de haklisiniz, orasi cok net degil. Bizim avukat “niyetimizin sorgulanacagini, turist vizesiyle girip gocmenlik niyeti tasimanin risk olusturacagini ve bu riski almaya degmeyecegini”soylemisti. Tabi bu kadar uzun surecegini o da ongormemisti.


  • @Koray283

    İyi niyeti sorgulayan memurların bundan haberdar olduğunu sanmıyorum. Umurlarında bile değildir muhtemelen. Onlara göre siz yabancısınız sonuç olarak, önemli olan kurallara ne kadar uyduğunuz. Bir grup arasına yeni bir bireyi ancak kurallarına ne kadar itaat ettiğine bakıp öyle kabul eder, kendileri bu kurallara pek uymasa bile. Bu tarz bir empati kuracaklarını sanmıyorum. Vatandaşlığın alındığı güne kadar hiçbir konuda gevşememek lazım.

  • ⭐⭐

    @emre911 EAD geçici çalışma izni ile sponsorda çalışmaya başladıysak, yasal statümüzle ilgili bir sorun yok ise, belki bu kadar fazla takılmazlar diye düşünüyorum. O kadar çalıştıktan sonra green card onaylanmaz ve geri dönmek zorunda kalırsak çok kötü olur. Bu risk ne kadar var bilmek zor ama iyi değerlendirmek lazım bütün alternatifleri.

  • ⭐⭐

    Bu kategoride LC olmadığı ve bir işverene bağlı olarak başlatılmadığı için biraz daha ağır işliyor olabilir.
    Bizim kategorinin aksine LC olmadığı için EB-2 NIW için Priority Date I-140'ın gönderildiği tarih oluyor.

    @sametyavuz, içinde söyledi: EB-3C (EW) Other Workers Vizesi Aşamaları

    @emre911 forumda iki tane ew2 niw gözüme takıldı dqları 06/22 ve 01/11/21 hala randevu bekliyorlar 😕


  • Bu arada şu DQ konusunun zamanlamasıyla ilgili bir soru sordum ChatGPT'ye, şu şekilde yanıt verdi. Doğruluğu ne derecedir bilemiyorum ama mantıklı gibi geldi cevap;

    Q : Then is it possible to become DQ before being current in the Dates For Filing table?

    A: Yes, it is possible to become Documentarily Qualified (DQ) before being current in the "DATES FOR FILING OF EMPLOYMENT-BASED VISA APPLICATIONS" table. "Documentarily Qualified" means that your visa application has been processed up to the point where all required documents and information have been submitted, and you are ready for the final stages of visa processing, pending visa number availability.

    The "DATES FOR FILING OF EMPLOYMENT-BASED VISA APPLICATIONS" table allows individuals to begin the visa application process and submit their documentation, such as medical exams and police clearances, even if their priority date is not yet current according to the "FINAL ACTION DATES" table. This means you can complete much of the application process in anticipation of visa number availability.

    Once your priority date becomes current according to the "FINAL ACTION DATES," you can proceed with the final stages of the visa process, which may include attending a consular interview, paying the visa fees, and awaiting visa issuance. This process can be expedited because you've already completed the necessary pre-processing steps when your priority date was not current.

    It's essential to keep in touch with the U.S. Department of State, your attorney, or the U.S. embassy or consulate where you are applying for the visa to stay informed about any updates and to ensure that you are fully prepared for the final stages of visa processing once your priority date becomes current.

  • ⭐⭐

    @emre911 bu hesaplamaya göre felaket olur, 4 yıl tamam ama 5 yıl ve sonrası çok fazla. Ben bu koşullarda riskleri de göze alarak AOS seçeneğini tercih ederim. Yatırım tavsiyesi değildir 🙂


  • @tufank gecici EAD karti almanin sartlari nedir? Size sponsor olan firma mi aliyor? Bunu hic bilmiyordum ben.

  • ⭐⭐

    @emre911 chatgpt'ye güvenmiyorum artık çok fazla. mesala aşağıdaki açıklamayı yaparsan düzeltecektir cevabı 🙂

    "no this is not correct. we can not be DQ before our Priority Date current in B. DATES FOR FILING chart. Because our application sends to NVC right after we current in B chart. Therefore we can not be DQ if we have not been filed DS-260 form yet"


  • @tufank LC yok aksine kendi başvurdukları tarih PD oluyor ama bültende eb3 unskilden önce oluyorlar. Birde NVCye ulaşan evraklarda Dq alması ve konsolosluk randevu sırası için eb3'müş ew2'miş yanlış biliyor olmakla birlikte dosya ayrımı olmuyor diye biliyorum.

  • ⭐⭐

    @dpdemir

    edit: Eğer bültende AOS filing tablosuna göre current olduysak I-140, I-485 birlikte aynı anda “concurrent filing” olarak doldurabiliyoruz . ( Advance Parole da yine aynı anda talep edilebilir).

    EAD , I-140 ile birlikte submit edilen LC'yi dolduran hangi sponsor ise o sponsorda 2 yıl geçici çalışma olanağı tanıyor. Yani elimizde green card olmasa da bununla birlikte sponsorda çalışabiliriz. EAD'ın şartı I-140 onayı alınmış olması. ( tabi bunun için önce LC onayı da gerekiyor) Bu bizim kategori için geçerli. Family Based kategorisinde de sanırım I-130 onayı sonrası I-485 formu ile birlikte başvurulabiliyor.( ya da concurrent filing olarak hepsi beraber doldurabilir eğer current olduysak) . EAD belgesinin 2 yıllık olan geçici çalışma iznini 5 yıla çıkaracakları konuşuluyordu, sanırım yakın zamanda bu onaylanacak.


  • Yakın zamanda EW kabul alan birinden, DS-260 doldurulmadan önce DQ olunabiliyor mu diye öğrenmek lazım açıkçası. Belki Şener Bey'in durumunda DQ olduktan sonra vize bültenini beklemiş olabilir. Eğer 2021'de final action dates de current olmasına rağmen 2 yıl 2 ay mülakat beklediyse gerçekten problemli görünüyor süreç. Benim yaş 32, eşimin 30. Bir şekilde 3-5 bekleriz sorun değil de, çoluk çocuğu olup okulunu planlayanlar, yaşı 40'ı geçkin insanlar için acı verici görünüyor. Ben de ne kadar erken olursa o kadar iyi gözüyle bakıyorum ama AOS da çok riskli görünüyor göze birçok anlamda. Zaten EB3vize'de çevirme gibi bi şansımız yok, BDV'deki de biraz "hallederiz ya" kafası gibi göründü açıkçası. O yöntemleri bağımsız bir avukatla konuşmadan uygulamayın bence.


Benzer Başlıklar

  • 1
  • 53
  • 1
  • 39
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

108
Çevrimiçi

42.7k
Kullanıcı

4.5k
Konu

435.6k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum