Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @yigitberberoglu Detaylı anlatımın ve tavsiyelerin için teşekkürler , Umarım en kısa zamanda işinide bulurdun..
    Ama araba aldığın iş nulana kadar uberlik yapıyorsundur diye düşünüyorum . Bol şans


  • @Kramer Çok teşekkür ederim. Kolayca geçmenize sevindim. Size de yeni hayatınızda başarılar dilerim. Bu forumda okuduğum deneyimlerden anladığım kimse sorun yaşamamış zaten ama okuduklarımdan hepsi görüşmelerini ayrı bir odada yapınca burada belirtmek istedim acaba Chicago pasaport kontrolüne özgü bir şey mi diye. Öyle olmadığını anlamış oldum böylece.


  • @Cancan, içinde söyledi: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

    @yigitberberoglu Detaylı anlatımın ve tavsiyelerin için teşekkürler , Umarım en kısa zamanda işinide bulurdun..
    Ama araba aldığın iş nulana kadar uberlik yapıyorsundur diye düşünüyorum . Bol şans

    Merhaba şuan iş arıyorum uber ve lyft tarzı uygulamalar ehliyet deneyimi istiyorlar. Zaten henüz Texas ehliyetini bile almış değilim.

    Açıkçası delivery işlerini tam zamanlı yapmayı çok mantıklı bulmuyorum. Onun yerine sabit maaşlı bir iş + boş zamanlarda delivery kombinasyonu daha mantıklı geliyor.


  • @yigitberberoglu ehliyetini hemen halletmelisin , uberlikde sabit iş bulana kadar seni idare eder. İngilizcen iyise sabit iş bukmajta zorlanmazsın


  • @yigitberberoglu Tamamen katılıyorum. Bazı şeyler yoluna girdikten sonra ev konforunu seçmek gerek. Yerler halı olmasın demenizin sebebi nedir? Hijyen mi?


  • @yigitberberoglu Egitim cagindaki cocuklu aileler icin, ev adresinin okul puani gibi ekstra bir sorun daha var maalesef. Ben hala Ap surecimin sonuclanmasini bekliyorum ama esim ve oglum Temmuz’da giris yaptilar New York’a. Ev tutmak hakikaten zorlu bir surec oldu ki, esimin maasli bir isi ve SSN+Green Card’i elinde oldugu halde. Kredi skorumuz henuz olusmadigi icin garantor istediler. Neyse ki, bulabildik. 750$ deposit ile okul puani iyi olan bolgede, bir sitede ev tuttuk. Oglum da okula basladi cok sukur. Umarim benim de surecim bir an once biter ve giderim. Yeni hayatiniz size mutluluk ve huzur getirsin. Hersey umdugunuzdan da guzel olsun. 🙏🏻


  • @Cancan, içinde söyledi: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

    @yigitberberoglu ehliyetini hemen halletmelisin , uberlikde sabit iş bulana kadar seni idare eder. İngilizcen iyise sabit iş bukmajta zorlanmazsın

    Önümüzdeki hafta ilk işim ehliyeti halletmek olacak. İnşallah Amazon Warehouse işine bakıyorum ilk planda , slot açıldığı zaman hemen başvuracağım.


  • @Yıldıray81, içinde söyledi: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

    @yigitberberoglu Tamamen katılıyorum. Bazı şeyler yoluna girdikten sonra ev konforunu seçmek gerek. Yerler halı olmasın demenizin sebebi nedir? Hijyen mi?

    Aslında benim için farketmiyor hatta halının sıcaklığı daha çok hoşuma gitti diyebilirim ancak hanım illa parke olsun diye tutturmuştu ilk geldiğimizde sonra kendisi de anladı isteklerimizi bir kenarı bırakıp bizi kabul eden yere kafamızı sokmamızın gerektiğini 🙂


  • @dpdemir, içinde söyledi: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

    @yigitberberoglu Egitim cagindaki cocuklu aileler icin, ev adresinin okul puani gibi ekstra bir sorun daha var maalesef. Ben hala Ap surecimin sonuclanmasini bekliyorum ama esim ve oglum Temmuz’da giris yaptilar New York’a. Ev tutmak hakikaten zorlu bir surec oldu ki, esimin maasli bir isi ve SSN+Green Card’i elinde oldugu halde. Kredi skorumuz henuz olusmadigi icin garantor istediler. Neyse ki, bulabildik. 750$ deposit ile okul puani iyi olan bolgede, bir sitede ev tuttuk. Oglum da okula basladi cok sukur. Umarim benim de surecim bir an once biter ve giderim. Yeni hayatiniz size mutluluk ve huzur getirsin. Hersey umdugunuzdan da guzel olsun. 🙏🏻

    Umarım sizin de süreciniz bir an önce biter eşinize ve çocuğunuza kavuşursunuz. Sizin de yeni hayatınızda herşey gönlünüzce olsun.


  • @yigitberberoglu Cok tesekkur ederim. Amin 🙏🏻


  • Merhabalar, bu yazıyı yazmak uzun süredir aklımdaydı fakat ABD'ye geldikten sonra çok fazla düşünemiyorsunuz bu tarafları, bulabildiğim ilk boş vaktimde yazıyorum.
    Türkiye saatiyle 15 Eylül Cuma sabahı 7:30 da olan JFK uçağıyla Istanbul'dan 30 dakika rötarlı bir şekilde kalktık, New York saatiyle tahminen 12-12:30 gibi uçaktan indiğimde çok şaşırdım çünkü daha önceden izlediğim tüm videolarda ve okuduğum yazılarda JFK için çok yoğun olduğu ve 1 saat 2 saat sıra beklendiği yazıyordu fakat biz indiğimizde önümüz bomboştu. Uçaktan geç inmenin verdiği dezavantajla pasaport kontrolu sırasında yaklaşık 30-35 dakika bekledim ( önümdeki herkes bizim uçaktandı hem us tarafı hem non us tarafı ) Güzel bir Asyalı Polis Memurunun sırasına girerek sıramı bekledim ve artık sıra bana gelmişti çok heyecanlıydım çünkü az sonra ABD'ye resmi olarak ayak basacaktım, Polis Memuru bana;
    P: Polis Memuru
    B: Ben
    P: Merhaba ismin nedir
    B: -----
    P: Amerika'ya geliş sebebin ne?
    B: Greencardlıyım diyip sarı zarfı ve pasaportu uzattım
    P: Evrakları kontrol ettikten sonra, üstünde ne kadar para var?
    B: -------
    P: Kaç adet kayıtlı bavul var ?
    B: 2 adet
    P: İçki var mı bavullarda?
    B: Yok
    P:Sigara Var mı bavullarda?
    B:Yok
    P: Greencardının gitmesi için bana bir adres vermen lazım.
    B: Summary'de yazan adresı gösterdim o adrese gidecek dedim.
    Ardından bana pasaportumu, vize sayfasının yanındaki sayfaya damga basarak ve vize sayfama yarım bir damga basarak geri verdi ve gidebilirsin dedi ben de teşekkür ederek bavullarımı aldım.
    Bu arada Amerika'ya gelmiş olan her Türk gibi ben de Youtuberlığa başladım, Greencard sürecimi de baştan sona çektiğim için en kısa sürede yayınlayacağım eğer takip etmek isterseniz youtube.com/@americanoturco 😃
    Umarım bu yazıyı okuyan herkes eğer Greencard lotosunu kazanmamışsa ya da kazanmışta daha vizesini eline almamışsa sıkıntısız ve olumlu bir şekilde sürecini tamamlar!


  • Herkese merhaba. Bu başlığı okumaktan çok keyif alıyordum, sonunda ben de yazıyorum.

    17 eylül günü istanbul-atlanta uçuşu için 3 saat önce havalimanına geldik. Ailelerimizle vedalaştık ağlamalı ve hüzünlü bi andı. Eşimle beraber 2 kişiyiz Thy kişi başı 2x23 kg hak veriyor. Biz evde tartıp geldik 24er kilo civarı yaptık bi şey demezler diye. Kabin bagajlarımız da 8er kiloydu. Birer tane de sırt çantası aldık onları sormadılar sorsalardı kişisel eşyalarımız kırılacak şeyler vs diyecektik. Bir de küçük bi üçkağıtçılık yaptık kabin bagajımız tartılmadan önce birkaç parçayı çıkarıp ailemize vermiştik. Tartıldıktan sonra onları da geri koyduk. Epey bi ekstra yaratmış olduk anlayacağınız.

    Uçağa kadar 3 kez aramadan geçtik bi sorun olmadı. Gözen güvenlikteki kadın çok şanslısınız tebrikler dedi. Uçuş rahat geçti yemekler güzeldi.

    Atlanta havaalanına indik çok fazla siyahi vardı bütün çalışanlar black. Abd vatandaşları ve permanent residentlar aynı sıraya giriyordu. Kendimi özel hissettiğim ilk andı. Sıra bize geldiğinde memura sarı dosyayı verdik. Bizi alıp bi odaya götürdüler biraz bekledik. Sonrasında ismimizi anons ettiler memurun yanına gittik pasaportlarımızı verdi gidebilirsiniz dedi hiçbir şey sormadı. Valla biz de heyecandan her şeyi unuttuk gidebilirsiniz deyince gittik. Ama adres değişikliği yapacaktık. Hemen geri döndük biz adres değiştirecektik dedik sağ olsun yardımcı oldu. Valizlerimizi aldık çıkışa gittik. Valizlerde çay kahve ceviz peynir kuruyemiş tarhana vs epey bi şey vardı kimse durdurmadı bi şey sormadı. Yanımızda 10k'dan fazla dolar vardı kimse sormayınca onu beyan etmeyi de unuttuk. Durdursalar epey bi sorun yaşardık muhtemelen. Biz biraz allaha emanet girdik sizin anlayacağınız. Siz bunlara dikkat edin her zaman böyle şanslı olunamayabilir.

    Şu ana kadar abd'de 1 hafta geçti her şey güzel gidiyor. İsteyen herkesin bu duyguyu yaşaması dileğiyle, iyi günler.

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   B bozyuruk 

  • Herkese selamlar 8 ekim 2023 pazar günü Abd'ye ilk girşimi Washington eyaleti Dulles havalimanından yaptım. Pasaport kontrolünde parmak izi vs almadılar direkt sarı zarfımı ve pasaportumu verdim. Polis amca kontrollerini sağladı ve yanımda ne kadar para olduğunu sordu 10k nın altındaydı okey dedi daha sonra green cardımın gönderileceği adresi sordu bana bu adres okey mi dedi hayır değiştiricez dedim o adresi güncellendikten sonra bana ssn numberımın ve green cardımın 6 hafta içerisinde geleceğini belirtti herhangi bir sorun var mı dedi yok dedim tamamdır good bye dedi thank you sir diyip kontrolden ayrıldım. 5 dk anca sürmüştür türkiyede ki hattımın açılmasını bekledim biraz sürdü Amerikada ki baz istasyonlarına bağlanması daha sonra uber çağırıp gece tarifesinden de yararlanıp gideceğim adrese sorunsuz bir şekilde vardım. İlk giriş deneyimim bu şekildeydi sorularınız olursa bu iletinin altına yazabilisiniz seve seve yardımcı olmak isterim.


  • Hakkınızda hayırlısı olsun Türkiye hattının orda açılması için gitmeden önce hangi işlemleri yaptınız acaba ?


  • @yunoxxw
    Öncelikle tebrikler yeni hayatınızda mutluluklar dilerim.


  • @gknatak97
    Operatörünüzün müşteri temsilcisi ile konuşup hattınızın yurtdışı ayarlarını açtırabilirsiniz.

  • ⭐⭐

    Merhabalar, 7 Ekim gunu olan ucusumuz icin yanimizda kopegimiz de olmasi nedeniyle dort saat erkenden havalimanina gittik. Valiz ve kucugumuzun islemleri tamamlaninca once Istanbul'a gittik. IST-LAX ucusu icin transfer tarafindan ilgili ucus kapisina gectik. Bu arada sunu soylemeliyim ki, eger valizleriniz (ekonomik sinif icin soyluyorum) 23 Kg'i 400 gram geciyorsa 80 Dolar'i aliyor THY, bu kesin bilgi, bu durumdan daha once olumlu anlamda faydalanan olduysa sanirim sans, ya da bizim gibi sanslilara patliyor bu maaliyet, yildizi dusuk arkadaslarin bilgisine...

    ABD hatta Kanada ucuslari icin, daha once gidenler de biliyordur ama ilk defa gidenler icin belirtmek isterim ki; ucus kapisinda tekrar bir guvenlikten geciyorsunuz, ozel bir firma ile tasere edilen bu surec kapiya gecme surenizi uzatabiliyor, hazirlikli olun ve kapiniz belli olur olmaz lutfen oraya gidin. Cunku bagaji acilanlar, beden aramasi, suruntu aramasi, elektroniklerin acilmasi gibi butun asamalardan gecmek durumunda kalabiliyorsunuz. Biz sansliydik, sadece kabaca baktilar ama soyup sogana cevrilenler de yok degildi.

    Bu arada kopegimizin ozel bir aracla ve dikkatlice ucaga yerlestirildigini gorduk camdan, biraz fazlaca yalniz kalsa da (biri eslik etsin anlaminda soylemiyorum ama canli icin daha az stresli bir ara alan olsa iyi olurdu, apronun ortasinda o sekilde kafeste kalmasi hos degil nitekim) en azindan kafesi tasima konusunda temkinlilerdi oldukca. Iceride ne yasadi bunu asla bilemeyecegiz, ama tek parca ve gozunde uykudan olusmus capaklarla kavusmamiz bizi birazcik teselli etti, umarim bu travmayi unutturabiliriz kendisine.

    Ucus icin hazir olundugunda iceri girdik ve planlanan sekilde ucusumuzu gerceklestirdik. LA havalimanina vardigimizda, ulkeye girerken Vatandaslar ve LRP olanlar icin ayrilmis olan bolumden siraya girdik. Pasaport kontrolu yapan gorevli zarflarimizi acti, adreslerimizi guncelledi, bu asamada ben deklare etmem gereken bir durum oldugunu soyledim ve baska bir gorevli gelip beni ilgili bolume transfer etti. Formu doldurup iceriye gectik ve bagajlarimizi almadan once kopegimizi istedik, onlar da canli hayvan biriminden kopegimizi kafesin icinde, hala muhurlu bir sekilde asansorden indirip bize biraktilar, bu asmada gayet baskasi da kopegi alabilir(!), acikcasi LAX bu konuda beklentimizin altindaydi, bize anlattiklari o havali tuvaletler, oyun odalari, yok su vermeler... bunlarin hic biri olmadi, kopegin tuvaletini bile yesil bir alan bulana kadar yaptiramadik cunku tuvalet (pet relieve area) uzak bir terminade vardi... Yani hic bir havalimanina guvenmeyiniz... Yeter ki saglam gelsinler.

    Velhasil kelam, bagajlarimizi da aldik ve havalimanindan cikis yaparak gidecegimiz yere dogru arabayla gectik. Biz son gunlerde uyku ritmimizi (tam olarak isteyerek olmasa da stresten uykusuz geceler) ABD'ne gore alistirmaya calismistik biraz, ucakta da ona gore davraninca beklenen yol yorgunlugu disinda bir jet lag hali yasamadik, yol yorgunlugu hala var ama, artik yaslar kemale erdi sanirim.

    Bu sureci yazmami saglayan adimlarda yanimda olan, motive eden arkadaslarima ( @achillesoag, @ahmet_ ve sevgili @gucarslan a) ictenlikle sevgi ve saygilarimi tekrar sunmak isterim, forum ve sahane ekibi icin de tartisilmaz olculerde mutessekkiriz ( @crazycells ) . Yollarimizin en kisa surede kutlamalarla da bulusmasi dilegiyle 🍾 🥂 ,

    Esenlikler,


  • Bu ileti silindi!

  • @lumos Hoş geldiniz Tuğba Hanım.

  • ⭐⭐

    @kuzey Hos buldum efendim ☺


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

88
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum