@hayallerabd teşekkürler
-
-
@tulay, içinde söyledi: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş
Benim green card i. 24 mayista geldi.19 nisan da giris yapmistim .yaklasim bir ay gibi surdu ssn 9 gun de gelmisti .Bank of americada hesabi acmistim simdide yatirim hesabi acabiliriz size dediler onu da actiracagim.Kutuphaneden ve city college dan dil eğitimi aliyorum library cok fazla wtkinlik düzenliyorlar.Ben Tellodan hattimi aldim ..Telefonu hatsiz olarak aldim.Birkac ay sonra chicago gecince faturaliya donusturecegim.
T-Mobile alt yapısını kullanan Tello kullanan ve downtown’da yaşayan birkaç arkadaşım özellikle bina içlerinde sıkıntı yaşıyor. Taşındığınızda yaşayacağınız bölgede çekim gücü iyi olan operatörleri araştırdıktan sonra karar vermeniz yararınıza olabilir. Chicago’nun yazını (San Francisco’nun bahar havasına denk geliyor) kaçırmamanız dileğiyle 🙂
-
ev esyalarini toptan spotcuya satip neden abd de sifirdan almiyorsunuz? arada ya kucuk bir fark olur yada nakliye ile ayni para cebinizden cikar en azindan sifir esyaya sahip olmus olursunuz girdiginiz zahmet ve endiselerde cabasi. kitalararasi ev esyasi tasitmak bana mi absurt geliyor mantigini cozemedim.
-
@mesut57 en kötüsü kiosklardan yaparsın. Ben ramazan bayramında almanya gittim. Kiosklardan hem check in yaptım hem de bagaj fişini otomatik olarak sen takıp direk teslim ediyorsun belki bundan dolayı olabilir.
-
@EzgiEce, içinde söyledi: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti
Merhabalar
Sürekli Chicago’ya Thy ile uçtuğum için Avrupa aktarmalı hiç uçmadım malum Thy ile biletleri çok pahalı . Lufthansa ile Antalya - İsviçre - Chicago bileti çok uyguna buldum Greencard ile aktarmada sıkıntı yaşar mıyız deneyen varsa yada farklı önerdi olan var mıdır
Teşekkürler
Daha önce birden çok kez aynı kombinasyonu kullandık, aktarma çok rahat. SunExpress AYT - ZRH ve Swissair ZRH - ORD biletlerinizin aynı PNR altında olduğundan emin olun (tek bilet). Zürih havalimanı tek terminalden oluşuyor, indikten sonra gidiş terminaline ulaşmak çok kolay. Biletinizi Lufthansa sitesinden alıyorsunuz muhtemelen, ZRH - ORD seferini gerçekleştirecek havayolu Swissair, ekranları takip ederken buna dikkat etmeniz iyi olacaktır.
-
@mlsscu atistirmaliklar paket icerisindeyse birsey demezler.
-
-
Geçerli ABD pasaportunuz ve Türkiye Cumhuriyeti nüfus cüzdanınız varsa Türkiye’ye sorunsuz bir şekilde giriş yapabilir, herhangi bir süre kısıtlaması olmaksızın Türkiye’de kalabilir ve Türkiye’den çıkış yaparken ABD pasaportunuz ile çıkış yapabilirsiniz.
-
@efemu35, içinde söyledi: ABD'ye giderken ziynet eşyası götürmek
merhaba arkadaşlar, amerika’ya giderken bir miktar nakit ve bir miktar altın götürmeyi istiyoruz. nakit para tek başına 10 bin doları geçmiyor ama ziynet eşyasını da ekleyince fazlasıyla geçiyor. bu durumda nakit para + altın şeklinde 10 bin dolara tamamlayıp da götürmek mi daha mantıklı yoksa hepsini götürüp altınları gümrükte memura bildirip form doldurmak mı daha mantıklı ? düğünde takıldıkları için herhangi bir belge de ibraz edemeyeceğim.
Aile başına toplam değeri $10.000’ı geçen tüm nakit ve getireceğiz kıymetli madenleri / ziynet eşyalarını gümrükte beyan etmeniz bekleniyor sizden. Düğünde takılan gram, çeyrek, tam vb altınları burada bozdurmak isterseniz kabul edecek yer bulmanız imkansıza yakın.
Sahip olduğunuz altınları altın bazında saklamak istiyorsanız bankaların altın hesaplarında değerlendirebilir veya Türkiye’de kiralık kasada muhafaza edebilir veya bozdurarak USD’ye dönebilir ve ABD’ye gelince fiziksel olarak Money Metals’dan round veya bar olarak satın alabilirsiniz.
-
Merhaba, Amerika'ya göç sürecimizde nihayet uçak bileti baktığımız safhaya geldik. Acaba kimler hangi kredi kartlarını kullanıyor? Gerçekten avantaj sağlayan kredi kartı / program var mı ? Yoksa Amerika'ya yerleşip orada kredi kartı çıkardıktan sonra Türkiye'deki kredi kartıyla bilet almanın bir avantajı olmadığından kimse kullanmıyor mu? Pek bilgi bulamadım.
-
Merhabalar,
MPC ile ilgili bir başlık göremediğim için yeni bir başlık başlatmak istedim.
Geçtiğimiz günlerde Tatil dönüşünde eşimin tavsiyesi ile MPC telefon uygulamasını (MPC Mobile App) kullandık.
Uygulama basit,
1- ABD vatandaşları ve LPR( Greencardlılar) kullanabiliyor.
2- Sizden LPR Card(greencard) bilgilerinizi istiyor.
3- ABD girişinde bildirim(declare) yapmanız gereken konularda bildirim gerekip gerekmediği ile ilgili sorular soruyor. Bildirim gerekiyorsa app üzerinden yapıyorsunuz.
4- ABD inişinizde pasaport ve bagajdan önce fotoğrafınızı çekip sisteme göndermenizi istiyor. ( 4 saat içinde ABD ye giriş yapmanız lazım bu adımdan sonra. O yüzden uçağınız iner inmez veya geminiz limana gelir gelmez yapmanız iyi olur, zaten 2-3dk filan alıyor tüm adımlar)Bunları yaptıktan sonra CBP kontol noktasında MPC özel girişe gidiyorsunuz( Global entry gibi ama ayrı bir sıra yeri var.)
CBP officer uygulamadaki ekranı gösterip Greencard ve pasaport veriyorsunuz ve geçiyorsunuz.
Ne kazandırıyor?
En önemlisi zaman, diğer giriş noktalarında sıra varken ve uzun sürerken siz çok hızlı geçiyorsunuz.
Bildirim kolaylığı, özellikle ingilizcesi biraz zayıf olanlar için muhteşem uygulamadan bildirim yaptığınız için CBP officcer size pek fazla birşey sormuyor.Aşağıya resmi linki ekledim gelecekte yaşanabilecek değişilkler için, bugün itibariyle aşağıdaki havalimanlarında mevcut.
MPC is currently available at the following 53 sites, including 35 U.S. International Airports, 14 Preclearance locations, and 4 seaports of entry:
Abu Dhabi Zayed International Airport (AUH)
Anchorage International Airport (ANC)
Atlanta Hartsfield-Jackson International Airport (ATL)
Aruba Queen Beatrix International Airport (AUA)
Bermuda L.F. Wade International Airport (BDA)
Baltimore/Washington International Thurgood Marshall Airport (BWI)
Boston Logan International Airport (BOS)
Calgary International Airport (YYC)
Cleveland Hopkins International Airport (CLE)
Charlotte Douglas International Airport (CLT)
Chicago O'Hare International Airport (ORD)
Dallas/Fort Worth International Airport (DFW)
Denver International Airport (DEN)
Detroit Metropolitan Airport (DTW)
Dulles International Airport (IAD)
Dublin Airport (DUB)
Edmonton International Airport (YEG)
Fairbanks International Airport (FAI)
Fort Lauderdale-Hollywood International Airport (FLL)
Halifax Stanfield International Airport (YHZ)
Honolulu Daniel K. Inouye International Airport (HNL)
Houston George Bush Intercontinental Airport (IAH)
Houston William P. Hobby International Airport (HOU)
John F. Kennedy International Airport (JFK)
Kansas City International Airport (MCI)
Las Vegas Harry Ried International Airport (LAS)
Los Angeles International Airport (LAX)
Miami International Airport (MIA)
Miami Seaport (MSE)
Minneapolis-Saint Paul International Airport (MSP)
Montreal Trudeau International Airport (YUL)
Nassau Lynden Pindling International Airport (NAS)
Newark Liberty International Airport (EWR)
Oakland International Airport (OAK)
Orlando International Airport (MCO)
Ottawa International Airport (YOW)
Palm Beach Seaport (WPB)
Philadelphia International Airport (PHL)
Phoenix Sky Harbor International Airport (PHX)
Pittsburgh International Airport (PIT)
Port Everglades Seaport (PEV)
Portland International Airport (PDX)
Sacramento International Airport (SMF)
Salt Lake City International Airport (SLC)
San Diego International Airport (SAN)
San Francisco International Airport (SFO)
San Jose International Airport (SJC)
San Juan Airport (SJU)
San Juan Seaport (SAJ)
Seattle-Tacoma International Airport (SEA)
Shannon Airport (SNN)
Tampa International Airport (TPA)
Toronto Pearson International Airport (YYZ)
Vancouver International Airport (YVR)
Winnipeg James A Richardson International Airport (YWG)Mobile Passport Control (MPC) Mobile Passport Control (MPC)
Securing America's Borders
-
@Deniz-C-0 selam, benim de seninle durumum ayni... Daha Turkiye'ye gitmedim. Giris cikislarda sikinti oldu mu esinin soyadinin olmamasindan dolayi. Ek belge istediler mi? Ek kontrol oldu mu? Nelere dikkat etmeliyim ? Tesekkurler
-
Arkadaşlar aranızda Memphis te yaşayan varmı
-
@aysegul, içinde söyledi: Seyahat Sağlık Sigortası
@Serapp Anladım Serap Hanım teşekkürler, peki ilk 120 gün için işe yarar mı? Yani zaten gider gitmez sigorta yaptırırız (çocuklara medicare kapsamında oluyor sanırım) ama kapsam olarak belki dar olabilir biz yetişkinler için, başlangıç maliyetini düşürmek için ilk etapta bizimkinin kapsamını dar tutabiliriz. Ancak gittikten 3 ay sonra buradaki gibi eli yüzü düzgün sigorta yaptırmaya başladığımızda veya bir offer letter imzalama şansımız olursa iş yerinin karşılayacağı veya destek olacağı bir sigorta poliçesine geçene kadar (90 gün gibi mesela, en azından hedef süremiz bu olsun) birşey olursa kullanabilir miyiz acaba? Çünkü hemen adres değişikliği yapmayı planlamıyoruz sanırım(şimdilik düşünce bazında tabi). GSS işlemesi durumu, adres değişikliğini bildirmeme cezai şartı vs biliyoruz ancak sanki adres değişikliği yapmamak en azından bir süre işimize gelebilir gibi düşündük.
İki yetişkin için yıllık olarak ödeyeceğiniz poliçe tutarı çok yüksek tutabilir ve astarı yüzünden pahalı olur. Kapsamı dar tuttuğunuz zaman da her şeyi ödemek istemezler.
Adres değişikliği yapmayınca poliçe bir kaç aylığına geçerli olabilir ama sigorta şirketleri para ödememek için çok araştırılar sizin bu kadar uzun süre orada ne yaptığınızı araştırabilirler. Ayrıca kısa sürede bir işe girme ihtimaliniz de olabilir. Sonuç olarak iki kişi için ödeyeceğiniz para belirsiz bir durum için ödenmiş olacak. Allah korusun önemli bir şey olmasın ama olursa poliçenizin karşılamayacağı bir şey olduktan sonra ne işe yarar? Atlar gelirsiniz TR'ye daha iyi. Ben önermiyorum, karar sizin tabi. Sağlıklı günler🙏🌸 -
-
@Atlantis00 Bu yaşlara bir daha gelmeyeceğiz anı yaşayalım babanızda umarım o maça gider 🙂
-
@begumm, içinde söyledi: ABD yolculuğunda ilaç götürmek
@ATS16 aslında reçetesiz vitamin ve soğuk algınlığı toplam hepsi 4 kutu büyük bavula koydum ancak reçetesiz bunlar. Sağlık ocağında yazdırdim sanırım sorun olmaz, yanıtınız için teşekkür ederim
Sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum, biz de hem reçeteli hem de reçetesiz çokça ilaç getirmiştik. Size tavsiyem şu şekilde olur, soğuk algınlığı ilaçlarını ve vitaminleri burda marketlerden bile Türkiye’den daha ucuza alırsınız, içerik olarak da daha kaliteliler. Annem Türkiye’ye dönerken yanında muhakkak vitamin de görürüyor.
Reçeteli rutin kullandığınız ilaç yoksa, Türkiye’den antibiyotik, kas gevşetici ve güçlü ağrı kesiciye ihtiyaç duyabilirsiniz. Diğer çoğu şey reçetesiz çözülüyor.
Birkaç gün önce kedim için veterinerden 1 haftalık dufolac aldım, $38 ödedim, bir dahakine ondan da getireceğim 🙂
-
-
Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş
-
@yigitberberoglu Detaylı anlatımın ve tavsiyelerin için teşekkürler , Umarım en kısa zamanda işinide bulurdun..
Ama araba aldığın iş nulana kadar uberlik yapıyorsundur diye düşünüyorum . Bol şans -
@Kramer Çok teşekkür ederim. Kolayca geçmenize sevindim. Size de yeni hayatınızda başarılar dilerim. Bu forumda okuduğum deneyimlerden anladığım kimse sorun yaşamamış zaten ama okuduklarımdan hepsi görüşmelerini ayrı bir odada yapınca burada belirtmek istedim acaba Chicago pasaport kontrolüne özgü bir şey mi diye. Öyle olmadığını anlamış oldum böylece.
-
@Cancan, içinde söyledi: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş
@yigitberberoglu Detaylı anlatımın ve tavsiyelerin için teşekkürler , Umarım en kısa zamanda işinide bulurdun..
Ama araba aldığın iş nulana kadar uberlik yapıyorsundur diye düşünüyorum . Bol şansMerhaba şuan iş arıyorum uber ve lyft tarzı uygulamalar ehliyet deneyimi istiyorlar. Zaten henüz Texas ehliyetini bile almış değilim.
Açıkçası delivery işlerini tam zamanlı yapmayı çok mantıklı bulmuyorum. Onun yerine sabit maaşlı bir iş + boş zamanlarda delivery kombinasyonu daha mantıklı geliyor.
-
@yigitberberoglu ehliyetini hemen halletmelisin , uberlikde sabit iş bulana kadar seni idare eder. İngilizcen iyise sabit iş bukmajta zorlanmazsın
-
@yigitberberoglu Tamamen katılıyorum. Bazı şeyler yoluna girdikten sonra ev konforunu seçmek gerek. Yerler halı olmasın demenizin sebebi nedir? Hijyen mi?
-
@yigitberberoglu Egitim cagindaki cocuklu aileler icin, ev adresinin okul puani gibi ekstra bir sorun daha var maalesef. Ben hala Ap surecimin sonuclanmasini bekliyorum ama esim ve oglum Temmuz’da giris yaptilar New York’a. Ev tutmak hakikaten zorlu bir surec oldu ki, esimin maasli bir isi ve SSN+Green Card’i elinde oldugu halde. Kredi skorumuz henuz olusmadigi icin garantor istediler. Neyse ki, bulabildik. 750$ deposit ile okul puani iyi olan bolgede, bir sitede ev tuttuk. Oglum da okula basladi cok sukur. Umarim benim de surecim bir an once biter ve giderim. Yeni hayatiniz size mutluluk ve huzur getirsin. Hersey umdugunuzdan da guzel olsun.

-
@Cancan, içinde söyledi: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş
@yigitberberoglu ehliyetini hemen halletmelisin , uberlikde sabit iş bulana kadar seni idare eder. İngilizcen iyise sabit iş bukmajta zorlanmazsın
Önümüzdeki hafta ilk işim ehliyeti halletmek olacak. İnşallah Amazon Warehouse işine bakıyorum ilk planda , slot açıldığı zaman hemen başvuracağım.
-
@Yıldıray81, içinde söyledi: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş
@yigitberberoglu Tamamen katılıyorum. Bazı şeyler yoluna girdikten sonra ev konforunu seçmek gerek. Yerler halı olmasın demenizin sebebi nedir? Hijyen mi?
Aslında benim için farketmiyor hatta halının sıcaklığı daha çok hoşuma gitti diyebilirim ancak hanım illa parke olsun diye tutturmuştu ilk geldiğimizde sonra kendisi de anladı isteklerimizi bir kenarı bırakıp bizi kabul eden yere kafamızı sokmamızın gerektiğini

-
@dpdemir, içinde söyledi: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş
@yigitberberoglu Egitim cagindaki cocuklu aileler icin, ev adresinin okul puani gibi ekstra bir sorun daha var maalesef. Ben hala Ap surecimin sonuclanmasini bekliyorum ama esim ve oglum Temmuz’da giris yaptilar New York’a. Ev tutmak hakikaten zorlu bir surec oldu ki, esimin maasli bir isi ve SSN+Green Card’i elinde oldugu halde. Kredi skorumuz henuz olusmadigi icin garantor istediler. Neyse ki, bulabildik. 750$ deposit ile okul puani iyi olan bolgede, bir sitede ev tuttuk. Oglum da okula basladi cok sukur. Umarim benim de surecim bir an once biter ve giderim. Yeni hayatiniz size mutluluk ve huzur getirsin. Hersey umdugunuzdan da guzel olsun.

Umarım sizin de süreciniz bir an önce biter eşinize ve çocuğunuza kavuşursunuz. Sizin de yeni hayatınızda herşey gönlünüzce olsun.
-
@yigitberberoglu Cok tesekkur ederim. Amin

-
Merhabalar, bu yazıyı yazmak uzun süredir aklımdaydı fakat ABD'ye geldikten sonra çok fazla düşünemiyorsunuz bu tarafları, bulabildiğim ilk boş vaktimde yazıyorum.
Türkiye saatiyle 15 Eylül Cuma sabahı 7:30 da olan JFK uçağıyla Istanbul'dan 30 dakika rötarlı bir şekilde kalktık, New York saatiyle tahminen 12-12:30 gibi uçaktan indiğimde çok şaşırdım çünkü daha önceden izlediğim tüm videolarda ve okuduğum yazılarda JFK için çok yoğun olduğu ve 1 saat 2 saat sıra beklendiği yazıyordu fakat biz indiğimizde önümüz bomboştu. Uçaktan geç inmenin verdiği dezavantajla pasaport kontrolu sırasında yaklaşık 30-35 dakika bekledim ( önümdeki herkes bizim uçaktandı hem us tarafı hem non us tarafı ) Güzel bir Asyalı Polis Memurunun sırasına girerek sıramı bekledim ve artık sıra bana gelmişti çok heyecanlıydım çünkü az sonra ABD'ye resmi olarak ayak basacaktım, Polis Memuru bana;
P: Polis Memuru
B: Ben
P: Merhaba ismin nedir
B: -----
P: Amerika'ya geliş sebebin ne?
B: Greencardlıyım diyip sarı zarfı ve pasaportu uzattım
P: Evrakları kontrol ettikten sonra, üstünde ne kadar para var?
B: -------
P: Kaç adet kayıtlı bavul var ?
B: 2 adet
P: İçki var mı bavullarda?
B: Yok
P:Sigara Var mı bavullarda?
B:Yok
P: Greencardının gitmesi için bana bir adres vermen lazım.
B: Summary'de yazan adresı gösterdim o adrese gidecek dedim.
Ardından bana pasaportumu, vize sayfasının yanındaki sayfaya damga basarak ve vize sayfama yarım bir damga basarak geri verdi ve gidebilirsin dedi ben de teşekkür ederek bavullarımı aldım.
Bu arada Amerika'ya gelmiş olan her Türk gibi ben de Youtuberlığa başladım, Greencard sürecimi de baştan sona çektiğim için en kısa sürede yayınlayacağım eğer takip etmek isterseniz youtube.com/@americanoturco
Umarım bu yazıyı okuyan herkes eğer Greencard lotosunu kazanmamışsa ya da kazanmışta daha vizesini eline almamışsa sıkıntısız ve olumlu bir şekilde sürecini tamamlar! -
Herkese merhaba. Bu başlığı okumaktan çok keyif alıyordum, sonunda ben de yazıyorum.
17 eylül günü istanbul-atlanta uçuşu için 3 saat önce havalimanına geldik. Ailelerimizle vedalaştık ağlamalı ve hüzünlü bi andı. Eşimle beraber 2 kişiyiz Thy kişi başı 2x23 kg hak veriyor. Biz evde tartıp geldik 24er kilo civarı yaptık bi şey demezler diye. Kabin bagajlarımız da 8er kiloydu. Birer tane de sırt çantası aldık onları sormadılar sorsalardı kişisel eşyalarımız kırılacak şeyler vs diyecektik. Bir de küçük bi üçkağıtçılık yaptık kabin bagajımız tartılmadan önce birkaç parçayı çıkarıp ailemize vermiştik. Tartıldıktan sonra onları da geri koyduk. Epey bi ekstra yaratmış olduk anlayacağınız.
Uçağa kadar 3 kez aramadan geçtik bi sorun olmadı. Gözen güvenlikteki kadın çok şanslısınız tebrikler dedi. Uçuş rahat geçti yemekler güzeldi.
Atlanta havaalanına indik çok fazla siyahi vardı bütün çalışanlar black. Abd vatandaşları ve permanent residentlar aynı sıraya giriyordu. Kendimi özel hissettiğim ilk andı. Sıra bize geldiğinde memura sarı dosyayı verdik. Bizi alıp bi odaya götürdüler biraz bekledik. Sonrasında ismimizi anons ettiler memurun yanına gittik pasaportlarımızı verdi gidebilirsiniz dedi hiçbir şey sormadı. Valla biz de heyecandan her şeyi unuttuk gidebilirsiniz deyince gittik. Ama adres değişikliği yapacaktık. Hemen geri döndük biz adres değiştirecektik dedik sağ olsun yardımcı oldu. Valizlerimizi aldık çıkışa gittik. Valizlerde çay kahve ceviz peynir kuruyemiş tarhana vs epey bi şey vardı kimse durdurmadı bi şey sormadı. Yanımızda 10k'dan fazla dolar vardı kimse sormayınca onu beyan etmeyi de unuttuk. Durdursalar epey bi sorun yaşardık muhtemelen. Biz biraz allaha emanet girdik sizin anlayacağınız. Siz bunlara dikkat edin her zaman böyle şanslı olunamayabilir.
Şu ana kadar abd'de 1 hafta geçti her şey güzel gidiyor. İsteyen herkesin bu duyguyu yaşaması dileğiyle, iyi günler.
-
Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı: B bozyuruk
-
Herkese selamlar 8 ekim 2023 pazar günü Abd'ye ilk girşimi Washington eyaleti Dulles havalimanından yaptım. Pasaport kontrolünde parmak izi vs almadılar direkt sarı zarfımı ve pasaportumu verdim. Polis amca kontrollerini sağladı ve yanımda ne kadar para olduğunu sordu 10k nın altındaydı okey dedi daha sonra green cardımın gönderileceği adresi sordu bana bu adres okey mi dedi hayır değiştiricez dedim o adresi güncellendikten sonra bana ssn numberımın ve green cardımın 6 hafta içerisinde geleceğini belirtti herhangi bir sorun var mı dedi yok dedim tamamdır good bye dedi thank you sir diyip kontrolden ayrıldım. 5 dk anca sürmüştür türkiyede ki hattımın açılmasını bekledim biraz sürdü Amerikada ki baz istasyonlarına bağlanması daha sonra uber çağırıp gece tarifesinden de yararlanıp gideceğim adrese sorunsuz bir şekilde vardım. İlk giriş deneyimim bu şekildeydi sorularınız olursa bu iletinin altına yazabilisiniz seve seve yardımcı olmak isterim.
-
Hakkınızda hayırlısı olsun Türkiye hattının orda açılması için gitmeden önce hangi işlemleri yaptınız acaba ?
-
@yunoxxw
Öncelikle tebrikler yeni hayatınızda mutluluklar dilerim. -
@gknatak97
Operatörünüzün müşteri temsilcisi ile konuşup hattınızın yurtdışı ayarlarını açtırabilirsiniz. -
Merhabalar, 7 Ekim gunu olan ucusumuz icin yanimizda kopegimiz de olmasi nedeniyle dort saat erkenden havalimanina gittik. Valiz ve kucugumuzun islemleri tamamlaninca once Istanbul'a gittik. IST-LAX ucusu icin transfer tarafindan ilgili ucus kapisina gectik. Bu arada sunu soylemeliyim ki, eger valizleriniz (ekonomik sinif icin soyluyorum) 23 Kg'i 400 gram geciyorsa 80 Dolar'i aliyor THY, bu kesin bilgi, bu durumdan daha once olumlu anlamda faydalanan olduysa sanirim sans, ya da bizim gibi sanslilara patliyor bu maaliyet, yildizi dusuk arkadaslarin bilgisine...
ABD hatta Kanada ucuslari icin, daha once gidenler de biliyordur ama ilk defa gidenler icin belirtmek isterim ki; ucus kapisinda tekrar bir guvenlikten geciyorsunuz, ozel bir firma ile tasere edilen bu surec kapiya gecme surenizi uzatabiliyor, hazirlikli olun ve kapiniz belli olur olmaz lutfen oraya gidin. Cunku bagaji acilanlar, beden aramasi, suruntu aramasi, elektroniklerin acilmasi gibi butun asamalardan gecmek durumunda kalabiliyorsunuz. Biz sansliydik, sadece kabaca baktilar ama soyup sogana cevrilenler de yok degildi.
Bu arada kopegimizin ozel bir aracla ve dikkatlice ucaga yerlestirildigini gorduk camdan, biraz fazlaca yalniz kalsa da (biri eslik etsin anlaminda soylemiyorum ama canli icin daha az stresli bir ara alan olsa iyi olurdu, apronun ortasinda o sekilde kafeste kalmasi hos degil nitekim) en azindan kafesi tasima konusunda temkinlilerdi oldukca. Iceride ne yasadi bunu asla bilemeyecegiz, ama tek parca ve gozunde uykudan olusmus capaklarla kavusmamiz bizi birazcik teselli etti, umarim bu travmayi unutturabiliriz kendisine.
Ucus icin hazir olundugunda iceri girdik ve planlanan sekilde ucusumuzu gerceklestirdik. LA havalimanina vardigimizda, ulkeye girerken Vatandaslar ve LRP olanlar icin ayrilmis olan bolumden siraya girdik. Pasaport kontrolu yapan gorevli zarflarimizi acti, adreslerimizi guncelledi, bu asamada ben deklare etmem gereken bir durum oldugunu soyledim ve baska bir gorevli gelip beni ilgili bolume transfer etti. Formu doldurup iceriye gectik ve bagajlarimizi almadan once kopegimizi istedik, onlar da canli hayvan biriminden kopegimizi kafesin icinde, hala muhurlu bir sekilde asansorden indirip bize biraktilar, bu asmada gayet baskasi da kopegi alabilir(!), acikcasi LAX bu konuda beklentimizin altindaydi, bize anlattiklari o havali tuvaletler, oyun odalari, yok su vermeler... bunlarin hic biri olmadi, kopegin tuvaletini bile yesil bir alan bulana kadar yaptiramadik cunku tuvalet (pet relieve area) uzak bir terminade vardi... Yani hic bir havalimanina guvenmeyiniz... Yeter ki saglam gelsinler.
Velhasil kelam, bagajlarimizi da aldik ve havalimanindan cikis yaparak gidecegimiz yere dogru arabayla gectik. Biz son gunlerde uyku ritmimizi (tam olarak isteyerek olmasa da stresten uykusuz geceler) ABD'ne gore alistirmaya calismistik biraz, ucakta da ona gore davraninca beklenen yol yorgunlugu disinda bir jet lag hali yasamadik, yol yorgunlugu hala var ama, artik yaslar kemale erdi sanirim.
Bu sureci yazmami saglayan adimlarda yanimda olan, motive eden arkadaslarima ( @achillesoag, @ahmet_ ve sevgili @gucarslan a) ictenlikle sevgi ve saygilarimi tekrar sunmak isterim, forum ve sahane ekibi icin de tartisilmaz olculerde mutessekkiriz ( @crazycells ) . Yollarimizin en kisa surede kutlamalarla da bulusmasi dilegiyle
,Esenlikler,
-
Bu ileti silindi! -
@lumos Hoş geldiniz Tuğba Hanım.
-
@kuzey Hos buldum efendim

Benzer Başlıklar
141
Çevrimiçi
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k
İleti
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum