Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @SeyfettinB SSN Numarası büyük bir kağıt olarak geliyor. Gelen kağıdın büyük bir kısmında açıklamalar, adres vs. bulunuyor. Kredi kartı kadar büyüklükte bir kısımda SSN Kartı var.

    SSN numarası olan kısmı ayırabilmeyi kolaylaştırmak için tırtıklı bir ayırma çizgisi var bu kağıdın üzerinde. Oradan ayırabiliyorsunuz.

    SSN kartınızı aldığınızda ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız. Aşağıda temsili bir resim koyuyorum. Soldaki adres kısmıyla sağ taraftaki kart kısmı ayrılıyor normalde. Ama resmi işleri ayırana kadar bu şekilde muhafaza etmenizi öneririm.

    9906203c-fc73-44f2-8ae2-4c16ced498b5-image.png


  • arkadaş sen çok kral bir adamsın kalbin güzel bende güzel mesajlar göndermiştim ısrarla çıkacak dedim için temiz olsun çıkar benim duam seninle sana çıkacak göreceksin


  • @smartcells ne güzel anlatmışsınız oradaymış gibi hissettim , size ve ailenize mutluluklar diliyorum


  • Arkadaslar size bir soru,malum ssn 1 hafta ila 3 haftada geliyor ilk girisinizden sonra.Siz hemen ehliyet almak istiyorsunuz,Sizce ssn e basvurdu belgesi ile motor vehicle commissions ehliyet dan alabilir miyiz ?

  • ⭐⭐

    @smartcells Huzurunuz daim olsun, sevgiler.


  • Sayın @smartcells göçmenlik yolunda nick'inizin hakkını sonuna kadar vermişsiniz, tebrik ederim, ailece daha büyük başarılar elde edeceğinize şüphem yok. Göçmesi kesin olup ,plan program yapan arkadaşlar sizin deneyimlerinizden ilham almalı.


  • new york icin airbnb konusunda bir takim kisitlamalara gidildi. planlama yapacak arkadaslarin dikkat etmesi gerekebilir.

    kalacak kisinin register olma zorunlulugu gibi bir takim kisitlayici durumlar var.


  • @smartcells deneyiminizi bizimle paylaştığınız için teşekkürler 🙏

  • ⭐⭐⭐


  • Merhaba, abdye tasindigimiz zaman esyalari ucuza alabilecegimiz yerler nereler var, cunku esimin tanidigi mobilyalarini degistirecekmis ve bir tane 3lu ,bir tane 2li ve bir tane de tekli koltugu size 650$ birakirim demis. Bana pahali gelmisti foto istedik hala ayni fikirdeyim ama piyasayi bilmiyorum? Ne yapalim?


  • @timtim Valla benim bi izlediğim videoada California'da arkadaşlarına odasını 2 bin dolara kiraya veren bile vardı ortam 1000-1500 dolar iken. Yani diyeceğim o ki toprak toprağı gurbet elde öper.. İyi araştırın derim.

  • ⭐⭐⭐

    @timtim bu konuda en uyguna çıkan benim gördüğüm amazon oldu. Tabii sıfır ürün olarak söylüyorum. Facebook marketplacede temiz 2. El ürünlerede denk gelebilirsiniz ama taşımasını yapmanız gerekir bunuda hesaba katmalısınız 2. El ürün için


  • @Emre-Kurtulmuş evet uygun fiyatli urunler var evet kalite acisindan nasillar acaba

  • ⭐⭐⭐

    @timtim koltuk takımı, tv masası, yatak bazası, şilte, komidin, çekmeceli kıyafet dolabı, lamba bütün bunları amazondan aldım hepsindende memnunum verdiğim paranın karşılığını veriyorlar


  • @timtim merhabalar, estetasale`lerden de evlerini satacak kisilerin esyalrini evlerini gorerek karar verebilirsiniz
    Ornegin Houston icin ilgili ev adreslerine bu adreslerden bakiyoruz https://estatesales.org/estate-sales/tx/houston
    gideceginiz eyalete gore degisiyor olabilir.


  • Bu gün tam 1 ay oldu Amerika'ya geleli.

    1 ayda yaşadıklarımızı yeni geleceklere belki bir yol gösterir diye anlatmak istiyorum.

    27 Ağustosta eşim ve kızımla Atlanta'dan giriş yaptık. İlk giriş deneyimini buradan okuyabilirsiniz.

    27-31 Ağustos tarihleri arasında daha önceden planladığımız gibi Atlanta hava alanından kiraladığımız araç ile Alpheretta'daki otelimize gittik ve 31 Ağustos'a kadar bu otelde kaldık.
    Bu süre içerisinde Türkiye'de iken araştırdığımız ve aklımıza yatan Alpheratta, Johns Creek, milton, roswell, cumming bölgelerini gezdik.

    İstanbul'dan sonra buralar bize harika geldi. İnsanlar çok sakin huzurlu stres yok. Trafik yok.
    Gezdiğimiz yerlerde istanbul'dan alışkın olmadığımız Amerikan evlerini bol miktarda görüyorduk. Kendimizi TLC kanalında rüya evler programının içinde hissettik resmen. 🙂

    İstanbul'da yaptığımız rotada Georgiya'nın Atlanta dışında okyanus kıyısında olan 1-2 şehrine gidip oradan south carolina'da bir kaç yer ve ardından North Carolina' okyanus kıyısında iki yer, Charlotte ve son olarak Raleigh civarını gezip bu gezdiğimiz yerler arasında bir karar verip oraya yeşlemek vardı. Ancak buraya gelince gezme işini biraz daha kısa kesip bir an önce bir yere yeşlemek için bizim daha ağırlıkla aklımızda olan Alpheretta, charlotte ve Raleigh'le yetinmeye karar verdik.

    31 Ağustosta Atlanta'dan ayrılarak Charlotte geçtik bir gece charlotte kaldık sabah charlotte'ta gezdikten sonra rotamızı Raleigh, cary, Apex, Morrisville bölgesine çevirdik. 4 Eylül'e kadar bu bölgeleri gezdik. Türkiye'de iken gruptan yazıştığımız Anıl ve Mustafa ile burada buluşup tanıştık.

    Aklımızda olan yerleri gezip bitirmiştik. Artık yaşamayı istediğimiz yere karar vermek zamanı gelmişti. Biz kararımızı North Carolina Cary, apex bölgelerinden verdik.

    Bu bölgeyi seçerken kararımızı etkileyen noktları belirteyim.
    1- Alpheratta ve cevresinide çok beğenmiştik ama oraya geri dönmek zaman kaybı olacaktı.
    2- Burada benim mesleğim için daha çok iş fırsatı vardı (it sektörü)
    3- Buranın doğası havası iklimi bizim isteklerimizi karşılıyordu
    4- Burada az çok tesadüfen bir kaç Türkle tanışmıştık ve hepsi çok yardımsever kişilerdi.

    Yaşayacağımız yere karar verdiğimize göre bize bir ev gerekliydi. Bulduğumuz Türk marketin sahibi bize 2 tane Türk emlakçı telefonu vermişti benim selamımı söyleyin size yardımcı olurlar demişti. Biz ev arama işine 5 Eylülde başladık aradığımız iki Türk emlakçıda kendilerinin satılık evlerle ilgilendiklerini kiralık ev portföylerinde olmadığını belirttiler ama bizim için araştıma yapacaklarınıda eklediler.

    Biz hiç beklemeden zillow üzerinden bir kaçtane apartment yönetimine durumuzu anlatan mail attık. (green kart ile geldiğimizi kredi skoru ve işimizin olmadığını kiralık ev baktığımızı belirttik.) Bu ayrıntıları özellikle belittik cünkü daha önce forumdan okuduğum deneyimlerde evleri gösterdikleri başvuru ücreti aldıklarını ama kredi skoru iş olmadığı için evleri kiralayamadıklarını başvuru ücretlerininde geri ödenmediğini okumuştum.

    Attığım maillerden bir apartment 15 dk sonra telefonla arayarak bizi görüşmeye çağırdı. Durumu telefonda tekrar bildirdim. Bunun onlar için sorun olmadığını onların apartmentlarının international olduğunu bizim gibi bir çok kiracıları olduğunu belirterek bizi yüz yüze görüşmeye çağırdı.

    Görüşme sırasında ben sürekli kredi skorumuzun olmadığını belirtiyordum Becca'da (bizimle ilgilenen çalışan) sorun olmadığını belirterek bize nasıl bir ev istediğimizi soruyordu. 2 odalı alt katlarda olmayan içinde çamaşır makinasının olduğu bir daire istediğimizi belirttik. İstediğimiz gibi bir daireyi içinde elektrik hariç tüm faturalar dahil (su, çöp, internet ve kablo tv), apartman içinde spor salonu basket sahası yüzme havuzu herşey dahil 1599 usd olduğunu belirtti. Ben daha fazlasına bile razı olarak geldiğim için fiyat makul geldi ve onayladık. Daha sonra bizi örnek bir daireye götürerek beğendiniz mi diye sordu.

    Beğendiğimizi ama kredi skorumuzdan dolayı tutabilecemizden şüpheli olduğumuzu belirttik. Becca bize merak etmeyin sizin için yönetimle savaşacağım ve bu daireyi size vereğiz söz veriyorum dedi.

    Bizde kendisine çalışmadığımızı ama benim Türkiye'de it yöneticisi olduğumu ve bankada 1 yıllık kira bedelinin olduğunu belirttim. Ayrıca eşimde biyolog ikimizinde burada iş bulması zorlanmayacağını belirttik. Bizden biraz müsade isteyip yöneticileri ile konuştu ve bize 1 yıllık kirayı peşin vermemiz karşılığında evi bize verebileceğini söyledi. Bende kendisine 1 yıllık kiranın çok olduğunu 6 aylık kirayı peşin verebileceğimi zaten benim 19 yıllık it yöneticisi tecrübem olduğunu ve bu bölgede it alanında iş bulmanın kolay oldğunu belirttim. Dediklerimi haklı bularak tekrar izin istedi ve yöneticileriyle konuşmya gitti. Geri geldiğinde yüzünde bir gülümse vardı. Teklifimizi kabul ettiğini 6 aylık peşin ile daireyi bize kiralayacağını belirtti. 5 Eylülde başladığımız ev arayışını aynı gün ilk baktığımız evi tutarak tamamladık. Evin bize teslim edilmeden önce temizlenip boyanacağını bizim 8 Eylülde taşınabilecğeimizi belirtti.

    8 Eylülde evin anahtarını aldığımız gibi cosco'dan bir yatak aldık ve o gece tek bir yatakla yerde yatarak kendi evimize geçtik. Otellerde kalmaktan ve otele para ödemekten sıkılmıştık.

    Bu arada daha önce gittimiz bir Türk restoranda çalışan Türk garson kızla sohbet ettiğimizde. Bize kendisinin daha önce bir mobilya mağazasında çalıştığını sahibinin Türk olduğunu onun selamı ile gidersek bize yardımcı olacağını söylemişti. Hafta sonu dediği mağazaya gidip dediği kişile tanıştık ve mobilya siparişlerimizi verdik. Bize gerçten yardımcı oldu sağ olsun. Mobilyalar gelene kadar bi kaç gün yer yatağımızda yattık ama olsun kendi evimizdeydik artık.

    Bu arada unutmadan kızımın okulunuda yazayım. Biz evi tuttuumuzda Becca bize kontratı vererek bununla okul kaydı yapabilirsiniz dedi. Perşembe günü evimize en yakın okula kayıt için gittik. Buradaki okullara öyle ben geldim diye giremiyormuşsunuz okula gidince öğrendik. Kapalı bir kapı, zil ve üzerinde bir qr kod olan bir talimat vardı. Talimatta qr okutarak okula ne için geldiğimizin kaydını yapmamızı istiyordu. (kodu tarattığınızda ad soyad girmeniz kimliğinizi bu uygulamaya taratmanız ve uygulamanın fotoğrafınızı çekmesine izin vermeniz gerekiyor.) Bunları yaptıktan sonra size kapıyı açıyorlar. Bu kayıtlar anladığımız kadarı ile okula girip çıkanları emniyet sistemine bildiriyormuş. Yeni taşındığımızı ve kayıt için geldiğimiz söyledik online kayıt yaptırdınızmı diye sordular bizde ilk geldiğimiz bilmediğmizi söyledik. Bize önce konrol edelim burasımı dediler ve adresi istediler baktıklarında bizim başka bir okula kaydımızın çıktığını belirttiler ve bize o okulun adresini verdiler.

    Bize verilen adresteki okula gittiğmizde (Buraya da yine qr ile giriş yaptık) okulun orası olduğunu fakat bu okulun kotasının dolu olduğunu bizi başka bir okula transfer edeceklerini söylediler. Öncelikle bizim online olarak kayıt yapmamız gerektiğini bu kaydı yaptıktan sonra tekrar gelmemizi söylediler. Eve gidip bilgisayardan istedikleri kaydı yaptık ve okula geri gittik. Bize beklememizi onların işlem yapcaklarını belirttiler 5 dk sonra elinde bir a4 kağıdı ile geldi ve kağıdın üzerindeki okula transferi yaptıkalrını bu kağıdı o okula vermemizi söylediler.

    Okuldan verdikleri kağıtla yeni okula gittik (yine qr kod ile girdik) Transferin onların sistemine 24 saat sonra geçtiğini belirttiler biz işlemeri perşembe günü yapmıştık. Bize pazartesi günü okula başlayabilir dediler. Kızımın ingilizcesinin yetersiz olduğunu belirttik bize bir numara verdiler ve burayı arayın size devlet ingilizce için öğretmen ataması yapacak dediler. Verdikleri numarayı aradığımızda kızımın bilgilerini sordular ve bizim kayıt yaptırdığımız okulu sistemde görerek teyit ettiler. Bir seviye tespit yapılacağını ve ardından ingilizce için bir öğreten ataması yapılacağını belirttiler ancak bunların 30 gün kadar bir süre alabileceğini fakat bizim endişelenmemizi kızımızın okuluna devam etmesini kendilerinin okulla irtibatta olacağını belirttiler.

    Pazartesi günü kızımı okula götürüp öğremen ile tanıştık sadece ilk gün okula girmemize izin verdiler sonraki günler biz okula giremiyoruz. Eşim kızımızı ingilizce bilemeden okula tek başına bıraktığımız için tüm gün çok endişeliydi. Fakat okul bittip kızımızı almaya gitiğiğimizde kızımız çok mutluydu yarında okula gitmek için sabırsızlandığını söylüyordu. 3. sınıfa giden kızım için buradaki okul çok eğlenceli ana sınıfı gibi Türkiye'deki okuluna hiç benzemiyor. 🙂

    Kredi kartı içinde bir not girmek istiyorum. Biz Atlantaya geldiğimizde ilk gün banka hesabı açmıştık. Hesap açarken özellikle kredi kartı istemedim onaylanmayacağı için secure kredi kartı vereceklerdi bu şekile kredi kartı istemediğim için başuruvu yapmamıştım. Burada yeni ev tutup adres belli olunca bankaya gidip kredi kartı başvurusunda bulunduk. (Bu süre içinde Türkiyedeki kredi kartlarımı kullandım gelemden önce yurt dışına açtırmış ve usd ekstre istemiştim. Böylelikle banka kur farkından etkilenmedim.) Bankadaki görevli normal kredi kartı pek onaylanmıyor dedi. Bende şansımı denemek istiyorum diyince bilgileri girdi ve bir şaşkınlıkla 1000 usd onayladı dedi. Aynı şekile eşimede istiyoruz dedik ve yine şaşkım bir ifade ile onada 1000 usd onaylandı dedi. İkimizinde kredi kartı bi kaç gün içinde posta kutumuza bırakıldı.

    Gelelim telefon işine biz geldiğimizde sabah gidip verizon prepaid hat almıştık. 2 hat için aylık 90 usd vermek zorunda kaldık ayrıca bizim elimzide olan xioami 5g uyumlu olmayan telefonlar 1 ay bizi çok zorladı. Bu hafta tutuğumuz evin internetinin olduğu (ev interneti bize ücretsiz kiranın içinde) hatlarımızı bu operatöre spectrum'a taşımaya karar verdik. Hat yanında birde telefon ihtiyacımız vardı. Spectrum'da faturalı hatlara geçiş yapıp 2 adet sınırsız hat için 30 Usd lik bir paket aldık. Ayrıca bu hatlarla birlikte 2 tane de yeni telefon aldık onlarda aylık ödeme şeklinde oldu. (Burada yaşayan birinin aile paketine girmedik. Herşey bizim üstümüze)

    Ev, okul, eşyalar derken sıra geldi araba ve ehliyet alma kısmına. Eyliyet için detayları buradan okuyabilirsiniz.

    Bu bölümde araba almaktan bahsedeceğim. Geldiğimden beri kiralık araçlarla geziyorum bu da paramın boşa gitmesine neden oluyor. Araba alacağım parayı kiralık arbalarda eritiyorum. Bir an önce araba almam gerek. Burada araba almak için ehliyetinizin yada real id nizin olması gerekiyor.
    Yine Türk markettin sahibi bana bir dealer arkadaşının numarasını verdi. Benim gönderdiğimi söyle yardımcı olur kendisi ürdünlü ama türkçe biliyor dedi.
    Dediği arkadaşına gittim ve arabalara baktım elinde yaşı ve mili yüksek arabalar vardı. Bir kaçtanesine baktım ama pek içime sinmedi. Kiraladığım arabanın 1 hafta daha süresi vardı kafama göre bir araç bulamazsam son günlerde gelip bir araba alırım diye düşünerek oradan ayrıldım.
    FB market place'den araçlar bakmaya başladım. Buradaki Türk grubuna haber verdim. Fakat kimsede araç yoktu. Mobilya aldığım arkadaş birini söylemişti arabasını satıyor diye onunla konuştuğumda 2009 model bir arabayı piyasanın çok üstünde bir fiyata satmaya kalktı ve kendisi benden 10 saat uzaktaydı. 🙂 neyse kibarca geri cevirip arayışlarıma devam ettim. market placeden bir araç buldum beğendim ve anlaştık. cumartesi günü olduğu için satış işlemlerini ve bankadan cashier check alma işini yapamayacağımız için araç sahibine 500 usd kapora verdim ve pazartesi günü satış için buluşmak üzere ayrıldık. Pazartesi günü kendisi ile buluşup dmv ofisine gittik. Ancak satmak istediği araba ölmüş babasına aitti ve elinde babasının ölüm belgeleri olmasına rağmen aracaı kendi üzerine almadan satamayacağını söylediler. Elinde tüm belgelerin olduğunu yarın bu işi halledeceğini söyledi ve ayrıldık. Aradan 1 saat geçtikten sonra adliyede işlemlere başladığını fakat bu işin sandığından uzun süreceğini söyledi ve bize kaporayı vermek için buluşmamızı teklif etti. yarım saat içinde bulup kaporayı bize geri verdi.
    market placeden aramaya devam.... o gece beğendiğim arabanın 2015 modelini buldum. (2012 chevrolet eqinox'tu bir önceki araç) 3 yıl daha yeni bir araç buldum ve aradaki fark 800 usd öğlen yeni araç için satıcı ile buluştuk aracı inceledim. test sürüşü yaptım ve beğendim 1 saat içinde dmv den birlikte aracı benim üstüme alarak plakamı aldım.

    Bizim 1 ayımız böyle geçti. Henüz koşturmaktan bir iş arayışına girmedim. Bu günden itirabaren iş aramaya başlıyorum.

    Ben önce Allah'ın yardımı sonrada buradaki deneyimler sayasinde işlerimi kolayca tek başıma hallettim.

    Yeni gelecek arakdaşlara tavsiyem atlamadan her deneyimi oksunlar ve buraya gelemden önce ellerinden geldiği kadar ingilizcelerini ilerletsinler. Biz 1 aydır her işimizi tek başımıza kimsenin yardımı olmadan yapıyoruz Türkiye'de ingilizcemiz var sanıyorduk ama burada baya geri seviyede olduğunu anladık. Ona rağmen yinede herşeyi kendimiz yaptık.


  • @bozyuruk Yeni hayatınız hayırlı olsun.. Zevkle okudum. Fakat içime sinmeyen tek şey ev için ödenen 6 aylık peşinat. Bunu ilk kez duyuyorum. Genelde 2 veya 3 kira peşin istiyorlar eğer kredi skorunuz yoksa diye duyuyoruz genelde. Acaba başka bir apartmanda da bu istekle karşılaşır mıydınız onu merak ettim..


  • @bozyuruk
    Güzel anlatım, teşekkürler. Yeni hayatınızda başarılar.


  • @bozyuruk yeni hayatinizda hersey gonlunuzce olsun, deneyim paylasiminiz icin tesekkurler.


  • @bozyuruk Yeni hayatınızda mutluluklar diliyorum. Aracı üzerinize kaydettikten sonra sigorta yapmak için oranın ehliyetine ihtiyaç oluyor, yanlış bilmiyorsam. Bu nedenle de ehliyet alıp araba sigorta yapılana kadar trafige çıkamıyorsunuz. Doğruysa, bu sorunu nasıl aştınız?


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

116
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.4k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum