• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. Yıldıray81
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    • Takip Edilenler 1
    • Takipçiler 4
    • Konu 0
    • İleti 545
    • En İyi 254
    • Tartışmalı 2
    • Gruplar 1

Yıldıray81

@Yıldıray81

⭐

Makine Mühendisi, 3 çocuk babası, 1 eş kocası..

428
    İtibar
    726
    Profil Görüntülemeleri
    545
    Takipçiler
    1
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

Yıldıray81 Takip etme Takip Et
    ⭐

Yıldıray81 tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: DV2025 Sohbet Odası

Ben mühendisim fakat ilk oalrak daha kolay iş bulabileceğimi düşündüğüm fırın pastacılık sektörüne girmeyi düşünüyorum. Hamurla aram iyidir, ve ekşi mayalı ekmeklerim meşhurdur çevremde mesela. Bununla ilgili sosyal medyam da var ve iş başvurularında etkili olacağını düşünüyorum. El mahareti olan işler daha çok para kazandıracağını düşünüyorum ve beklediğim gibi olursa da o sektörde de devam edebilirim. Bu ekmeğime hayır diyen işletme kendi kaybeder 😁

Screenshot_20231030_153313_Instagram.jpg
      Screenshot_20231030_153254_Instagram.jpg

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik içinde yayımlandı
      Yıldıray81
      Yıldıray81

@Darko Amerika'ya yıllar evvel göç etmiş, orayı tecrübe etmiş hatta artık Amerikalı diyebileceğimiz bir arkadaş vardı burada ve şöyle bir söz paylaşmıştı; "Amerika'da aç kalmak bir tercihtir."
      Buradaki herkesin hayali Amerika'da huzur ve refah içinde çalışmak. Kimsenin bu duruma düşeceğini sanmıyorum. Burada düşmediysek orada da düşmeyiz bence 😀

Yıldıray81
      Yıldıray81
    • RE: Amerika'ya büyük umutlarla gelip mutlu olamamak

Amerika'ya büyük umutlarla gidicem eğer gidebilirsem, ama asla mutsuz olmıycam, boşluğa veya karamsarlığa düşmiycem. Karamsarlığı tecrübe edeli yıllar oldu ülkemde, alışkınız buna. Beni ayakta tutan tek şey 3 çocuğum ve eşim. Kendi habitatımı kurdum ve yaşıyorum. Onlar yanımda olduğu sürece değil Amerika'da uzayda bile olsam boşluğa düşmem. Kültür şoku meselesine gelirsek; düzensiz göçmenlerden dolayı kültür şokunu da dibine kadar yaşıyoruz zaten.. Kaldı ki burada da komşuculuk, eski adetler vs yok.. Amerika'da da olmaz en fazla.. Şayet huzurlu bir çalışma ortamı, birbirine saygılı insanlar, dürüst ticaret, ucuz yaşam giderleri beni bozmaz, şoka falan da uğratmaz.
      Şunu da eklemem gerek; ben Amerika'ya huzurlu, refah düzeyi yüksek, adil bir yaşam ve çocuklarımın geleceği için gitmek istiyorum. Zengin olmak gibi bir niyetim yok. Çok paralar kazanıp zengin olurum hayaliyle gitmek karamsarlığa düşürür insanı.

Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam içinde yayımlandı
      Yıldıray81
      Yıldıray81

Günaydın. Ülkemde kalma için ufacık da olsa bir umudum vardı geleceğe dair... Artık kalmadı.. Green Card için bu süreçten sonra daha çok istekliyim, daha da hırslıyım. Ne yapıp ne edip gitmem gerek çocuklarım için..

Yıldıray81
      Yıldıray81
    • RE: DV2024 Sohbet Odası

Birileri bahsetmiş geçen sayfalarda "yaşım 40 geç kaldım biraz" diye. Ben de 42 yaşındayım, 3 küçük çocuğum var ve bu yıl başvurmaya karar verdim. Geç olduğunu da düşünmüyorum. 20 yıllık mühendislik yaptım ülkemde, bi 20 yıl da Amerika'da yapabilirim nihayetinde. Aslında şimdiye kadar aklıma geliyordu başvuru yapmak ama geçen yıl kankamın teyzesine çıkıncaya kadar cesaretlenememiştim. 60 yaşındaki mühendis çifte çıktı ve gitti ilk başvurusunda. Bu yıl benimde ilk başvurum bakalım ne olacak.. Hakkımızda hayırlısı neyse o olsun diye dua ediyorum ama hayırlısının da Amerika olsun istiyorum. İsviçre doğumluyum, dolayısıyla oranın kontenjanından katılıyorum, eşim de Türkiye'den.. Çekilişe katılıp da burada heyecanımıza ortak olduğumuz herkes kazanır umarım.

Yıldıray81
      Yıldıray81

İş çıkışı eve gittiğimde eşimin "son 16" diye sayaç gibi hatırlattığı günlere geldik.. Böylesine umut ve heyecan dolu günlerden günaydın diyorum herkese..

Yıldıray81
      Yıldıray81

Ben yarın burada olamıycam, herkese bol şans. Dilerim ki öylesine başvuran ve çıksa da gitmeyeceklere inat burada heyecanlanan, zaman ve emek harcayan herkes kazanır,

Yıldıray81
      Yıldıray81

9.05'te sirenler çalarken, M. Kemal Atatürk'ün aklıma düşen sözü: 'Benim naciz vücudum, bir gün elbet toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti, ilelebet payidar kalacaktır.' Ölümünün 85. yılında saygıyla..

Yıldıray81
      Yıldıray81
    • RE: DV2026 Sohbet Odası

@T-C-Kubilay-Dikici Yaşım 43 ve 3 çocuğumla beraber Amerika'da yeni bir hayat kurup herşeye sıfırdan başlayacak kadar gücüm var. Daha doğrusu hevesle ve heyecanla birlikte gelen bir güç bu diyelim. Yeter ki sağlığımız yerinde olsun ve yeter ki GC alma şansım olsun. Herşeyin üstesinden gelebilirim. ve bence hepimiz gelebiliriz.. Biraz daha umut sadece 😉

Yıldıray81
      Yıldıray81
    • RE: Amerika'da tutunamayıp geri dönenler var mı?

Keşke tutunamayanların green cardları tutunacak olanlara verilebilse..

Göçmenlik Sohbetleri içinde yayımlandı
      Yıldıray81
      Yıldıray81

Yıldıray81 tarafından gönderilen son iletiler

@SEDATgk Önce soyadınızı yazın

Yıldıray81
      Yıldıray81
    • RE: Kaç Yıldır Green Carda Başvuruyorsunuz Ve Çıkmıyor ?

3 yıldır çift dikiş katılıyorum. Yani 6 başvuru oldu çıkmadı. Denemeye devam..

Yıldıray81
      Yıldıray81

Saçma sapan düşünceleriyle insanlara negatif enerji taşıyan, herşeyi çok iyi bildiğini zannedip aslında hiçbir halt bilmeyen kişilerden de gına geldi. Toksik düşüncelerinizi kendinize saklayın ve burada moral bulmaya çalışan insanlara az destek olun. Çok zor değil bunu yapmak..

Yıldıray81
      Yıldıray81

@mustafafsin Bu yıl da mı çıktı yani?

Yıldıray81
      Yıldıray81

HAS NOT BEEN SELECTED yazısını 3. kez gördüm böylelikle. Ne bana ne eşime çıkmadı. Kısmetse seneye devam..

Yıldıray81
      Yıldıray81

@yasinyasa Kaçırınca veryansın etti ama içini bilmemem tabii.

Yıldıray81
      Yıldıray81

@yasinyasa İş yerinden arkadaşım.. Üzüldüm mü? hayır. Çünkü 3 kez uyardım.

Yıldıray81
      Yıldıray81
    • RE: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmenlerin İlk Aylardaki Deneyimleri

@Didem-G Herşey yolunda maşallah. Umarım daha da kolaylaşır gün geçtikçe. Benim merak ettiğim Amerika'ya ayak bastığınızdan beri (ev hariç) okul, aşı, ehliyet, ssn, gc basım, tel hattı v.s. ortalama ne kadarlık bir masraf yapıldı eğer sakıncası yoksa? Bunu merak ediyorum çünkü ABD
      'ye ayak basılana kadar yapılan harcamalar daha netken, sonrası için fikir oluşturmak istiyoruz..

Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam içinde yayımlandı
      Yıldıray81
      Yıldıray81
    • RE: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@blueboy21 Tabi bu rakamlara muayene ve mülakat ücretlerini dahil etmemek lazım.

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      Yıldıray81
      Yıldıray81
    • RE: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@sarvavasa Ankara'nın performansını beklemek sadece zaman kaybı olur diye düşünüyorum. Son yıllara ait veriler ortada.. Bence dosyanızı direk taşımaya odaklanın.

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      Yıldıray81
      Yıldıray81