Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

    @Ahmet-0 CDC bilet istemiyor, bir tarih istiyor ve de olasi ucus sirketi, ucus bilgisini de isterseniz yazabilirsiniz ama, tarih disinda hic biri zorunlu degil. Bilet almayin, CDC onayindan sonra biletleme sureci ancak baslar.


  • @lumos teşekkürler cevaplarınız için. Köpeğim malesef kardeşim üzerine kayıtlı ve o da abd içinde. Vekalet olmadan herhangi biri getirebiliyor diye biliyordum. Çipde yazan kişinin cdc başvurusunda seyahat edecek kişi olarak gözükme zorunluluğu veya vekalet zorunluluğu mu var? Ben mi yanlış anladım acaba? Herhangi bir arkadaşımız getiremez mi onun ismini yazsak ve dilekçe tarzı bir yetki belgesi ile?

  • ⭐⭐

    @Ahmet-0 Rica ederim, CDC basvurusunda eslik edecek kimse, kopegin adina kayitli kisi disinda biriyse diye bir bolum var, oradan kendi adiniza islem yapabilirisiniz bence ama tabii bununla ilgili bilet alirken bir sorun yasama durumu olmasin diye ben olsam en azindan hem Ingilizce hem de Turkce dilekce hazirlardim.

    Bir de su bolum dogrudan sizinle ilgili, CDC der ki;

    The permit can only be used once before the expiration date.The permit will only be issued to a single person, known as the Applicant. The Applicant must be at least 18 years old to apply. You, as the Applicant, may designate someone (for example, a family member or friend), known as the Permit Holder, to travel with the dog to the United States. If this is the case, then you must make sure the Permit Holder receives the permit so the Permit Holder can present it to a US Customs and Border Protection officer upon arrival.

    Kaynak bu linkte.

    CDC Formunda Basvuru yapan kisi ve Kopek izni olan kisi gibi farkli tanimlar var, bence ozelinizde mutlaka mail atmalasiniz CDC' a bu konuda.


  • @lumos süper kaynak teşekkürler. Gayet açık ifade edilmiş başvuru sahibi ve izin sahibi ayrı olabiliyor anlaşılan. Statü olaylarına zaman zaman kısıtlamalar geldiği için garanti olsun diye greencardlı kardeşime çipi kayıt ettirmiştik geçen sene o yüzden biraz karıştı bizim durumlar 🙂 teşekkürler tekrar..

  • ⭐⭐

    @Ahmet-0 Rica ederim, bol sans ve iyi yolculuklar.

  • ⭐⭐

    Merhaba arkadaslar, kendi kopek izin surecimi tamamladiktan sonra, bazi arkadaslara rehber olmasi niyetiyle grafik bir bicimde Turkiye'den ABD'ye, 6 aydan buyuk ve yasakli olmayan kopek turleri icin bu is nasil olur sorusuyla bir grup grafik hazirladim. Umarim herkes tuylu, tuysuz butun ailesiyle yeni hayatina baslayabilir.

    Bu iletimde sadece CDC izin surecini aktaracagim, bilet alma surecini baska bir iletide ayrica aciklayacagim.

    Ilk Olarak CDC, yani Hastalik Kontrol ve Onleme Merkezi olarak cevirebilecegimiz kurumun Turkiye'yi Kuduz riski olan ulkeler listesine almasi ile bir takim sureclerden gecmemiz gerektigini ve bu islemin 31 Temmuz 2024 tarihine kadar Turkiye icin zorunlu oldugunu belirtmeliyim.

    CDC izin surecini anlatan imaji altta bulabilirsiniz.

    1-CDC Sureci.jpg

    Bir diger etmen de Kopeginizin Kuduz asi tarihine gore seyahat edebilme araligidir. Bununla ilgili olarakda grafik olcutu assagiya ekliyorum.

    2- Kuduz Olcutu.jpg

    Kaynaklar;

    1. Kaynak
    2. Kaynak
    3. Kaynak
    4. Kaynak
    5. Kaynak

    CDR-RVMR-2023-508 (Mikrocip ve Kuduz Asisi Formu, bu form CDC tarafindan uluslararasi uyum icin olusturulmustur). Formun doldurulma rehberi icin alttaki imaji inceleyiniz.

    2- CDC-RVMR Formu.jpg

    CDC Kopek Izin Basvuru Formu doldurma rehberleri sirasiyla eklenmistir.

    3- CDC Form ABCD.jpg

    3- CDC Form EF.jpg

    3- CDC Form GH.jpg

    Herkese kolayliklar ve olumlu ivedi cevaplar dilerim.!


  • @lumos Tuğba hanım elinize sağlık çok açıklayıcı bir şekilde anlatmışsınız, ilerleyen dönemde kendim için de çok faydalı olacak bir yazı. Teşekkürler

  • ⭐⭐

    @lumos teşekkürler tüm sayfaların çıktısını aldım bir dosya yapıyorum tekrar teşekkürler

  • ⭐⭐

    Bu ileti silindi!

  • Köpekler kargoda gidecekse mutlaka uçağa bindiğinizde ısrarla birkaç kez kabin ekibine kargoda hayvan olduğu bilgisinin pilota verilmesini isteyin. Dostumuzun başına ihmal sebebiyle bir kaza gelmesin, bu yönde çok şikayet okudum. Israrla birkaç kez lütfen iletin.

  • ⭐⭐

    Merhaba,

    @lumos, içinde söyledi: Amerika'ya Evcil Hayvan Götürmek

    Merhaba arkadaslar, ...

    ..., bilet alma surecini baska bir iletide ayrica aciklayacagim.

    Bu mesajin devami olarak bilet alma surecini de aktarmak isterim. Oncesinde, bir kac madde ile ucus planin icin onemli noktalarin altini da cizmek isterim, bunlar;

    • Oncelikle seyahat icin sececeginiz firma oldukca onemli, belli basli firmalar disinda risk almamakta fayda var bildiginiz uzere.

    • ABD'ne dogrudan ucuslar olsa da herkes her iki ulkede de ic hat ucuslari olacaktir, bu baglamda minimum aktarmali planlari ve kurallari acik ve net olan firmalari tercih etmekte fayda vardir.

    • Bir diger onemli konu da, Avrupa bolgesinden (Turkiye de dahil) ABD ici aktarmalarin tamaminda bagajlar kontuardan tekrar yolcu tarafindan aktarilir, bu da ozellikle bagajda gelen canlarin da aktarilmasi gerekliligini gosterir, en azindan ilk gidiste bu konuda ABD ici aktarma olmamasina ya da yeterli sure olmasina dikkat etmekte fayda var diyebiliriz.

    • Kafes/Tasima kutusu boyutlari firmalara gore degismektedir, buna dikkat edin ve mutlaka yazili teyit alin.

    CDC Onayini takip eden surecin akis grafigi assagidadir.

    Kopecik Biletleme.jpg

    Esenlikler ve guzel gunler!


  • @lumos Muthis anlatmissiniz cok tesekkurler 🙏🏻 tam da ihtiyacim olan zamanda ilac gibi geldi. Sogle bir sorum var, benim kopegim 3 yasinda ve 1 yildir benimle, sahiplendigim icin gecmis kayit yada asilari yok. Suana kadar tek doz kuduz asisi oldu. En az 2 demissiniz forma yazarken, nasil bir yol izlemeliyim acaba?

  • ⭐⭐

    @evrimooloji Rica ederim. Sizin durumunuzda tek doz yazılabilir, bu bir sart degil de oneri daha cok, ama ince bir detay. Ya da yola cikmaniza vakit varsa FAVN testinden once (yine bir ay uzatir oncesinde veya testen hemen sonra uygulanabilir) ikinci asiyi yaptirabilirsiniz. Aslinda Test raporundaki bagisiklik yuksekse bir notla da durumu aciklamaniz yeterli olabilir. Bol sans.


  • Merhabalar 17 Eylül tarihinde adana/İstanbul/Atlanta ucusumuzu eşim, bebeğim ve iki kedimiz şeklinde tamamladık 🙂 önceki tüm işlemleri tamamlanmıştık zaten. Uzun bir yolculuk olduğundan ayrı koltuk vermelerinden korkuyorduk açıkçası. Kediler için rezervasyon yaparken her bir kedi için, cam kenarinda oturmamız gerektiği vurgulanmisti.
    Ama görevli ana-ogul kediler olduğu için yanyana oturabilecegimizi söyledi. Aklınızda olsun 🙂 kardeş de kabul ediliyormuş. Bunu sizinle paylaşmak istedim. THY dışında kimsenin de umrunda olmadı hayvancıklar:) el çantasını bile döküp arayan görevliler kedilerin yüzune bakmadı. Sadece geçişlerde çantadan çıkarmak çok gerdi. Onun dışında çok rahat bir yolculuk geçirdik


  • @lumos merhabalar,

    Öncelikle çok iyi bilgi paylaşımı oldu çok teşekkürler. Sorum şu ki, bilet alınmasından sonra e-maille onay alabilmek için ilgili belgeleri belirttiğiniz karşı e-mail adresi hangisi olmalıdır? Ben US DOT için iki mail adresine orada istenen iki formu (travel form ve ihtiyaç giderimi olmayacağına dair form) doldurup gönderdim ama bu dökümanları göndereceğim adresi bulamadım. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

  • ⭐⭐

    @md1987 Merhaba, gondereceginiz mail adresi, ineceginiz havalimani ve tercih ettiginiz havayolu sirketine bagli olarak cok cesitli, yani suraya gonderin diyemem. Hem Turkiyedeki ABD operasyon merkezine hem de varis havalimaninin operasyon merkezine haber vermelisiniz. Ornegin THY ile ve cikis havalimaniniz Istanbul Havalimani ise (istoccyhm(at)tgs(dot)aero + usaops(at)thy(dot)com) + gideceginiz havalimaninin mail adresi.

    Bu arada, kosullarinizi da bilmedigim icin yaniltmak istemem ama eger kopeginiz servis kopegi degilse, CDC izniniz va ve belirttigim belgeler varsa yazdiginiz forma ihtiyaciniz yok ki, US DOT bambaska bir konu...


  • Merhaba Amerıka Texsas/Dallasa Turıst vizesiyle seyehat edecegız kedi ve kopeğimiz var kedi scotısh cinsi 5 kilo köpek şivava cinsi 2,5 kilo geçiş yapabilir miyiz

  • ⭐⭐

    @Merve-Durgut Merhaba, lutfen bu basligi inceleyein, guncel sureci detaylica aktariyoruz el birligiyle. CDC'nin iznini aldiysaniz ve diger tasimacilik (ulusal-uluslararasi) kurallara uyuyorsaniz canlariniz gelebilir tabii ki.


  • ah çok teşekkür ederim aslında benim en çok çekindiğim şey turıst vizesiyle geldiğimizde gümrük neden hayvanları yanınızda getirdiniz derse diye 😕 eğer tüm belgelerimiz olur ise ve seyehat edeceğimiz yerler hayvan kabul edecek şekilde ayarlarsak geçişimizde sorun yaşamayız diye düşünüyorum,

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   crazycells crazycells 
  • ⭐⭐

    Eveeet, herkese merhabalar. Sevgili tuylu evladimizla guvenli bir sekilde ABD'ne geldik. Ilk olarak yolculuga 48 saat kala, bulundugumuz ilin 'Tarim ve Orman Bakanligi'na' bagli, Evcil Hayvan birimine giderek gerekli belgeyi 1099 TL karsiliginda teslim aldik.

    image.png

    Gerekli belge ⬆ ⬆ ⬆

    Bu surecte evcil hayvanin kayitli oldugu cip/dovme (bu kontrolu mutlaka oncesinde veteriner kliniginde de yaptirin, hos olmayan bir supriz olmasin) kontrol ediliyor, Veteriner Hekim isterse genel bir kontrol de yapiyor. Islemler yaklasik bir saat suruyor. Cunku matbu bir form var ve onu el yazinizla dolduruyorsunuz, sonra da o dijitalize ediliyor, bu noktada isler yavasliyor.

    Toplamda sadece yolculuk suresi bizim icin 15 saatti (bir saat ic hatlar aktarmasidisinda direkt ucus olmasina ragmen) ve tabii ki oncesi ve sonrasiyla dostunuz 24 saate yakin bir kafes sureci gecirebilir, buna hazirlikli olun ve lutfen ozel bir hastalik yoksa ilac, madde vermeyin. Sanki operasyona girecek gibi havalimanina gitmeden once yedirmeyin ve icirmeyin.

    Biletleme islemler, kafesli havyanlar icin oldukca uzun suruyor, tartilmasi, belgelerinin hazirligi, odemeler gibi adimlar zaman aliyor. Bu nedenle kontuar acilir acilmaz hazir olun ki son dakika stresi yasamayin. Kendi valizlerinizi verdikten sona, ayni kisi evcil hayvan icin 'canli hayvan tasima' islemlerini yapiyor. Bunlar; kafes icindeyken toplam agirlik hesabi, buna gore cikan ucret ve odeme, dostunuzun kimlik bilgileri, en son ne zaman diski ve idrar yaptigi, yemem yedigi, su ictigi gibi bilgiler. Daha sonra yer hizmetlerinden gorevliler kafete fotografini cekerek havayolunun uygun plastik kelepcleriyle kafesi muhurluyorlar ve bu asamada yavrudan ayriliyorunuz. ABD icinde aktariminiz yoksa, ve biletiniz tek kesimse, valizlerinizle birlikte dostunuzu kafesiyle havalimanindaki ayri birimden aiyorsunuz. Ilk karsilasmada, bizimki sadece su icmek istedi, alisik olmadigi icin kafesi ona gore hazirlamamiza ragmen hic tuvaletini yapmamisti, sadece cok susuzdu. Ben hemen kensini kafesten kurtarip kafesini soktum, ki hem rahat tasiyalim hem de kafesi bir tehdit olarak algilayip daha fazla uzulmesin. Kendisi bir galon su ictikten sonra disari ciktik v bir o kadar da tuvalet ihtiyacini giderdi, ve ertesi gune kadar yemek yemeyi istemedi. Sadece su icti surekli.

    Ozetle, lutfen belgeleriniz, ekipmaniniz saglam olsun ve ufak gibi gelen hic bir noktayi kacirmayin. Bu arada da, surekli canli hayvan durumunuzu teyit ederek hem ucus hem de sahadaki personele soyleyin, hatta sizi gorunce akillarina baska bir sey gelmesin. Esenlikler dilerim, umarim her can sag salim yolculugu atlatir.

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   lumos lumos 

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

95
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum