Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @ozzgedenizz Çok teşekkür ederim. İnşallah bize de nasip olur anlatmak. Aos , dosya taşıma vs, gerçekten zor şeyler ve çok güzel hikayeler okuyoruz. Gerçekten herkes ciddi emekler veriyor. Ekim - Kasım (Belki Aralık) dönemini bekleyip net kararı vereceğim. Gönül ister Türkiye'de bitirmek ama sanırım mecbur "AOS" yapacağız gibi görünüyor. "AOS" ciddi bir maliyet ( I-485'den bahsetmiyorum.) - (3 Ay bekleme, 3-4 ay GC standart sürecin tamamlanması beklemek bu süre zarfında Konaklama, Araç, Yiyecek-içecek, Sigorta Vb.) dolayısıyla Türkiye'de bitirmek hem manevi hem de maddi olarak rahatlatacaktır. Ankara'nın performansı kötü olur ise (muhtemelen öyle olacak) "AOS" için şartları zorlayıp elimden geleni yapacağım.. Gerisi hayırlısı, olmaz ise dünyanın sonu değil.


  • @Redbeard 93XX ile temmuz 21 de mulakat aldim.Siz gerisini hayal edin.


  • @endyilmaz merhabalar, üzerinden çok uzun zaman geçmiş ama atlanta'da kaldığınız extended stay otel hangi bölgede hangi oteldi acaba? Biz de o tarz bir yer bakıyoruz da


  • @Redbeard numaranız aslında güzel ama maalesef bu numaralar bile güvenmediği için bu sene dosya taşıdı. Bir kaç ay durumu izleyip karar vermek en mantıklısı olur sizin için. Ama elinizde böyle bir şans varken denemenizi tavsiye ederim. Bu loto gerçekten şans ileride pişman olmamak için elimizden geleni yapmalıyız


  • @vecihi Ne diyeyim ki 😞 GC çıkmış herkese üzülüyorum ya 😞 acaip stresli dönemler yaşıyor herkes.. En azından çok şükür almışsınız Green Card'ınızı. Hayırlısı olsun. Yeni hayatınızda başarılar dilerim.. Umarım her şey planladığınız gibi gider.
    Saygılarımla,


  • @ozzgedenizz "AOS" yapacağız öyle görünüyor, gerisi kısmet , zor bir 9 ay bizi bekliyor bakalım ne olacak...


  • @Redbeard biz şu son bir kaç ay artık gidemeyeceğiz gözüyle bakıyorduk ama şu an bu satırları Amerika'dan yazıyorum. Umudunuzu kaybetmeyin çabalayınca her şey oluyor biraz stres biraz maddiyat kayıp ama ileride hepsini telefi edeceğiz inşallah


  • @ozzgedenizz İnşallah her şey planladığınız gibi olur. Yok yok umudumuzu kaybetmiyoruz. Umutlarımız ve hayallerimiz için yaşıyoruz. Forum'da yüzlerce hikaye var hepsi de "sabır, emek, azim, istek, başarı dolu" hikayeler. Bizde o hikayeler den birisi olacağız. Önemli olan zaten "Düşünce ayağa kalkmasını bilmek yada ayağımıza çamur bulanınca temizleyip yola devam etmek." Yol her zaman basit olmuyor ama insan varmak istediği yere varınca geriye dönüp baktığında hepsi "Güzel Anılar" olarak kalıyor.. Şu satırları yazarken bile 1 dk sonra ölmeyeceğimizin garantisi yok ki. O nedenle "Anı" yaşayıp hayattan keyif almak lazım.. neyse tekrar zamanla her şey siz ve Aileniz için çok güzel olur inşallah.. Seneye buradan bir şeyler karalamak dileğiyle.. Şimdilik "Sessiz, Sakin.." 🙂
    Saygılarımla,


  • @hope123 O kadar mutlu oluyorum ki benzer süreçlerden geçtiğimiz bu topluluktan birileri bunca emeğin sonunda Amerika'dan yazınca.. Biz de 3 aya kadar taşınıyoruz ve sizin gibi kolay bir şekilde giriş yaparız umarım.


  • @norta Size de şimdiden ilk girişinizde ve yeni hayatınızı kurmanızda kolaylıklar dilerim 🙂


  • @semra-karababa merhabalar, kentuckynin hangi sehrindesiniz acaba? Biz 1 ayligina lexingtona gelecegiz fakat bu eyaletle ilgili forumda çok kisitli bilgi var maalesef

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @senamd

    selam aşağıdaki linklerden bu eyalet hakkında bilgileri bulabilirsin. Site içindeki bilgileri biraz karıştırman gerekebilir.

    https://www.niche.com/places-to-live/lexington-fayette-ky/


  • @ayvalik10 teşekkür ederim epey inceledim aslında bu siteleri. ama yine de forumdan direkt iletişime geçebileceğim birileri olsa daha iyi olur diye düşündüm. biz 1 buçuk ay atlanta 1 ay da lexingtonda kalacağız o yüzden ikisi için de ayrıntılı bilgi toplamaya çalışıyorum


  • Tebrikleeeer @ozzgedenizz umarım ABD'deki en kötü deneyiminiz giriş sırasında yaşadığınız ufak tefek aksilikler olur. Acaba bu SSSS damgasını neye göre basıyorlar merak ettik 🤔 Keşke tüm görevliler Hong Kong'daki gibi olsa, hepsi de ne kadar güler yüzlülerdi 😂


  • @norta çok teşekkür ederiz darısı sizin başınıza 🤗 internette arttığımda son dakika bilet almak hu duruma sokabiliyormuş bazen de sırf sistem bu duruma sokabiliyormuş biz büyük ihtimalle 24 saatten az kala bilet aldığımız için oldu ama herhangi bir eksisi yok sadece üstünüz aranıyor o kadar


  • @norta Super Secret Security Screening’in kısaltılmış hali SSSS. 11 Eylül saldırıları sonrası getirilmiş bir kural. Bu kod basılı bilete sahip olanların, tüm bagajları ve üstü elle aranır. Aramalar diğer yolcuların gözü önünde, aynı cinsiyete sahip kişiler tarafından yapılır. Bu yüzden ABD uçuşlarına erken gitme uyarısı sıklıkla yapılır. Arama uzun sürerse uçağı kaçırmanız arayanı ilgilendirmez, arama bitmeden kimseyi salmazlar. Kime denk geleceği belli olmaz. Rastgele olduğu söylenir ama arka planda bileti alma zamanı, ödeme şekli, isim soyisim kombinasyonları, uyruk, dış hat ise yolcunun ilk kez ABD’ye uçuyor olması vb. birçok etken olduğu söylenir. Çekinilecek bir durum değildir, zaman kıstınız yoksa çoğunlukla sorunsuz hallolur. ABD iç hat uçuşlarında da oldukça yaygın yapılır.


  • @deebee GC aldiktan sonra ben iki defa , oglum da 18 yasina girmeden bu aramaya maruz kaldi 🙂 . Tam random bir is , FRA da arandik , guvenlik bile oglum karsisina gelince sasirmisti.

  • ⭐⭐

    @ozzgedenizz Özge hanım ufak tefek aksilikler hayatımızda her zaman oldu ve olacak. Her şey hallolur yeter ki sağlık olsun. Size ABD'de mutlu bir yaşam diliyorum.


  • @Serapp çok teşekkür ediyorum çok haklısınız önemli olan sonucunda güzel şeyler olması öncesi zaten unutuluyor 🙏🏻


  • ABD’ye ilk girişim: İstanbul - New York JFK

    3 günlük bir gezi planlamıştım. Amacım ilk girişi yapıp zarfı teslim etmek ve kart basım süreçlerini başlatmaktı. THY’dan direkt gidiş dönüş biletlerimi aldım.

    Gitmeden önce;

    • Airbnb’den Astoria, Queens yakınlarında yüksek puanlı ve sahibi Superhost olan bir oda kiraladım.
    • Banka hesabı açmak için cumartesi günü açık olan Bank of America’nın Broadway şubesinden saat 11’e randevumu aldım. Randevu alırken adres olarak NJ’deki yakınımın adresini, telefon olarak da iş başvurularım için satın aldığım Skype hattını belirttim.

    Sırt çantama zarf ve belgeleri, bir miktar para, yedek giysi, telefon ve pasaportumu koyup Cuma akşamı uçuştan 4 saat önce İstanbul Havalimanına vardım.

    ABD uçuşlarına ayrılmış olan J kontuarına geldim. Gözen Güvenlik ve check-in yapan görevliler geldi. Valizim olmadığı için herhangi bir arama yapılmadı. Gideceğim adresi sordular, verdim. Check-in yapmıştım sadece biniş kartımı alıp polis kontrol noktasına gittim. Yurt dışı çıkış harç pulu almamıştım, almamı istediler, durumu açıkladım ama görevli bana resident olunca almayacaksınız şimdi almanız gerek dedi, hiç itiraz etmedim. Hemen banka uygulamasına girip 150 TL harcımı ödedim ve geçtim. Kapı numarası belli olunca gittim, Gözen güvenlik görevlisi üst araması yaptı, çantama şöyle bir baktı.

    Havalimanında uçuştan 3-4 saat önce olnanız yeterli. Uçuşunu kontrollerden dolayı kaçıran olmadı. Havalimanında süreç 5 adımdan oluşuyor.

    • Gözen güvenlik tarafından check-in ve biniş kartı teslimi öncesi bagaj kontrolü
    • Check-in ve biniş kartı teslimi
    • Pasaport kontrolü
    • Gözen güvenlik tarafından uçağa alım öncesi üst arama ve el çantası kontrolü
    • Uçağa alım

    10,5 saatlik uçuş sorunsuz geçti. Uçaktan indikten sonra pasaport kontrole geldim. Pasaport kontrolde 2 sıra var:

    • Yasal oturumu olanlar, ABD ve Kanada vatandaşları
    • Turist, öğrenci ve diğer vizelerle giriş yapanlar

    Ben ikinci sıraya girdim. Erken bir saat olduğu için yeterli gişe yoktu ve sıra çok uzundu. Sıram gelince zarfımı verdim, gişe memuru fotoğrafımı çekti, adresimi teyit etti, aşı belgesini almadı ve hiç bir soru sormadı. 1 yıl geçerli olan damgayı vurdu ve işiniz bitti dedi.

    AirTrain + Metro ile bankaya yakın bir noktaya geldim ve bir cafeye oturdum, vay bee dedim nerdeeen nereye… at NVC’den at NYC’ye 🙂

    Randevu saatimde bankaya girdim, şube müdürü beni karşıladı ve önce SSN’im olmadığı için hesap açmak istemedi. Ben de DV1 vizesine sahip olduğumu söyledim, pasaportumu ve zarfın fotoğrafını gösterdim. DV1 vizesini belirtince SSN olmadan hesap açılacağını hatırlatarak bana uygunluk verdi ve içerideki bankacıya yönlendirdi. Kanıt olarak en az 2 evrak isteniyor. Ben de TC kimlik kartımı ve pasaportumu beyan ettim. 1500 dolar yatırdım. SSN gelince bize bildirirsin dediler.

    Bankadan çıkınca, kendime bir rota çizmiştim, gezmeye başladım.

    Geceyi rezervasyon yaptığım tek kişilik odada geçirdim. Tertemiz ve bakımlıydı. Çok memnun kaldım.

    İletişim için Türk Telekom hattımın tarifen yurt dışında servisini kullandım. Günlük 150 TL.

    Pazar günü gezilerime devam ettim. Gece uçağa binip Pazartesi akşam üstü İstanbul’a geldim.

    Görev tamamlanmıştı. Greencard’ım, SSN ve debit kartım NJ’deki akrabamın evine gidecek.

    Artık bundan sonra iş durumuna göre gideceğim eyalet belli olunca kalıcı olarak yerleşeceğim.

    Tedbir amaçlı notlar:

    • NYC çok kalabalık ve her türden insan var. Sırt çantanızı sırta değil önünüze takın.
    • Pasaportu çantanın önündeki fermuarlı göze değil iç tarafa koyun.
    • Pasaport ve vize sayfası fotokopileri çantanızda olsun.
      Metrolarda beklerken sarı çizgide değil, geride bir yerlerde bekleyin.
    • Yeni gelen biri gibi davranmayın ve uyanık olun.
    • Cep telefonu sürekli elinizde gezmeyin.
    • Birinin sizin fotoğrafınızı çekmesini istiyorsanız anne baba çocuktan oluşan bir aileye rica edin, ben turist olduğunu anladığım ailelerden rica ettim.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

57
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum