Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

Yolculuk
4.1k 789 549.7k 684

• @tak3517 Yolcu sayısından kalabalıktan ziyade görevlinin o anki psikolojisi, duygusal durumu diyelim o zaman, eşref saatine denk gelmeyi umalım :)

• İnsanın olduğu yerde malesef psikolojik etken önemli.

• @ozzgedenizz Hayırlısı olsun. İnşallah bundan sonraki süreçleriniz daha kolay olur...

• @Redbeard çok teşekkür ederiz umarım 🙏🏻 seneye de sizin süreci okuruz inşaallah

• @ozzgedenizz Çok teşekkür ederim. İnşallah bize de nasip olur anlatmak. Aos , dosya taşıma vs, gerçekten zor şeyler ve çok güzel hikayeler okuyoruz. Gerçekten herkes ciddi emekler veriyor. Ekim - Kasım (Belki Aralık) dönemini bekleyip net kararı vereceğim. Gönül ister Türkiye'de bitirmek ama sanırım mecbur "AOS" yapacağız gibi görünüyor. "AOS" ciddi bir maliyet ( I-485'den bahsetmiyorum.) - (3 Ay bekleme, 3-4 ay GC standart sürecin tamamlanması beklemek bu süre zarfında Konaklama, Araç, Yiyecek-içecek, Sigorta Vb.) dolayısıyla Türkiye'de bitirmek hem manevi hem de maddi olarak rahatlatacaktır. Ankara'nın performansı kötü olur ise (muhtemelen öyle olacak) "AOS" için şartları zorlayıp elimden geleni yapacağım.. Gerisi hayırlısı, olmaz ise dünyanın sonu değil.

• @Redbeard 93XX ile temmuz 21 de mulakat aldim.Siz gerisini hayal edin.

• @endyilmaz merhabalar, üzerinden çok uzun zaman geçmiş ama atlanta'da kaldığınız extended stay otel hangi bölgede hangi oteldi acaba? Biz de o tarz bir yer bakıyoruz da

• @Redbeard numaranız aslında güzel ama maalesef bu numaralar bile güvenmediği için bu sene dosya taşıdı. Bir kaç ay durumu izleyip karar vermek en mantıklısı olur sizin için. Ama elinizde böyle bir şans varken denemenizi tavsiye ederim. Bu loto gerçekten şans ileride pişman olmamak için elimizden geleni yapmalıyız

• @vecihi Ne diyeyim ki :( GC çıkmış herkese üzülüyorum ya :( acaip stresli dönemler yaşıyor herkes.. En azından çok şükür almışsınız Green Card'ınızı. Hayırlısı olsun. Yeni hayatınızda başarılar dilerim.. Umarım her şey planladığınız gibi gider.
    Saygılarımla,

• @ozzgedenizz "AOS" yapacağız öyle görünüyor, gerisi kısmet , zor bir 9 ay bizi bekliyor bakalım ne olacak...

• @Redbeard biz şu son bir kaç ay artık gidemeyeceğiz gözüyle bakıyorduk ama şu an bu satırları Amerika'dan yazıyorum. Umudunuzu kaybetmeyin çabalayınca her şey oluyor biraz stres biraz maddiyat kayıp ama ileride hepsini telefi edeceğiz inşallah

• @ozzgedenizz İnşallah her şey planladığınız gibi olur. Yok yok umudumuzu kaybetmiyoruz. Umutlarımız ve hayallerimiz için yaşıyoruz. Forum'da yüzlerce hikaye var hepsi de "sabır, emek, azim, istek, başarı dolu" hikayeler. Bizde o hikayeler den birisi olacağız. Önemli olan zaten "Düşünce ayağa kalkmasını bilmek yada ayağımıza çamur bulanınca temizleyip yola devam etmek." Yol her zaman basit olmuyor ama insan varmak istediği yere varınca geriye dönüp baktığında hepsi "Güzel Anılar" olarak kalıyor.. Şu satırları yazarken bile 1 dk sonra ölmeyeceğimizin garantisi yok ki. O nedenle "Anı" yaşayıp hayattan keyif almak lazım.. neyse tekrar zamanla her şey siz ve Aileniz için çok güzel olur inşallah.. Seneye buradan bir şeyler karalamak dileğiyle.. Şimdilik "Sessiz, Sakin.." :)
    Saygılarımla,

• @hope123 O kadar mutlu oluyorum ki benzer süreçlerden geçtiğimiz bu topluluktan birileri bunca emeğin sonunda Amerika'dan yazınca.. Biz de 3 aya kadar taşınıyoruz ve sizin gibi kolay bir şekilde giriş yaparız umarım.

• @norta Size de şimdiden ilk girişinizde ve yeni hayatınızı kurmanızda kolaylıklar dilerim :)

• @semra-karababa merhabalar, kentuckynin hangi sehrindesiniz acaba? Biz 1 ayligina lexingtona gelecegiz fakat bu eyaletle ilgili forumda çok kisitli bilgi var maalesef

• @senamd

selam aşağıdaki linklerden bu eyalet hakkında bilgileri bulabilirsin. Site içindeki bilgileri biraz karıştırman gerekebilir.

https://www.niche.com/places-to-live/lexington-fayette-ky/

https://www.homesnacks.com/ky/lexington/

https://www.bestplaces.net/city/kentucky/lexington-fayette

https://livability.com/ky/lexington/

• @ayvalik10 teşekkür ederim epey inceledim aslında bu siteleri. ama yine de forumdan direkt iletişime geçebileceğim birileri olsa daha iyi olur diye düşündüm. biz 1 buçuk ay atlanta 1 ay da lexingtonda kalacağız o yüzden ikisi için de ayrıntılı bilgi toplamaya çalışıyorum

• Tebrikleeeer @ozzgedenizz umarım ABD'deki en kötü deneyiminiz giriş sırasında yaşadığınız ufak tefek aksilikler olur. Acaba bu SSSS damgasını neye göre basıyorlar merak ettik :thinking_face: Keşke tüm görevliler Hong Kong'daki gibi olsa, hepsi de ne kadar güler yüzlülerdi :face_with_tears_of_joy:

• @norta çok teşekkür ederiz darısı sizin başınıza 🤗 internette arttığımda son dakika bilet almak hu duruma sokabiliyormuş bazen de sırf sistem bu duruma sokabiliyormuş biz büyük ihtimalle 24 saatten az kala bilet aldığımız için oldu ama herhangi bir eksisi yok sadece üstünüz aranıyor o kadar

• @norta Super Secret Security Screening’in kısaltılmış hali SSSS. 11 Eylül saldırıları sonrası getirilmiş bir kural. Bu kod basılı bilete sahip olanların, tüm bagajları ve üstü elle aranır. Aramalar diğer yolcuların gözü önünde, aynı cinsiyete sahip kişiler tarafından yapılır. Bu yüzden ABD uçuşlarına erken gitme uyarısı sıklıkla yapılır. Arama uzun sürerse uçağı kaçırmanız arayanı ilgilendirmez, arama bitmeden kimseyi salmazlar. Kime denk geleceği belli olmaz. Rastgele olduğu söylenir ama arka planda bileti alma zamanı, ödeme şekli, isim soyisim kombinasyonları, uyruk, dış hat ise yolcunun ilk kez ABD’ye uçuyor olması vb. birçok etken olduğu söylenir. Çekinilecek bir durum değildir, zaman kıstınız yoksa çoğunlukla sorunsuz hallolur. ABD iç hat uçuşlarında da oldukça yaygın yapılır.

Benzer Başlıklar

• ABD'ye giriş yaparken pasaporta vurulan damga problemi

Yolculuk greencard pasaport
    3
    1
    1 Oy
    3 İleti
    3k Bakış
    S
    Teşekkür ederim.
  • ABD ye giderken Frankfurt aktarması yapmak

Kilitli Yolculuk
    3
    0 Oy
    3 İleti
    1k Bakış
    mutlukurt0534M
    @hayallerabd teşekkürler
  • ABD'ye Gitmeden Önce ve Gittikten Sonra Yapılacaklar

Sabitlendi Yolculuk
    286
    117 Oy
    286 İleti
    68k Bakış
    akaraA
    @akara ilave yapayim fafsanin kabul ettigi asagiya linkini biraktigim adresdeki firmalara once mail attim. Durumu anlattim uluslararasi kisi ve ogrenciler ile daha cok calisan firmalar zaten türk lise diplomasını biliyor. Bu firmalar orjinali gondermek şartı ile yapariz dediler. Burada translate ve noter yaptira bilirsiniz. Benim buldugum firma apostille bilgimiz var kabul ederiz dedi. Baska bir firma ile isleme baslamistik fakat firma benden bir suru bilgi isteyince iptal ettim. Ucretide sorgusuz sualsiz geri iade ettiler. https://naces.org/members/
  • Abd'ye DV ile ilk giris/valize konulmaması gerekenler

Kilitli Taşındı Yolculuk
    14
    1 Oy
    14 İleti
    6k Bakış
    crazycellsC
    basligi duzelttim arkadaslar, uyari icin tesekkurler. ama bu konudaki bilgiler sadece tek bir baslikta biriksin diye konuyu kilitliyorum: https://yesilkartforum.com/forum/topic/128/bavul-hazırlama-yeni-hayat-yeni-bir-başlangıç
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

28

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k