Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş
-
@roccorocco Hayırlı olsun. Bu giriş geçici mi?
-
@yalta kalici olma niyetiyle geldim. Bir aksilik olmazsa kisa surede tekrar donmeyecegim.Ilk adresim LA da gosterdigim icin evrak islerinde sorun ve aksaklik yasamamak adina buradan giris yapmayi tercih ettim. 3 gun sonra Seattle'a gececegim. Vancouver da yasayan arkadasimin tavsiyesi uzerine Seattle a karar verdim.
-
@roccorocco Hayırlısı olsun kardeşim. Umarım tüm işlerin kolaylıkla hallolur. Kendine iyi bak.
-
@roccorocco uzun bir sürecten sonra hosgeldiniz :)
-
@luna tesekkurler.
-
@yalta sağolasın.
-
@redsat2000 Gocmen Vize ile ABD'ye ilk giris içinde söyledi:
@newman Teşekkürler Şuan haber beklemedeyim. CEO nun Dönüşünü beklemece . Eğer Olumlu olursa Mart ayı dönüşe geçerim.
gelisme var mi sayin @redsat2000? döndünüz mü abd'ye?
sizden baska merak ettigim @sash @saulgoodman @caglaror is buldular mi acaba?
-
@roccorocco hayırlı olsun. Yolun acık olsun.
-
@newman halen Kürkçü dükkanındayım. Daha gitmedim . İş arayışım devam ediyor.
-
@crazycells uyarısı ile daha önce attığım mesajı buraya taşıyorum:
Merhaba,
2 Nisan günü sabah 5 de evden çıkarak Atatürk havaalanı üzerinden Atlanta'ya direk uçtuk. Öncelikle THY kutluyorum, uçuş çok iyidi. Ayaklarımızın tutulması dışında bir sorun yaşamadık ki yanımızda 4 ve 9 yaşında çocuklarımız da vardı.
ABD uçağına binmek başlı başına bir iş. Bir sıra gişe bu işe ayrılmış ve saat 10 gibi işlemlere başlıyorlar. Önden gidip sıraya girmekte fayda var. Özel bir güvenlik şirketi ile anlaşmışlar. THY görevlileri gelmeden önce gişelerde arama dahi yaptılar. Gişeye gitmenize izin vermeden önce pasaport ve zarf(konsolosluktan verilen vize paketi) kontrolünüzü yapıyorlar. Kapıya gittiğinizde yine aynı şirketin personeli tek tek aramadan geçirip bekleme salonuna öyle alıyor.
Atlanta'da yabancı ülke pasaport kuyruğuna girdik. Yaklaşık 45 dakika sıra bekledik. Ailecek pasaport kontrolüne ulaştık, Tüm ülkelerdeki ile son derece benzer bir gişe yapısı var. Fotoğraflarımızı çektiler, zarflarımızı alıp bizi aynı salonda bir noktaya götürüp beklememizi söylediler. Yaklaşık 1 saat sıra bekledikledikten sonra nazik bir bayan yaklaşık yarım saatte işlemlerimizi tammaladı. DS260 'da verdiğimiz US adres ve US telefon numarasını tekrar kontrol ettirdi, bu noktada bunları güncelleye bilirsiniz. Üzerimizde 10.000 dolar üstü para olduğu için ayrıca bir evrak düzenledi.
TR ehliyetimizle daha önce Booking üzerinden kiraladığımız aracı aldık. US ehliyeti yok diye fahiş sigorta kesecekler diye korkutmuştu burada yaşayan arkadaşlar. Hiç sıkıntı yaşamadık, Booking'de gözüken fiyat neyse kiraladık. Zaten ödemeyi internetten yapmıştık. Gece 3'de otele varmış ve yatmıştık.
Çarşamba öğlen SSA ofislerine baktık ve tamınının çarşamba yarım gün çalıştığını gördük. Perşembe SSA ofisine gittik, SSN almak istediğimizi belirttik. Saat 9 da gişeler açılıyor ancak 8.30'da kapı açıldı ve herkeze sıra numarası verdiler, erken gitmekte fayda var. Tek sayfalık bir form doldurduk. Ancak gişedeki görevli giriş yaptıktan sonra 15 gün beklemeden başvuru almadıklarını söyleyerek bizi geri çevirdi. Gümrük bizim adımıza başvuru yapabiliyormuş ya da yapmayabiliyormuş. Bunu bilmenin bir yolu yokmuş ve çift kayıt oluşuyormuş. Bu nedenle Girişten 15 gün sonra başvuru yaparsınız 1 hafta ile 10 gün arasında SSC adresinize gelir dediler.
Aynı gün Bank of America da hesap açtırdık. 10000 dolar üstü parayı iki güne bölerek yatırmamızı istediler. Bizimle toplamda 2 saatten fazla ilgilenip eşimle ortak hesapları açtılar, debit card ve secure card çıkardılar, bunların teslimi için otel adresini aldılar, kartlara acele notu düştüler. Secure card 2 günde debit card 5 günde gelecek dediler. İnternet bankacılığını aktif hale getirdiler ve eğitimini verdiler. İhtiyaç olursa diye 3 adet de çek ve tüm evraklarımızı verdiler. SSN çıkınca uğrayın sisteme işleyelim dediler. Kredi skorunuz 3 ila 6 ayda oluşur. 1 yıl çalışıyor görününce de ev kredisi alabilirsiniz dediler.
T-Mobile üzerinde 3 hat aldık. credit score olmadığı için pre-paid yaptılar. Her şey sınırsız 110 dolar/ay. Credit score oluşunca post-paid de çevirin dediler. Burası önemli zira post-paid yapıp faturanızı düzenli ödediğinizde kredi skoruna olumlu etkisi oluyormuş, mutlaka böyle kullanmak gerekir. Bu arada cepte internet feci hızlı. 100/20 MB.
Halen otelde kalıyoruz. Eğer aile geliyorsanız ve benim gibi hangi şehirde çalışacağınız belli değilse, hemen ev tutamıyorsanız extended stay olarak bilinen otelleri tavsiye ederim.Odamız aslında 1 oda 1 salon. L şeklindeki salonda ayrıca çift kişilik bir yatak var. Çift banyolu ve mutfaklı. Buzdolabı, mikrodalga fırın ocak her şey var. Gayet temiz ve iyi puanlı bir otel. Hem de Atlanta'nın pahalı banliyölerinden birinde, gecelik 100 dolar. Normal otelden tek farkı günlük oda temizliği yapmıyorlar, haftalık yapıyorlar. Ancak istediğinizde ön bürodan temiz havlu alabiliyorsunuz. 1 haftadan önce isterseniz yatak yapma ve çöp alma için 5 dolar tam oda yenileme için 10 dolar ücret var. Ayrıca misafirler için kurutma makineleri de olan çamaşırhanesi var.
1 haftaya yaklaşan deneyimimiz gayet iyi. Hiç kötü sürpriz yaşamadık. Trafiğe hemen alıştık. İnsanları genel olarak yardım sever, saygılı, rahat ve neşeli gözlemledik. Çocuklar dil bilmemesine rağmen parklarda bir şekilde kaynaşıyorlar. Açıkçası bu işi bu kadar geç yaptığımıza pişmanız.Herkeze bol şans,
-
Son mesajdan beri gerçekleşenler:
SSN'ler geldi. Gerçekten başvurmamıza ihtiyaç kalmadı. Salı gecesi giriş yapıştık. Takip eden perşembe yani 8 gün sonra SSN'ler posta ile elimize ulaştı.
Secure kartlar ve debit kartlar da tam dedikleri gün geldi. Ayrıca internet üzerinden randevu alarak bankaya gittik ve SSN'leri güncellettik. 10 dakika falan sürdü.
Ev bakmaya başladık. Credit Score olmadan apartman komplekslerinden ev kiralamak mümkün gözüküyor. İyi bir kredi skoru ile yalnızca 100$ depozito aldıklarını söylüyorlar. Ancak skor olmadığı için 1 aylık kira kadar alacaklarmış. Bu arada ya altı aylık kira bedeli paranız olduğunu gösteren banka hesabı ya da iş mektubu istiyorlar. İş mektubunda baktıkları kiranın 3 katı geliriniz olup olmadığı. Kimse bize 1 yıllık ya da 6 aylık peşin ya da co-signer(kefil) isteğinde bulunmadı. Gerçi hiç bir yere kesin başvuru yapmadık ama evleri gezdik ve yüz yüze görüşmede talep edeceklerinin yalnızca bunlar olduğunu ilettiler.
Araba almaya yeltendik. Ancak biraz az kullanılmış ve 4 kişilik bir aileyi taşıyacak bir araç başlangıç için pahalı geliyor. Ya 10 yaş üstüne gitmemiz gerekecek ya da buranın standartlarına göre küçük bir araç almak zorunda kalacağız. Yanımızda getirdiğimiz paranın çoğunu buna harcamak zorunda kalacağız. Ayrıca alımı peşin yaptığımız için de kredi skoruna bir faydası olmayacak. Bu nedenle lease denilen uzun süre kiralamaya bakmaya karar verdik. Bu hafta hem normal dealer lar ile şansımızı deneyeceğiz hem de expatride ve internatianalautos ile görüşeceğiz. Deneyimlerimizi ayrıca paylaşırım.
Bizi herkes hemen ehliyet alama konusunda uyarmıştı. Ancak yaşayacağımız eyalet kesinleşsin oradan alırız diyerek erteledik. Şuan bunun bir hata olduğunu görüyorum. Örneğin şu an bulunduğumuz Georgia'da ehliyet olmadan araç alamayacağımızı öğrendik. Bir yolu var deniyor aslında ama bana güvenli gelmedi. Bu nedenle ilk iş ehliyet almakta fayda var. Bunu da bu hafta deneyeceğiz.
Herkeze bol şans,
-
@endyilmaz Ehliyeti çok bekletmeyin bence. Aracı da bütçenizi zorlayıp alabildiğinizin en iyisini alacak şekilde aradan çıkarın. ABD araçsız çok zor.
-
@redsat2000 kısa surede bulman dileğiyle.
-
@roccorocco hayırlı olsun :)
-
@endyilmaz deneyimlerinizi paylaştığınız için teşekkürler.
-
Herkese merhaba,
Belki daha önceden sorulmuştur ama tekrardan tecrübelerinize dayanarak teyit almak istedim. 23 Nisan tarihinde GC vizem ilk girişimi gerçekleştireceğim. Haziran ayında ise Türkiye'ye kısa süreliğine geri döneceğim. Bu dönem içerisinde Green cardım adresime ulaşmazsa sonraki girişimde pasaportuma basılan vize ile girişimi gerçekleştirebilir miyim?
Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler!
-
Sayın Arkadaşlar merhaba;
Sancılı bir süreçten sonra vizem basılıp pasaportumu almıştım. Ve geldik ilk giriş yapmam gereken zamana.
Yarın 6 civarı uçağı ile jfk havalimanına geleceğim. IGA havalimanından ilkkez uçacağım , trickler var ise duymak isterim. Sorularım ise şu şekilde :- 2017 yılında bayağı bir kavga dövüş olmuş anlaşılan 15 temmuz o bu ile ilgili ama , ilkkez çıkarken pul gerekiyor mu sorusu tam cevaplanmamış. Gerekli mi?
- Yanına uğrayacağım kişiler için bavulda simit , cevizli sucuk , gibi bazı yiyecekler var. Götürülebilecek gıda listesi veya tecrübesini paylaşacak biri olursa çok sevinirim.
-
1- Normalde gerekmiyor. Green card yaninizda olup gosterdiginizde kesinlikle odemiyorsunuz. Zamaninda arkadaslar green card olmadan da girilebilecegine dair devlet kurumlarindan yazilar almislardi ama gene de gorevlilerin keyfi uygulamarla zorluk cikardiklarini duydum. Bence ilk giriste sansinizi deneyin yoksa hic ugrasmayin odeyin gecin.
2- Amerikan vatandasi Turk arkadasim Miami girisinde 3-5 ay baska bi arkadasina ait bi bavul dolusu yiyecekle uyari aldi bidaha yapma denildi. Biz kayinvalidem turist vizesiyle gelirken bu yuzden hicbisey getirtmedik. Annem 2 yil once geldiginde bircok yiyecek getirmisti herhangi bi uyari almadan gecmisti. Buradaki risk size ait
-
@goodluck tarhana gibi ya da kahve gibi şeylere bişey demiyorlarmış diye duydum daha çok sucuk gibi ya da tohum şeklindeki şeylere(sogan sarımsak vb) bakıyorlarmış bilmem dogru mu?
-
@caglarkko ilk defa çıkış yaptığın için öde istersen yine de ödemeden de gidenler oldu ama gc geldikten sonra bir daha ödemiyorsun
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
37
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum
