Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @NINJAKEMAL Bilgisi olan yok mu? Mülakattan sonra pasaportun gelmesine kadar olan süreçte CEAC'da Ready'mi yazması lazım yoksa AP mi?


  • @NINJAKEMAL ankarada genelde cuma günü mülakata giren arkadaşlara pazartesi salı günü karogya veriliyor. siz nerde girdiniz mülakata?


  • @NINJAKEMAL excell dosyasında da mülakat bilginiz görünmüyor.


  • @ozzgedenizz çok teşekkür ederim darısı başınıza.


  • @tohma31 çok teşekkür ederim, siz de viyanadan mülakat almışsınız imzanızda gördüğüm kadarıyla, şimdiden tebrikler yolunuz açık olsun.


  • @deep_blue çok teşekkür ederim, darısı başınıza umarım.


  • Bu bir HONG KONG’a dosya transferi ve vize mülakatı deneyimidir.

    Herkese merhabalar,

    Öncelikle bu sitenin kurulmasına öncülük ettiği, nezaketi ve yardımseverliği için Sayın @crazycells e çok teşekkür ederim.

    Daha sonra da Sayın Uğur @gucarslan a sonsuz teşekkürlerimi sunmak istiyorum.

    Bu platform olmasa ben bu işi başaramazdım.

    Sayın @gucarslan gerek forumda gerekse telegram grubunda karşılıksız herkese yardımda bulunuyor. Bazen çileden çıkarıyorlar yine de büyüklük gösteriyor, yaptığı iyiliği kimsenin gözüne sokmuyor, iyilikten vazgeçmiyor. Kullandığı kelimeler öyle sihirli ki, hem kırmıyor, hem güldürüyor, hem de düşündürüyor. Ondan feyz alacağımız çok şey var. O bizim, hepimizin, tüm forumun şansı. İyi ki varsınız Uğur Bey 😍

    DV2023 sürecim

    DS260 formunu forumdan yardım alarak hızlıca gönderdim. Dosya numaram yüksek, sıram ancak seneye yaza gelir diye tahmin ediyordum. Temmuz 2022’de işe başladım ve iş yoğunluğum nedeniyle foruma pek giremedim.

    1 Ekim’de mali yıl başladı ve annem @Serapp biraz süreci öğrenmek biraz da meraktan o da bu foruma üye oldu. Okuduklarını bana anlatıyordu. Ben de çalıştığım için uygun zamanlarımda foruma girip okumaya başladım. Yıl sonuna doğru, okuduklarımızdan gidişatın kötü olduğunu ve sıramın gelme ihtimalinin zayıfladığını farkettik.

    2023 yılına girmiştik ve süreç çok kötü ilerliyordu.

    Twitter’da @sDiversityVisa yı takip ediyorduk. 3 ayrı hesaptan twitleri beğenip retweet yapıyor mülakat vermeleri için yüzlerce yorum yazıyorduk. Önceki yılda olduğu gibi toplu bir mülakat gelse çok iyi olacaktı, ama gelmedi.

    Ankara çok az mülakat dağıtıyordu. Derken Şubat ayına geldik. Bu arada bazı konsolosluklar kapanmış ve ülkemizde büyük bir deprem olmuştu.

    Sayın @gucarslan sürekli Ankaraya güven olmaz, imkanı olan ya AOS yapsın ya da dosyasını taşısın diyordu. Şubat ayında current olunca artık dosya taşıma işine başlamaya karar verdim.

    Dosya Transfer Süreci

    Önce vizesiz bir kaç yere (Makedonya, Bosna Hersek ve Sırbistan) mail attım. Sonra Viyana’dan kabul alan arkadaşları görünce ben de Viyana’ya mail attım.

    Tek cevap veren Viyana oldu, şu anda müsait değiliz ama olunca sizinle iletişim kuracağız, sıraya alıyoruz dediler.

    Hemen bir Schengen vizesi alayım hazır olsun diye düşündüm. Profilime güveniyordum, (kurumsal bir firmada çalışıyordum, geçen yıl Almanya’ya, ondan önce de İtalya, Fransa, Yunanistan ve Avusturya’ya gitmiştim) nasıl olsa alırım diye Avrupa’daki tüm Schengen ülkelerine dosya transfer isteği yazmaya devam ettim.

    Günlerimi tamamen bu işe kafa yorarak geçirmeye başladım.

    AOS’u da düşünmeye başladım. Ama bunun için turist vizesi almam lazımdı. GC sürecinde bu vizeyi almanın zor olduğunu okudum ama denemeye karar verdim. DS160 formumu hazırladım. Pasaportum Almanya Konsolosluğunda idi onu bekledim.

    Almanya, bir ay kadar sonra, vize talebimi 10. madde ile reddetti. Bu kadar uzun bekleyeceğimi bilmediğim için seyahat tarihim geride kalmıştı. Ya bu sebeple reddettiler ya da bahane ettiler. Hemen itiraz ettim.

    Pasaportum elime geçince ABD turist vizesi için hazırladığım DS160’ı submit ettim ve para yatırdım. 2024 yılına aldığım randevuyu @rushvisasnow öne çekti ve 4 Mayıs 2023’e randevu aldı. Buradan Salih Beye çok teşekkür ediyorum. Mülakatta greencard ile ilgili hiçbir soru sorulmadı ama sanırım IT sektöründe çalışan bekar erkek profilim uygun görülmedi, yaptığım güzel bir gezi planına rağmen red aldım.
    AOS yapma imkanı kalmamıştı.

    Ankara Şubat ve Mart ayını pas geçmişti. Nisan’da da çok az mülakat dağıtmıştı. Benim bu case numarası ile yapabileceğim tek şey dosya transferi idi. Attığım maillerin sayısını artırdım.

    Transfer mailleri ve diğer ayrıntılar

    Avrupa, Asya, Afrika, Orta Amerika, Güney Amerika ve Okyanusya’da vize istemeyen çoğu ülkeye mail yolladım. Yalnız mail atmadan önce https://savediversityvisa.org/ sitesinden o konsolosluğun performansını inceliyordum.

    Konsolosluk Email adreslerini bulabileceğimiz
    linkten mail adresini buluyordum ve gönderiyordum.

    ABD Konsolosluğu olan tüm ülkelere ait bir Google excel doküman hazırladım. Hangi ülke vizeli, vizesiz, kazanan sayısı, performansı, başkenti, kodu, mail adresi vs. Gönderdiğimiz mail tarihlerini, cevaplarını tabloya işliyorduk.

    Gitmeyi düşündüğüm, mail attığım ülkelerin ABD nezdinde güvenlik seviyelerini de şu linkten kontrol ediyordum.

    Tüm dünyada 66 ülkeye mail yollamıştım ve bir tane bile kabul alamamıştım. Bazı ülkelere uçak çok pahalıydı, bazı ülkelere de aktarmalı gidiliyor ve uçuş süresi çok uzuyordu. Ama yeter ki kabul edilsin, razıydım.

    Bir gece gözümü karartıp Fiji’ye bile yazdım. Fiji’ye gitmek için önce Singapur’a orada 7-8 saat bekleme, sonra Singapur hava yolları ile Fiji Nadi’ye orada yine 6-7 saat bekleme sonra tekrar uçakla Suva’ya gidecektim. 3 uçak yolculuğu toplam 48 saat sürecekti. Yattım, uyku tutmadı. O kadar uzun ve muamma bir yolculuk gözümü korkuttu ve kalktım tekrar mail atıp önceki isteğimi iptal ettiğimi yazdım. Tek vazgeçtiğim ülke Fiji oldu zaten kabul edip etmeyeceği de belli değildi.

    Defalarca belli aralıklarla attığım maillere olumlu yanıt alamıyordum. Kimisi cevap vermiyor, kimisi oturum istiyor, kimisi de esnek cümlelerle kabul edemeyeceğini yazıyordu.

    Tekrar tekrar yazdığım emaillerin içeriğini değiştiriyordum. Acaba çok uzun mu yazdım kısaltayım ya da çok mu kısa oldu biraz detay ekleyeyim diyordum.

    Günler endişeli, geceler uykusuz geçiyordu.

    Bazı mail adresleri support ile başlıyordu o da ayrı bir sorundu. Çünkü bu mailler önce bir merkeze gidiyor size bir talep açılıyordu. İlk mailinizde bir hesap oluşturuyordunuz. Onlar mailinizi o ülke konsolosluğuna iletiyorlar ve cevabı bize yazıyorlardı. Hepsi de olumsuz cevap vermişti, sonradan bu supportlu mail adreslerinden hiç cevap alamamaya başladım. Umutlar tükeniyordu.
    Telegram’da takip ettiğim bir grup vardı.
    Bir gün dosya transferi yapan bir kaç ülke saydı. Aralarında Hong Kong vardı. Hong Kong’u excel tabloma vizeli diye yazmışım ve mail atmamışım. Vizeli de olsa yazayım diye düşünürken grupta Sayın @Mehmet-Dikici Bey dosyasını Hong Kong’a taşıdığını yazdı. Mehmet Bey dosyasını Hong Kong’a taşıyan ilk kişidir ve hepimize çok yardımları olmuştur.

    Tekrar inceledim ki Çin vizeli ama Hong Kong özerk bölge olduğu için farklı vize durumuna sahipti ve vizesizdi. Konsolosluğun sayfasına girdim mail adresi yoktu form doldurma sayfasına yönlendiriyordu. Formu doldurdum. Otomatik olarak talebiniz alındı sayfası geldi ve o sayfada support'la başlayan mail adresi de vardı. Oraya da yazdım ama hiç bir cevap alamadım.

    Bu support olan maillerden neden cevap almamaya başladığım kafama takılıyordu aslında. Sayın @OzgurD nin paylaştığı mülakat deneyimini okurken bu support içeren maille ilgili bir gerçeği öğrendim. Kendisi ile irtibata geçtim, detay öğrendim ve sorunu çözdüm. Burdan kendisine tekrar teşekkür ediyorum. Benim dosyam meğer Kosta Rika’da takılı kalmış. O yüzden support olan diğer ülkelerden cevap alamamışım.

    2 Mayıs sabahı saat 6’da uyandım, hiç bu kadar erken uyanmam, hemen mailime girdim bir baktım Hong Kong Konsolosluğundan mail gelmiş. O anki heyecanımı unutamıyorum. Talebinizi aldık, dosyanız şu an nerede ve transferi onaylıyor musunuz diye soruyordu. Dosyam NVC’de ve transfer talebimi onaylıyorum dedim. Sonra bir daha hiç ses çıkmadı. 1 hafta sonra KCC’ye mülakat yerim neresi diye mail yolladım. Gelen cevap HONG KONG idi, nasıl sevindik anlatamam. Meğer dosyamı taşımışlar ama bana bilgi vermemişler. Çok rahatladım ve mülakat gününü beklemeye başladım. Telegram’da Hong Kong grubuna girdim ve çok şey öğrendim. Önce gidenlerin deneyimleri bize ışık tuttu.

    16 Mayıs’ta mülakat tarihim belli olunca ilk iş doktor randevusu almak oldu. Bizde sabaha karşı saat 4 orada saat 9’du. Önce mail attım, sonra telefonla aradım gayet güzel anlaştık ve randevumu aldım. Sonra sağlık ve mülakat evraklarımı hazırlamaya başladım. Türkçe evraklarımı yeminli tercüme bürosundan tercüme ettirip apostillerini aldım. Aşılarım tamdı ama özel doktordan aldığım yazı kabul görmez diye antikor testleri yaptırdım ve e-nabızdan ingilizce çıktılarını alıp doktora imza kaşe yaptırdım.

    THY’dan direk gidiş dönüş uçak biletlerimi aldım. Hong Kong girişte otel rezervasyonu sorar diye onları da hazırladım.

    Bu arada Almanya Konsolosluğu Schengen vize itirazımı kabul etmiş, yeni bir plan yapmamı istemişti. Bu kez ben vazgeçtim, gitmiyorum diyerek reddettim 🙂

    Hong Kong’a seyahat - 24.06.2023

    Çok rahat bir şekilde annemle Hong Kong’a vardık.
    Havaalanı giriş ve çıkışlarda hiç bir şey sorulmadı. Yolculuk, hava koşulları nedeniyle o dev uçağın beşik gibi sallanması dışında çok güzel geçti 🙂
    Tren, otobüs, feribot, marketler, mağazalar, restaurantlar hemen her yerde geçerli olan Octopus kartlarımızı aldık ve havaalanından Express trenle merkeze geldik. Merkezden otele taksi tuttuk. Havaalanı ve trende ücretsiz wifi vardı. Telefonlarımıza içinde 40 GB olan iki adet hazır kart aldık.

    Sağlık Muayenesi - 26.06.2023

    Bir gün önceden yerini gidip gördüğümüz Dr. Nicolson’un muayenehanesindeki randevuma erkenden geldim. Randevu aldığım zaman bana gönderdikleri e-mailde istenen evraklar şu şekilde idi: 5 adet 1 x 1,5 inç fotoğraf, pasaport aslı, pasaport fotokopisi (arkasına adresler, telefon numaraları, e-mail bilgisi yazılıyor), mülakat randevu mektubu, doktor randevu email çıktısı, aşı bilgileri, Covid-19 aşı belgesi ve hepsinin fotokopileri.
    Aşı bilgilerimi doğumdan itibaren takibimi yapan doktorumdan İngilizce, imzalı ve kaşeli olarak almıştım. Her ihtimale karşı da antikor testi yaptırmış onu da e-nabızdan İngilizce çıkartıp imzalatmıştım.
    Görevli evrakları isterken tek tek sırayla açıklama yaparak verdim. İngilizce konuşabilmenin, derdini anlatabilmenin önemi çok büyük. Açıklamalarım ve evraklarımı düzen içinde vermem çok hoşuna gitti ve teşekkür etti.
    Aşı listem ve antikor testlerimin hepsi kabul gördü ve hiç aşı yapılmadı. Göğüs röntgeni çekildi ve kan aldılar. Böylece 1610 HKD (206 USD) gibi az bir parayla atlatmış oldum. Medikal merkezde kısa sürede işim bitmişti. Sonuçları mülakattan bir gün önce gelip alabileceğimi söylediler. İşimi son güne bırakmayı sevmediğim için üç gün önce uğrayıp sordum. Sonuçlarım hazırmış. Kapalı bir zarf, CD ve aşılarımın yazılı olduğu bir belge verdiler. Kapalı zarf mülakata götürülecek, CD ve aşı belgesi ABD’ye girişte sınır polisine verilecek.

    Mülakat - 06.07.2023

    Mülakat için istenen belgeler şöyleydi:

    • Pasaport aslı ve fotokopisi
    • TC Kimlik kartı aslı ve fotokopisi
    • 2 adet fotoğraf 5x5 cm
    • DV Randevu sayfası
    • DS-260 confirmation sayfası
    • E-devletten tam vukuatlı nüfus kayıt belgesi - U.S. Consulate General Hong Kong, Macau hitaben - (yeminli tercüme, noter onayı ve apostil yaptırdım)
    • E-devletten doğum belgesi formül A (Tek sayfaya önlü arkalı) (zaten çok dilli).
    • E-devletten askerlik belgesi - (yeminli tercüme, noter onayı ve apostil yaptırdım)
    • Lisans diploması + transkript (benimki zaten İngilizce idi)
    • Lise Diploması - (yeminli tercüme, noter onayı ve apostil yaptırdım)
    • Adli sicil kaydı - E-devletten İngilizce olarak çıkarılıyor (U.S. Consulate General Hong Kong, Macau) hitaben
    • Kapalı şekilde sağlık zarfı ve 330 dolar nakit.

    İstenmeyen ancak sorulursa diye yanımda bulundurduğum belgeler de şunlardı:

    • SGK tescil ve hizmet dökümü barkodlu belge - (yeminli tercüme, noter onayı ve apostil yaptırdım)
    • Sosyal güvenlik kayıt belgesi sorgulama - (yeminli tercüme, noter onayı ve apostil yaptırdım)
    • 6 aylık Banka dökümü - Bankadan İngilizce olarak aldım.
    • CV

    Randevu saatimden önce konsolosluğa geldim. Konsolosluk girişinde görüşmesi olanların listesi vardı, orada pasaportumu kontrol edip ilgili sıraya yönlendirdiler. Konsolosluk önünde her türlü yönlendirme mevcut. Güvenlikten geçtikten sonra istenen evraklarımı sırasıyla teslim ettim. Evrakları telli dosya içinde şeffaf poşetlere koymak ve her poşetin üzerine o evrakın ingilizcesinin yazdığı bir post-it koymak süreci hızlandırabilir. Tek başıma olduğum için kısa bir dosya teslim sürecim oldu. Görevli doğum belgesi olarak Formül A’yı alınca tam vukuatlı nüfus kayıt örneğine gerek duymadı. Ayrıca vermek istediğim bir evrak olup olmadığını sorunca sadece çalıştığımı gösteren sosyal güvenlik kayıt belgesini verdim. SGK hizmet dökümü, CV ve banka dökümüne gerek duyulmadı. Ödeme yapmam için kasiyere yönlendirildim. 330 doları nakit olarak ödedim. Ardından fişi görevliye geri teslim ettim ve mülakat için beklemeye başladım.
    Konsolosluk biraz yoğundu, bizim dışımızda başka Immigrant Visa vakalarının da mülakatları vardı. Yaklaşık 30-40 dakika bekledikten sonra tekrar çağrıldım. Bu mülakat çağrısıymış.
    Mülakatı yapan hanımefendi önce yemin ettirdi ve parmak izimi aldı.
    Sorulara gelince;

    • Doğum yeriniz
    • Medeni durumunuz
    • Eğitiminiz (makine mühendisliğinde lisans derecesi)
    • Ne iş yapıyorsunuz? (IT alanında çalışıyorum, iş değişikliği yaptım)
    • Daha önce ABD’de bulundunuz mu?
    • Şu an çalışıyor musunuz? (Evet). Ama DS260’ta işsiz olduğun yazıyor dedi. Evet Mayıs 2022’de işsizdim daha sonra Temmuz 2022’de işe başladım dedim. Tamamdır dedi. Bence mülakatın en kritik sorusu buydu.
    • Nereye gidiyorsunuz?
    • Orada tanıdığınız var mı?

    En sonunda “Everything is cool. Your visa is approved. You can take your passport by tomorrow 3 pm. Enjoy your stay in Hong Kong” dedi.

    Mülakata Oğuzhan ve eşi, Berkay ve eşi ile birlikte girmiştik. Onların da vizeleri onaylandı. Gülerek çok mutlu bir şekilde oradan çıktık. Yaklaşık 2 saat konsolosluğun karşısında, hiç bir cafe vs olmadığı için taşın üzerinde oturan, heyecanla ve merakla bizi bekleyen annemin yanına gelip kucaklaştık.

    Birkaç saat önce pasaportumu ve sarı zarfımı teslim aldım.
    Basılı vizede yazılan adım, soyadım, doğum tarihim gibi tüm bilgileri kontrol ettim. Her şey tamamdı 🙏

    Hong Kong çok pahalı bir yer. İki kişi gidiş-dönüş, 14 gece konaklama, gezme, yeme içme, vize ücreti ve sağlık gideri dahil yaklaşık 8000 dolar harcadık.

    Benim için bu forum ve mülakat deneyimleri inanılmaz faydalı oldu. Benim deneyimim de başkalarına ışık tutar umarım. Darısı sizlere…


  • @Kramer Tebrikler. Yolunuz acik olsun. Darisi basimiza🎊 🎉 👏🏻


  • @Kramer Rehber tadında çok güzel bir anlatım ve deneyim olmuş, gözünüz aydın olsun hocam. Asıl hayat şimdi başlıyor yolunuz açık olsun👍

  • ⭐⭐

    @Kramer Tebrik ederim. Cok guzel bir anlatim olmus, vizeniz de hayirli olsun. Sevgili anneniz @Serapp hanima da ayrica saygilarimi sunarim, Brava! Yollariniz acik olsun.


  • @Kramer hayırlı olsun, tebrikler.


  • @Kramer tebrikler vizeniz hayırlı olsun

  • ⭐⭐

    @lumos, içinde söyledi: DV2023 Mülakat Deneyimleri

    @Kramer Tebrik ederim. Cok guzel bir anlatim olmus, vizeniz de hayirli olsun. Sevgili anneniz @Serapp hanima da ayrica saygilarimi sunarim, Brava! Yollariniz acik olsun.

    Çok teşekkürler. Bu vizeyi almak nasip oldu ya öyle mutluyum ki 🎉
    Hong Kong'u da görmüş olduk yoksa buralara yolumuz düşmezdi 😄
    Yakında sizin de deneyiminizi okuyacağız inşallah.
    Sevgiler Tuğba hanım ❤


  • @Kramer emeklerinizin karşılığını almışsınız tebrik ediyorum, çok detaylı düzenli bir mülakat deneyimi yazısı olmuş emeğinize sağlık, abd deki hayatınızda bol şans dilerim.

  • ⭐⭐

    @Serapp Sevgiler, bu cekilis diye dusunmeyip cabalayanlar odullerini bir sekilde almakta, o odul vize olunca tadindan yenmez. 🤜 🙃 💙


  • @Serapp Serap hanım gözünüz aydın, forumu çok sıkı takip ediyordunuz. sizi ve oğlunuzu tebrik ederim, hayırlı olsun.


  • @Kramer tebrik ederim yolunuz da şansıız da açık olsun.


  • @Kramer tebrikler oldukça detaylı bir deneyim olmuş.

  • ⭐⭐

    @Kramer tebrikler.vizeniz hayırlı olsun.amerikadaki yeni yaşantınızda başarılar.


  • @Kramer vizeniz hayırlı olsun bol şans dilerim


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

102
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.4k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum