Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @Sabri-FT evet haftaya webinar planlıyoruz. Şu an için saat 20.00-21.00 arasında plan yapmaktayız. Daha güne karar vermedik büyük ihtimalle yarın duyurusunu yapacağız.


  • @sny22 tabii ki her zaman. ama toplu cevap verirsek daha iyi olur diye düşünüyoruz. ama dileyen varsa aşağıdaki linkten her zaman görüşebiliriz özel olarak da.


  • @Yıldıray81 bizim batma ihtimalimiz yok. Çünkü sizden $20.000 alıp 3 ay sonra $40.000 dolar vermeyi vaad etmiyoruz. Sadece işlemlerinizin bedelini ve hizmet bedelini alıyoruz. Bundan dolayı bir sorunumuz yok açıkçası. Tüm yasal izinlerimiz var. Ayrıca dosyalarınız ve bilgileriniz avukatlarda da var.


  • @Turker-Soykan dediğim gibi en kısa zamanda webinar yapacağız. Hatta ilk forumla başlayacağız inşallah.


  • @eco keşke yapabilsek ama maalesef şu an böyle bir imkanımız yok.


  • @trivolley tekrar hayırlı olsun sizin için.


  • NVC tarafından Mevcut Dosya İnceleme Zamanları
    Şu anda NVC tarafından güncel dosya tarihleri için aşağıdaki linkten bakabilirsiniz.

    Garanti Veriyor musunuz?
    PERM ve I-140 aşamasında bir sorun olması durumunda sizden ekstra ücret talep etmeden farklı bir firma üzerinden işlemlerinize devam ediyoruz. Bu işlemlerdeki tüm sorumluluk bize aittir. Son aşama olan konsolosluk sürecinde bir sorun yaşanması,

    Konsolosluk görevlisinin göçmen vizesini reddetmesinin iki ana nedeni vardır:

    Konsolosluk memuru, göçmeni adayını inadmissible* bulursa,
    Konsolosluk memuru, USCIS'e bir yanlış beyan verildiğini veya bir sahtekarlık içerdiğini tespi ederse.
    *inadmissible: The grounds of inadmissibility outlined in § 212 of the Immigration and Nationality Act (I.N.A.) or 8 U.S.C. § 1182 are the most common reasons why officers deny immigrant visas.

    Konsolosluk Mülaakatında İşle İlgili Dikkat Edilen Hususlar Neledir?

    İş bona fide (gerçek) bir iş midir?
    Bu işin gerçek bir iş başvurusu olup olmadığını konsolosluk memuru PERM aşamasındaki reklam/ilanlara kadar bakma yetkisi vardır. Böylelikle gerçek bir iş başvurusu olup olmadığını anlayabilmektedir. Genelde ret sebeblerinden birisi de kişilerin akraba/tanıdıklarının şirketleri üzerinden yaptıkları başvurularda ilanların ve iş tanımının spesifik olmasından kaynaklanmaktadır (Cato Institute verilerine göre bu bilgi paylaşılmıştır). Fakat bizim sizler için bulduğumuz firmaların böyle bir sorunu bulunmamakta, internette bile ilanlar olmaktadır. Bundan dolayı da bir sorunla karşılaşmamaktasınız.
    Bu işin gereksinimlerini yerine getirebilecek kabiliyette misiniz?
    Biz Unskilled Workers kategorisinden başvuru yaptığımız için burada bakılacak tek unsur İngilizcenizin olup olmamasıdır. Çünkü bulduğumuz işlerde her hangibir diploma, sertifika ve iş tecrübesi aranmamaktadır.

    PERM aşamasında açılan ilanlara başvuru gelmesi halinde ne olur?
    Bizim anlaştığımız firmalar sürekli eleman aramaktadır. İlan aşamasında çoklu pozisyon açıldığı için ilan aşamasında başvuru gelse bile bir sorun ile karşılaşmıyorlar. Gerçekten sürekli olarak birçok personele ihtiyaçları var. Fakat sizin buluğunuz veya tanıdığınızın şirketi üzerinden yaptığınız başvurularada tek pozisyon için ilana çıkılırsa bu esnada gelecek bir iş başvurusu sizin sürecinizin sekteye uğratacaktır. Ama bizim şirketlerimizin çok sayıda pozisyon açığı olduğu için böyle bir sorun ile karşılaşmamaktasınız.

    Firma finansal olarak yetersiz olması durumunda ne olur?
    Normalde firmanın I-140 aşamasında USCIS'e finansal olarak yeterli olduğunu ispatlama yükümlülüğü vardır. Eğer firmanın çalışan sayısı 100'den fazla ise böyle bir yükümlülüğü yoktur. Biz de bundan dolayı 100'den fazla çalışanı olan firmalarla çalışmaktayız.


  • @mehmet21 maalesef sizin İngilizceniz olmadan orada nasıl çalışacağınız sorgulanacaktır. Ayrıca firma da size ilk gün vereceği emniyet ve iş eğitimleri için İngilizce istemektedir. Şahsi düşüncem bir insan 2-2.5 yıllık süre zarfında bu sorunu halledebilir. Çünkü sizden C1 İngilizcesi istemiyoruz. A1 seviyesi bize yeterlidir. Ama sıfır İngilizce ile maalesef olmaz. Yapacağım derseniz de tüm sorumluluk size aittir.


  • @mehmet21 Eğer ki başka ülkede vatandaşlığınız veya oturma izniniz yoksa biraz zor ama PERM aşamasından sonra bize derseniz ki dosyamı şu konsolosluğa gönderin biz göndeririz. Sonrasındaki süreçte sorun yaşarsanız yine size kalmıştır. Biz size bütün verileri söylüyoruz alacağınız riskler sizlere aittir.


  • @mehmet21 McDonald's kendisi restoran açmamaktadır zaten. Franchise firmaları vardır. Mesela Türkiye'de Anadolu Grubu almıştır bu franchise'ı. Bizler de Canton, Ohio'da bulunan franchise firması ile anlaşmalıyız. Wendy's için de Charleston, South Carolina'daki firması ile anlaşmalıyız.


  • @emrsvt hayır burada böyle bir başvuru süresi yok. Dilediğiniz zaman başvurunuzu yapabilirsiniz. Ödeme yapılır yapılmaz sürece dahil olmaktasınız.


  • Arkadaşlar forumdan başvuran 4 kişiden birisi de benim. Ödemem onaylandıktan sonra evraklarım hazırlanmaya başlayacak. Umarım forumda bu işlemlerde başarılı olup örnek olan ilk üyeler oluruz. Eğer aklınıza takılan sorular var ise takvimden orçun bey ve ekibi ile görüşme planlayabilirsiniz. Her sorunuza cevap veriliyor. Gelişmeleri paylaşıyor olacağım.


  • @eb3vize-com, içinde söyledi: eb3vize.com İstihdam Bazlı Green Card

    @debbieLA77 sizden bizim ve firmanın istedikleri şunlardır:

    1. Adli Sicil Kaydı temiz olacak. Bunun için e-devlet'e girip Adli Sicil Kaydı'na giriş yapın ve Arşiv Kayıtlı seçeneğini seçin orada bir şey çıkmıyorsa sorun yok bizim için.
    2. Unganlar Sağlık Merkezinden alacağınız raporun temiz olması gerekmektedir.
    3. En az A1 seviyesi İngilizce gerekmektedir.
    4. Günde 8 saat ayakta çalışmanız gerekmektedir.
    5. ABD'den veya başka bir ülkeden deport edilmemiş olması gerekmektedir.

    ABD içinden başvuracakların
    6. SSN ihlali ve Statü ihlali yapmamış olması gerekmektedir.
    7. J1 Internship ile geldiyse 2 yıl kuralını kaldırmış olması gerekmektedir.
    8. I-140 başvurusu öncesinde F1 statüsünün onaylanmış olması gerekmektedir.

    Bu mesajı ilk sayfaya ekleseniz iyi olur. Burada sayfa ilerledikçe arada kaynayacaktır


  • @eb3vize-com bizim eşimle tek merak ettiğimiz ve istediğimiz şey 1/1,5 yıl içinde gitmek ben azerbaycan doğumluyum orda süreç nasıl acaba dosyamı oraya taşımak istiyorum.Orda randevu süreçleri türkiyede ki gibimi? Bu şekil yoğunluk varmı?Bununla ilgili avukatınızdan bilgi almak mümkünse öğrenebilir miyim


  • @eb3vize-com Batmak için banker usulü çalışılmasına gerek yok. Bir market bile işleri yolunda gitmezse kepenkleri kapatır ve gider. Bu halk dilinde batmaktır. Kastettiğim buydu. Samimiyetinize ve çalışma disiplininize sorulara verdiğiniz yanıtlardan dolayı inancım tam o ayrı.


  • @eb3vize-com Benim okul çağında 2 çocuk, 1 bebek ve 1 de eş olunca birkaç kat daha fazla düşünmem gerekiyor. Resmen araftayım şu an. Ödeme konusu oldukça önemli bu sebeple.. Ve Unganlar'da alınacak sağlık raporunun içeriği diğer GC işlemleriyle aynı mı? Yani çalışmasını engellemeyen kronik rahatsızlığı olan ve dolayısıyla engel raporu olan biri bu sağlık raporundan temiz alabilir mi EB3 sürecinde? GC için bulaşıcı hastalık olmadığı sürece sorun olmuyor ama EB3 için de aynı mı bilmiyorum tabi..


  • @Yıldıray81 ordaki sağlık raporu amerikaya gelceksin bizim vatandaşlarımıza bişey bulaştırma diye sanırım.Yani bulaşıcı hastalıga bakıyorlar.Tavsiyem burda önce ciğerlerinize falan baktırmanız.Kendiniz için hemde.


  • @sny22 Benim doğuştan gelen bir rahatsızlığım var.. Çevreme bulaştırdığım bir şey yok şükür. Karaciğer enzimleriyle ilgili kısacası..


  • @Yıldıray81 Eğer sağlık raporu ile ilgili bir çekinceniz var ise bu konuyu netleştirmeden sürece başlamanızı önermiyorum. Sağlık raporu sürecin en sonunda mülakat tarihiniz belli olduktan sonra aldığınız bir rapor ve bu rapordan dolayı elenirseniz büyük maduriyet yaşarsınız. Unganlar ile görüşmeyi deneyin


  • @emrsvt GC çekilişinde hak kazananların mülakat deneyimlerini okuduğumda bulaşıcı hastalık dışında bir şeye bakmadıklarını öğrendim. Zaten başvuru esnasında ve DS260 formunda engel durumuyla alakalı bir soru da sorulmuyor. Bulaşıcı hastalıkla alakalı çoğu. Ama bu EB3 için de geçerli mi bilmiyorum tabi. Dediğiniz gibi emin olmak lazım yine de..


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

99
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum