@Mehmetyanik merhaba ne yaptınız bu siteyi veya aynı amaçlı başka sitelere güvenebildiniz mi?
-
Merhabalar, pasaportu Ankara VFS’den teslim almayı seçenler için mülakattan sonra ne kadar günde pasaport teslim alınabiliyor? Şimdiden teşekkür ederim.
-
@iamhalocan Selamlar evet muhtemelen aynı gruptayız. Chat'ten yazdım size.
-
@Aslı-Yıldırım, içinde söyledi: Employment Based - mulakat randevu tarihleri - gerceklesenler ve tahminler
@scholarway eb3 benim pd temmuz 2024, welcome letter Nisan 17 de geldi ancak henüz evraklarım konsolosluğa girmedi
Muhtemelen yakın bir zamanda randevu maili gelir diye düşünüyorum.
-
@Gokalp-Ekici Buralar her zaman dutluk 🙂 Süreçler 5 yıl sürdüğü için ayda birkaç kez konuşma dönüyor. Onun harici herkes süreçlerinin tamamlanmasını bekliyor 🙂
-
-
@vartorian, içinde söyledi: Employment Based Green Card (Is sponsorlugu ile yesil kart basvurulari)
Green card'in duraklatilmasi Isveren sponsorlugunda basvuranlari da etkileyebilir mi? Henuz hersey gri ancak bir tahmini olan varmidir?
"Green Card duraklatildi" diye bir sey yok. Sadece Diversity Visa Lottery (DV) programi durduruldu. O da yasaya uygun degil, bu sekilde durdurulamaz. Mahkemeden donecektir.
Cekilis haricindeki hic bir green card sureclerinde durdurulma yok, zorlastirma var. -
The Immigrant Visa (IV) Scheduling Status'a baktım ve Ankara'daki ilerleme Mayıs 2025 olmuş, bekleyenlere müjde, umarım ki bu ay IL'yi alabiliriz..
Screen Shot 2025-11-13 at 08.51.16.png
-
-
@smyael çok teşekkür ediyorum bölgeleri nereden nasıl araştıracağım bir fikrim yok ama 3 iş de aynı şirkete ait anladığım kadarıyla bakalım hayrolsun artık
-
@mdnone New Jersey'de 2019 Aralik ayinda bir ev aldik. Pesinat olarak verecegim parayi Turkiye'den banka uzerinden SWIFT etmistim. Mortage sirketi bu parayi kabul etmedi. "Para en az 6 ay once ABD'ye gelmis olmaliydi" dedi.
Bizim MASAK ile, ABD'nin kara para aklama kurumu, her ABD bankasindaki parayi 6 ay ile 1 yil icinde ya aklamis oluyor sanirim. Bu bilgiyi mortgage sirketinde calisan yetkili verdi. Mantikli bir bilgi aslinda.
Ben TR'den ABD'ye yuklu miktar (EB5'e yeter miktarda) para transferi yaptim, hic sorun cikmadi. "Nereden buldun" diyen olmadi bana. O para yaklasik 1 yil Turkiye'de bir kamu bankasinda duruyordu.Banka size $800K verecek ve nakit teminat sozlesmeye yazmayacak, hangi banka bu?
E2 ile ilgili cok fazla simsar var. Benim direkt tanidigim bir kisi veya firma yok. Dikkatli ve guvenilir firma bulmaya calisin, dikkatli olun. ingilizce sozlesmelerle devir alacaksiniz, size haklarinizi koruyacak bir avukat bularak ilerleyin mutlaka.
-
-
@charon sizin dediğinizi anladım. Burada riske edilen şey 3 sene yerine e2 yatırım sermayesi ve geçen süreçte ne kazanıp ne harcadığınız olacak sizin dediğiniz gibi olabilir . Bu hafta karşılıklı görüşmelerin sonucunda istanbul'da amerikalı bir real estate developer ile anlaştım ve çoğu zaman türkiye de kısa ziyaretler olmak üzere 15-20 gün amerikada olmak üzere çalışmaya başlayacağım turist vizem olduğu için amerikada yasal çalışmayacağım ama primler ve maaşın bir kısmı amerikadan yatacak belki history oluşması açısından avantaj olabilir diye düşünüyorum, 3 ay sonra şirket üzerinden eb3 e amerikadan başvuruyor olmak türkiyeden başvrumaya kıyasla süreci ne kadar kısaltır deneyimi olan var mı ?
Teşekkürler, -
-
@Mehmetyanik merhaba ne yaptınız bu siteyi veya aynı amaçlı başka sitelere güvenebildiniz mi?
-
@crazycells hocam banka borcum var waiver verirler mi yoksa bu sadece öğrenim borcu olan arkadaşlar için mi geçerli?
-
Herkese merhabalar. Foruma yeni üye oldum.
Kasım 2023'ünde H2-B vize statüsü elde ettim ve şu an bir fast food restoranında çalışıyorum. Bu süre zarfında da Amerika'da eb-3 süreciyle kalıcı olarak çalışmak ve green card sürecini başlatmak istiyorum. Bu sürecin ne kadar sürdüğü , denklik vs. noktalarında temel bilgilere sahibim.
Kısaca kendimden bahsedecek olursam yaşım 32. Türkiye'de dört yıllık örgün yüz yüze üniversitemi bitirdim. Bölümüm İngilizce Mütercim Tercümanlık. Fakat bölümümü bitirdikten sonra belirli sürelerde farklı işler yaptım. Bir giyim mağazasında satış personeli olarak yer aldım, bir lojistik firmasında satış destek elemanı olarak da çalıştım. Bununla yaklaşık dört yıl boyunca bir dil kursunda İngilizce (ikinci dil olarak) öğretmenliği yaptım.
Eb-3 süreci için sponsor bulmam şart fakat ben kendimi hangi meslek dalında görebilirim onu keşfetmeye çalışıyorum. İngilizce öğretmenliği dahil Türkiye'de yaptığım işlerin hemen hemen hepsi gün boyu bilgisayar kullanımını gerektiren masa başı işlerdi ve beni tatmin etmedi. İnsanlarla biraz daha fazla yüz yüze iletişime geçip biraz daha fazla ayakta yapabileceğim fakat aynı zamanda orta ve uzun vadede orta düzeyli bir gelir sağlayabileceğim bir meslek alanı bulmaya çalışıyorum. Bunun ötesinde bu mesleğin pazarda yabancı işçi gerektirecek uygunluğu ne derece olur? 'Event coordinator', ' tour guide', 'International Relations Specialist' tespit edebildiklerim.
Benzer tercihlere sahip olan arkadaşlar ya da duruma farklı bir bakış açısı ile yaklaşan arkadaşlar varsa tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkür ederim.
-
-
@Baran-İst, içinde söyledi: EB vizesi aldıktan sonra işten ayrılma süresi
Unskilled EB3 le green card alıp mecburi sürenin sonunda skilled işlere başvurabilmek
Arkadaşlar Merhaba
Ben Amerikadan 2004 yılında MBA almış birisiyim. O zamanlar 1 yıllık OPT(OptionalPractical Training ) süresince H1-B sponsor edecek bir işveren bulamamıştım ve Türkiyeye dönmüştüm. Amerikada skilled işlere çok fazla Çinli ve Hintli talip bu nedenle çok rekabet var. Türkiyeye geldikten sonra 13 yıldır satınalma ve dış ticaret alanlarında çalışıyorum. Deneyimlerim KOBİ'lerde oluştuğu için ve international şirketlerde çalışmadığım için yaptığım iş yoluyla skilled bir EB3 Green Card alabileceğimi sanmıyorum. Anladığım kadarıyla bu şekilde green carda hak kazanmak daha zor.Sizlere sorum şu şekilde. Buradan unskilled EB3 programına başvursam greencardı aldıktan sonra Mc Donalds veya Wendysde zorunlu 1 sene çalışma süresini unkilled worker olarak tamamlasam. Süreyi tamamladıktan sonra ABD de skilled profesyonel joblara başvurabiliyomuyum ? Buna bir engel varmı ? Yoksa ABD vatandaşlığını alana kadar 5 yıl boyunca Mc Donalds, Wendys tarzı unskilled işler yapmaya mahkummuyum ? Yani greencardı EB3 unskilled worker olarak alan bir kişi 1 yıl zorunlu çalışma süresinin sonunda skilled işlere başvurup çalışabiliyormu ?
Bu soruyla ilgili cevaplarınızı beklyorum.Normalde is sponsorlu vizelerle gelmeniz durumunda minimum 6 ay o is yeri ile calismanizi tavsiye ederim. Bu sekilde daha sonraki hicbir surecte problem yasamazsiniz. Ama 1 senelik sozlesme yaptiysaniz bu durumda sozlesmeye sadik kalip minimum 1 yil calismalisiniz. Fakat sonrasinda kendinize dilediginiz baska bir is bulup calisabilirsiniz. 1 yildan sonra ayni iste kalip kalmamak sizin tercihiniz.
-
Merhabalar! Görüşmeyeli bir süre oldu.
Başlıkta belirtildiği üzere EB3 vizesi yada durumuma uygun bir vize türü ile ilgilenmekteyim. Lisede Elektrik-Elektronik teknolojisi bölümünden mezun oldum ve bu alanla ilgili yeterli eğitim ve bilgi birikimine sahip olduğumu düşünüyorum. Okuldan mezun olduğumuzda, tarafımıza ustalık belgesi olarak da geçerli olan bir İşyeri Açma Belgesi düzenleniyor.
Tarafınıza yönlendirmek istediğim sorular şu şekilde:
1-) Herhangi bir aracı firmaya gerek kalmadan bir iş nasıl bulabiliriz?
2-) Alanım ile ilgili elde ettiğim işyeri açma belgesinin ABD'deki işverenlerin başvurumda beni öne çıkarmalarını sağlayabilir mi?
3-) Hangi vize türü durumuma daha uygundur?Deneyimlerinizi, bilgilerinizi ve düşüncelerinizi paylaşarak bu konuda tartışalım. Kıymetli görüşlerinizi merakla beklemekteyim efendim.
-
@Erkan-Yıldız, içinde söyledi: İş green card'ının çekilişi hakkında bilgi
arkadaşlar mesleğimi aldığım eğitim kurumundaki danışmanım benim adıma iş green cardının çalışma amaçlı green cardın çekilişine başvurucak.ama ücretli paralı çekilişe katılıyorum.ücretli paralı çekilişte çıkma olasılığı daha yüksekmiş.bu doğru mu? doğruysa ücretli çalışma green cardın çekilişinde çıkma olasılığı nedir? yardımcı olursanız sevinirim.
Parali cekilis diye birsey yok. Kac para istedi bunun icin ve cekilisin ne zaman yapilacagini soyledi?
eb3vize.com İstihdam Bazlı Green Card
-
@Sabri-FT evet haftaya webinar planlıyoruz. Şu an için saat 20.00-21.00 arasında plan yapmaktayız. Daha güne karar vermedik büyük ihtimalle yarın duyurusunu yapacağız.
-
@sny22 tabii ki her zaman. ama toplu cevap verirsek daha iyi olur diye düşünüyoruz. ama dileyen varsa aşağıdaki linkten her zaman görüşebiliriz özel olarak da.
-
@Yıldıray81 bizim batma ihtimalimiz yok. Çünkü sizden $20.000 alıp 3 ay sonra $40.000 dolar vermeyi vaad etmiyoruz. Sadece işlemlerinizin bedelini ve hizmet bedelini alıyoruz. Bundan dolayı bir sorunumuz yok açıkçası. Tüm yasal izinlerimiz var. Ayrıca dosyalarınız ve bilgileriniz avukatlarda da var.
-
@Turker-Soykan dediğim gibi en kısa zamanda webinar yapacağız. Hatta ilk forumla başlayacağız inşallah.
-
@eco keşke yapabilsek ama maalesef şu an böyle bir imkanımız yok.
-
@trivolley tekrar hayırlı olsun sizin için.
-
NVC tarafından Mevcut Dosya İnceleme Zamanları
Şu anda NVC tarafından güncel dosya tarihleri için aşağıdaki linkten bakabilirsiniz.
Garanti Veriyor musunuz?
PERM ve I-140 aşamasında bir sorun olması durumunda sizden ekstra ücret talep etmeden farklı bir firma üzerinden işlemlerinize devam ediyoruz. Bu işlemlerdeki tüm sorumluluk bize aittir. Son aşama olan konsolosluk sürecinde bir sorun yaşanması,Konsolosluk görevlisinin göçmen vizesini reddetmesinin iki ana nedeni vardır:
Konsolosluk memuru, göçmeni adayını inadmissible* bulursa,
Konsolosluk memuru, USCIS'e bir yanlış beyan verildiğini veya bir sahtekarlık içerdiğini tespi ederse.
*inadmissible: The grounds of inadmissibility outlined in § 212 of the Immigration and Nationality Act (I.N.A.) or 8 U.S.C. § 1182 are the most common reasons why officers deny immigrant visas.Konsolosluk Mülaakatında İşle İlgili Dikkat Edilen Hususlar Neledir?
İş bona fide (gerçek) bir iş midir?
Bu işin gerçek bir iş başvurusu olup olmadığını konsolosluk memuru PERM aşamasındaki reklam/ilanlara kadar bakma yetkisi vardır. Böylelikle gerçek bir iş başvurusu olup olmadığını anlayabilmektedir. Genelde ret sebeblerinden birisi de kişilerin akraba/tanıdıklarının şirketleri üzerinden yaptıkları başvurularda ilanların ve iş tanımının spesifik olmasından kaynaklanmaktadır (Cato Institute verilerine göre bu bilgi paylaşılmıştır). Fakat bizim sizler için bulduğumuz firmaların böyle bir sorunu bulunmamakta, internette bile ilanlar olmaktadır. Bundan dolayı da bir sorunla karşılaşmamaktasınız.
Bu işin gereksinimlerini yerine getirebilecek kabiliyette misiniz?
Biz Unskilled Workers kategorisinden başvuru yaptığımız için burada bakılacak tek unsur İngilizcenizin olup olmamasıdır. Çünkü bulduğumuz işlerde her hangibir diploma, sertifika ve iş tecrübesi aranmamaktadır.PERM aşamasında açılan ilanlara başvuru gelmesi halinde ne olur?
Bizim anlaştığımız firmalar sürekli eleman aramaktadır. İlan aşamasında çoklu pozisyon açıldığı için ilan aşamasında başvuru gelse bile bir sorun ile karşılaşmıyorlar. Gerçekten sürekli olarak birçok personele ihtiyaçları var. Fakat sizin buluğunuz veya tanıdığınızın şirketi üzerinden yaptığınız başvurularada tek pozisyon için ilana çıkılırsa bu esnada gelecek bir iş başvurusu sizin sürecinizin sekteye uğratacaktır. Ama bizim şirketlerimizin çok sayıda pozisyon açığı olduğu için böyle bir sorun ile karşılaşmamaktasınız.Firma finansal olarak yetersiz olması durumunda ne olur?
Normalde firmanın I-140 aşamasında USCIS'e finansal olarak yeterli olduğunu ispatlama yükümlülüğü vardır. Eğer firmanın çalışan sayısı 100'den fazla ise böyle bir yükümlülüğü yoktur. Biz de bundan dolayı 100'den fazla çalışanı olan firmalarla çalışmaktayız. -
@mehmet21 maalesef sizin İngilizceniz olmadan orada nasıl çalışacağınız sorgulanacaktır. Ayrıca firma da size ilk gün vereceği emniyet ve iş eğitimleri için İngilizce istemektedir. Şahsi düşüncem bir insan 2-2.5 yıllık süre zarfında bu sorunu halledebilir. Çünkü sizden C1 İngilizcesi istemiyoruz. A1 seviyesi bize yeterlidir. Ama sıfır İngilizce ile maalesef olmaz. Yapacağım derseniz de tüm sorumluluk size aittir.
-
@mehmet21 Eğer ki başka ülkede vatandaşlığınız veya oturma izniniz yoksa biraz zor ama PERM aşamasından sonra bize derseniz ki dosyamı şu konsolosluğa gönderin biz göndeririz. Sonrasındaki süreçte sorun yaşarsanız yine size kalmıştır. Biz size bütün verileri söylüyoruz alacağınız riskler sizlere aittir.
-
@mehmet21 McDonald's kendisi restoran açmamaktadır zaten. Franchise firmaları vardır. Mesela Türkiye'de Anadolu Grubu almıştır bu franchise'ı. Bizler de Canton, Ohio'da bulunan franchise firması ile anlaşmalıyız. Wendy's için de Charleston, South Carolina'daki firması ile anlaşmalıyız.
-
@emrsvt hayır burada böyle bir başvuru süresi yok. Dilediğiniz zaman başvurunuzu yapabilirsiniz. Ödeme yapılır yapılmaz sürece dahil olmaktasınız.
-
Arkadaşlar forumdan başvuran 4 kişiden birisi de benim. Ödemem onaylandıktan sonra evraklarım hazırlanmaya başlayacak. Umarım forumda bu işlemlerde başarılı olup örnek olan ilk üyeler oluruz. Eğer aklınıza takılan sorular var ise takvimden orçun bey ve ekibi ile görüşme planlayabilirsiniz. Her sorunuza cevap veriliyor. Gelişmeleri paylaşıyor olacağım.
-
@eb3vize-com, içinde söyledi: eb3vize.com İstihdam Bazlı Green Card
@debbieLA77 sizden bizim ve firmanın istedikleri şunlardır:
- Adli Sicil Kaydı temiz olacak. Bunun için e-devlet'e girip Adli Sicil Kaydı'na giriş yapın ve Arşiv Kayıtlı seçeneğini seçin orada bir şey çıkmıyorsa sorun yok bizim için.
- Unganlar Sağlık Merkezinden alacağınız raporun temiz olması gerekmektedir.
- En az A1 seviyesi İngilizce gerekmektedir.
- Günde 8 saat ayakta çalışmanız gerekmektedir.
- ABD'den veya başka bir ülkeden deport edilmemiş olması gerekmektedir.
ABD içinden başvuracakların
6. SSN ihlali ve Statü ihlali yapmamış olması gerekmektedir.
7. J1 Internship ile geldiyse 2 yıl kuralını kaldırmış olması gerekmektedir.
8. I-140 başvurusu öncesinde F1 statüsünün onaylanmış olması gerekmektedir.Bu mesajı ilk sayfaya ekleseniz iyi olur. Burada sayfa ilerledikçe arada kaynayacaktır
-
@eb3vize-com bizim eşimle tek merak ettiğimiz ve istediğimiz şey 1/1,5 yıl içinde gitmek ben azerbaycan doğumluyum orda süreç nasıl acaba dosyamı oraya taşımak istiyorum.Orda randevu süreçleri türkiyede ki gibimi? Bu şekil yoğunluk varmı?Bununla ilgili avukatınızdan bilgi almak mümkünse öğrenebilir miyim
-
@eb3vize-com Batmak için banker usulü çalışılmasına gerek yok. Bir market bile işleri yolunda gitmezse kepenkleri kapatır ve gider. Bu halk dilinde batmaktır. Kastettiğim buydu. Samimiyetinize ve çalışma disiplininize sorulara verdiğiniz yanıtlardan dolayı inancım tam o ayrı.
-
@eb3vize-com Benim okul çağında 2 çocuk, 1 bebek ve 1 de eş olunca birkaç kat daha fazla düşünmem gerekiyor. Resmen araftayım şu an. Ödeme konusu oldukça önemli bu sebeple.. Ve Unganlar'da alınacak sağlık raporunun içeriği diğer GC işlemleriyle aynı mı? Yani çalışmasını engellemeyen kronik rahatsızlığı olan ve dolayısıyla engel raporu olan biri bu sağlık raporundan temiz alabilir mi EB3 sürecinde? GC için bulaşıcı hastalık olmadığı sürece sorun olmuyor ama EB3 için de aynı mı bilmiyorum tabi..
-
@Yıldıray81 ordaki sağlık raporu amerikaya gelceksin bizim vatandaşlarımıza bişey bulaştırma diye sanırım.Yani bulaşıcı hastalıga bakıyorlar.Tavsiyem burda önce ciğerlerinize falan baktırmanız.Kendiniz için hemde.
-
@sny22 Benim doğuştan gelen bir rahatsızlığım var.. Çevreme bulaştırdığım bir şey yok şükür. Karaciğer enzimleriyle ilgili kısacası..
-
@Yıldıray81 Eğer sağlık raporu ile ilgili bir çekinceniz var ise bu konuyu netleştirmeden sürece başlamanızı önermiyorum. Sağlık raporu sürecin en sonunda mülakat tarihiniz belli olduktan sonra aldığınız bir rapor ve bu rapordan dolayı elenirseniz büyük maduriyet yaşarsınız. Unganlar ile görüşmeyi deneyin
-
@emrsvt GC çekilişinde hak kazananların mülakat deneyimlerini okuduğumda bulaşıcı hastalık dışında bir şeye bakmadıklarını öğrendim. Zaten başvuru esnasında ve DS260 formunda engel durumuyla alakalı bir soru da sorulmuyor. Bulaşıcı hastalıkla alakalı çoğu. Ama bu EB3 için de geçerli mi bilmiyorum tabi. Dediğiniz gibi emin olmak lazım yine de..
Benzer Başlıklar
134
Çevrimiçi
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k
İleti
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum
NVC Timeframes