Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD'de Yeni Araba Alirken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Ehliyet ve Araba
262 94 41.2k 72
  • ⭐⭐⭐

Yeni bir araba alırken, bölgenizde her marka ve model araç için bayilerin sağladığı ortalama indirimleri görmek için mutlaka TrueCar sitesine bakmanızı öneririm.
    Tahmin ettiğinizden çok daha ucuza insanlar araç satın alıyor olduğunu göreceksiniz.

https://www.truecar.com/

• ........

• @gokcell ABD'de Yeni Araba Alirken Dikkat Edilmesi Gerekenler içinde söyledi:

Burada yazan fiyatlar vergiler dahil mi? Yoksa ek vergi odememiz gerekiyor mu?

bu siteyi ozel olarak bilmiyorum sayin gokcell ama ABD'de vergi dahil fiyat yazma gibi bir aliskanlik yok, bilginize. O nedenle rakamlari vergisiz fiyatlar olarak okuyabilirsiniz.

• ........

• Yesilkart Forum Facebook Grubu'ndan alinti:

Soru:
    Amerika da araç kiralama mi mantıklı,yoksa satın almak mı?hangi model araçlar satılıyor Skoda var mı mesela

Cevaplar:

Ta:

Ne kadar süre kalacağınıza kaç kişi olduğunuza ve bir çok kriter var

As:

""Liz"" yöntemi var ingilizce yazılışını bilmiyorum siz her ay kiralık araca para ödüyorsunuz ve yenisi çıktığı zaman direkt ona geçiyorsunuz bildiğim kadarıyla bence en iyi yöntem bu bilen varsa yazsın lütfen biraz yarım yamalak oldu

Ta:

Lease yöntemi en az 2 yıl oluyor aracın hiç bir masrafı ile ilgilemiyorsunuz hepsini şirket yapıyor aylık 400 de var 3000 de var yenisine geçmek isterseniz daimi müşteri olarak indirim alır ve geçersiniz yok ben araçtan memnunum derseniz yine indirimli alırsınız satılık araçlar için carsforsale.com en iyisidir kiralık için bölgelere göre arama yapmanız lazim

🔺As:
    Gerçekten çok yararlı bir sistem

🔺Fa:
    Araci lease etmek icin diger etkenlerde var, mesela iyi bir kredinin olmasi gerekiyor veya co signer gerekiyor sonucunda 2 yillik bir kontrata imza atiyorsunuz. Ayrica arac bankanin olacagi icin bankalar full coverage sigorta istiyor o da eger amerika da ehliyetiniz uzun sureli degilse ilk sigorta baya pahali olabiliyor. Yeni amerikaya tasinanlar icin lease yontemi pek avantajli diyemem, ozellikle ogrenciyseniz

Ke:

Kiralama uzun süre için mantıklı değil, ama leasing mantıklı olabilir. Çoğu Avrupa markası ABD'de yoktur, genelde Japon/Kore arabaları tercih edilir.

Tu:

residentsen almak elbette, kisa donem kalicaksan kiralama

Mu:

Satin alacaksan Toyota bir numara (Prius, camry hybrit)

Bo:

Toyota, Honda , Nissan , Lincoln , GMC , Subaru alinir....

Ja:

Yeni geldiğin için kredi skoru yüzünden sıfır araç almanda sıkıntı olabilir veya faiz yüksek olur. Tavsiyem 2. El 2015 üstü japon veya amerikan arabası al ama ortalama 12-14 bin $ gözden çıkarman lazim veya Avis in uzun donem kiralama yöntemini kullanabilirsin herhangi bir belge gerekmiyor. Avis Mini lease diye geçiyor. Aylik 800$ ye nissan etc kiralarsin

🔺Vo:
    Kredi skoru ne kadar süre sonra yükseliyor

🔺Ja:
    Bu tamamen sana bagli... Hiçbirşey yapmazsan istersen 10 yil kal us de gene yükselmez... Eğer iş bulursan. Hemen secure kredi karti alirsan hizla yukselmeye başlar.

🔺Bo:
    Aylik 800 usd cok pahali ilk basta 2008 model bir Arac alabilirsin, sadece bir kac bin dolar. Mesela bizde bir Nissan Versa 2008 var, 1000 usd ettigi icin satmiyorum, yedek Arac tutuyorum. Ayrica Arac taksidi kadar sigortasi var, ucuz araba alirsan sigortasi da dusuk olur.
    islede alakali degil , benim yuksek maasli isim vardi, buna ragmen 3 sene yukselmedi, maas aldigim banka bile cesitli defa denedim kredi karti vermedi. Bank of America Secured credi cart veya American Express ile baslamak lazim.

🔺Du:
    selfscore diye bir olusum var genelde ogrenciler kullaniyor 6 ayda chaseden bir kk alacak kadar ise yariyor :)

🔺Ja:
    Herşeyin etkisi var. Ancak daha öncede dediğim gibi 1000$ verip secure credit karti alicaksin. Örneğin discover card online veriyor adresine gönderiyor. Teminat olan rakamina banka hesabındançekiyor .]
    Daha detayli bilgi istiyorsan. Ben geldiğimin 1. Ayinda capital one dan 300$ limitli.kart alabildim 3 ay sonra 2500 e cikardilar. Sebebi w2 ile yuksek bir gelir vardi vs.

🔺Vo:
    alışveriş yapmadan skore yükselme ihtimali var mı

🔺Ja:
    Hayir. Hatta Kart Kullanım oranında çok onemli. Ornegin $500 Limitli kart cikarttin. hepsini kullanmayacaksın 50-60 oranında kullanicaksin ve zamanında yatıracaksın.
    Ayrıca Sana American Express ile ilgili de bir bilgi veriyim. American Express 'in ilginç bir calışma mantigi var. Olurda Alirsan Bilgin olsun. Kartlarda Limit yok. Şirket Senin gelir durumun harcama durumun ve diger algoritmalar ile senin o ay ne kadar harcama yapacağına karar veriyor ornegin. 1. ay 5000 2. ay 15000 harcamama izin vermişti ;)
    Sana bununla ilgili kolay bir yol göstereyim. Aldigin Secure Credit Kart'i ornegin 500 lük kart al onu ITUNES hesabına bağla. 50-100 dolar harca olsun bitsin.

🔺Vo:
    ne kadar sürede , çünkü ben eylülde gelip geri döneceğim gelecek sene bu zamanlarda immigrate edeceğim

🔺Ja:
    Bu isler sürekli takip gerektirir. Bence Yerlesmeyeceksen hiç kredi kartı alma. Odemesi icin Gidip bankaya para yatırman gerekir yapamazsın kredi skorun daha çok etkilenir. Benim tavsiyem bu.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

Toyota, Honda , Nissan , Lincoln , GMC , Subaru alinir....

Burayi acalim...

Toyota: Lexus Scion vs (sanirim subaruyuda satin aldilar. Mesela mazda ile de ortak fabrika kurdular ve ortak araba uretecekler...
    Nissan: Infinity
    Lincoln=Ford, mercury vs
    GMC= chevrolet saturn buick pontiac cadillac vs vs
    Subaru: Bolgesel tutulan bir araba... kuzeye ciktikca tutuluyor, guneyde pek tercih edilmiyor...
    Chrysler=Dodge ve bazi mercedes modelleri
    Mazda= 2014 onceki cogu model ford volvo mercury gibi arabalar ile ortak...

Sunu anlatmak icin yazdim. Markalar birbiri ile ortak yada alt marka seklinde...

Bakimli araba bulursaniz marka modeli bosverin ilk etapta... Ayaginizi yerden kesin. Sonra kendinize uygun bir arac sece sece alirsiniz... Ha ilk etapta sevdiginiz bir arac gelir ve alirsiniz... ne mutlu...

• Bizim burda araba almaya gittigimiz zaman beni en cok sasirtan olay kaputu acip motora baktigim zaman gordugum manzara idi. 100 bin mil civari bir Honda Civic idi ve motor bilesenlerinin yuzeyleri korozyona ugramisti. Yer yer paslanmalar vardi. Nedeni ise kisin kar icin yollara dokulen tuzlarmis. Bir cok arabaya baktigim zaman manzara bu idi. TR deki piril piril motorlu araclari kuzeyde gormek pek mumkun degil.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

Kuzey pas
    Güney çökmüş tavanlar ve kavrulmuş iç mekan parçaları. :)

• Araç kredisi ile ilgili de CARMAX'in internet sitesinde faiz oranları şu şekilde sıralanmış;
    Faiz oranları hk daha detay bilgi var mı ?

Credit Rating
    CHALLENGED 14-24%
    FAIR 8-18%
    GOOD 5-10%
    VERY GOOD 4-6%
    EXCELLENT 3.45-4.5%

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@toprock ABD'de Yeni Araba Alirken Dikkat Edilmesi Gerekenler içinde söyledi:

Araç kredisi ile ilgili de CARMAX'in internet sitesinde faiz oranları şu şekilde sıralanmış;
    Faiz oranları hk daha detay bilgi var mı ?

Credit Rating
    CHALLENGED 14-24%
    FAIR 8-18%
    GOOD 5-10%
    VERY GOOD 4-6%
    EXCELLENT 3.45-4.5%

alt metni

• Amerika'da en sikintili is, ikinci el araba almak olabilir. Ben 1 aydir aradigim tarzda bir sey bulamadim. Cargurus, cars, carsforsale, truecar, autotrader, vroom'dan bakmama ragmen... Dealership'lerde cok buyuk yalan dolan, kandirma ve aldatma olaylari donuyor. Carfax raporu temiz olan arabalar bile kazali, hasarli, komple tamirli cikiyor. Eger butceniz uygunsa sifir arac almanizi oneririm. Onun disinda dealership olayi direkt kabus gibi.

• Kredi skoru olmadan nasil sifir araba alacagiz? Yardim eder misiniz?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@strangereister Biz aldık. Otomobil firmasının finans kuruluşları oluyor (bizim durumda Toyota Finans) ve bazı ek paketler (ek garanti, boya koruma vs) alırsanız sıfır kilometre araçlarda avantajlı faiz oranları veriyorlar. Tabii bir de %20 peşinat vermek zorundasınız. Kredinizi aldıktan sonra (birkaç hafta bekleyip) bu ek paketleri iade ediyorsunuz ve düşük faizli kredinizi ödemeye başlıyorsunuz.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

Önce araba sonra ev :)

Yerimi açamadım hala. Acabilsem bu sorunu çözeceğim Houston için :)

• Crv lease icin ne dersiniz? Yoksa almak mi mantikli olur?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

Bu tamamen geliriniz ve Geleceğiniz ile alakalı bir durum. gelir iyi olan hiç kimse burada sıfır arabayı peşin parayla almıyor zaten. Peşin para ile alınan arabalar genellikle 10 bin dolara kadar alınan arabalar. Eğer Türkiye'den yeni geldiyseniz krediniz tam oluşmadığı ise yüksek faizli bir araç almak yerine 5 bin dolarlık nakit bir araba almak İmkan varsa daha mantıklı. Tabii ki bu durumda uygun bir araba problem çıkarmayacak bir araba Bulmak sorun oluyor ilk gelenlere. Honda CRV burada az çok görülen bir araba o sınıfta diğer rakipleri de gayet başarılı Honda Mazda Toyota gibi benzer arabalar alınabilir. Bunlara eşdeğer olarak birçok Amerikan markası da mevcut bazıları Türkiye'de kullanılan Opel'ler ile aynı zaten. Onları da düşünebilirsiniz gayet iyi arabalar parçaları ucuz bakımları kolay.

• @semavi ABD'de Yeni Araba Alirken Dikkat Edilmesi Gerekenler içinde söyledi:

Bu tamamen geliriniz ve Geleceğiniz ile alakalı bir durum. gelir iyi olan hiç kimse burada sıfır arabayı peşin parayla almıyor zaten. Peşin para ile alınan arabalar genellikle 10 bin dolara kadar alınan arabalar. Eğer Türkiye'den yeni geldiyseniz krediniz tam oluşmadığı ise yüksek faizli bir araç almak yerine 5 bin dolarlık nakit bir araba almak İmkan varsa daha mantıklı. Tabii ki bu durumda uygun bir araba problem çıkarmayacak bir araba Bulmak sorun oluyor ilk gelenlere. Honda CRV burada az çok görülen bir araba o sınıfta diğer rakipleri de gayet başarılı Honda Mazda Toyota gibi benzer arabalar alınabilir. Bunlara eşdeğer olarak birçok Amerikan markası da mevcut bazıları Türkiye'de kullanılan Opel'ler ile aynı zaten. Onları da düşünebilirsiniz gayet iyi arabalar parçaları ucuz bakımları kolay.

Cok tesekkurler. Honda ile baya pazarlik ettim lease icin, is teklifimi gonderdim. Sen permanent adress alinca tekrar gel hallederiz honda yeni gelenlere yardimci oluyor dedi. Bakalim ne olacak. Gelmeden daha araba pzarligina giristim

• ⭐⭐⭐⭐⭐

Maaş durumları net değilse sıfır araba konusunda ciddi bir şekilde düşünülmeli ...

Toyota nin sıfır faiz kampanyası için "müslümanlara özel kampanya" bile diyerek sıfır arabaya aracılık etmeye çalışanlar oluyor (Muş) .

Maaşı olmayan işi olmayan daha ev bile tutamamış insanlara neden sıfır araba aldırıyor insanlar anlayamıyorum... Sırf 3-5 kuruş referans parası almak mı kasıt? (Forumda öyle birisi yok çok şükür, yanlış anlaşılmasın )

Maalesef gerçekleri konuşan değil, gazlayanlarin sözüne bakılıyor genellikle...

Geldiniz maaşınız iyi , yada yeterli paranız var ve kesinlikle donmek gibi bir fikriniz yok ise ister lease ister nakit bastırıp parayı alın... Lakin daha dili bile yeterli olmayan insanlara, bulacağı işlerde 2-2.5k kazanacak kişilere sıfır araba aldırmak gerçekten hoş değil...

Araba alma , ev alma konusunda ve bazı hususlar üzerine bir kaç video çekmeyi planlıyorum... Ben bilirim otorite gözü ile değil... Yeni gelen ve maddi imkanları kısıtlı olan kişiler için empati yaparak...

• Kesinlikle katılıyorum. Burada şartlar ilk başlar iyi gitse de bir zaman sonra bozulabiliyor. Çocuğu okula bedava kaydetmeyi düşünürken birde okul masrafı çıktı. Çocuğu şuan yaştan dolayı devlet okuluna veremedik.
    Araba sigorta masrafınız aylık 100 den aşağı olmuyor. Market 400-500 civarı. Benzin 250. Kira min 700 o da hispanik veya zenci mahallesinde. Ben şanslıyım 900 ödüyorum iyi mahallede. Burada sabit giderleriniz min 2000 dolar 2 veya 3 kişilik bir aile olarak. Buna işiniz daha belli olmadan 300-400 sıfır araba kredisi eklerseniz çok mantıklı bir hamle yapmamış olursunuz. Ha nolur güzel bi işe girer 3500-4000 net geliriniz olur ve bunu 5-6 ay gözlemlersiniz. Ozaman sıfıra girebilirsiniz. Ama benim buraya gelme sebeplerime göre, türkiyede satın almadığım 4 silindir, 100-120 hp toyota, nissan gibi markaları almak yerine 6-8 silindirli türkiyede alamayacağım arabaları almak istiyorum.

• @semavi sahsima ozel dediyseniz bende maas durumlari net. Tabi dunya hali belli olmaz. Aracimi teslim alabilirsem varip da yazacagim.

Benzer Başlıklar

• açık arttırma (auction) ile araba almak

Ehliyet ve Araba
    8
    0 Oy
    8 İleti
    2k Bakış
    MySeaM
    Ben eskiden arada sirada auctiondan alinan arabalara denk geliyordum. Ama hep bir sorunlari oluyordu. Genelde motorda degistirmeniz gereken parcalar oluyor. Zaten onceki sahipleri masraf yapmamak icin elden cikartmis oluyorlar. Yani arabadan ve motordan anlamaniz veya anlayanlari tanimaniz gerekir bence. Aksi takdirde, cok masraf acabilirler. Tabii ki sans faktoru de onemli!
  • ABD'de Elektrikli Araç Sahibi Olmak

Ehliyet ve Araba
    11
    1 Oy
    11 İleti
    1k Bakış
    hasbelkaderH
    100% electric vehicle yerine hybrid vehicle kullanmak daha iyi. Public charge icin odenen ucret ve charge station larda zaman zaman olusan kuyruklar dusunulurse daha avantajli. Arkadasim yeni Toyota Prius aldi. 1 gallon gas ile uzun yolda 60 mili vuruyor. Harika birsey. Bence yillik gas tuketimine hesaplanirsa teslaya odenen toplam charging fee lerle ayni miktara gelebilir.
  • ABD'de farklı olan trafik kuralları

Ehliyet ve Araba
    71
    0 Oy
    71 İleti
    10k Bakış
    RedbeardR
    @ayvalik10 abi çok teşekkürler...
  • Abd Ehliyet Süreleri

Ehliyet ve Araba
    3
    1 Oy
    3 İleti
    2k Bakış
    arelA
    @crazycells Abd Ehliyet Süreleri içinde söyledi: z. Cunku yasalara gore ABD'de turist/calisma vizesiyle bulunuyorsaniz bu statunuzu gosteren belgeleri surekli yaninizda tasimalisiniz. Teşekkür ederim...
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

42

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k