Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Amerika'da yeni bir araba alirken dikkat edilmesi gerekenler:

    • Ilk yapmaniz gereken araba ureticilerinin sitelerini ziyaret edip size uygun araba marka ve modellerini incelemek olmali, daha sonra ilgilendiginiz arabalarin satici bayi (car dealer)'lerde ne kadara satildigini ogrenin.

    • Eger arabayi taksitle alacaksaniz satici bayiyi ziyaret etmeden once, bankanizla konusup size uygun bulduklari odeme planlarini inceleyin. Eger onceden odeme planlarini arastirmazsaniz, satici bayinin size onerecegi plandan daha iyi firsatlari kaciriyor olabilirsiniz. Ornegin saticinin onerdigi %3.9 faizle odeme plani ilk bakista uygun gorunse de, bankaniz sizin kredi profilinize %2.9 faizi uygun buluyor olabilir.

    • Ureticilerin sitelerinden "rebate" (iskonto, indirim) uygulayip uygulamadiklarini arastirin. Ureticiler tesvik amacli degisik araba modellerini, farkli zamanlarda daha indirimli satiyor olabilirler. Genelde bu tur iskontolar size $500-$2000 dolar arasinda bir indirim saglar.

    • Birden fazla satis bayisinden "quote" (fiyat teklifi) alin ve karsilastirma yapin (bu fiyat tekliflerinin "rebate" dahil edilmis olup olmadigini sorun).

    • Begendiginiz araclarin guvenlik sistemlerini ve yakit ekonomisini onceden https://www.safercar.gov/ ve http://www.iihs.org/ gibi guvenilir siteleri kullanarak arastirin. Bayideki satis elemaninin arac hakkinda her soyledigine inanmayin 😊

    • iyi bir "test drive" (deneme surusu) yapin, arabanin size uygun olup olduguna karar vermek icin, deneme surusunu atlamayin.

    • "Window Sticker" fiyatlarini, pazarlik baslangici olarak dusunmeyin. Arabalarin camlarindaki etiketlerde bulunan fiyatlar cogunlukla ureticilerin tavsiye ettigi satis fiyatlaridir ve bu fiyatlarin ustune, hem ureticilerin "rebate" (iskonto)leri hem de bayinin "discount"(indirim)larini ekleyince cok daha uygun bir fiyata alinabilecegini unutmayin ve pazarlik yapmaktan cekinmeyin.

    • Arabanin gercek "trade value"(satis degerini)'sunu arastirip ogrenmeye calisin, arabaya degerinden daha fazla odemeyin.

    • Gunluk promosyonlara inanmayin, "eger bugun satin alirsaniz 72 ay odeme plani, free car wash, free oil change" gibi pek cok promosyonla kandirmaya calisacaklardir. Genelde bu tur promosyonlar bir gun surmezler, surekli benzer promosyonlar devam eder 😊

    • Aylik odeme miktarlari gozunuzu boyamasin, tum odeme planini inceleyin. Aylik az odeme yapiyorum derken, arabaya degerinden cok daha fazla oduyor olabilirsiniz.

    • Arabayi almadan bayinin araba denetimini yeterli bulmayin, bir mechanic (araba tamircisi)'e arabanizi inceletin. Denetim fiyati ortalama $25-$35 civarinda tutacaktir.

    • Arabanin satis sozlesmesini imzalarken konusacaginiz kisilerin her soyledigine inanmayin, gereksiz aksesuarlari size aldirmaya calisabilirler. Ayrica bayinin teklif edecegi "GAP insurance"'i daha sonra kendi araba sigortasi sirketinizden yillik $30-$40'a alabilirsiniz. Internetten yaptigim arastirmalarda "Theft Protection" secenegini satin almaniza gerek yoktur diye yaziyor. Pek cok bagimsiz uzman, bunun sadece dolandirma amacli yapilan bir teklif oldugunu dusunuyor, dolayisiyla "theft protection" opsiyonunu satin almadan iyice dusunun.

    🚦 Amerika'daki en populer 10 araba, 50$ yakit ile ne kadar yol kateder? 🚦

    alt metni

    ✅ Ankete sadece, ABD'de en cok satan 10 araba modelini eklemisler. Ekranda mesafe 800 mil uzunluga kadar 100'er mil arayla isaretlenmis. Mesafelerin sirasiyla kilometre karsiliklari soyle:

    ➡100 mil = 161 km
    ➡200 mil = 322 km
    ➡300 mil = 483 km
    ➡400 mil = 644 km
    ➡500 mil = 805 km
    ➡600 mil = 966 km
    ➡700 mil = 1127 km
    ➡800 mil = 1288 km

    ✅ Arastirmaya gore 50 dolar yakit ile en cok mesafe kateden arabalar soyle:

    🚗 Honda Civic - 722 mil - 1162 km
    🚗 Toyota Corolla - 639 mil - 1029 km
    🚗 Honda CR-V - 598 mil - 963 km


  • Benim ford explorer v6 olmasına rağmen 15-16mpg yakıyor 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Hangi eyalette hangi araba populer?

    Bu haritada 2016 yilinda yapilan yeni araba satislarina gore hangi eyalette hangi arabalarin en populer oldugunu gorebilirsiniz.

    alt metni
    Kaynak: Kelley Blue Book ve USA Today

    *** Yukaridaki haritanin listelenmis sekli icin tiklayin:***

    İçeriği Göster


  • @betfair39 ABD'de Yeni Araba Alirken Dikkat Edilmesi Gerekenler içinde söyledi:

    Benim ford explorer v6 olmasına rağmen 15-16mpg yakıyor 🙂

    Normal explorer icin... Dert etmeyin 🙂

    Crazycells tesekkurler bilgiler icin... Hepsi adrese teslim bilgiler...

    Maalesef burada saticilar cok ahlakli degiller... Onlara inanmamak lazim gercekten...


  • Peki ya 2.el araç nereden alınır america da bir internet sitesi mevcut mudur


  • @maranty ABD'de Yeni Araba Alirken Dikkat Edilmesi Gerekenler içinde söyledi:

    Peki ya 2.el araç nereden alınır america da bir internet sitesi mevcut mudur

    Forumda benim ve başka bir arkadaşın rehber konuları var.
    oradan faydalanabilirsiniz.

    Amerika Rehberi
    Link

    Amerika İçin Faydalı İnternet Siteleri
    Link

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @maranty ABD'de Yeni Araba Alirken Dikkat Edilmesi Gerekenler içinde söyledi:

    Peki ya 2.el araç nereden alınır america da bir internet sitesi mevcut mudur

    sayin smesut'un yazdigi konulara ek olarak, 2. el arac icin su konuyu inceleyebilirsiniz:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/144/amerika-da-ikinci-el-araba-almak

  • ⭐⭐⭐

    Yeni bir araba alırken, bölgenizde her marka ve model araç için bayilerin sağladığı ortalama indirimleri görmek için mutlaka TrueCar sitesine bakmanızı öneririm.
    Tahmin ettiğinizden çok daha ucuza insanlar araç satın alıyor olduğunu göreceksiniz.


  • ........

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @gokcell ABD'de Yeni Araba Alirken Dikkat Edilmesi Gerekenler içinde söyledi:

    Burada yazan fiyatlar vergiler dahil mi? Yoksa ek vergi odememiz gerekiyor mu?

    bu siteyi ozel olarak bilmiyorum sayin gokcell ama ABD'de vergi dahil fiyat yazma gibi bir aliskanlik yok, bilginize. O nedenle rakamlari vergisiz fiyatlar olarak okuyabilirsiniz.


  • ........


  • Yesilkart Forum Facebook Grubu'ndan alinti:

    Soru:
    ❓Amerika da araç kiralama mi mantıklı,yoksa satın almak mı?hangi model araçlar satılıyor Skoda var mı mesela

    Cevaplar:

    ⭕Ta:

    Ne kadar süre kalacağınıza kaç kişi olduğunuza ve bir çok kriter var

    ⭕As:

    ""Liz"" yöntemi var ingilizce yazılışını bilmiyorum siz her ay kiralık araca para ödüyorsunuz ve yenisi çıktığı zaman direkt ona geçiyorsunuz bildiğim kadarıyla bence en iyi yöntem bu bilen varsa yazsın lütfen biraz yarım yamalak oldu

    ⭕Ta:

    Lease yöntemi en az 2 yıl oluyor aracın hiç bir masrafı ile ilgilemiyorsunuz hepsini şirket yapıyor aylık 400 de var 3000 de var yenisine geçmek isterseniz daimi müşteri olarak indirim alır ve geçersiniz yok ben araçtan memnunum derseniz yine indirimli alırsınız satılık araçlar için carsforsale.com en iyisidir kiralık için bölgelere göre arama yapmanız lazim

    🔺As:
    Gerçekten çok yararlı bir sistem

    🔺Fa:
    Araci lease etmek icin diger etkenlerde var, mesela iyi bir kredinin olmasi gerekiyor veya co signer gerekiyor sonucunda 2 yillik bir kontrata imza atiyorsunuz. Ayrica arac bankanin olacagi icin bankalar full coverage sigorta istiyor o da eger amerika da ehliyetiniz uzun sureli degilse ilk sigorta baya pahali olabiliyor. Yeni amerikaya tasinanlar icin lease yontemi pek avantajli diyemem, ozellikle ogrenciyseniz

    ⭕Ke:

    Kiralama uzun süre için mantıklı değil, ama leasing mantıklı olabilir. Çoğu Avrupa markası ABD'de yoktur, genelde Japon/Kore arabaları tercih edilir.

    ⭕Tu:

    residentsen almak elbette, kisa donem kalicaksan kiralama

    ⭕Mu:

    Satin alacaksan Toyota bir numara (Prius, camry hybrit)

    ⭕Bo:

    Toyota, Honda , Nissan , Lincoln , GMC , Subaru alinir....

    ⭕Ja:

    Yeni geldiğin için kredi skoru yüzünden sıfır araç almanda sıkıntı olabilir veya faiz yüksek olur. Tavsiyem 2. El 2015 üstü japon veya amerikan arabası al ama ortalama 12-14 bin $ gözden çıkarman lazim veya Avis in uzun donem kiralama yöntemini kullanabilirsin herhangi bir belge gerekmiyor. Avis Mini lease diye geçiyor. Aylik 800$ ye nissan etc kiralarsin

    🔺Vo:
    Kredi skoru ne kadar süre sonra yükseliyor

    🔺Ja:
    Bu tamamen sana bagli... Hiçbirşey yapmazsan istersen 10 yil kal us de gene yükselmez... Eğer iş bulursan. Hemen secure kredi karti alirsan hizla yukselmeye başlar.

    🔺Bo:
    Aylik 800 usd cok pahali ilk basta 2008 model bir Arac alabilirsin, sadece bir kac bin dolar. Mesela bizde bir Nissan Versa 2008 var, 1000 usd ettigi icin satmiyorum, yedek Arac tutuyorum. Ayrica Arac taksidi kadar sigortasi var, ucuz araba alirsan sigortasi da dusuk olur.
    islede alakali degil , benim yuksek maasli isim vardi, buna ragmen 3 sene yukselmedi, maas aldigim banka bile cesitli defa denedim kredi karti vermedi. Bank of America Secured credi cart veya American Express ile baslamak lazim.

    🔺Du:
    selfscore diye bir olusum var genelde ogrenciler kullaniyor 6 ayda chaseden bir kk alacak kadar ise yariyor 🙂

    🔺Ja:
    Herşeyin etkisi var. Ancak daha öncede dediğim gibi 1000$ verip secure credit karti alicaksin. Örneğin discover card online veriyor adresine gönderiyor. Teminat olan rakamina banka hesabındançekiyor .]
    Daha detayli bilgi istiyorsan. Ben geldiğimin 1. Ayinda capital one dan 300$ limitli.kart alabildim 3 ay sonra 2500 e cikardilar. Sebebi w2 ile yuksek bir gelir vardi vs.

    🔺Vo:
    alışveriş yapmadan skore yükselme ihtimali var mı

    🔺Ja:
    Hayir. Hatta Kart Kullanım oranında çok onemli. Ornegin $500 Limitli kart cikarttin. hepsini kullanmayacaksın 50-60 oranında kullanicaksin ve zamanında yatıracaksın.
    Ayrıca Sana American Express ile ilgili de bir bilgi veriyim. American Express 'in ilginç bir calışma mantigi var. Olurda Alirsan Bilgin olsun. Kartlarda Limit yok. Şirket Senin gelir durumun harcama durumun ve diger algoritmalar ile senin o ay ne kadar harcama yapacağına karar veriyor ornegin. 1. ay 5000 2. ay 15000 harcamama izin vermişti 😉
    Sana bununla ilgili kolay bir yol göstereyim. Aldigin Secure Credit Kart'i ornegin 500 lük kart al onu ITUNES hesabına bağla. 50-100 dolar harca olsun bitsin.

    🔺Vo:
    ne kadar sürede , çünkü ben eylülde gelip geri döneceğim gelecek sene bu zamanlarda immigrate edeceğim

    🔺Ja:
    Bu isler sürekli takip gerektirir. Bence Yerlesmeyeceksen hiç kredi kartı alma. Odemesi icin Gidip bankaya para yatırman gerekir yapamazsın kredi skorun daha çok etkilenir. Benim tavsiyem bu.


  • Toyota, Honda , Nissan , Lincoln , GMC , Subaru alinir....

    Burayi acalim...

    Toyota: Lexus Scion vs (sanirim subaruyuda satin aldilar. Mesela mazda ile de ortak fabrika kurdular ve ortak araba uretecekler...
    Nissan: Infinity
    Lincoln=Ford, mercury vs
    GMC= chevrolet saturn buick pontiac cadillac vs vs
    Subaru: Bolgesel tutulan bir araba... kuzeye ciktikca tutuluyor, guneyde pek tercih edilmiyor...
    Chrysler=Dodge ve bazi mercedes modelleri
    Mazda= 2014 onceki cogu model ford volvo mercury gibi arabalar ile ortak...

    Sunu anlatmak icin yazdim. Markalar birbiri ile ortak yada alt marka seklinde...

    Bakimli araba bulursaniz marka modeli bosverin ilk etapta... Ayaginizi yerden kesin. Sonra kendinize uygun bir arac sece sece alirsiniz... Ha ilk etapta sevdiginiz bir arac gelir ve alirsiniz... ne mutlu...


  • Bizim burda araba almaya gittigimiz zaman beni en cok sasirtan olay kaputu acip motora baktigim zaman gordugum manzara idi. 100 bin mil civari bir Honda Civic idi ve motor bilesenlerinin yuzeyleri korozyona ugramisti. Yer yer paslanmalar vardi. Nedeni ise kisin kar icin yollara dokulen tuzlarmis. Bir cok arabaya baktigim zaman manzara bu idi. TR deki piril piril motorlu araclari kuzeyde gormek pek mumkun degil.


  • Kuzey pas
    Güney çökmüş tavanlar ve kavrulmuş iç mekan parçaları. 🙂


  • Araç kredisi ile ilgili de CARMAX'in internet sitesinde faiz oranları şu şekilde sıralanmış;
    Faiz oranları hk daha detay bilgi var mı ?

    Credit Rating
    CHALLENGED 14-24%
    FAIR 8-18%
    GOOD 5-10%
    VERY GOOD 4-6%
    EXCELLENT 3.45-4.5%

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @toprock ABD'de Yeni Araba Alirken Dikkat Edilmesi Gerekenler içinde söyledi:

    Araç kredisi ile ilgili de CARMAX'in internet sitesinde faiz oranları şu şekilde sıralanmış;
    Faiz oranları hk daha detay bilgi var mı ?

    Credit Rating
    CHALLENGED 14-24%
    FAIR 8-18%
    GOOD 5-10%
    VERY GOOD 4-6%
    EXCELLENT 3.45-4.5%

    alt metni


  • Amerika'da en sikintili is, ikinci el araba almak olabilir. Ben 1 aydir aradigim tarzda bir sey bulamadim. Cargurus, cars, carsforsale, truecar, autotrader, vroom'dan bakmama ragmen... Dealership'lerde cok buyuk yalan dolan, kandirma ve aldatma olaylari donuyor. Carfax raporu temiz olan arabalar bile kazali, hasarli, komple tamirli cikiyor. Eger butceniz uygunsa sifir arac almanizi oneririm. Onun disinda dealership olayi direkt kabus gibi.


  • Kredi skoru olmadan nasil sifir araba alacagiz? Yardim eder misiniz?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @strangereister Biz aldık. Otomobil firmasının finans kuruluşları oluyor (bizim durumda Toyota Finans) ve bazı ek paketler (ek garanti, boya koruma vs) alırsanız sıfır kilometre araçlarda avantajlı faiz oranları veriyorlar. Tabii bir de %20 peşinat vermek zorundasınız. Kredinizi aldıktan sonra (birkaç hafta bekleyip) bu ek paketleri iade ediyorsunuz ve düşük faizli kredinizi ödemeye başlıyorsunuz.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

120
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

419.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum