Navigation

    • Register
    • Login
    • Search
    • Categories
    • Recent
    • Popular
    • Users
    • Groups
    • Calendar
    • Facebook
    • YouTube
    1. Home
    2. Haliax
    • Profile
    • Following
    • Followers
    • Topics
    • Posts
    • Best
    • Groups

    Haliax

    @Haliax

    96
    Reputation
    80
    Posts
    143
    Profile views
    1
    Followers
    11
    Following
    Joined Last Online
    Location İzmir

    Haliax Follow

    Best posts made by Haliax

    • RE: Amerika'da Green Cardla Yaşayanların Tecrübeleri

      @MySea Benim sorunum kendisinin öznel ve göreceli deneyimlerinin, genelgeçer ABD kaidesiymiş gibi aktarmasında. Bu çok sık yapılan bir hata. 330 milyonluk nüfusu, 10 milyon km2 karelik toprağı olan, 50 devletten oluşan bir devletler topluluğundan bahsediyoruz. Hangi Amerika arkadaş? Amerika denmesindense spesifik olarak eyaletin ve şehrin belirtilmesi ve deneyimlerin, gözlemlerin bu eyaletle/şehirle sınırlı olduğunun belirtilmesi taraftarıyım. Ayrıca her şey beklentilerde ve yaşam standartlarında bitiyor. Kendisi sanki herkes ABD’ye ilk gidişinde SF, NY veya Washington D.C.’ye taşınıp 1+1 eve 2000 $ ödemek zorundaymış gibi yansıtmış. Kendisinin yaptığı en basit tabirle dezenformasyon ve propagandadır. İster isteyerek yapmış olsun ister istemeyerek. Dolayısıyla bu videoyu izleyen insanlarda ABD boktan, TR’de nasıl bir cennette yaşıyormuşuz da haberimiz yokmuş gibi bir algı oluşuyor. Framing effect’de son nokta. Ama bu dediklerimden tam tersini yapılmasını desteklediğim gibi bir mana çıkarılmasın. Yani ABD’nin sadece iyi yönlerini gösteren, aşırı optimist, polyannacı bir tablo çizilmesine de karşıyım. Gerçekçi ve objektif olunmalı, sonuçta işin ucunda insanların hayatları, gelecekleri var. Hayal satarak ya da hayattan soğutarak onlara iyilik yapmış olunmuyor.

      posted in Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam
      Haliax
      Haliax
    • RE: Amerika'da Yasanacak Eyaletin Secimi

      Öncelikle ABD'de yaşamadığımı belirteyim. Ben de sizin gibi green card ile ABD'ye taşınıp ABD'de sıfırdan yeni bir hayata başlayacak biri olarak; kendi araştırmalarımı, gözlemlerimi ve fikirlerimi paylaşayım. Her şeyden önce bence gerçekçi olunmalı. ABD konusunda önceden olumlu ya da olumsuz herhangi bir önyargıya sahip olunmamalı. Bu önyargılardan kastım; filmlerin framing effectinin yarattığı "ütopik ülke ABD", Hollywood etkisinin "tozpembe" perspektifi veya gidip de dönen kişilerin sürekli karalama yapıp, zihinlerde ABD'nin dünyanın en kötü ülkesi olarak yer edinmesine sebep olmaları gibi. Hiçbiri olmamalı, tamamen nötr olunmalı. Onun dışında olası Kültür Şoku'na hazırlıklı olunmalı, çünkü değil bir ülkeden ötekine taşınmak, aslında bir şehirden diğer şehre taşınıldığında bile adaptasyon süreci zor olabiliyor ve aynı ülke içinde bile "kültür şoku" yaşanabiliyor. Detay için:

      https://yesilkartforum.com/forum/topic/1696/kultur-soku/

      Bir de bence gidilmeden önce en az birkaç ay idare edecek para ve yetkin olunan alanda, mesleği ilk başta yapamama ihtimaline karşı kişinin delivery, Lyft vb. gibi işleri yapmaya hazır olarak gitmesinde fayda var. Çünkü bir laf vardır, "Hayat, siz planlar yaparken başınıza gelenlerdir" diye. O açıdan sürprizlere de açık olmak lazım. 😛

      Kısaca 2 başlık altında inceleyebiliriz eyalet/şehir seçimini:

      1- Veriler, 2- Beklentiler.

      1-) Veriler:

      Eyaletin gelir vergisi oranı

      Eyaletteki işsizlik oranı

      Eyaletteki benzin vergisi/benzin fiyatları(Elektrikli araba düşünenler yormasın kendini 😛 )

      Eyaletteki satış vergisi oranları

      Eyaletteki suç oranı

      Eyaletteki enflasyon

      Eyaletteki yaşam maliyeti

      Eyaletin demografik yapısı

      Eyaletteki doğal afetlerin durumu(fay hattı, kasırga vs.)

      Eyaletteki iş olanakları ve sektörlerin dağılımı/durumu

      Araştırmalar sonucu eyaletleri bu ve buna benzer verilerle karşılaştırdıktan sonra en çok öne çıkan eyaletlerin bu sefer de en popüler şehirlerini üstteki kriterlere göre tekrar kıyaslamak gerekiyor bence. Mesela Texas eyaletindeki 3 popüler şehri kendi içinde kıyaslamak: Austin, Houston ve Dallas. Aynı eyaletteki bu 3 şehir arasında bile muazzam farklılıklar var. Austin IT alanında öncü, bir diğeri bir başka alanda. Houston'a kasırga gelebiliyor, Austin'e gelmiyor, gibi. Bu tarz kriterler sonucu epey eleme yapılacağı için, filtreden geriye birkaç eyalet ve şehir kalacaktır.

      https://yesilkartforum.com/forum/topic/393/amerika-da-yaşayanlardan-yaşam-maliyeti-örnekleri/ (Yaşamak istediğiniz eyaletin/şehrin yaşam maliyetleri hakkında fikir vermesi için)

      Ardından 2. başlığa geliyoruz.

      2- Beklentiler

      Beklentiler doğrudan kişinin yaşam tarzı, düşünme şekli ve inançları tarafından şekillendiği için çok önemli. Mesela sizin için neler önemli? Hangi işi yapacaksınız? Gündelik hayatınız nasıl geçiyor, eyaletin size nasıl bir hayat sağlamasını bekliyorsunuz? Nasıl bir iklim seversiniz, iklim sizin için önemli mi? Hangi görüş size yakın, muhafazakar mısınız modern mi? Şehir insanı mısınız, köy insanı mı? Hareketli bir hayat mı istersiniz, sakin mi? Bu tarz sorulara doğru, gerçekçi ve içten bir cevap verdikten sonra elde kalan eyaletler içinden en çok hangisi kişiye uyuyorsa, o eyalet ve şehri bir de orada yaşayanların, kişinin kafa yapısına benzer kafada olan insanlardan dinlemekte fayda var. Bu konular hakkında faydalı olduğunu düşündüğüm birkaç kaynak:

      https://yesilkartforum.com/forum/topic/1642/eyaletlerin-vergi-oranlari

      Green Card Aldıktan Sonra ABD'de Hangi Şehre Yerleşmek Gerekir?

      Green Card Aldıktan Sonra ABD'de Hangi Şehre Yerleşmek Gerekir?

      Green card aldıktan sonra "Amerika'da nerede yaşanır" diyenler, en güvenli eyaletleri soruşturanlar, hazırlıklara başlayanlar ya da şimdilik sadece hayal kuranlar, şöyle buyrun.

      Green Card Kazandıktan Sonra ABD'ye Ne Kadar Parayla Gidilmeli?

      Green Card Kazandıktan Sonra ABD'ye Ne Kadar Parayla Gidilmeli?

      Green Card, çoğu insanın rüyalarını süslüyor. Zor bir ihtimal ama imkansız değil. Olur da kazanırsanız eğer ''diesel1907'' ABD'ye ne kadar parayla gitmeniz gerektiğinden bahsetmiş.

      posted in Eyaletler
      Haliax
      Haliax
    • RE: Amerika'da yaşayanların sosyal hayatı

      @Drywall Dediklerinize katılmıyorum. İnsanlar Türkiye'de doğdu diye Türkiye'de ölmek, Türkiye'ye hapsolmak zorunda değil. Üçüncü milenyumun ikinci on yılında, Dünya hiç olmadığı kadar birbirine yakın, hiç olmadığı kadar bir bütün halde. Dolayısıyla Dünya Türkiye'den ibaret değil. Kişinin aylık geliri 15 bin lira bile olsa, gerek alım gücü, gerek hayat standartları gerekse de dolar bazındaki geliri üzerinden bakıldığında, Türkiye'de aylık 50.000+ TL (Hoş, bence ne kadar kazanılırsa kazanılsın yine de değmiyor) kazanmadıkça Türkiye'de yaşamaya değmiyor. Neden? Çünkü bu ülkenin tarihi krizlerle dolu. Siyasi, ekonomik, askeri ve gündelik krizlerle. Ne dünü bugünden iyiydi, ne de yarını bugünden iyi olacak. Dolayısıyla insanların konfor alanından çıkıp, daha iyi bir hayat ve gelecek hayaliyle yeni maceralara atılmak istemeleri ve bunun peşinden koşmaları kadar doğal bir şey olamaz. Birkaç veri sunayım:

      Öncelikle yukarıda bahsettiğim krizlere dair sadece son 7 yılın bir kesitini sunayım ki durumun vahameti açığa çıksın:

      Dünya Mutluluk Endeksi (Sayfa 27'ye bakabilirsiniz), Türkiye, Libya-Honduras-Kazakistan-Pakistan-Tacikistan ve Karadağ gibi ülkelerin bile gerisinde, tam olarak 79. sırada:

      https://s3.amazonaws.com/happiness-report/2019/WHR19.pdf

      2019 İnsani gelişme endeksinde ise Türkiye yine çok gerilerde, Brunei'nin, Umman'ın, Arjantin'in, Uruguay'ın, Romanya'nın, Karadağ'ın, Barbados'un, Palau'nun bile gerisinde, tam olarak 59. sırada.

      İnsani Gelişme Endeksi | Wikiwand

      İnsani Gelişme Endeksi | Wikiwand

      İnsani Gelişme Göstergesi , Dünya'daki ülkeler için yaşam uzunluğu, okur yazar oranı, eğitim ve yaşam düzeyi doğrultusunda hazırlanan bir ölçümdür. İnsanların düzgün yaşaması, özellikle çocuk hakları için bir ölçün teşkil eder. Bu araştırma sonucunda bir ülkenin gelişmiş, gelişmekte olan ya da...

      Yolsuzluk algısı endeksinde Türkiye'nin durumu çok vahim. (Yolsuzluk ve torpilin artık yeni norm haline gelmesiyle bu sonuç şaşırtıcı değil.) 180 ülke arasından, TR, tam 91. sırada. Neredeyse tüm geri kalmış ülkelerden bile geride. Bu haritaya baktığınızda ileri&gerçek demokrasinin olduğu ülkelerdeki yolsuzluğun minimum seviyede olduğunu rahatlıkla görebilirsiniz.

      Results - 2019 - CPI

      Results - 2019 - CPI

      Transparency International is the global civil society organisation leading the fight against corruption.

      Corruption Perceptions Index | Wikiwand

      Corruption Perceptions Index | Wikiwand

      The Corruption Perceptions Index is an index published annually by Transparency International since 1995 which ranks countries "by their perceived levels of public sector[1] corruption, as determined by expert assessments and opinion surveys."[2] The CPI generally defines corruption as "the misuse...

      TR'nin CDS primi (kabaca borçlunun borcunu ödeyememe riskinin yüksekliği) her zaman yüksekti ama hiç bu kadar yüksek olmamıştı. TR, Kırılgan Beşli'nin daimi üyesi olarak hayal kırıklığına uğratmıyor ve yine bu konuda da zirvelere oynuyor, gelişmiş ülkelerin CDS'si hep 10-100 arası. TR'nin son zamanlarda hep 500+. 700'e yaklaşmışlığımız var. Bu, kabul edilebilir ve normal bir durum değil:

      Sovereing CDS

      Türkiye $ bazındaki ekonomik hacim sıralamasında 19. sıraya geriledi. 2023'te ilk 20'de olacak mı o bile belli değil. Kişi başına düşen 9 bin $ gelir ile, Meksika'dan bile kötü bir durumda:

      Bu son zamanlara has olan bir durum da değil. TR tarihi boyunca hiç gelişmiş ve refah bir ülke olamadı ne yazık ki. Kişi başına düşen gelir ($ bazında) sıralamasında TR hep istikrarlı bir şekilde daha da geriye gidiyor. Şu video acımasız gerçekliği tüm çıplaklığıyla gözler önüne seriyor (1960-2019 yıllarını kapsıyor):

      Top Countries GDP per Capita[Nominal] Ranking History (1960~2019)

      Sadece kişi başına düşen milli gelirle de sınırlı değil, TL de uzun vadede hep dolara karşı değer kaybetme eğiliminde. Alttaki grafikte TL'nin 18 yılda ne kadar değer kaybettiğini görebilirsiniz:

      2014'te yazılmış ve hâlâ geçerliliğini koruyan bir yazı:

      Erhan Erkut  /  Şub 17, 2014

      2023 Yılında Türkiye Ekonomisi En Büyük 10 Ekonomiden Birisi Olabilir Mi?

      2023 Yılında Türkiye Ekonomisi En Büyük 10 Ekonomiden Birisi Olabilir Mi?

      Son aylarda çeşitli üniversitelerde yaptığım konuşmalarda birçok öğrenci bana bu konudaki fikrimi sordu.  Ekonomist olmadığımdan bu soruya verilere bakmadan cevap verebilmem mümkün değildi.  Akadem…

      Dolayısıyla tüm bu bilgiler ışığında, Türkiye'de kalmak için rasyonel tek bir sebep bile göremiyorum. Vatan, doğduğunuz toprak parçası değil, değer gördüğünüz, ait olduğunuzu hissettiğiniz, seçtiğiniz yerdir bana göre. Ve yine bence; her insan medeni, refah ve gelişmiş bir ülkede yaşama, çocuklarını bu ülkede, güzel bir gelecek düşüyle hayata getirme hakkına sahip. Ne mutlu bu hayalin peşinden koşup ona sahip olabilenlere!

      posted in Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam
      Haliax
      Haliax
    • RE: San Diego

      @kingocali Doğma büyüme ABD'li olanların bile böyle özenli, detaylı ve kaliteli bir bilgi ve gözlem aktarımı yapabileceğini sanmıyorum. Ellerinize sağlık, her bir satırı ayrı güzel, her bir detayı ayrı bir özenli. Forum sizin gibilerin yaptığı paylaşımlarla değerleniyor ve güzelleşiyor. Teşekkürler! 🙂

      posted in California
      Haliax
      Haliax
    • RE: Doların 6 TL görmesi hk.

      Türkiye’nin asıl sorunu çok daha derinlerde yatıyor. Köklerinde, temelinde, konumunda, tarihinde... Osmanlı’dan miras alınan cahil ve fakir halkın kılığını değiştirip medeni, elit vatandaşlar gibi düşünmesini, davranmasını beklemesinde. Miras kalan harabeyi kalburüstü tamir edip yepyeni bir ülke yarattık denmesinde. Ama halbuki ortaya çıkan eser; son derece kusurlu, derme çatma bir ülkedir. Ve işte, tüm sorunlar, bu derme çatma harabelerin üzerinde yükselen ülkenin, eski İmparatorluk kullarıyla yeni Cumhuriyet vatandaşlarının bitmek bilmeyen çatışmasındadır. Doğu’yla Batı’nın, eskiyle yeninin, İmparatorlukla Cumhuriyetin, laiklikle dinin çatışmasıdır bu. Hangi tarafa ait olduğunu bilemeden, karar veremeden, sürekli bu uçlar arasında bir oraya bir buraya sallanan, kendi kısır döngüsüne hapsolmuş bir ülkedir Türkiye. Geleceği, geçmişi tarafından zincirlenmiştir. Kaderi, Ortadoğu bataklığı tarafından lanetlenmiştir.

      1980'lerde Türk ekonomisi belgeseli: 1. bölüm
      1980'lerde Türk ekonomisi belgeseli: 2. bölüm

      Yukarıdaki videolarda da görebileceğiniz üzere Türkiye gelişmemekte direten, Ortadoğu bataklığına saplanıp kalmış bir ülke. Tekrar bir devrim olmadan ve bu devrim halk tarafından getirilip, halk tarafından içselleştirilmeden aksini beklemek kanımca mümkün değil.

      posted in Gündem ve Sohbet
      Haliax
      Haliax
    • RE: DV2021 Bekleme Odası

      @nothing34, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

      Selamlar arkadaslar ABD Başkanı Donald Trump, koronavirüs nedeniyle, ABD'ye göçü geçici süreliğine askıya alan bir kararname imzalayacağını twitterdan duyurdu.. suan detayli bir bilgi yok ama ögrendigim gibi paylasicam ( sadece trumpın attıgı twet var )

      Internet Explorer gibisiniz. 😛

      posted in Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
      Haliax
      Haliax
    • İnanç Sebebiyle İltica Başvurusu

      Son çare olarak diyelim bir kişi ABD topraklarına geldi, inanç sebebiyle iltica başvurusunda bulundu. Reddedildi, temyize götürdü, yine reddedildi. Bu durum, statü değişikliği yapması ya da daha sonra ABD'ye tekrar geri gelmesi veyahut Türkiye'ye ileride gitmesi konusunda problem yaratır mı?

      Bir diğer sorum ise şu, iltica eden ve ilticası kabul olup belli bir zaman sonra ABD vatandaşı olan kişinin daha sonra, TR'ye turistik (ya da ailevi -ölüm kalım, evlilik vs.-) amaçlarla kısa süreli ziyaretlerde bulunması mümkün mü? Yani kişi iltica ederek ABD'de Green Card alırsa ya da vatandaş olursa, TR'ye bir daha hiçbir şekilde, hiç ziyarette bulunamıyor mu? Bunun bir süresi, kuralı vs. var mıdır?

      Son sorum ise, iltica ile alınan Green Card ile normal yollarla alınan Green Card arasında tam anlamıyla bir fark var mı? Bildiğim kadarıyla tek bir Green Card var, sadece bunu edinmenin farklı yolları var. Asıl merak ettiğim, iltica ile Green Card alındığında, şirketler/toplum/devlet kurumları vs. bu durumu öğrenip, önyargılı ya da ayrımcılık sergileyen bir tutum takınabilir mi? Teşekkürler şimdiden.

      posted in Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
      Haliax
      Haliax
    • RE: Amerika'da Green Cardla Yaşayanların Tecrübeleri

      +90 kanalını her zaman beğenmişimdir. Kaliteli, orijinal ve çoğu zaman da tarafsız içerikler üretirler. Son videolarında da Green Card sayesinde ABD'ye gitmiş, başına talih kuşu konmuş bir talihlinin ABD serüvenini kameraya almışlar:

      Amerika'da Yeşil Kartlı hayat: "36 yaşından sonra sıfırdan gelmek zor"

      Sorum özellikle ABD'de yaşayanlara. Sizler ne düşünüyorsunuz bu talihlinin anlattıkları konusunda? Haklı olduğu noktalar nereler? Hatalı olduğu noktalar var mı, varsa nedir? Kendisi, ABD ve ABD'deki yaşam hakkında çok karamsar bir tablo çizmiş. Kendisinin abarttığını/yanıldığını düşündüğüm birkaç nokta var, daha sonra sizlerle yorum olarak paylaşacağım.

      posted in Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam
      Haliax
      Haliax
    • RE: Amerika'da tutunamayıp geri dönenler var mı?

      @newman, içinde söyledi: Amerika'da tutunamayıp geri dönenler var mı?

      ABD'nin ekonomik cokuste oldugunu soyleyen "Road To Ruin" ve "The New Great Depression" isimli kitaplarin yazari James Rickards gibi pek cok saygin Amerikali ekonomist'i burada siralayabilirim. ABD'nin borcu gayri safi milli hasilasinin (GDP'sinin) %135'i ne ulasti. Bu denli borclu su an Dunya'da Yunanistan, Lubnan gibi ulkeler var. ABD icin olmasa bile genel kural; borc, %110 seviyesini gectiginde ulkeler icin iflas tehlikesi basliyor.

      Bence kaçırdığınız nokta, diğer hiçbir ülkenin para biriminin küresel rezerv para birimi olmaması. Unutmayın, ABD'nin borcu sadece kendisi için değildir aslında, tıpkı ABD Merkez Bankası'nın bastığı paranın sadece ABD'yi etkilememesi gibi. Küresel liderlik ve süper güç rolünü üstlenmiş ülkenin, üstüne üstlük para birimi hala küresel rezervken, borç oranları bana çok da absürt gelmedi.

      posted in Göçmenlik Sohbetleri
      Haliax
      Haliax
    • RE: Green Card Çekilişi için evde nasıl fotoğraf çekilir?

      Teşekkürler.

      posted in Greencard Loto Başvurusu Soruları
      Haliax
      Haliax

    Latest posts made by Haliax

    • RE: Amerika'da tutunamayıp geri dönenler var mı?

      @newman, içinde söyledi: Amerika'da tutunamayıp geri dönenler var mı?

      ABD'nin ekonomik cokuste oldugunu soyleyen "Road To Ruin" ve "The New Great Depression" isimli kitaplarin yazari James Rickards gibi pek cok saygin Amerikali ekonomist'i burada siralayabilirim. ABD'nin borcu gayri safi milli hasilasinin (GDP'sinin) %135'i ne ulasti. Bu denli borclu su an Dunya'da Yunanistan, Lubnan gibi ulkeler var. ABD icin olmasa bile genel kural; borc, %110 seviyesini gectiginde ulkeler icin iflas tehlikesi basliyor.

      Bence kaçırdığınız nokta, diğer hiçbir ülkenin para biriminin küresel rezerv para birimi olmaması. Unutmayın, ABD'nin borcu sadece kendisi için değildir aslında, tıpkı ABD Merkez Bankası'nın bastığı paranın sadece ABD'yi etkilememesi gibi. Küresel liderlik ve süper güç rolünü üstlenmiş ülkenin, üstüne üstlük para birimi hala küresel rezervken, borç oranları bana çok da absürt gelmedi.

      posted in Göçmenlik Sohbetleri
      Haliax
      Haliax
    • RE: Trump'ın Göçmenlik ve Çalışma Vizelerini 31 Mart 2021'e Kadar Durdurma Kararı (1 Ocak 2021)

      @zıpzıp, içinde söyledi: Trump'ın Göçmenlik ve Çalışma Vizelerini 31 Mart 2021'e Kadar Durdurma Kararı (1 Ocak 2021)

      bence adamın haberi bile olmayabilir eo'dan.

      Yok daha neler. :))

      posted in Gündem
      Haliax
      Haliax
    • RE: Amerika'ya gitme sebepleriniz ?

      Medeni; refah ve özgür bir ülkede, medeni; refah, özgür ve minimal bir hayat yaşamak için.

      posted in Göçmenlik Sohbetleri
      Haliax
      Haliax
    • RE: ABD'de yasayan PC oyunculari var mi aramizda?

      @FreeWoRLD 50 Mbps ile denemiştim. Latency pek hissedilmese de tuhaf bir şekilde kullanılan sistem bazı oyunlarda yetersiz kalıyordu. Örneğin Kingdom Come Deliverance gibi oyunlarda Medium'da bile donma, takılma oluyordu, FPS düşüşü sık yaşanıyordu. Ona anlam veremedim. KCD'nin optimizasyonu biraz kötü olsa da Now'ın çok güçlü donanıma sahip özel bilgisayarlar kullandığını düşünüyordum ben, ondan tuhafıma gitti performanstaki yetersizlik.

      Ayrıca bugün çıkan haberlere göre Geforce Now, Turkcell ile işbirliği yaparak TR'deki müşterilerine TR sunucuları üzerinden hizmet verecekmiş.

      Oca 19  /  Teknoloji

      Turkcell ve NVIDIA'dan online oyun servisi için iş birliği: NVIDIA GeForce NOW powered by GAMEPLUS

      Turkcell ve NVIDIA'dan online oyun servisi için iş birliği: NVIDIA GeForce NOW powered by GAMEPLUS

      Turkcell, GAMEPLUS ismine sahip olacak olan yeni oyun platformu için NVIDIA GeForce NOW ile iş birliğine gitti.

      posted in Hobi
      Haliax
      Haliax
    • RE: Employment Based Green Card (Is sponsorlugu ile yesil kart basvurulari)

      Anladığım kadarıyla EB3'ün vasıfsız kişileri de kapsayan bir bölümü varmış. Bu kısım hakkında detaylı bilgisi olan var mı?

      Ara 2, 2020

      Employment-Based Immigration: Third Preference EB-3

      Employment-Based Immigration: Third Preference EB-3

      You may be eligible for this immigrant visa preference category if you are a skilled worker, professional, or other worker. “Skilled workers” are persons whos

      Bu link'ten Unskilled Workers kısmına baktım ama çok detay yok.

      posted in İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
      Haliax
      Haliax
    • RE: ABD Borsasi (hisse senedi alim satimlari)

      R/R oranı kriptoda yüksek tabii. Kripto piyasası fantastik bir piyasa. Aynı gün 10'a katlayan coin'ler olduğu gibi, aynı gün %50+ düşen coin'ler de var. Eninde sonunda bu piyasa sizin çılgınlığınıza ve sinirlerinizin çelikten olup olmadığına bakıyor. Kripto yüzünden hayatı mahvolanlar olduğu gibi, kripto sayesinde hayatı kökten değişen, erkenden finansal özgürlüğünü elde edenler de var.

      posted in Bankacılık ve Vergi Sistemi
      Haliax
      Haliax
    • RE: Amerikada H2B ile iş ilanları

      @crazycells Paylaşımınız için teşekkürler. New York dışı için bildiğiniz başka site/kaynak var mı?

      posted in Çalışma Vizeleri (H
      Haliax
      Haliax
    • RE: Forum ile İlgili Hatalar, Görüşler, Öneriler ve Sorularınız

      @crazycells Teşekkürler ilginiz için. İyi forumlar.

      posted in Forum Kuralları
      Haliax
      Haliax
    • RE: Forum ile İlgili Hatalar, Görüşler, Öneriler ve Sorularınız

      nope.png

      @crazycells Hayır, sadece konu açtıklarında bildirim geliyor. Ayarlarda bahsettiğiniz şekilde bir bildirim seçeneği göremedim. Bildirimler Kısmının da ekran görüntüsünü gönderiyorum.

      posted in Forum Kuralları
      Haliax
      Haliax
    • RE: Forum ile İlgili Hatalar, Görüşler, Öneriler ve Sorularınız

      Bence takip ettiğimiz kişilerin hangi bildirimlerinin geleceğiyle ilgili bir opsiyon olmalı. Takip etmeye değer bulduğum birkaç insan var, onları takip ediyorum ama yeni mesaj yazdıklarında bildirim gelmiyor. Sadece konu açtıklarında bildirim geliyor ki çok yetersiz bence. Konu açtıklarında bilgilendir, her attıkları mesajı ve açtıkları konuyu bilgilendir gibi bu konularda bildirim opsiyonları olursa bence daha iyi olur.

      posted in Forum Kuralları
      Haliax
      Haliax