07.10.2023 Saat 19:48 Eşim
07.10.2023 Saat 19:56 Kendim .
Umarım oğlumuz için hayırlı olur .
Bu konuyu tekrar gün yüzüne çıkartmış olacağım fakat bu konuda ciddi bir bilgiye ihtiyacımız var. Oğlumuz Tip-1 Diyabet ve Alerjik Astım hastası. Novarapid-Lantus gibi insülinler ve Dexcom G6 Glukoz Takip Cihazı kullanıyor. Bunlara Amerika-Kaliforniya özelinde ulaşmasında herhangi bir problem yaşar mıyız ? Bu konu hakkında bilgisi olanlar varsa yardımcı olabilirlerse çok sevinirim.
@bkio, içinde söyledi: Medicaid Vs. Medicare
Herkese merhaba,
18 Şubat itibariyle San Diego'ya yerleştik. Yani henüz bir ev kiralamadık ancak o tarihten bu yana buradayız 🙂
Sağlık sigortası ile ilgili kafamı karıştıran bir durum var.
Medicaid ( California'da medi-cal deniyor sanırım ) programından faydalanmanın public charge olarak değerlendirilip değerlendirilmediğiyle ilgili farklı bilgiler okuyorum. Burada da aynı şekilde. Public charge'a sebebiyet vermez diyor herkes ancak riskli bir şey yapmak istemiyorum.
Mantıklı olan, eyaletin marketplace'inden bir sigorta planı satın almak mı? Deneyimi, bilgisi olan varsa fikir verirse memnun olurum.
Herkese tekrardan merhaba. Benim gönderime bir yanıt gelmedi ancak kendimiz ne yaptık bunu paylaşayım. Belki sonradan bakanlar için bir faydası olur. Kesinlikle tavsiye niteliğinde değildir. 4-5 günlük düşünme ve araştırma sonucu kendi uygulamamızı aktarmaktan ibarettir.
Public charge meselesi kafamı karıştırdığından, öncelikle Covered California sitesindeki resmi danışma numarasını aradık ve henüz bir gelir elde etmediğimizi ancak birkaç hafta içinde gelir elde etmeye başlayacağımızı belirterek nasıl ilerlememiz gerektiğini sorduk. "bugün itibariyle bir gelir elde etmediğiniz için bunu bu şekilde sisteme girin, sistem sizi medi-cal'e yönlendirecek, gelir elde etmeye başladığınızda yine aynı siteden güncellersiniz, medi-cal'den faydalanmak public charge'a sebebiyet vermez" dedi.
İkna olmadığım için "find local help" bölümünden Türkçe konuşan acentelerden biriyle görüştüm. Acentedeki beyfendi de public charge'a sebebiyet vermeyeceğini, mantıklı olanın medi-cal ile ilerleyip sonra güncelleyerek gerekirse marketplace planı almak olduğunu söyledi.
Ben yine ikna olmadığım ve bu kez yine sitede yer alan ancak destek hattı olarak geçenlerden birini aradık. Buradaki hanımefendi de an itibariyle gelir elde etmediğimiz için hanehalkı gelirinin olmadığını belirtmemizi, gelir elde etmeye başladığımızda 30 gün içinde güncellemeleri yaparsak bir sorun olmayacağını, gelirimizin medi-cal için ön görülen sınırın üzerine çıkması durumunda sistemin zaten covered california üzerinden marketplace planlarına yönlendireceğini söyledi. Kendisine, medi-cal'in iptal edilip marketplace planına geçilmesi durumunda güvencesiz bir dönem olup olmayacağını da ayrıca sordum ve güvencesiz kalma riskinin olmadığını söyledi.
Hâla tam olarak ikna olmadığımdan ve aman public charge filan ileride başımıza iş açmayalım endişesinden dolayı ben aslında marketplace'ten bir silver paket almaya karar verdim. Ancak covered california'da gerekli bilgileri doldurarak ilerleyip, beklenen yıllık gelire ortalama bir meblağ yazdığınızda şöyle sorular geliyor "bu geliri aylık/yıllık mı elde ediyorsun?" "bu geliri hangi tarihte elde ettin?" "bu gelir hâla devam ediyor mu?" gibi gelirin detaylarına ilişkin cevaplar istiyor. Bir adım sonrasında da gelire ilişkin kanıt yüklüyorsunuz. Bu sebeple, şu an tahmini gelire ilişkin beyanda bulunmak da hatalı olacak gibi geldi ve mecburen gelirimiz olmadığını beyan ederek ilerledik.
Başvuruyu dün tamamladım. Bugün medi-cal için uygunluğa ilişkin bir yazı geldi. Ancak bu bir tür ön yazı olarak anladım. Gelişmeleri aktarırım.
Bu ay sonuna doğru muhtemelen ilk gelirimizi elde edeceğiz ve nisan ayı içinde bunu güncellemeyi planlıyorum. Her ay güncelleme yapacağım daha doğrusu. Zaten gelen her belgede de, hane halkının büyüklüğünde ya da gelirinde herhangi bir değişiklik olursa 30 gün içinde bildirmekle yükümlü olduğu yazıyor. Zaten başvuruda da bunu taahhüt ediyorsunuz.
Gelir artışını zamanında bildirirsek bir sorun olmayacağını umut ediyorum.
@denizezgi Yaptırın. Public charge, ABD göçmenlik hukukunda, bir kişinin devletin geçim desteğine bağımlı olup olmadığına bakılan bir değerlendirmedir. Ama her kamu desteği public charge değildir. Healthcare gov’da kullanılan premium tax credit (PTC) public charge değerlendirmesine girmez, sosyal yardım (welfare) sayılmaz ve ileride vatandaşlığınız için (naturalization) bir sorun teşkil etmez. Bu durum USCIS tarafından açıkça belirtilmiştir. Çünkü bu destek nakit yardım olmadığı için kişiyi geçindirme amacı taşımaz, vergi sistemi üzerinden verilen bir vergi indirimi veya sübvansiyondur.
Ancak bazı sağlık yardımları public charge olabilir, karıştırılmaması önemli, bunları iyi öğrenmek lazım.
Public charge olanlar:
• Medicaid yani uzun süreli bakım için örneğin huzurevi, nursing home vs.
• Cash assistance (SSI, TANF gibi)
Benim örneğim de şu:
Ben DC’de yaşıyorum, burası eyalet statüsünde olmadığı için Healthcare gov burda geçmiyor, DC Health diye kendi sağlık sistemi var. Şuanda çalıştığım işyerim Nisan ayı gibi beni sağlık sigortası kapsamına alacağı için bu arada (3-5 ay) sigortasız kalmamak adına bir başvurayım bakayım dedim, tüm belgelerimi yükledim (residency, paystub, immigration etc). Önce $680 tax credit onaylandı, sonra yanlışlık yapmışız, halen değerlendiriyoruz diye notification yolladılar ve tax crediti iptal ettiler, şaka gibi 😃
Bende bunun üzerine Türkiye’deki aile hekimi/sağlık ocağı sistemine benzer, oturduğum eve 0.5 mile uzaklıkta MedStar diye bir klinikten ücretsiz üyelik aldım, Healthy DC Plan böyle mini bir plan da sunuyor, tamamen ücretsiz, 0 deductible, copay, vs vs. Yani örnek veriyorum, grip oldunuz - antibiyotik mi yazdırmanız lazım, acil fenalaştınız mı, parmağınız mı kırıldı, mideniz mi zehirlendi gibi gibi ayaklı tedavi ve rahatsızlıklarda ve rapor yazdırmada gayet iş görecek bir plan. Sizde Healthcare’den bakınız, eğer böyle planları varsa yaptırabilirsiniz, zira PTC kullansanız bile fark ödeyebilirsiniz, deductible vs yani o kadar hastane kullanan biri misiniz onu düşünün.
Şüpheli bir hastalık durumunda zaten basar Türkiye’ye giderim diye düşünüyorum, Allah’tan Türküz ve böyle bir imkanımız var, elin Amerikalısı napsın, bu sömürü sistemine mahkum.
@zge Ben mumkun oldugu kadar organic ve dogal olanlari tercih ediyorum. Omega 3 fish oil, vitamin D, calcium, vitamin C, magnesium ve GABA supplements aliyorum. Florida'ya tasindiktan sonra vitamin D azalttim.
Gida olarak da bircok urunun organic veya dogal olanini tercih ediyoruz. Hazir ve paketlenmis gidalardan, dondurulmus gidalardan, fast food urunlerden, gazli iceceklerden mumkun oldugu kadar uzak durmak en iyisi.
@MySea Gectimiz hafta ve bu hafta toplamda 18 Ailenin vizesini iptal ettiler Konsolosluga cagirip bu konu ile alakali . Ayrica 4 Kasim tarihi icinde bircok Aile gorusmeye cagirildi ayni konu icin. .Aslinda tamda bu yeni Olay icin bilgi tecrube duyumu olan varmi diye sormak istemistim .
Yakin zamanda B1/B2 vize turu ile Amerikaya gelip Dogum yapmis Aileleri Konsolosluga cagirarak , bu gerekce ile vizelerinin iptal edildigi duydum , yaklasik 10/15 Ailenin . Sanirim bir o kadar Ailede 4 Kasim gibi ayni amacla Konsolosluga cagirilmis . Bu konu hakkinda bilgisi , tecrubesi , duyumu vs olan varmi acaba ?
Merhaba, eşimin kronik bir rahatsızlığı olduğu için biz de benzer süreci yaşadık. Sigorta yaptırırken MS gibi mevcut hastalıkları mutlaka beyan etmeniz gerekiyor, çünkü sigorta şirketi risk değerlendirmesini buna göre yapıyor. Bazı poliçeler kronik hastalıkları tamamen kapsam dışı bırakabiliyor ama bazı şirketler ek prim karşılığında dahil edebiliyor. Yani doğrudan fiyat artışı değil ama teminat sınırlaması olabiliyor diyebilirim.
Amerika’ya gitmeden önce özel sağlık sigortası veya tamamlayıcı sağlık sigortası seçeneklerine mutlaka bakın, özellikle yurt dışı teminatı olan poliçeleri tercih etmek çok önemli. Biz Türkiye’deyken yaptırdık, sonrasında bazı giderleri burada da kullanabildik. Şirket seçerken danışman desteği almak işinizi baya kolaylaştırıyor çünkü her poliçenin kapsamı farklı oluyor.
Umarım yardımcı olabilmişimdir 💛
@FreeWoRLD bizim gibi periyodik olarak tahlil yaptırması gerekenler için çok faydalı, sağlık konusu biraz bilinmez bizim için haliyle..
Kızımın 2 yaşından beri, yılda bazen 2, bazen 4-5 kez yaptırmamız gereken tahlil paketini ekledim sepete totali görebilmek için (ki bazıları paket olduğu için fazladan kalemler de var içinde, mesela alt ast tek kalem olarak yoklar, hepatic paket yapmışlar, bilirubin albümin vs de var, bunların hepsi ayrı ayrı ücretli burada). 66.84 tuttu hepsi. Bence gayet uygun. Teşekkürler, kıymetli bir paylaşım olmuş.
Welcome to the Health Insurance Marketplace®. Official government website.
@TUNCAHM hocam ilaclari kargo Ile gonderiyorlar miymis ogrenebildiniz mi?
@evr42 merhabalar Medicaid e başvurduk internet üzerinden başvurup bir de onların ofislerine gittik onlarda başvurumuzu gözden geçirdiler. Ssn istiyorlar bu arada, başvurumuz sonuçlanmadan geçen hafta buradaki hastaneye gidip muayeneyemizi olduk oradaki görevli size fatura gelecek ama merak etmeyin medicaid çıkınca biz onlarla halledeceğiz dediler. Henüz fatura gelmedi. Ben kontrolümü oldum gayet ilgililerdi.
Herkese merhaba, ben Fatih. Istanbulda yasiyorum daha once baska baslikta bahsetmistim. Disotonomi/POTS hastasiyim uzun suredir. Oregon eyaletinde Northwestern Functional Neurology kliniginde alternatif tedavi icin tedavimi karsilayabilecek dernek/organizasyon vb ariyorum.
Yasadiginiz eyalette boyle bildiginiz Turk dernke veya organizasyon var mi?
Aradaslar merhaba. Newyork tayim . Turist vizemi F1 a cevirdi ve su an süreç pending asamasinda.. Sorum su, ücretsiz veya uygun fiyata check up yaptırabileceğim yerler varmidir acaba? Tecrubelerinizi paylasirmisiniz lütfen?
ABD'de doğum ile ilgili merak ettiklerinizin cevaplarını aşağıdaki konu başlığında bulabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1799/amerika-da-doğum-hakkında-merak-edilenler
IR5 vizesi, ABD vatandaslarinin anne veya babalari icin basvuru yapmasi gereken gocmenlik yoludur. Anne veya babaya sponsor olabilmek icin ABD vatandasinin en az 21 yasinda olmasi gerekir. Bu konu ile ilgili de merak ettiklerinizin cevaplarını aşağıdaki konu başlığında bulabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1403/ir-5-vize-süreci-abd-vatandaşlarının-anne-ve-babası
@aysenalkan yurtdışı doğum olarak teminat yok. Sadece yurtdışı yatarak tedavi olarak teminat var.
Merhabalar,
Önümüzdeki ay Montana eyaletine yerleşmek üzere TR'den ayrılacağım. Gittiğim zaman işim hazır olmasına rağmen ilk gidiş için çok fazla nakit param olmayacak. Sanırım SSN'yi alana kadar herhangi bir şekilde eczaneler vbden faydalanamayacağım; ancak sigara kullandığım için internetten arattığımda zorunlu sağlık sigortasının 500 küsür dolar olduğunu görmüştüm bir ara bilinçsizce bakınırken. Bu süreç hakkında bilgisi olan var mı? Ne yapmalıyım ve aylık ne kadar ödeme yapmam gerekir? Teşekkür ederim!
@findesiecle Seyahar sigortası sadece acil durumları kapsar ve genelde primleri düşüktür. Eczanelerden istediğiniz zaman reçetesiz satılan ilaçları alabilirsiniz. Sürekli kullandığınız reçeteli ilaçlarınız varsa bir süre yetecek kadarını yanınızda götürün. Sağlık sigortası için 90 gün süreniz olacak. Geliriniz düşükse devlet ve eyalet destekli ücretsiz sağlık sigortası da yaptırabilirsiniz. Devletin resmi web sitesi: https://www.healthcare.gov/
@knnrn İlk girişte 3-4 ay işsiz kalma ihtimalimize karşı nasıl bir yol izlemeliyiz? Kendimiz yaptırsak baya bir pahalı olacak. Medicaid gibi sigortadan faydalanabilir miyiz?
@civil_engineer Geliriniz yoksa devlet desteği çıkmıyor maalesef. Düşük de olsa bir gelir beyan etmek gerekiyor. O zaman Healthcare.gov üzerinden ücretsiz veya düşük ücretli yapma şansınız olur. Geldikten sonra 90 günü geçirmeden yaparsanız sorunsuz halledersiniz, aksi halde Aralık'ı beklemek zorunda kalırsınız.
Trump sayesinde artık sigortasız olmanın cezası yok. İş bulana kadar beklemek de bir seçenek olabilir.
teşekkürler @knnrn ilk aşamada ne kadar sürede iş bulabileceğimizi kestirmek zor. O yüzden boşta kaldığımız sürede en azından acil durumlar için sigortamız olursa içimiz rahat ederdi.
Sağlık sektörü bu kadar pahalı iken, bencede gider gitmez bir sigorta edinmek mantıklı. Arabayı, evi bile sigorta ettiriyoruz kendimizi niye ettirmeyelim dimi 
Ben olsam yaptırmam sağlık sigortası. Arkadaşım ve eşine toplam aylık 950$ sağlık sigortası ödemesi çıktı.Geçenlerde Healthcare ile görüştüğümde Sağlık sigortası yapmazsanız aylık gelirinizin %2,5 ceza var dediler. Bu cezayı ödeyip Türkiye de sigorta yaptırmak daha cazip geliyor bence. Benim düşüncem böyle yinede karar sizin
Olay sadece cezası değil ki, zaten Trump dönemimde ceza kalktı deniyor. Ama hastalandığınızda, doktora veya hastaneye gitmek zorunda kaldığınızda? Türkiyedeki seyahat sigortası sadece kaza vb. durumlarda devreye girer. Onun dışında hastalık nedeni ile ABD'de hastaneye gittiğinizde bildiğim kadarı ile sigorta yok ise herşeyi cepten ödemek zorunda kalıyorsunuz ve hastane masrafları pek ucuz değil. Yanlış mıyım?
Seyahat sigortasını ben de düşünmüştüm ama @asilcenk in dediği gibi acil durumlar dışında çok bir özelliği yok. Hafif hastalıklar da bir şekilde halledilir de Allah korusun herhangi bir şekilde ambulans çağırma durumu olup da hastaneye yatışımız yapıldığında altından maddi anlamda kalkmak çok zor olur.
@knnrn peki abi çocuğu hemen kendimizi iş bulunca mı yapıcaz ve işe girer girmez yapabiliyor muyuz? Bide eşim çalışmayacak, onun için de benim işi mi bekleyeceğiz? İlk yıl ücretsiz olursa çok iyi olur başlangıç için
@schadow Gider gitmez, üç ay içinde sağlık sigortası başvurusunu Healthcare.gov üzerinden yapmanız lazım. Hepinize ücretsiz veya düşük ücretli bir şey çıkar. Beklerseniz hakkınızı kaybedersiniz.
Green cardlılar Türkiye'de yapılan Yurtdışı Seyahat Sigortası'ndan faydalanabiliyorlar mı acaba?
@edelweiss Greencard ile ABD'ye göç eden birinin yaptırması gerekli olan seyahat sigortası hk içinde söyledi:
Green cardlılar Türkiye'de yapılan Yurtdışı Seyahat Sigortası'ndan faydalanabiliyorlar mı acaba?
evet, ozel sigortalardan bahsediyorsaniz GC sahibi olup olmamak arasinda bir fark yok.
@edelweiss Seyahat sigortasından herkes yararlanabilir, hangi statüyle gidildiğinin önemi yok. Anadolu Sigorta'nın poliçe ayrıntılarını okudum, aksi bir bilgi görmedim.
Yanıtlar için teşekkür ederim.
Daha önce seeyahat sigortası yaptırmış olan arkadaşlar, tavsiye ve tecrübelerini paylaşırlarsa sevinirim.
@edelweiss Ben defalarca seyahat sigortası yaptırdım. Hiç birinde vize türüyle ilgili bir soru sorulmadı. 2009'da bir arkadaşımla ABD'deyken rahatsızlandı ve bu sigorta ile sağlık hizmeti aldık. Bu süreçlere yabancı olmadığımı ifade edebilirim.
@knnrn Peki olası bir grip, gıda zehirlenmesi, kol-bacak kırılması gibi durumlarda süreç nasıl işler? Hastane faturasını biz ödeyip sonrası için sigorta şirketi tarafından geri ödeme mi alırız, yoksa fatura bedelini sigorta şirketi doğrudan hastaneye mi öder? Hastaneye gittiğimizde doktor için vizite öder miyiz? Sigorta şirketi ABD sigorta sisteminde olduğu gibi sadece bazı hastanelerle mi çalışır, yoksa dilediğimiz hastaneye gidip muayene olabilir miyiz? Kısaca merak ettiğim, 3 aylık bir süreçte, ABD sigorta sisteminin pahalılığı ve kapsam problemlerini alacağım bu yurtdışı seyahat sigortası ile çözebilir miyim? Ayrıca, olası bir yaralanma, hastane vs. durumunda sigorta şirketi ile iletişime nasıl geçilir?
Biraz uzun oldu ama hem benim, hem de aynı düşüncede olan arkadaşlar için faydalı bilgiler olabileceğini düşündüğüm için bu kadar uzun tuttum. Şimdiden çok teşekkür ederim. 
@knnrn Greencard ile ABD'ye göç eden birinin yaptırması gerekli olan seyahat sigortası hk içinde söyledi:
@edelweiss Ben defalarca seyahat sigortası yaptırdım. Hiç birinde vize türüyle ilgili bir soru sorulmadı. 2009'da bir arkadaşımla ABD'deyken rahatsızlandı ve bu sigorta ile sağlık hizmeti aldık. Bu süreçlere yabancı olmadığımı ifade edebilirim.
vize türünüzün sorulmamış olması sigortanızı yaptırdığınız sigortacınızın kabahati sayın @knnrn. en azından yurtdışına hangi amaçla gittiğinizin size sorulmuş olması ve poliçenizin ona uygun kapsamda yapılması gerekli. ayrıca seyahat sağlık sigortalarının yurtdışında aralıksız kalış süresi ile alakalı bir kısıtlaması var ve bu da poliçe düzenlenirken seçiliyor. sigortanızın yaptırırken bu ayrıntıyı da göz önünde bulundurmalısınız. örneğin 1 senelik poliçeniz var ama yurtdışında aralıksız kalış sürenizi sigortacınız maksimum 120 gün seçti. başınıza 121. gün bir şey gelirse sigortanız bunu kapsamaz. dolayısıyla "benim 1 senelik poliçem var bu yüzden içim rahat" düşüncesinde olmamanızı tavsiye ediyorum ve bilinçli poliçe yaptırmanızı öneriyorum.
@edelweiss Grip, soğuk algınlığı vb durumlarda hastaneye kesinlikle gitmeyin. Herhangi bir markete yada eczaneye gidip ilaçları alabilirsiniz. Bunları için kesinlikle sigortanızı kullanmayın.
Bizim durumumuzda arkadaşımız baygınlık geçirmişti, acilde tomografi, kan tahlili vb yapıldı. Herhangi bir ücret ödemeden, sigorta bilgilerimizi verip çıktık.
Seyahat sigortasını bir sağlık sigortası gibi düşünmeyin. Sadece acil durumlarda kullanabileceğiniz bir şey. Herhangi bir kuruma gidebilirsiniz.
Sigorta poliçenizi yanınıza alın. Gittiğiniz sağlık kurumunda bu poliçeyi veriyorsunuz. Biz başka herhangi bir şey yapmadık.
Ben şahsen seyahat sigortasının yeni göçmenler için gerekli olduğunu düşünmüyorum. Trafik kazası gibi durumlarda zaten trafik sigortanız tedavi masraflarını ödüyor. İçiniz rahat etsin istiyorsanız SSN kartları gelene kadarki süreci kapsayacak şekilde 2-3 haftalık bir sigorta yaptırabilirsiniz, sonrasında zaten Healthcare.gov üzerinden poliçe alabileceksiniz.
@loser Ben bir poliçeyi inceledim ve buna dair bir şey göremedim. Sizden ricam bu yazdıklarınızı bir sigorta poliçesinde bulup paylaşırsanız herkes daha iyi anlamış olur. Ben şahsen göçmenlerin seyahat sigortası yaptırmasını gerekli bulmuyorum. Ancak yaptırmak isteyenlerin önünde bir engel olduğuna dair henüz doyurucu bir bilgi bulamadık.