@eciskoec evet tugce hanım için ankara adına cevap vermiştim ve keza öyle oldu
-
@DonTurcos Tekrardan teşekkür ederim, araştıracağım.
-
Merhaba 20 Eylül tarihi itibariyle Chicago O'Hare havalimanından giriş yaptık ve şu an Naperville'deyiz. Airbnb ile konaklıyoruz. Posta adresimiz Dekalb'te buraya 40 dakika uzaklıkta. Söylediğiniz gibi bir süre daha bekleyip ardından en yakın ofise gideceğiz. 🌼 ilginiz için teşekkür ederim. @ATS16
-
çok teşekkür ederim, cevabım gecikmeli oldu kusura bakmayın, uzun süre sayfaya girip bakamadım...
-
Merhaba @cookiepark, ABD vergi mükellefi olarak, dünyanın her yerindeki gelirlerinizi beyan etmeniz gerekmektedir. Buna, ABD dışındaki mülklerden elde ettiğiniz kira gelirleri de dahildir, para ABD'ye aktarılmasa bile. Türkiye'de kirada olan bir daireniz olduğuna göre, bu geliri 2020 ABD vergi beyannamenize dahil etmeniz gerekiyor. İzlemeniz gereken adımlar şunlardır:
Yurt Dışı Gelirlerin Bildirilmesi: Türkiye’deki dairenizden elde ettiğiniz kira gelirini ABD vergi beyannamenize ekleyin. Kira gelirleri ve giderleri için Form 1040'ın Schedule E bölümünü kullanabilirsiniz.
Yabancı Vergi Kredisi: Türkiye'de zaten vergi ödediğiniz için, çifte vergilendirmeyi önlemek amacıyla yabancı vergi kredisi alabilirsiniz. Bu kredi için Form 1116'yı doldurabilirsiniz.
FBAR ve FATCA Bildirimleri: Yabancı finansal hesaplarınızın toplam değeri belirli sınırları aşıyorsa, FinCEN Form 114 (FBAR) ve Form 8938 (FATCA) formlarını doldurmanız gerekebilir. Bu sınırlar, vergi dosyalama durumunuza ve ABD'de mi yoksa yurt dışında mı yaşadığınıza bağlı olarak değişir.
Bir Vergi Uzmanına Danışın: Uluslararası vergi raporlaması konusundaki karmaşıklıkları göz önünde bulundurarak, yurtdışında yaşayanların vergi konularında uzmanlaşmış bir vergi danışmanıyla görüşmeniz faydalı olabilir.
Umarım bu bilgiler yardımcı olur!
-
-
Merhabalar, eşimle birlikte Nisan ayında Amerika'ya turist vizesi ile giriş yaptık. BOFA'dan hesaplarımızı açtık ve saving hesabımıza yanımıza getirdiğimiz parayı yatırdık. Hatta daha rahat harcama yapabilmek için yetmediği yerde TEB hesabından günlük 300 dolar çekip yine hesaplarımıza yatırdık. 1 ayın sonunda hesapta 3 bin dolar para oldu. Sonra eve W-8BEN formu geldi. Araştırdığım kadarıyla bu form ABD üzerinden gelir elde edenlerin doldurması gereken bir formmuş. Ben burada turist olarak bulunuyorum forma yazabileceğim SSN ve ITIN yok maalesef. 1 ayda 3 bin dolar hesaba parça parça para girmesi gözlerine mi battı acaba ? Neden böyle bir form göndermiş olabilirler. Gelen zarfın üzerinde tax return yazıyordu. Bilgisi olan varsa desteğini rica ederim.
Şimdiden teşekkürler -
bu soruların cevaplanmış olduğu ilgili başlık surada:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/286/türkiye-den-gelen-gelir-için-vergi
-
Ben de SSN alamayacagimiz kizim icin ITIN basvuru surecimden bahsedeyim. Biz ailecek J1 ile buradayiz. Ben universiteden maas aliyorum ve SSN'im var, esimin EAD'si ve dolayisi ile SSN'i var, fakat kizimiz icin SSN alamiyoruz calisma izni olmadigi icin. Boyle olunca da onu dependant gosterebilmek adina ITIN'e ihtiyacimiz var.
Oncelikle IRS'in sitesindeki agencylerden yakin olan birini arayip randevu aldim. Yanimizda doldurulmus tax return, guncel DS-2019'larimiz, pasaportlarimiz, kizimizin okulundan alinmis onun ogrenci oldugunu gosteren durum belgesi goturduk. Ben tax return'de Child Tax Credit'i isaretlemistim fakat ilk sayfada da yazdigi uzere sadece Dependant olarak $500 vergi indirimi alinabiliyormus onu degistirdi agency'deki kisi. Fotokopileri cekti ve W7 formunu tax returnle beraber gonderdi. Soyledigine gore state tax return, ITIN basvurusu ile beraber yapilmis olacakmis. Bizim bir daha state tax return yapmamiz gerekmeyecekmis, fakat ITIN gelince federali kendimiz yapacagiz. Agency, iki kere randevumuzu degistirmek zorunda kaldigi icin bizden bu islemler icin para almadi, bu yuzden normalde ne kadar tutuyor bilmiyorum. ITIN gelince burayi guncellerim. -
a TurboTax Expert Tax Filing Requirements for Children Tax Filing Requirements for Children
The IRS requires that all taxpayers file a tax return, regardless of age.
-
Merhabalar
COS yapıp E2 sürecine girdiğimizde; şirket kurulumu yapıp EIN aldıktan sonra ITIN almak gerekir mi? yoksa EIN yeterli midir?
Şöyle ki: Şirket harici şahsım için söylüyorum. SSN benim olmayacak, şirket için EIN olacak tamam. Tax return şirket EIN ile olacak tamam. Şirket hesapları falanı filanı hep şirket EIN kullanılacak. Ben şahsi olarak, şirket harici bir gereksinim duymayacak mıyım?
(Olmaz olmaz da ya olursa) Borsada hisse senedi alım satımı yapar para kazanırsam? -
@MySea anladim,tesekkur ederim
-
Merhabalar,2023 yazında work and travel programına katıldım ve w2 formum geç de olsa şu an elime geçti fakat Abd'deki banka hesaplarım kapanmış durumda. 2 gündür internette araştırıyorum ve birçok yöntem gördüm fakat hiçbiri sağlıklı değil. Tax refund için çeşitli siteler mevcut ve arkadaşlarımın en çok kullandığı site freetaxusa buraya mesaj gönderdiğimde çek olarak alabileceğimi adresi türkiye olarak veremeyeciğimi söylediler. Diğer sitelere çok fazla güvenemedim en az kesinti yapan ve arkadaşlarımın da kullandığı bir site olduğu için.Online banka hesabı açmayı veya diğer banka hesaplarıma girmeyi denedim fakat telefon numaram da kapandığı için yapamadım. Paypal ile de hesap açamıyorum fakat payoneer ile denediğimde banka hesabı açtım sanırım ama tam çözemedim bana ait mi vesaire routing ve account number var fakat emin olamadım. ırs in sitesine baktığımda çekleri yurtdışına yolluyorlar fakat sitelerde bunu tercih etmiyorlar. Daha önce böyle bir durumla karşılaşan oldu mu herhangi bir çözüm yolu izleyebilir miyim ? Teşekkürler.
-
@Ozan-1 alacağınız hizmete istinaden tekliflendirme yapıyorlar, web sitesinden iletişime geçmenizi ve teklif almanızı tavsiye ederim
-
Merhaba, amerikaya 2023 Aralık ayında girdim, evraklarım ve sosyal güvenlik numaram gelmediği için iş bulamadım ve çalışmadım, sadece amerikada açtığım banka hesabıma türkiyeden getirdiğim parayı yatırdım. 2024 Nisan ayında vergi ödemesi ya da herhangi bir beyan yapmam lazım mı?
-
Bu konuda yeni bir güncelleme var.
IRS, yeniden bir erteleme yaptı. 2023 yılı için bir değişiklik yapılmayacak ve eski sınırlar devam edecek yani $20.000 veya üstü kazanç ve 200'den fazla sayıda işlem. 2024 yılı için kazanç sınırı $5.000 'e düşürülecek. 2025 yılı ve sonrasında ise yasadaki $600 sınırı uygulanacak.
IRS announces delay in Form 1099-K reporting threshold for third party platform payments in 2023; plans for a threshold of $5,000 for 2024 to phase in implementation | Internal Revenue Service IRS announces delay in Form 1099-K reporting threshold for third party platform payments in 2023; plans for a threshold of $5,000 for 2024 to phase in implementation | Internal Revenue ServiceIR-2023-221, Nov. 21, 2023
-
-
@lucky2022 TR’de gelirim olmadigi ve tum varligimi cektigim icin herhangi bir beyanda bulunmadim.
-
-
Selamlar. Green Card sahipleri USA'de yaşarken Türkiye'de elde ettikleri ve vergisini Türkiye'de ödedikleri gelirleri için USA'de beyan verirler mi? Bu gelirler vergilendirilir mi? Teşekkürler.
Non Resident Alien Tax Return
-
Merhaba,
Tax return ile ilgili sorum olacak, oncesinde durumumu ozetliyeyim.
Ocak 2019 yilinda turist olarak US e geldim.
Haziran 2020 de evlendim.
Eylul 2020 de evlilik uzerinden GC a basvuru yaptim.
Nisan 2021 de mulakatimiz olacak, bekliyoruz. Bu arada hic calismadim gelirim olmadi ne burada ne de Türkiye’de. Amerikada Non resident alien statusunde oluyorum sanirim. Esim (amerikan vatandasi) bu yil yapacagi tax return’unde evli oldugunu beyan edecek ancak beni SSN veya ITIN nr olmadigi icin nasil gostermesi gerekiyor? Joint mi yoksa dependent mi? Veya farkli bir sekilde mi?Konu hakkinda tecrubesi olan bilgi paylasabilirse mutesekkir olurum.
Simdiden tesekkurler.
Sevgiler.
-
@crazycells Merhaba, bununla ilgili bir cevabiniz veya oneriniz var mi ? simdi ayni problemi yasiyorum
-
This post is deleted! -
@Omer-Tekler, içinde söyledi: Non Resident Alien Tax Return
Merhaba,
Tax return ile ilgili sorum olacak, oncesinde durumumu ozetliyeyim.
Ocak 2019 yilinda turist olarak US e geldim.
Haziran 2020 de evlendim.
Eylul 2020 de evlilik uzerinden GC a basvuru yaptim.
Nisan 2021 de mulakatimiz olacak, bekliyoruz. Bu arada hic calismadim gelirim olmadi ne burada ne de Türkiye’de. Amerikada Non resident alien statusunde oluyorum sanirim. Esim (amerikan vatandasi) bu yil yapacagi tax return’unde evli oldugunu beyan edecek ancak beni SSN veya ITIN nr olmadigi icin nasil gostermesi gerekiyor? Joint mi yoksa dependent mi? Veya farkli bir sekilde mi?Konu hakkinda tecrubesi olan bilgi paylasabilirse mutesekkir olurum.
Simdiden tesekkurler.
Sevgiler.
Aynı durumun cevabı bana da gerekli. Eşim icin itin no istemiştim ama İrs reject yaptı basvurumu. Eksik evrak göndermişim. Şimdi vergi yaparken eşimi eklemem lazım. Geliri yok haliyle. Ne şekilde nasıl eklenecek bilemiyorum ben de
-
@Tugba biz randevu aldik gittik itin number icin basvuru formu doldurduk ve tax formlarini doldurduk ikisi ile beraber irs te elden verdik kagitlari. pasaport alin yaniniza ve kagitlarda hicbir bilgi eksik vermeyin. ben adresimi hatirlayamadim tr deki adam da hic onemli degil ulke adini yaz birak dedi bize de kanit lazim adres kaniti istiyoruz foreign adresi kanitiyla birlikte ekle diye kagit geldi. aklinizda bulunsun irs i randevu almak icin arayin esinizle birlikte belgeler doldurulmus halde gidin yardimci olurlar.
Benzer Başlıklar
125
47.1k
Users
4.7k
Topics
459.7k