@Yaren-Y
Yapacaginiz sey ofise (SSA) gidip numarayi ogrenmek artik ve posta talebinizi tekrar etmek. Lutfen tekrar basvuru yapmayin!
Lutfen vize surecinizi de imzaniza eklemenizi tavsiye ederim.
-
@Yaren-Y
Yapacaginiz sey ofise (SSA) gidip numarayi ogrenmek artik ve posta talebinizi tekrar etmek. Lutfen tekrar basvuru yapmayin!
Lutfen vize surecinizi de imzaniza eklemenizi tavsiye ederim. -
Virginia eyaletinde yasayanlar icin IRS tax rebate yapiyor. Sartlari sagliyorsaniz 200-400$ arasi para alabilirsiniz. Asagidaki linkten kontrol edebilirsiniz.
What You Need to Know About the 2023 Tax Rebate | Virginia Tax What You Need to Know About the 2023 Tax Rebate | Virginia Tax
The General Assembly passed a law giving taxpayers with a tax liability a rebate of up to $200 for individual filers and up to $400 for joint filers. Eligible taxpayers must have filed by November 1, 2023 to receive the rebate.
-
Guncelleme yapayim.
2. Metod ile ilerledik.
180 gun kurali haziran basinda doluyordu. Once nisan ortasindan gidip uzatma talep ettik onaylandi. Daha sonra haziran basi randevumuzda gidip formlarimizi verdik. (Ilk 9 ay NR sonraki donem icin resident olarak) Yaklasik 3 ay sonra ITIN ler geldi. ondan 2 hafta sonra tekrar vergi formlarinizi gonderin diye baska bir mail. Bu sefer ITIN kisimlarinida doldurduk ve posta ile gonderdik. Yaklasik 1.5 ay sonra revize ederek onayladilar.Revize dependant kisminda olmustu. Esimin vizesi H4 dependent diye onuda eklemistim. Silmisler. Gelen mailde isterseniz itiraz edin diyor. Ama ben itiraz etmeyecegim.
Onun disinda standard deduction kullanamiyorsunuz, En buyuk kayip burada oluyor. Cocuk yoksa aslinda ugrasmaya gerek yok. Bizim 2 cocugumuz oldugu icin vergi odeyecekken bu sekilde azda olsa alacakli duruma geldik. -
tesekkurler hocam
-
@Haliax ITIN ve SSN aynı işi görüyor. Bildirebilirsiniz. Hesaplarda 10 bin dolar üstü para yoksa banka bildirse bile sorun olmaz. Para varsa bildirmemek sorun olabilir.
-
-
Selamlar. Green Card sahipleri USA'de yaşarken Türkiye'de elde ettikleri ve vergisini Türkiye'de ödedikleri gelirleri için USA'de beyan verirler mi? Bu gelirler vergilendirilir mi? Teşekkürler.
-
İndeed vb. sitelerde meslek saat ücretini kontrol ettiniz mi? Ortalama saat ücretine kaç Dolar görünüyor. Muhtemelen Brüt ücret olacaktır.Benim kafama takılan konu burada şu aslında diyelim ki siz Teksas da yaşıyorsunuz fakat farklı bir eyaletteki iş teklifiniz onaylandı o zaman hangi eyalet sistemine göre vergilendirme olacak bu önemli
-
@ipeke, içinde söyledi: Gelir vergisi / beyani
Merhabalar, 1.5 sene once amerikaya tasindim greencard ile ve 2022 yilinda tax return yaptim. Turkiye'de bir miktar parami birakmistim tasinirken ne olur ne olmaz diye borsada duruyordu yaklasik 10bin dolar karsiligi ama herhangi bir duzenli gelirim yoktu bu sureder TR'de. Son donemde hem Garanti bankasindan Yabanci ulke vergi yukumlulukleri basligiyla birkac kez email aldim ve Turkiye'deyim su an gecenlerde TEB bankasindan kredi karti limit arttirimina basvurdum bana hesabimda kisit oldugunu ve subeye gelip Yabanci ulke yukumlulukleri beyanini onaylamam gerektigini soylediler. Ben bu parayi donuste dolar olarak ABD ye goturmeyi planliyorum. Simdi ben bu onayi yaptigimda gecmise donuk IRS ten bir vergi yaptirimi olur mu? bu para icin benim herhangi bir yere bildirim yapmam gerekiyor mu ayrica?
tesekkurler cevaplariniz icin. bu durumda bankalara onay vermem yasal olarak gerekiyor mu, vermememin bir yaptirimi var midir?
-
-
Aslinda sorum su,
ITIN number icin basvururken Esimle Joint olarak formlari doldurduk. Ancak Formlari doldururken Esimin SSNi henuz olmadigi icin xxxx olarak doldurduk. ITIN icin ise yaradi ve numaramizi alabildik. Ancak formu gercekten IRS tax return olarak kabul etti mi? Yoksa Ben gelen ITIN ile tekrar form doldurup, gondermem mi gerekiyor. Bu ikilemden cikamadim. Bilgisi olan? @crazycells
-
@snowflake27 Normal kosullarda, IRS parayi verilen hesap ve routing bilgileri dogrultusunda bankaya gonderir. Banka hesap ve routing bilgileri ile kisinin ismi match yapmazsa, parayi reject yapar ve IRS'e geri gonderir. Bu durumda IRS paper check olarak parayi tax returnde verilen adrese postalar.
Bir kere IRS tax return bilgilerini islem yapip, refund miktarini bankaya gonderdikten sonra, hesap bilgilerini guncellemek icin degistiremezsiniz!
Bu durumda, arkadasinizin banka ile iletisime gecip, IRS'den gelen paranin reject yapilip, geri gonderildigini takip etmesi gerekir. Sonrasinda ise IRS'in paper check olarak parayi tax returndeki adrese gondermesini beklemesi gerekiyor.
-
Merhabalar. Michigan-Detroit’teki Wayne State University ‘e j1 vizem ile transfer olmak uzereyim. W4, MI-W4 ve Dw-4 formlarini doldurmam isteniyor. Su anki isyerimdeki vergi aorumlusu bu yil itibariyle non resident alien’ statumden resident alien’e gectigimi soyledi. Simdi bu durumda ben single or married filling separate mi yok married filling joint mi secmeliyim W-4’te? Ayrica j2 dependent esim de calismakta… eger bilginiz var ise ve bu eyalette bu sekilde formlar doldurmus olan var ise cok memnun olurum her turku yardimci olursaniz.
-
Vatandaslik bazli vergilendirmeden dolayi Amerikan vatandasligindan cikan tanidiginiz Turk var mi?
Normalde nerede yasarsaniz orada vergi veriyorsunuz fakat Amerika istisna.
Amerikan vatandasiysaniz olene kadar Amerikada vergi mukellefisiniz. Amerikadan ayrildiktan sonra hic Amerikaya ayak basmasaniz bile bu boyle.
Bundan dolayi vatandasliktan cikan tanidiginiz var mi?
-
@uaa491, içinde söyledi: GC ile Giriş Sonrası İlk Sene Vergi Beyanı
Selamlar,
Tax filing sezonuna girdik bildiginiz gibi. Bu sene ben ilk defa tax filing yapacagim ve dual-status alien olma konusunda teyide ihtiyacim var. Daha once Amerikada hicbir sekilde bulunmadim. 2022 Nisanda GreenCard ile geldim. Dual Status alien olmuyorum diye biliyorum ve dolayisiyla standard deduction yapabiliyorum. Greencard ile benim gibi Ameirkaya gelip daha onceden vergi bildirimi yapan arkadaslardan bilgi rica ediyorum.
Tesekkurler
Hayır, dual status değilsiniz. O durum örneğin J-1 ile ABD'de yaşarken green card aldığınızda oluyor. Normal bir şekilde vergi beyanı yapacaksınız.
-
merhaba,
ben yeşilkartlıyım eşim ise turist vizesine sahip. Türkiyede maaşı bir yıl 30.000 dolar civarı benim maaşım da 50.000 dolar. vergi beyanını "Married filing separately" yada
"Married filing jointly" olarak mı doldurmam gerekiyor. eşimin greencardı yok henüz. jointly olarak doldurursam daha fazla mı vergi ödemiş olurum, yani eşimin kazandığı 30.000 dolar türkiye gelirinin de vergisini ödemem gerekir mi? İki seçenek de yasal ama hangisi benim için daha avantajlı olacak karar veremedim Teşekkürler. -
@mahves
Registered agent tutarsanız ücreti Eyaletten eyalte değişen şirket yenileme ücreti ve/veya gelir beyanının ücretleri Ruhsat gerekti ise (eyalete/şehre vs. bağlı) bunun ücretleri LLC banka vs hesaplarının ücretleri
LLC için:
Aklıma gelenler bunlar.Ben sole propreitor olarak, Texasta bunların hiçbirini vermiyorum ama yine de kaşınıp LLC kuracağım sanırım. Kurma evrak ücreti dışında tek maliyeti registered agent olacak gibi. Ücretsiz banka hesapları almak mümkün ve benim işim için ruhsat vs gerekmiyor. Texas'ta şirket yenilemek ücretsiz ve benim gelir seviyem için franchise tax yok. (Yine de beyan vermek gerekiyor ama damga vergisi saçmalığı yok)
Türkiye'de dediğiniz gibi masraflarım vardı şahıs işletmesi (sole prop.) olmama rağmen:
Damga vergileri (en çok sinirime dokunan bu, ne damgası?!). Yanılmıyorsam yılda 20 beyan veriliyordu, hepsi damga vergili. Muhasebe ücreti Bağkur Benim işim için ruhsat Türkiye'de de gerekmiyordu. -
Bu konuda bir guncelleme var:
IRS announces delay for implementation of $600 reporting threshold for third-party payment platforms’ Forms 1099-K | Internal Revenue Service IRS announces delay for implementation of $600 reporting threshold for third-party payment platforms’ Forms 1099-K | Internal Revenue Service
Updated January 3, 2023: Frequently asked questions about Form 1099-KPDF IR-2022-226, December 23, 2022
IRS bu uygulamanin baslangicini 1 yil erteleme karari aldi, yani karar 1 Ocak 2023 itibariyle uygulanacak ve 2023 ve sonraki yillarda "third party payment processor"lardan alinan miktarlari ilgilendirecek.
Eger onumuzdeki aylarda bu yasalarda hicbir degisiklik olmazsa 2023 yilinda PayPal, eBay, Venmo gibi platformlardan $600 veya ustu odeme alan herkes icin bu platformlarin 1099-K formu hazirlamasi gerekecek. 2022 yili icin ise gerekli miktar bir onceki sinir olan $20.000 veya ustu kazanc, ayni zamanda 200'den fazla sayida islem.
-
-
Arkadaşlar selam iyi günler ABD'de yaşayan türk de olabilir yabancıda olabilir önemli değil mevzuatı bilen mali müşavir yada muhasebeciye ihtiyacım var lütfen bildiğiniz kişiler varsa bana iletişim bilgilerini atar mısınız?
Zahmetiniz için teşekkür ederim

39
36.8k
Users
5.5k
Topics
399.1k