Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Kronik rahatsizligi olan kisilerin ABD seyahatlerinde tedavileri nasil yapilir?

  • ⭐⭐

    Merhaba, kronik rahatsizligi olan kisilerin ABD'ye gecici seyahatlerinde tedavileri nasil yapiliyor, kim tarafindan karsilaniyor? Babam hemodiyaliz hastasi. Ailem bir gun eger beni ziyarete gelmek isterlerse nasil bir yol izlemeliyiz? Seyahat Saglik Sigortasi bu tedaviyi kapsar mi? +65 olduklari icin turist olmalarina ragmen medicare kapsamina girerler mi? En maliyetsiz, hizli ve iyi cozum hangisidir?

    Chicago'da bulunan bir diyaliz merkezi Paying for Dialysis basligi altinda su bilgileri vermis:

    Most of our patients qualify for Medicare. There are 3 ways to obtain Medicare; patients 65 and older, patients who have been on disability benefits for 2+ years, and patients who do not have health insurance and have been diagnosed with End Stage Renal Disease (ESRD).

    For your first visit, make sure you bring in your Medicare, Medicaid, or insurance card.

    We also accept other payment methods for “transient” (visiting) patients – just inquire with our receptionist.

    Ancak bu icerik yalnizca ABD oturumu olanlari kapsiyor sanirim. Bilgili arkadaslarin yanitlarini bekliyorum.
    Tesekkurler.


  • Oncelikle gecmis olsun! Bildigim kadariyla, turist vizesi ile medicare veya medicaid gibi konulardan faydalanamazlar. ABD'deki herhangi bir saglik sigorta sirketi de SSN olmadan sigorta yapmaz diye tahmin ediyorum. Geriye kalan secenek ise seyahat sigortasi eger boyle bir hastaligi ve tedavisini karsilarsa.

    Bir diger secenek ise, bu turk tedavi veren bir saglik kurulusu, hastane bulursaniz, onlarla temasa gecin, durumu anlatin ve seceneklerinizi onlardan ogrenin. Eger benzer ozellikte hastalari daha once tedavi etmislerse, ellerinde farkli bilgiler/oneriler bulunabilir.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Edelweiss Hayır, maalesef geçici vizeyle Medicare vs herhangi bir şeyden yararlanamazlar. Seyahat sigortaları da kronik hastalıkların devam eden tedavilerini karşılamaz. En iyi ihtimalle, kronik hastalıklara bağlı acil durumları karşılayabilir.

    Böyle bir durum için sağlık kurumları ile görüşüp out-of-pocket (cepten, nakit ödeme) fiyatlarını öğrenmek gerekir. Genelde daha uygun rakamlar söylerler. Örneğin sigortaya 5 bin dolar fatura ettikleri bir işlemi nakitte 1000 dolara düşürebilirler.

  • ⭐⭐

    Teşekkür ederim yanıtlarınız icin


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

109
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum