DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerika'da Doğum Hakkında Merak Edilenler


  • Kaynaklar: 1 2

    alt metni

    Amerika'da doğum kalıbını, özellikle ülkemizin ünlü annelerinin ağzından sık sık duymuşsundur. Kulağa çok havalı gelmesinin dışında, sağladığı şartlar ile annelerin gönlünü kazanan bu yurt dışında doğum yapma furyasının baş kahramanı olan ülke, hiç şüphesiz Amerika!

    Sağladığı haklar, avantajlar ve yüksek bir yaşam standartı ile artık sadece ünlü isimlere değil, herkese hitap etmeye başladı. Bu konu sana da çekici geliyorsa, çocuğun için ek bir fırsat yaratmak ve kafandaki soru işaretlerini gidermek istiyorsan, hiçbir ayrıntısını kaçırmadan bu yazıyı okumanı öneririz.

    Ünlülerden çok bahsettik, başlamadan önce bakmasak olmaz: Amerika'da Doğum Yapan Ünlüler

    1- Neden Amerika'da doğum?
    alt metni

    Başlangıçta Amerika'da doğum yapmanın, ülkedeki seçkin doktorlar nedeniyle tercih edildiğini düşünebilirsin. Ama bu konu aslında operasyonla alakalı değil! Doğum için Amerika'nın seçilmesinin nedeni, çocuğun bu topraklarda dünyaya geldiği takdirde herhangi ek bir şart aranmadan, direkt ülkenin vatandaşı olabilmesi ve diğer tüm vatandaşların faydalandığı imkanlardan yararlanabilmesi.

    Ayrıca bu imkanlar çocuğun belli bir yaşa geldikten sonra, gerekli kriterler yerine getirildiği takdirde sen ve eşin için de kullanılabilir hale geliyor.

    2- Amerika'da doğumun avantajları nelerdir?
    Eğitimden iş imkanlarına, seyahat özgürlüğünden diğer tüm ek avantajlarına kadar Amerika'da doğum yapmak, aileler için bir fırsata dönüşüyor. Bakalım bunun çocuğun ve senin için sağladığı kolaylıklar nelermiş?

    Çocuğun için avantajları
    Vatandaşlık

    Yukarıda da bahsini geçirdiğimiz gibi vatandaşlık, Amerika'da doğumun tercih sebeplerinden. Çünkü, doğum ile vatandaşlık veren ülkeler arasında başı Amerika çekiyor. Çocuğunun o topraklarda doğmuş olması, devletin sağladığı her imkandan faydalanabilmesi için yeterli.

    Ayrıca çocuğun 18 yaşına geldikten sonra kendi isteği ile vatandaşlığı reddetmediği müddetçe, orada yaşamasa dahi vatandaşlıktan ve imkanlarından yararlanmaya devam eder. Oy verebilir, mülk edinebilir, yaşama ve çalışma haklarına da sahip olur.

    Eğitim imkanları

    • Çocuğun Amerika'da bulunan devlet okullarında üniversiteye kadar ücretsiz, üniversitede ise seçkin okullarda çok daha uygun fiyatlarla okuyabilir.
    • Herhangi bir prosedüre ve evrak teminine gerek duymadan kaydı alınır.
    • Üniversite dahilinde veya dışında istediği gibi çalışabilir.
    • Burslara başvurabilir.
    • Staj yapabilir.
    • Ayrıca Türkiye'deki üniversitelerde yabancı öğrenci kontenjanından yararlanabilir ve Türkiye'deki müfredatını Amerika'nın belirlediği okullarda okuyabilir.

    İş imkanları

    Çocuğun dilediği an çalışma vizesi, Green Card gibi herhangi bir prosedüre gerek duymadan Amerika'daki herhangi bir kurumda çalışabilir, onda yabancı uyruklu kişilerde aranan şartların hiçbiri aranmaz.

    Seyahat imkanları

    Amerika vatandaşlarının, dünyanın 160'a yakın ülkesine vizesiz seyahat hakları var ve dolayısıyla bebeğin doğar doğmaz bu ayrıcalığı elde ediyor. Amerika'da yaşasa da yaşamasa da, ömrü boyunca istediği ülkeye vize derdi olmadan, elini kolunu sallaya sallaya girebilecek.

    Ebeveynler için avantajları
    Çocuğun 21 yaşına geldiğinde, sen ve eşin için Green Card sponsoru olabilir ve bu sayede size de Amerika'da yaşamanın kapılarını açabilir. Tabii vatandaşlık almak istiyorsan o konu seni biraz uğraştıracak.

    Çocuğun bu imkanı varsa kardeşi için de sağlayabiliyor. Bu konuda önemli olan, sponsor olacağı kişilerin 1. dereceden yakınları olması.

    Ünlü kadınlarımız da bu seçeneği göz önünde bulunduruyor.

    Ünlülerden bahsetmişken, bebeklerini nasıl dünyaya getirmişler bir bakalım: 17 Ünlü Anne Hangi Doğum Şeklini Tercih Etti?

    3- Amerika'da doğum için nasıl bir yol izlemek gerekiyor?
    alt metni
    Her şeyden önce sıkı bir araştırma yapman lazım. Amerika'da nelerle karşılaşacağın, hangi prosedürlere tabi tutulacağın, hazırlaman gereken belgeler, doğum sonrası yapılacaklar ve bunun gibi birçok konu hakkında eksiksiz bilgilere sahip olman gerek. Kendi bireysel araştırmanla veri toplayabilirsin ama sana bu konuda en iyi desteği danışmanlık firmaları sunacak.

    • Amerika'da doğum yapmaya karar verdiysen öncelikle doğumunu gerçekleştireceğin hastane ve doktoru belirlemen lazım. Bunlar için danışmanlık firmaları sana yardımcı oluyor ancak bireysel olarak da gerçekleştirebilirsin. Hastaneyi ve doktoru seçtikten sonra, telefon ile iletişim kurarak bilgi ve randevu alabilirsin. Doğum turizminin gerçekleştiği şehirlerdeki birçok hastane, doğum paketleri sunuyor. Bu paketler içinden sana en uygununu seçebilirsin.

    • Doktorundan ve hastanenden randevu aldıktan sonra sıra geldi vize işlemlerine! Doğum tarihlerini göz önünde bulundurarak turist vizesi başvurusu yapman gerekiyor. Bunla birlikte gidiş-dönüş biletlerinin de temin edilmesi lazım. Seyahatin için en uygun zamanlar 32. veya 34. haftalar olacak. Zaten 36. haftadan sonra yasalar gereği uçuşuna izin verilmeyecek. (Daha fazla bilgi burada:)Babymoon: Hamilelikte Seyahati Unutulmaz Kılacak 9 Bilgi

    • Bazı hastaneler ve doktorlar, doğumundan önce senden bir takım testler isteyebilir. Bunun sebebi, sen gelmeden önce durumunu anlamak ve doğumunu doğru bir şekilde gerçekleştirmek.

    • Bunlarla birlikte, Türkiye'de hamilelik sürecinde sana destek olan doktorundan seyahat izni alman lazım. Eğer seyahat etmek için uygun olmayan sağlık durumların söz konusu ise ne yazık ki bu planı çöpe atman gerek.

    • Doktor, testler, vize ve biletlerin tamam, sıra geldi Amerika'da bulunacağın süre için konaklayacak yer ayarlamaya! Doğumuna kadar yaklaşık 6-8 haftalık, doğumdan sonra ise yaklaşık 20 günlük bir süren olacak. Bu sürede rahat edeceğin ve hastanene yakın bir konum seçmen önemli. Bu yeri gitmeden önce ayarlaman, ülkeye vardığında buna yoğunlaşmanı, zaman ve efor harcamanı engelleyip kolaylık sağlayacak. Bu hizmeti danışmanlık firmaları sağlayabiliyor.

    • Türkiye'de aldığın hamilelik ve doğum sigortası, eğer yurtdışı teminatlı bir paket aldıysan Amerika'da doğumunda da geçerli olabiliyor. Ayrıca bebeğinde doğum sonrası oluşacak komplikasyonlara karşı önlem almak için belirli bir süreliğine yapılan sigortalardan da alabilirsin.

    • Danışmanlık firmaları, bu süreçte sana destek olabiliyor. Amerika'ya inişin ve doğumun ardından Amerika'dan ayrılışına kadar gereken her yerde sana yardımcı olacak danışmanlar bulman mümkün.

    • Bu arada tüm süreçte olmasa da, doğum anı ve doğum sonrası süreçte eşinin yanında olması önemli. Doğum sonrasında yapılacak pasaport ve vatandaşlık işlemleri için senin veya babasının bulunması gerekiyor. Sen doğumun hemen ardından bu işlere koşturamayacağın için, eşinin orada bulunduğu tarihleri doğru ayarlamalısın.

    Bunlar dışında eğer bu süreci bireysel olarak planlayacaksan dikkat etmen gereken bazı noktalar var. Bunlardan kısaca bahsedelim.

    Mevsimi doğru seç: Amerika'nın farklı eyaletleri var ve bu eyaletlerin bir kısmı, büyük kasırgalarıyla ünlü. Bu nedenle seçtiğin lokasyonun ve mevsimin iklim koşullarını iyice öğrenmen yararına olacak.

    Seçtiğin hastaneye yakın bir konaklama alanı bul: Amerika'nın çoğu şehri yoğun insan kalabalığına sahip. Bu nedenle doğum gününde trafikle ve karmaşayla uğraşmamak için, doğumun gerçekleşeceği hastaneye yakın bir konumda konaklaman faydalı. Airbnb gibi sistemlerden hem hastanene yakın hem de uygun fiyatlı evler bulabilirsin.

    Araba kiralama seçeneğini bir düşün: Eğer hastanen ile konakladığın mevki arasında mesafe varsa, taksilere yığınla para harcamaktansa, bir araba kiralaman masraflarını bir nebze azaltabilir.

    Amerika'da doğum için en çok tercih edilen bölgeler San Diego, New York, Clevland, Boston ve Florida. Bu bölgeler içerisinden, kadın doğum konusunda en iyi hizmet veren ve doğum için en çok tercih edilen birkaç hastaneyi seninle paylaşalım:

    • Mayo Clinic – Rochester, New York

    • Memorial Sloan – New York

    • University of Michigan Hospitals – Detroit, Michigan

    • Brigham and Women’s Hospital – Massachusetts, Boston

    • Cleveland Clinic – Ohio, Cleveland

    • Florida Hospital – Altamonte Springs, Florida

    4- Doğumdan önce Amerika'daki süreç nasıl işleyecek?

    • Her şey hazırlandı ve Amerika'ya vardın. Bu andan itibaren doğumuna kadar, seçtiğin doktorunla bir iki kontrol gerçekleştirebilirsin. Buradaki gibi her hafta NTS ve ultrason görüntülemesi yapılmayacak.

    • Bu kontrollere Türkiye'de topladığın evrakınla gitmelisin. Önceki ultrason görüntüleri, tahliller, test sonuçları doktorunun işini kolaylaştıracak.

    • Burada doğum tipine doktorunla birlikte karar verebilirsin. Ancak tüm bu kararları fiyat açısından değerlendirmekte fayda var. Sezaryen doğum da gerçekleştirebilirsin.

    • Epidural, spinal gibi anestezi yöntemlerini seçebilirsin.

    Okusan iyi olur: Epidural Doğum Nedir, Nasıl Uygulanır?

    5- Doğumdan sonra Amerika'daki süreç nasıl işleyecek?
    alt metni

    Doğumun gerçekleşti ve bebeğini sağlıkla kucağına aldın! Bu andan itibaren, Amerika'da doğum yapma amacın olan vatandaşlık işlemlerinin harfi harfine yerine getirilmesi lazım.

    • Normal doğum yaptıysan 1, sezaryen doğum yaptıysan 2 gece hastanede kalacaksın. Süre uzarsa, ek ücret talep edilecek.

    • Eğer bebeğini sünnet ettirme gibi bir talebin varsa gerçekleştirilir. Bunu kısıtlayan herhangi bir durum söz konusu değil.

    • Hastane personeli, bebeğinin vatandaşlık işlemlerini gerçekleştirmek üzere alman gereken doğum sertifikası talebi ve SSN yani Social Security Numbers alabilmeniz için sana veya eşine bir form doldurtacak. Ardından bu bilgiler Vital Records'a gönderilecek (Nüfus müdürlüğü gibi düşünebiliriz.).
      alt metni

    • Doğum sertifikası yaklaşık 2-3 gün içerisinde hazırlanmış olacak. Bu belgeyi almak için eşinin ya da senin hastaneden aldığınız doğum belgesi ve kendi pasaportunuzla gitmeniz gerekiyor. Ofiste belirtilen ücreti verdikten sonra doğum sertifikasını alabilirsiniz. (Doğum sertifikasının ilk kopyasının güncel fiyatı 28 dolar.) Artık çocuğun resmi olarak Amerika vatandaşı! Bu belge ile pasaport ve SSN işlemleri için gereken belgeler da hazırlanmış oluyor.

    • Artık vakit geçirmeden pasaport ve SSN işlemleri yapılmalı. Pasaport işlemi için her şehirde bulunan ofislere başvurabilirsin. Başvuru için bebeğin doğum sertifikası, 2 adet fotoğrafı, senin ve eşinin pasaportları, son olarak da belirlenen ücreti vermek gerekiyor. Başvurunun ardından 2-3 gün sonra pasaportu teslim alabileceksiniz.

    • SSN için de, bulunduğun şehirdeki Social Securtiy Office'lere başvurman lazım. Doğum sertifikası ve anne-baba pasaportu başvuru için yeterli olacak. Başvurudan sonra talep edilen bir nevi vatandaşlık numarası olan SSN, bir kart ile bulunduğun adrese 2-3 gün içerisinde postalanacak. Bu kart için herhangi bir ücret alınmıyor.

    • Türkiye'ye dönüş için vize işlemlerini yaparken eğer vaktin de varsa, Türk vatandaşlığı işlemlerini buradan da halledebilirsin. Ancak bu işleri yerinde halletmek istiyorsan, bebeğinin Türkiye'ye girişi için bir defaya mahsus kullanılan e-vizelerden faydalanabilirsin.

    6- Amerika'da doğum ücretleri
    Bunun için net bir fiyat vermek mümkün değil. Çünkü her hastane, her doktor ve hatta aracı olarak tuttuğunuz her ajans hizmetine göre farklı fiyat biçebiliyor. Ancak hepsi bir arada değerlendirildiğinde; kontroller, doğum, konaklama, ulaşım, pasaport işlemleri, uçak bileti gibi harcamaların bir araya gelmesiyle ortaya çıkacak fiyat, yaklaşık 15 bin-40 bin dolar arasında olacak. Aşağıdaki durumlar da ücreti arttıran faktörlerden:

    • Doğum sonrası komplikasyonlar,
    • Sezaryen doğum,
    • Epidural veya spinal anestezi tercihi.

    İtalik yazılar kaynağı farklıdır başka bir blok yazarının tecrübeleridir :Amerika’da doğum ücretleri
    Sezaryen ve normal doğum ücretleri farklılık gösteriyor mu?
    Hastanede daha uzun süre kaldığımda ekstra günler için fiyat farkı ödemem gerekiyor mu?

    Amerika’da doğum ücretleri, eyaletten eyalete ve hastahanenin pozisyonuna göre değişiyor. Aynı eyalette 3 değişik hastahane fiyatı alınabildiği gibi, aynı şehirde 3 değişik hastahane fiyatı da alınabilir. Ancak üst seviyedeki bir hastahane için yalnızca hastahane ücreti 9147 dolar, ama Amerika’da doğum ücreti demek sadece bu ücret demek değil. Anestezi uzmanı, doğum doktoru, yeni doğan doktoru, laboratuvarlar, patoloji, eczane gibi diğer kalemler ayrıca faturalandırılıyor. Doğum türünün sezaryen ve normal olması da Amerika’da doğum ücretini değiştiriyor.

    Amerika’da doğum öncesi ve sonrası için konaklama ve yeme içme maliyetleri ortalama ne kadarlık bir bütçe gerektirir?
    Yukarıda belirttiğim 9147 dolarlık fiyatın içinde sadece hemşire ve hastahane odası bulunuyor, doğum ve 2 aylık kalınacak yer dahil toplamda 23.500 dolara bu süreç tamamlanabilir. Bu tabi ki alınacak hizmete göre de değişiyor, standart doğum paketi ve lüks doğum paketi ile ilgili detaylar ise şu şekilde:

    Amerika’da standart doğum paketin içinde neler var?
    Ailenin ülkeye yasal girişi, evin hazırlanması, hastahane odasının ayarlanması, ailenin evine getirilmesi, haftada bir doktor kontrolüne birlikte gitmek, doğum başladığında hastahaneye götürmek ve giriş işlemlerinin yapılması standart paket hizmetleri.

    Amerika’da lüks doğum paketin içinde neler var?
    Standart paketin üzerine ekstra olarak, haftada 4 gün bir yardımcı eşliğinde istediğiniz yerleri gezmek, alışverişe gitmek, zaman geçirmek gibi hizmetler bu pakete dahil. Ayrıca araba kiralama ve taksi ihtiyacı olmuyor. Son olarak doğum fotoğrafları çekilmesi ve doğuma birlikte girilmesi de bu paketin içerisinde mevcut. Amerika’da lüks doğum paketi ücretleri ise 23.500 ile 30.000 dolar arasında değişiyor.

    Amerika’da normal doğum ve sezaryen ile doğum süreci nasıl işliyor?
    Amerika’da normal doğum için doğumdan sonra 24 saat hastahanede kalınıyor. Bebeğin 24 saat testleri ve annenin sağlık kontrolü tamamlandıktan sonra herhangi bir sorun olmaması durumunda hastaneden çıkılıyor, tüm bunlar da 1 gecelik yatış süresine denk geliyor.

    Amerika’da sezaryen doğumda ise doğumdan sonra 48 saat geçmesi gerekiyor. İlk 24 saatte bebeğin rutin kontrolleri yapılıyor. İkinci 24 saat ise annenin ameliyatında herhangi bir sorun, enfeksiyon olması durumunda müdahale için beklenen süre. 48 saat sorunsuz bir şekilde tamamlandıktan sonra hastahaneden çıkılıyor. Bu sürelerin hepsi doğum gerçekleştiği andan sonra hesaplanan süreler olup, eğer anne bu sürelerin sonunda “ben iyi değilim, kalmak istiyorum” talebinde bulunuyorsa hastahane rutinin dışına çıkacağı için yatış ücretini ekstra günler için de talep ediyor. Bu ücret de hastahaneden hastahaneye değişiyor, benim kaldığım hastahane üst seviye bir hastahane olduğu için geceliği yaklaşık 2500 dolar civarındaydı.

    Ücretler hastane bazında değişkenlik gösteriyor mu?
    Amerika’da doğum ücretleri yukarıda da belirttiğim gibi hem hastahane, hem eyalet bazında değişiyor. Amerika’nın güney eyaletlerinde hastahanelerin seviyeleri daha düşük olduğu için, kuzeyde fiyatlar daha yüksek. Örneğin Toledo’da doğum ücreti 9147 dolar iken, diğer hastahanelerde 5600 dolar civarı.

    Toplam olarak bakıldığında, yalnızca doğum için bu kadar para vermek mantıklı görünmeyebilir. Ancak amacınızın bir vatandaşlık ve hak satın alma olduğunu düşürseniz, bu ücreti sağlamak daha anlaşılır olabilir. Yine de Amerika'da doğum yapmak, her bütçeye hitap edebilecek bir olay değil, bu kesin.

    7- Türkiye'ye dönüş nasıl gerçekleşecek?
    alt metni

    Bebeğinin uçağa binmesi için en az 10 günlük olması lazım. Bu süreden sonra uçağa binmesi için de doktorundan onaylı bir izin belgesine ihtiyacı var. Bunları hallettikten sonra pasaportu ve vizesi de hazırsa artık yola çıkabilirsiniz.

    Bu konuda da sana yardımcı olalım: Bebeğinle Uçak Yolculuğuna Çıkmadan Önce Oku, Pişman Olma!

    Kaynak : https://www.anneysen.com/dogum/makale/doguma-hazirlik-7-maddede-amerika-da-dogum-hakkinda-bilmen-gereken-her-sey_10814

    HAMİLELİĞİN ZORLUKLARI VE GÜZELLİKLERİ
    Amerika'nın Aslı adlı youtube kanalında bir arkadaşımızda yaşadığı tecrübelerini aktarmış


  • Amerikada yasayan ve yasal olarak fulltime calisan ama ailesine saglik sigortasi almamis olan bir arkadasin esi, 10 sene kadar once erken dogum yapti, bebek kuvozde kaldi, 200 bin dolarlik fatura geldi. Teoride olur gibi gorunse de pratikte beklenmedik durumlara hazir olmak lazim.


  • @senay-sirin Benimde en çok çekindiğim konu Amerika’daki sağlık sistemi

  • Banned

    Amerika'da turist vizesi ile doğum yapmış pek çok kişi, bir kez daha vize başvurusu yaptığında reddedilmektedir. Yasal olarak teoride yanlış bir durum olmamasına karşın, yapılması hiç hoşa gitmeyen bir pratiktir. (Özelilikle bu amaçla vizesini almış ve hemen ardından doğum yapmış kişiler için bu durum fazlasıyla geçerlidir - çünkü vize alırken bu niyetten hiç bahsetmeyip ardından doğum yapmak karşı taraf açısından güven kırıcı olarak nitelendirilmektedir.)


  • @senay-sirin E peki ne oldu?En onemli yerinde kesmissiniz.?:)Amerikada yasayan birkac kisiden duyduguma gore asigortalari yokmus ve 20-30k arasi bir ucret cikmis kendilerine ve bu kisiler bu miktarlari odeyemeyeceklerini yalnizca cok cuzi bir kismini verebileceklerini belirtmisler ve oyle yapmislar.Sizin bu konuda herhangi bir bilginiz var mi?


  • Sigortalı olanlar doğum ücreti oduyormu ödüyorsa fiyat ne kadar acaba?


  • Sayın @kürşat Türkiye 'deki özel sigortalar gibi düşünün sizin poliçenizde dahil ettiğiniz maddeler kapsamını değiştiriyor. ABD içinde durum aynı yaptırdığınız sağlık sigortası poliçesi kapsamına bağlı..


  • @zeki-inci Amerika'da Doğum Hakkında Merak Edilenler içinde söyledi:

    @senay-sirin E peki ne oldu?En onemli yerinde kesmissiniz.?:)Amerikada yasayan birkac kisiden duyduguma gore asigortalari yokmus ve 20-30k arasi bir ucret cikmis kendilerine ve bu kisiler bu miktarlari odeyemeyeceklerini yalnizca cok cuzi bir kismini verebileceklerini belirtmisler ve oyle yapmislar.Sizin bu konuda herhangi bir bilginiz var mi?

    Sonra ne oldu bilmiyorum, surekli gorustugumuz bir aile degildi. Tahminimce, adam zaten calistigi ve yaklasik 50-60 bin dolar maasli oldugu icin, issiz-fakir kisilerin yararlanabildigi yardimlari kullanamamislardir, hastane yuklu miktarda indirim yapip taksitle odemelerine izin vermistir. Dedigim gibi bu kismi sadece tahmin ama genelde oyle oluyor diye biliyorum.


  • Çok yakın geçmişte en yakın arkadaşım - biraz benim de gaza getirmemle - eşiyle birlikte 2 aylığına Amerika'ya giderek bebeklerini orada dünyaya getirdiler.
    Hem de ingilizceleri çok iyi olmamasına rağmen.
    2 kişi toplam 2 ay kaldılar ve herşey dahil $13K seviyesinde masrafları oldu, ABD'de her şeyde olduğu gibi doğum ücretleri de serbest piyasa ve inanılmaz farklı fiyatlar verilebiliyor. (Özellikle orada yaşayan Türk doktorlar, inanılmaz uçuk fiyat veriyorlar)
    Arkadaşlarımın şansı yaver gitti ve epidurale vs. gerek olmadan normal yolla dünyaya geldi bebekleri, ayrıca küveze girmesine de gerek olmadı.
    Bu gibi durumlarda rakam artabiliyor.

    Bu konuyla alakalı kafasında soru işareti olanlar varsa yardımcı olabilirim..

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @volkanu aynen dediginiz gibi. ABD'de saglik hizmeti ucretleri hastaneler tarafindan belirleniyor. Ve hastaneler bu konularda oldukca bagimsizlar (ayrintili bilgi icin "charge master" terimini arastirmalisiniz). Dolayisiyla bir hastanede 1000 dolar olan bir hizmet, cevredeki baska bir hastanede 100 dolar olabiliyor.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @kürşat Amerika'da Doğum Hakkında Merak Edilenler içinde söyledi:

    Sigortalı olanlar doğum ücreti oduyormu ödüyorsa fiyat ne kadar acaba?

    Sigortanizin policesine bagli olarak sartlar degisebilir.

    Ama sanirim pek cok saglik sigortasi tamamina yakinini kapsiyor, New York'ta cevremde yakin zamanda dogum yapan hickimse hastanelere para odemedi. Saglik sigortasi her seyini karsiladi.


  • @crazycells teşekkür ederim


  • Benim sağlık sigorta out-Of-pocketim 5500$. Yanı herhangi bir Doğum durumunda kontroller ultrason ve Doğum icin ödeyeceğim maksimum para bu olacak. Sağlık sigortasında örnek Doğum masrafı listesi çıkartmışlar. Normal Doğum icin 12600$ şeklinde hesaplamışlar. Sezeryan büyük ihtimalle en az 18k dan başlıyordur.


  • Arkadaslar bilgisi olan arkadaslar su soruma cevap verebilirse cok makbule gececek.Biz de aile olarak gecen ay abd ye geldik.Esim geri dondu Turkiyeye.Ben isleri yoluna koyduktan sonra gelecek.Yalniz soyle bir durumumuz var.Bebek bekliyoruz ve esimin sigorta islerini halledemeden Turkiyeye dondu.Hatta 25 gun olmasina ragmen SSN numarasi da hala gelmedi.Acaba esim doguma 2 ay kala geldiginde sigorta yaptirabilir mi dogum masraflarini karsilamak icin?Ve yaptirabilirse bunun ortalama ucreti ne kadar olur?


  • @Zeki-Inci , önceklikle bebeğinizi sağlıkla kucağınıza almanızı dilerim.
    Türkiyede doğum teminatı 1 yıl bekleme süresi olan bir teminattır. Yani şuan doğum teminatılı bir poliçe yaptırsanız bile doğum sırasında bu teminat çalışmaya başlamaz.

    Amerika'da da bu bekleme durumu söz konusu ancak şirketten şirkete değişiyor, ayrıca talep ettiğiniz doğum teminatının çeşidine göre bekleme süresi uzayabiliyor da.
    Hiç bekleme olmadan da doğum teminatı verecek sigorta firması vardır eminim ama bu durumda prim çok artacak ve büyük ihtimalle astarı yüzünden pahalıya gelecektir.


  • Peki ama sizce de bunun bir yolu olmali degil mi?Cunku her sene belirli sayida gocmenler her ay vize aldikca abd ye geliyorlar ve kimisi bizim durumumuzda olan insanlar.Ulkeye daha yeni gelmis bir insanin abd de dogum yapabilmesi pek mumkun degil.Bu durumda gocmenlere siz gidin ulkenizde cocugunuzu dunyaya getirin oyle gelin mi diyecekler?Abd ye yeni gelmis greencard talihlileri icin bunun bir yolu olmali diye dusunuyorum..


  • Türkiye'de özel sağlık sigortanız varsa Amerikada doğumu gerçekleştirip burdan ödemesini alabilirsiniz. Bunun ne kadarlık bir kısmını karşılayacağını sigorta şirketinizle görüşmeniz gerekir.

    Sigorta firması sonuç olarak kar amacı güden bir yapı. Hamile bir birey sağlık sigortası yaptırmak istediğinde ödeyeceği primden daha yüksek miktarda tazminat talep etme olasılığı %100, sorarım size kim bunu kabul eder 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @zeki-inci Amerika'da Doğum Hakkında Merak Edilenler içinde söyledi:

    Arkadaslar bilgisi olan arkadaslar su soruma cevap verebilirse cok makbule gececek.Biz de aile olarak gecen ay abd ye geldik.Esim geri dondu Turkiyeye.Ben isleri yoluna koyduktan sonra gelecek.Yalniz soyle bir durumumuz var.Bebek bekliyoruz ve esimin sigorta islerini halledemeden Turkiyeye dondu.Hatta 25 gun olmasina ragmen SSN numarasi da hala gelmedi.Acaba esim doguma 2 ay kala geldiginde sigorta yaptirabilir mi dogum masraflarini karsilamak icin?Ve yaptirabilirse bunun ortalama ucreti ne kadar olur?

    Eşinizin SSN kartı geldiğinde (veya ABD'ye taşındığında) Healthcare.gov üzerinden poliçe alabilirsiniz. ABD'ye taşınma "special enrollment" şartlarını sağlamış oluyor. Obamacare sayesinde temel sağlık hizmeti kategorisindeki durumları kapsam dışı bırakma, bekleme süreleri getirme yasaklandı.

    "You get this coverage even if you were pregnant before your coverage starts. Under the health care law pre-existing conditions are covered, including pregnancy."

    Gelirinize göre Medicare ve CHIP için de uygun olabilirsiniz. Bu durumda gebelik ve doğum ücretsiz oluyor.

  • ⭐⭐

    Sn @knnrn üstad size bir sorum olacak, daha öncede yazdım ama ben de biraz takıntı oldu, izninizle şu bilgilere ihtiyacım var.

    1. Biz gelecek sene Temmuz da VA ya taşınmayı düşünüyoruz. İlk etapta eşim ve oğlu oraya yerleşecek ben 2020 ocak ayına kadar Türkiyede olacağım ve gelirimiz sadece burada olacak.
      Bu durumda Healthcare.gov girdiğimde
    • Are you enrolled in a 2018(2019) Marketplace health plan ? sorunu NO seçiyorum.
    • Who is your household sorunu "You and Other People" seçiyorum.
      -Are you married ? YES
    • Will you claim any dependents on you federal tax return ? sorusu geliyor burada ne seçmeliyim. ? YES seçip devam ettim. Çünkü NO seçersem zaman çocuğu sormuyor.
      Çünkü kendi bilgilerimi girerken
      Parent of a child under 19 diye bir seçenek var. Onu işaretliyorum.
      Eşimin bilgilerini girerkende aynı seçeneği işaretliyorum.

    Takıldığım nokta;
    "Eligible for health coverage through a job, Medicare, Medicaid, or CHIP" bilgisine ne yapacağım. Onuda tik atarak seçecek miyim. Hem eşim hem benim için.

    Saygılar,
    (Biraz karışık olmuş olabilir kusura bakmayın.)

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @arnblt
    "Eligible for health coverage through a job, Medicare, Medicaid, or CHIP"

    Bunu size mi soruyor yoksa girdiğiniz bilgilerin sonucunda çıkan sonuç olarak mı gösteriyor, onu anlayamadım.


Benzer Başlıklar

  • 1
  • 3
  • 5
  • 53
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

71
Online

46.2k
Users

4.6k
Topics

455.1k
Posts


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum