Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Merhabalar,
    Önümüzdeki ay Montana eyaletine yerleşmek üzere TR'den ayrılacağım. Gittiğim zaman işim hazır olmasına rağmen ilk gidiş için çok fazla nakit param olmayacak. Sanırım SSN'yi alana kadar herhangi bir şekilde eczaneler vbden faydalanamayacağım; ancak sigara kullandığım için internetten arattığımda zorunlu sağlık sigortasının 500 küsür dolar olduğunu görmüştüm bir ara bilinçsizce bakınırken. Bu süreç hakkında bilgisi olan var mı? Ne yapmalıyım ve aylık ne kadar ödeme yapmam gerekir? Teşekkür ederim!

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @findesiecle Seyahar sigortası sadece acil durumları kapsar ve genelde primleri düşüktür. Eczanelerden istediğiniz zaman reçetesiz satılan ilaçları alabilirsiniz. Sürekli kullandığınız reçeteli ilaçlarınız varsa bir süre yetecek kadarını yanınızda götürün. Sağlık sigortası için 90 gün süreniz olacak. Geliriniz düşükse devlet ve eyalet destekli ücretsiz sağlık sigortası da yaptırabilirsiniz. Devletin resmi web sitesi: https://www.healthcare.gov/


  • @knnrn İlk girişte 3-4 ay işsiz kalma ihtimalimize karşı nasıl bir yol izlemeliyiz? Kendimiz yaptırsak baya bir pahalı olacak. Medicaid gibi sigortadan faydalanabilir miyiz?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @civil_engineer Geliriniz yoksa devlet desteği çıkmıyor maalesef. Düşük de olsa bir gelir beyan etmek gerekiyor. O zaman Healthcare.gov üzerinden ücretsiz veya düşük ücretli yapma şansınız olur. Geldikten sonra 90 günü geçirmeden yaparsanız sorunsuz halledersiniz, aksi halde Aralık'ı beklemek zorunda kalırsınız.

    Trump sayesinde artık sigortasız olmanın cezası yok. İş bulana kadar beklemek de bir seçenek olabilir.


  • teşekkürler @knnrn ilk aşamada ne kadar sürede iş bulabileceğimizi kestirmek zor. O yüzden boşta kaldığımız sürede en azından acil durumlar için sigortamız olursa içimiz rahat ederdi.


  • Sağlık sektörü bu kadar pahalı iken, bencede gider gitmez bir sigorta edinmek mantıklı. Arabayı, evi bile sigorta ettiriyoruz kendimizi niye ettirmeyelim dimi 🙂


  • Ben olsam yaptırmam sağlık sigortası. Arkadaşım ve eşine toplam aylık 950$ sağlık sigortası ödemesi çıktı.Geçenlerde Healthcare ile görüştüğümde Sağlık sigortası yapmazsanız aylık gelirinizin %2,5 ceza var dediler. Bu cezayı ödeyip Türkiye de sigorta yaptırmak daha cazip geliyor bence. Benim düşüncem böyle yinede karar sizin


  • Olay sadece cezası değil ki, zaten Trump dönemimde ceza kalktı deniyor. Ama hastalandığınızda, doktora veya hastaneye gitmek zorunda kaldığınızda? Türkiyedeki seyahat sigortası sadece kaza vb. durumlarda devreye girer. Onun dışında hastalık nedeni ile ABD'de hastaneye gittiğinizde bildiğim kadarı ile sigorta yok ise herşeyi cepten ödemek zorunda kalıyorsunuz ve hastane masrafları pek ucuz değil. Yanlış mıyım?


  • Seyahat sigortasını ben de düşünmüştüm ama @asilcenk in dediği gibi acil durumlar dışında çok bir özelliği yok. Hafif hastalıklar da bir şekilde halledilir de Allah korusun herhangi bir şekilde ambulans çağırma durumu olup da hastaneye yatışımız yapıldığında altından maddi anlamda kalkmak çok zor olur.


  • @knnrn peki abi çocuğu hemen kendimizi iş bulunca mı yapıcaz ve işe girer girmez yapabiliyor muyuz? Bide eşim çalışmayacak, onun için de benim işi mi bekleyeceğiz? İlk yıl ücretsiz olursa çok iyi olur başlangıç için

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @schadow Gider gitmez, üç ay içinde sağlık sigortası başvurusunu Healthcare.gov üzerinden yapmanız lazım. Hepinize ücretsiz veya düşük ücretli bir şey çıkar. Beklerseniz hakkınızı kaybedersiniz.

  • ⭐⭐

    Green cardlılar Türkiye'de yapılan Yurtdışı Seyahat Sigortası'ndan faydalanabiliyorlar mı acaba?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @edelweiss Greencard ile ABD'ye göç eden birinin yaptırması gerekli olan seyahat sigortası hk içinde söyledi:

    Green cardlılar Türkiye'de yapılan Yurtdışı Seyahat Sigortası'ndan faydalanabiliyorlar mı acaba?

    evet, ozel sigortalardan bahsediyorsaniz GC sahibi olup olmamak arasinda bir fark yok.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @edelweiss Seyahat sigortasından herkes yararlanabilir, hangi statüyle gidildiğinin önemi yok. Anadolu Sigorta'nın poliçe ayrıntılarını okudum, aksi bir bilgi görmedim.

  • ⭐⭐

    Yanıtlar için teşekkür ederim.
    Daha önce seeyahat sigortası yaptırmış olan arkadaşlar, tavsiye ve tecrübelerini paylaşırlarsa sevinirim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @edelweiss Ben defalarca seyahat sigortası yaptırdım. Hiç birinde vize türüyle ilgili bir soru sorulmadı. 2009'da bir arkadaşımla ABD'deyken rahatsızlandı ve bu sigorta ile sağlık hizmeti aldık. Bu süreçlere yabancı olmadığımı ifade edebilirim.

  • ⭐⭐

    @knnrn Peki olası bir grip, gıda zehirlenmesi, kol-bacak kırılması gibi durumlarda süreç nasıl işler? Hastane faturasını biz ödeyip sonrası için sigorta şirketi tarafından geri ödeme mi alırız, yoksa fatura bedelini sigorta şirketi doğrudan hastaneye mi öder? Hastaneye gittiğimizde doktor için vizite öder miyiz? Sigorta şirketi ABD sigorta sisteminde olduğu gibi sadece bazı hastanelerle mi çalışır, yoksa dilediğimiz hastaneye gidip muayene olabilir miyiz? Kısaca merak ettiğim, 3 aylık bir süreçte, ABD sigorta sisteminin pahalılığı ve kapsam problemlerini alacağım bu yurtdışı seyahat sigortası ile çözebilir miyim? Ayrıca, olası bir yaralanma, hastane vs. durumunda sigorta şirketi ile iletişime nasıl geçilir?
    Biraz uzun oldu ama hem benim, hem de aynı düşüncede olan arkadaşlar için faydalı bilgiler olabileceğini düşündüğüm için bu kadar uzun tuttum. Şimdiden çok teşekkür ederim. 🙂


  • @knnrn Greencard ile ABD'ye göç eden birinin yaptırması gerekli olan seyahat sigortası hk içinde söyledi:

    @edelweiss Ben defalarca seyahat sigortası yaptırdım. Hiç birinde vize türüyle ilgili bir soru sorulmadı. 2009'da bir arkadaşımla ABD'deyken rahatsızlandı ve bu sigorta ile sağlık hizmeti aldık. Bu süreçlere yabancı olmadığımı ifade edebilirim.

    vize türünüzün sorulmamış olması sigortanızı yaptırdığınız sigortacınızın kabahati sayın @knnrn. en azından yurtdışına hangi amaçla gittiğinizin size sorulmuş olması ve poliçenizin ona uygun kapsamda yapılması gerekli. ayrıca seyahat sağlık sigortalarının yurtdışında aralıksız kalış süresi ile alakalı bir kısıtlaması var ve bu da poliçe düzenlenirken seçiliyor. sigortanızın yaptırırken bu ayrıntıyı da göz önünde bulundurmalısınız. örneğin 1 senelik poliçeniz var ama yurtdışında aralıksız kalış sürenizi sigortacınız maksimum 120 gün seçti. başınıza 121. gün bir şey gelirse sigortanız bunu kapsamaz. dolayısıyla "benim 1 senelik poliçem var bu yüzden içim rahat" düşüncesinde olmamanızı tavsiye ediyorum ve bilinçli poliçe yaptırmanızı öneriyorum.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @edelweiss Grip, soğuk algınlığı vb durumlarda hastaneye kesinlikle gitmeyin. Herhangi bir markete yada eczaneye gidip ilaçları alabilirsiniz. Bunları için kesinlikle sigortanızı kullanmayın.
    Bizim durumumuzda arkadaşımız baygınlık geçirmişti, acilde tomografi, kan tahlili vb yapıldı. Herhangi bir ücret ödemeden, sigorta bilgilerimizi verip çıktık.
    Seyahat sigortasını bir sağlık sigortası gibi düşünmeyin. Sadece acil durumlarda kullanabileceğiniz bir şey. Herhangi bir kuruma gidebilirsiniz.
    Sigorta poliçenizi yanınıza alın. Gittiğiniz sağlık kurumunda bu poliçeyi veriyorsunuz. Biz başka herhangi bir şey yapmadık.
    Ben şahsen seyahat sigortasının yeni göçmenler için gerekli olduğunu düşünmüyorum. Trafik kazası gibi durumlarda zaten trafik sigortanız tedavi masraflarını ödüyor. İçiniz rahat etsin istiyorsanız SSN kartları gelene kadarki süreci kapsayacak şekilde 2-3 haftalık bir sigorta yaptırabilirsiniz, sonrasında zaten Healthcare.gov üzerinden poliçe alabileceksiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @loser Ben bir poliçeyi inceledim ve buna dair bir şey göremedim. Sizden ricam bu yazdıklarınızı bir sigorta poliçesinde bulup paylaşırsanız herkes daha iyi anlamış olur. Ben şahsen göçmenlerin seyahat sigortası yaptırmasını gerekli bulmuyorum. Ancak yaptırmak isteyenlerin önünde bir engel olduğuna dair henüz doyurucu bir bilgi bulamadık.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

75
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum