Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Non Resident Alien Tax Return

• Re: Gelir vergisi / beyani

Merhaba,

Tax return ile ilgili sorum olacak, oncesinde durumumu ozetliyeyim.

Ocak 2019 yilinda turist olarak US e geldim.
    Haziran 2020 de evlendim.
    Eylul 2020 de evlilik uzerinden GC a basvuru yaptim.
    Nisan 2021 de mulakatimiz olacak, bekliyoruz. Bu arada hic calismadim gelirim olmadi ne burada ne de Türkiye’de. Amerikada Non resident alien statusunde oluyorum sanirim. Esim (amerikan vatandasi) bu yil yapacagi tax return’unde evli oldugunu beyan edecek ancak beni SSN veya ITIN nr olmadigi icin nasil gostermesi gerekiyor? Joint mi yoksa dependent mi? Veya farkli bir sekilde mi?

Konu hakkinda tecrubesi olan bilgi paylasabilirse mutesekkir olurum.

Simdiden tesekkurler.

Sevgiler.

• @crazycells Merhaba, bununla ilgili bir cevabiniz veya oneriniz var mi ? simdi ayni problemi yasiyorum :(

• Bu ileti silindi!

• @Omer-Tekler, içinde söyledi: Non Resident Alien Tax Return

Re: Gelir vergisi / beyani

Merhaba,

Tax return ile ilgili sorum olacak, oncesinde durumumu ozetliyeyim.

Ocak 2019 yilinda turist olarak US e geldim.
    Haziran 2020 de evlendim.
    Eylul 2020 de evlilik uzerinden GC a basvuru yaptim.
    Nisan 2021 de mulakatimiz olacak, bekliyoruz. Bu arada hic calismadim gelirim olmadi ne burada ne de Türkiye’de. Amerikada Non resident alien statusunde oluyorum sanirim. Esim (amerikan vatandasi) bu yil yapacagi tax return’unde evli oldugunu beyan edecek ancak beni SSN veya ITIN nr olmadigi icin nasil gostermesi gerekiyor? Joint mi yoksa dependent mi? Veya farkli bir sekilde mi?

Konu hakkinda tecrubesi olan bilgi paylasabilirse mutesekkir olurum.

Simdiden tesekkurler.

Sevgiler.

Aynı durumun cevabı bana da gerekli. Eşim icin itin no istemiştim ama İrs reject yaptı basvurumu. Eksik evrak göndermişim. Şimdi vergi yaparken eşimi eklemem lazım. Geliri yok haliyle. Ne şekilde nasıl eklenecek bilemiyorum ben de 🙏

• @Tugba biz randevu aldik gittik itin number icin basvuru formu doldurduk ve tax formlarini doldurduk ikisi ile beraber irs te elden verdik kagitlari. pasaport alin yaniniza ve kagitlarda hicbir bilgi eksik vermeyin. ben adresimi hatirlayamadim tr deki adam da hic onemli degil ulke adini yaz birak dedi bize de kanit lazim adres kaniti istiyoruz foreign adresi kanitiyla birlikte ekle diye kagit geldi. aklinizda bulunsun irs i randevu almak icin arayin esinizle birlikte belgeler doldurulmus halde gidin yardimci olurlar.

Benzer Başlıklar

• Washington DC partial year tax correction question..

Vergi Sistemi
    1
    0 Oy
    1 İleti
    29 Bakış
    A
    You Merhaba, 2016 da DC'ye taşındım, 2017 Kasım'da da DC ehliyeti aldım.2018'in ilk/ikinci ayında da DC'den New Yorka'a taşındım, sonra iş için oradan da Chicago'ya taşındım. Bu arada elimde New York ve Chicago için imzaladığım ev leaseleri, New York adresimin üstünde olan paystublar ve hatta o zaman proofof income için aldığım "New York ofisinde çalışıyor" belirten yazı var. Bu iki eyaletin de vergisini ödedim TurboTax üzerinden ve elimde de belge var. Fakat Washigton DC "ehliyetin benim üzerimdendi ,full residemtinsin" diyor .Ve bir background check yapıyor şu an, 2018 için bana elimizdeki bilgi doğru mu diye. Ona göre benden vergi isteyecek. Bu durumu çözecek muhasebe uzmanı ya da yönlendireceğiniz Hukukçu var mı ? Tüm bilgiler bana yardımcı olabilir. Teşekkür ederim.
  • Ödenmemiş vergiler ve göçmenlik süreci

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik gelirvergisi eb3 eb-3 tax cash
    1
    0 Oy
    1 İleti
    139 Bakış
    F
    arkadaşlar merhaba. Neredeyse 1.5 yıldır amerika'da öğrenci statüsünde yaşıyorum. Geldiğimden bu yana çalışıyorum. ilk ve ikinci çalıştığım iş yerinde ödememi cash olarak alıyordum ve sonrasında banka hesabıma (wells fargo) yatırıyordum. Şuan devam ettiğim üçüncü işimde ise ödememi şirket sahibinin bireysel banka hesabından Zelle üzerinden transfer alarak alıyorum. Geldiğimden bu yana ortalama tahminimce $50.000 dolar para kazanmışımdır. SSN'im veya ITIN number'ım yok. Dolayısıyla bu paranın vergisini hiçbir şekilde ödemedim. Bu paranın ortalama $30.000'ını banka havalesi üzerinden aldım. Şimdi ise EB-3 sürecine girdim. Sorum ise şu; olur da interview olursam, vergi ödememiş olmam bana bir sıkıntı çıkarır mı? ınterview'de geçmiş banka hareketleri görebilirler mi? evet ise, green card'ı bu sebepten ötürü onaylamamak gibi durum olur mu ve ek olarak şuan da ITIN number basvurusunda bulunmam mantıklı olur mu? Tecrübelerinizi ve bilgilerini aktarırsanız çok mutlu olurum. şimdiden teşekkürler.
  • 4 Oy
    28 İleti
    2k Bakış
    SYTSNGRS
    07.10.2023 Saat 19:48 Eşim 07.10.2023 Saat 19:56 Kendim . Umarım oğlumuz için hayırlı olur .
  • Guncel "Tax Credit" Listesi

Taşındı Vergi Sistemi tax vergi return iade
    28
    11 Oy
    28 İleti
    1k Bakış
    MySeaM
    @DrOetker Hocam sizin durum biraz karisik. Missouri eyaleti tum eyalet disinda kazanilan geliri vergilendiriyor. Kansas eyaletinde calistiginiz icin Kansas eyaletinde non-resident statusunde olacaksiniz ve o sekilde vergi kesilecek sizin paychecklerden. Missouri eyaletinde resident olacaksiniz ama Missouri eyaleti, Kansas City de calisanlar icin 1% gelir vergisi istiyor. Ayrica, Missouri eyaleti icin MO W4C formunu doldurmaniz gerekiyor ki, bu sayede paycheckinizden Missouri icin de gelir vergisi kesintisi olmasin. Isyeriniz buyuk ihtimalle biliyordur. Sene sonunda tax return yaparken, tavsiyem once Kansas icin non-resident olarak sonra da Missouri icin resident olarak yapin. Bir muhasebeci veya tax office ile yapsaniz daha iyi olabilir. Kolay gelsin! :)
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

18

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k