Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Her ikiside ihtiyaç sahiplerini(geliri az yada olmayan) sağlık sigortasız bırakmamak için çıkarılmış ancak çokça birbirine karıştırılan sigorta sistemleridir.

    Kabaca özetlemek gerekir ise;

    Medicare: yaş bazlı bir sağlık programı, 65 yaş ve üzerindeki veya genç ama özürleri olanları desteklemek amaçlı çıkarılmış bir sigorta sistemi.

    Medicaid: her yaştan ihtiyaç sahibinin yararlanabileceği bir sağlık sigortası sistemi.

    İngilizce anlatım linkini aşağıda ekledim. Burada iki sigortanın birbirinden ayrıldığı noktalar ve kimler yararlanabilir ile ilgili detaylı bilgi var. Zaman bulabilir isem özetle tercüme etmeye çalışacağım.


  • Faydalı bir konu . Emeğinize sağlık.detaylı incelemelerinizi/ açıklamalarınızı bekliyorum


  • Green card'la giriş yaptıktan sonra iş arama sürecinde medicaid yapılıyor mu acaba?


  • Bu ileti silindi!

  • @civil_engineer Medicaid Vs. Medicare içinde söyledi:

    Green card'la giriş yaptıktan sonra iş arama sürecinde medicaid yapılıyor mu acaba?

    Evet. healthcare.gov sitesine girip yonergeleri takip edin. Basvuruyu kendiniz de yapabilirsiniz ama bu asamada profesyonel birinden yardim alamnizda fayda var.
    Certified assistants'lardan yardim almak opsiyonunu gordugunuzde linke tiklayin. Adresinize en yakin muhtemelen buyuk bir hastanenin finans departmaninda gorevi sizin saglik sistemine kayit olmaniza yardimci olmak olan kisiler var. Telefon edip randevu alarak gitmek daha iyi. Pasaport ile birlikte. Bu hizmet ucretsiz.
    Siz Massachusetts'e mi gelecektiniz? Oyle ise bizim eyalete ozel uygulamadan bahsedebilirim.


  • Çok teşekkürler @sadriabi İlk girişimiz Boston'dan olacak ama iş bulana kadar Providence'da kalacağız. İş bulma sürecinin ne kadar olacağını kestirmek zor tabi aylarca sağlık sigortası olmadan yaşamak baya riskli. Healthcare.gov'dan kayıt yaptırırsak aylık cüzi bir ücreti oluyor heralde değil mi?


  • Massachusetts saglik destegi konusunda bir numara. MassHealth'in ConnectorCare adinda kendi saglik programlari var. Baska eyaletlerin aksine bekleme suresi veya diger onkosullar olmadan sizi saglik sigortasi desteginden yararlandiriyor. Beyan edeceginiz aylik geliriniz fakirlik sinirinin altinda ise hic ucret odemeden saglik sigortasi yapilacak size. Fakirlik sinirinin %400'une kadar cesitli duzeyde destek (subvansiyon) aliyorsunuz. Kedni basiniza internetten basvuruyu tamamlaminizi kesinlikle onermem, bu islerde ne kadar iyi olsaniz bir mutlaka bir certified asistant'in yardimi ile basvuru yapin, onceki mesajimda belirttigim gibi. Gelir gelmez hemen basvurmanizi oneririm.

  • ⭐⭐

    Düşük gelirli insanların başvurduğu medicaid in kapsamı ne kadar oluyor acaba?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐


  • Merhaba araştırdığım kadarıyla tüm eyaletlerde medicaid sistemi yok @knnrn @crazycells lütfen yanlışsam beni düzeltin..Merak edenler için bu siteden hangi eyaletlerde olup olmadığı mevcut;

    https://www.kff.org/health-reform/state-indicator/state-activity-around-expanding-medicaid-under-the-affordable-care-act/?currentTimeframe=0&sortModel={"colId":"Location","sort":"asc"}

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @loyd36 Doğrudur, örneğin Texas buna dahil değil. Ancak hangi eyalette olursanız olun ACA ile sağlık sigortası yaptırabilirsiniz. Medicaid olacak diye bir şart yok.


  • Sağlık güvencesi yaptırma zorunluluğu kalkacak deniyordu, son durum nedir? Beni maddi olarak çok zorluyor bu sistem. Aylık 600$ istiyorlar. 900$ ev kirası var zaten, 200$ da benzin, elektrik ve araç sigortasi derken elimde neredeyse hiç bir şey kalmıyor? Aylık gelirim 1900$, 4 kisilik bir aile icin bu sağlık sigortasının daha uygun bir yolu var mi?

  • ⭐⭐

    @knnrn Florida da yok sanırım medıcaid ne yapabiliriz. bu ACA denilen nedir nasıl basvurulur.


  • Son yıllarda gündemde olan ve hala popüleritesini koruyan Obamacare de mi Medicaid kategorisinde değerlendiriliyor? Yoksa Obamacare apayrı bir mevzu mu? ABD'ye ilk ayak basanların ilk birkaç ay iş bulamadıklarını ve ülke sınırları içerisinde yanlarında getirdikleri küçük bir miktar para dışında (mesela <10.000$) maddi kaynaklarının olmadığını da göz önüne aldığımızda, hangi sigortaya başvurmaları en uygun yol sizce?


  • @entelman Medicaid Vs. Medicare içinde söyledi:

    Son yıllarda gündemde olan ve hala popüleritesini koruyan Obamacare de mi Medicaid kategorisinde değerlendiriliyor? Yoksa Obamacare apayrı bir mevzu mu? ABD'ye ilk ayak basanların ilk birkaç ay iş bulamadıklarını ve ülke sınırları içerisinde yanlarında getirdikleri küçük bir miktar para dışında (mesela <10.000$) maddi kaynaklarının olmadığını da göz önüne aldığımızda, hangi sigortaya başvurmaları en uygun yol sizce?

    Sayin @entelman , biz ilk geldigimizde eyaletin kendi sundugu benefitlere basvurduk. Saglik ile ilgili bize sadece Acil Servis hizmetini ucretsiz verdiler. Fakat bir cok eyalette eger geliriniz yoksa eyalet en azindan cocuklar icin kapsamli bir saglik sigortasini ucretsiz sunuyor. Indiana malesef o eyaletler icinde degilmis.Bilginiz olsun.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @hockeyumpire2 Resmi siteden başvuru yapabilirsiniz: https://www.healthcare.gov/

    Normalde başvuru zamanı geçti, ancak ABD'ye yeni taşınmış olmak "special enrollment" kapsamına giriyor. O nedenle taşınma sonrası 90 gün içinde başvuru yapmanızı öneririm.


  • Verilen linke göre baktığımda Normal sağlıklı 65 yaşından küçük olan bir kişi için aşağıdaki hususlara göre MEDICAID sadece 4 maddeye göre kullanabiliyoruz. Bu sistemin bizi kapsayan başka muafiyetleri varmı ? İlk gidişimizde Seyahat sağlık sigortamızı 1 senelik yaptığımız taktirde bunu kullanabilirmiyiz. Pasaportumuzla giriş çıkış yaptığımız için green card olmasına rağmen hala Türk vatandaşıyız.

    MEDICAID ŞARTLARI

    1. You're pregnant (HAMILE) – Whether you’re single or married, apply for Medicaid if you are pregnant. You and your child will be covered.

    2. Parent of a minor or a teenager living alone (TEK BASINA 18 YASINDAN KUCUK FINANSAL DESTEGE IHTIYAC OLMA)– If you have a child under 18 and you have financial need, you can apply. Also, if your child is sick and needs skilled nursing, but could stay home with quality medical care, Medicaid might be able to help. Finally, Medicaid covers teenagers living on their own. Some states allow for coverage for “children” up to 21 years old.

    3. Aged, blind or disabled – (65 YASINDAN BUYUK YASLI KOR VEYA ENGELLI ) Medicare comes with sometimes-sizable premium payments. If you are over 65 and can’t afford healthcare coverage, apply for Medicaid as well. People with medical need may apply regardless of age.

    4. No disabilities, no children under 18 – ( ENGELI YOK VE 18 YASIN ALTINDA COCUGU YOK OLMA DURUMU )The Affordable Care Act gives states the opportunity to provide Medicaid to low-income individuals under the age of 65 without a disability or minor children. Check with your state agency for more information. You can see whether your state is expanding its Medicaid coverage here.

    Read more: Medicaid Vs. Medicare | Investopedia https://www.investopedia.com/articles/personal-finance/081114/medicaid-vs-medicare.asp#ixzz5HJ5L0Pwc

  • Amerika'daki Sigorta Firmaları ile ilgili bulduğum bilgiyi aktarıyorum .

    Amerika’ya turist olarak gelecek olanlar gelmeden önce Türkiye’den Amerika’da da geçerli olacak sağlık sigortası yapan firmalarla görüşüp daha uygun fiyata yaptırabilirler. Sağlık sigortaları öğrenci ve turist gibi geçici durumlarda günlük olarak veya yıllık olarak yaş ve sağlık durumunuza göre hesaplanır. Türkiye’de birçok firma Amerika’daki tedavi masraflarının yüksek olması sebebi ile Amerika’da uzun dönem kalacak kişiler için sağlık sigortası yapmak istemez veya sigorta ücretlerini çok yüksek tutar. Eğer böyle bir durumla karşılaşırsanız illa ki Türkiye’den yaptırmak zorunda değilsiniz. Amerika’ya vardığınızda BLUE CROSS gibi göçmenler veya seyahat edenler konusunda uzmanlaşmış sigorta şirketlerinden sigortanızı yaptırabilirsiniz.

    Öğrenciler ise Amerika’da eğitim alacakları kurum ile gelmeden irtibata geçerek okulların çalıştıkları sigorta firmalarından özel fiyatlar alabilirler. Amerika’da kolej ve üniversitelerin bazıları uluslarası öğrencilerine farklı sağlık sigortası paketleride sunabilmektedir.


  • TÜRKİYE HUDUT VE SAHİLLER SAĞLIK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ABD SAĞLIK SİSTEMİ İLE İLGİLİ UYARILARI

    Önerilen Aşı ve İlaçlar

    • Rutin aşılar: Her yolculuk öncesi rutin aşılarınızın güncel olduğundan emin olun.
      Bu aşılar: Kızamık-Kızamıkçık-Kabakulak(MMR), Difteri, Tetanoz, Boğmaca, Polio ( çocuk felci ) ve yıllık grip aşısıdır.

    • Hepatit B aşısı: Hepatit B kontamine iğneler, kan ürünleri ve cinsel temasla bulaşır. Bu nedenle herhangi bir tıbbi işlem, dövme veya piercing yaptıracaksanız, yeni bir partnerle cinsel temas ihtimali varsa aşı yaptırmanız önerilir.

    • Sarı Humma aşısı (2017):
      Ülkeye giriş gerekliliği: Hiçbir uluslararası yolcudan sarıhumma aşılama sertifikası istenmez.
      DSÖ sarıhumma aşı önerisi: Yok.

    Ülkenin Sağlık Koşulları

    ABD yüksek gelirli ülkeler grubunda ortalama yaşam süresi beklentisi ve çocuk ölüm oranlarında alt sıralarda yer almaktadır. Dünyada obezite oranı en yüksek ülkelerden birisi ABD'dir. Buna mukabil ABD'de sigara içme oranı düşüktür. ABD, sağlık alanında dünyanın en yüksek bütçeli ve en iyi üniversite ve araştırma hastanelerine ev sahipliği yapmaktadır. Ancak, Batı Avrupa ülkelerinden farklı olarak sosyal devlet ilkesini benimsememiş olan ABD'de tedavi ve sigorta ücretlerinin yüksekliği nedeniyle halkın sağlık hizmetlerine erişiminde ciddi sorunlar bulunmaktadır.

    Hastaneler

    ABD genelinde yaklaşık 5700 hastane bulunmaktadır. Tıp biliminin çok ileride olduğu ABD'de tedavi ve özellikle hastane masrafları da binlerce dolar tutabilmektedir.

    Doktor muayene ücreti 75-150 Dolar, sahasında uzman bir doktor muayenesi 150-400 Dolar, basit diş dolgusu 350 Dolar, kanal tedavisi ise 500 Dolar civarındadır. Ultrason 180 Dolar’dan başlamakta, MRI ise 1.800-2.000 Dolar’a mal olmaktadır. Bademcik ameliyatı 4.000-5.000 Dolar tutabilmektedir. Benzer şekilde, normal bir doğum 25.000-30.000 Dolar, menisküs ameliyatı ise 15.000 Dolar civarındadır.

    Hastanede bir gün kalmanın maliyeti 500 Dolar kadardır. Hastaneye kaldırılma durumundaki kişiden ya depozito yatırması, ya da sigortasının olması beklenir.

    Tedavi ve Yatak Ücretleri

    Mahalle klinikleri de önemsiz rahatsızlıklarda yararlı hizmetler vermektedirler. Bu kliniklerden en yaygını, CVS ve Wallgreens gibi zincir eczanelerin içerisinde hizmet veren doktorlardır. Bu kliniklerde muayene olmanın ücreti 70-100 Dolar arasındadır.

    Ülkeye giriş için yapılması zorunlu aşı veya serum bulunmamaktadır. Bununla birlikte, okullara kayıt sırasında aşı evrakı talep edilmekte olup, bunun için mevcut aşı belgelerinin onaylı çevirileriyle birlikte gidildiğinde, eksik aşılar tamamlanmak suretiyle okula başlanmasına izin verilmektedir.

    Sağlık sigortası şirketlerine 2 kişilik bir ailenin ayda 400-550 Dolar ödeyerek sigortalanması mümkündür. Bu fiyat tek kişi için 350 Dolar'dan başlamaktadır. Ancak, genellikle sigorta şirketleri tedavi masraflarının tamamını değil, bir kısmını (genelde %80) karşılamaktadır. Sigorta primlerinin belirlenmesine baz teşkil edecek temel unsurlar arasında “hangi şartlarda tedavi yardımı alınması istendiği”, “kişinin yaşı” ve “mevcut sağlık durumu” gibi kriterler bulunmaktadır. Örneğin, her türlü yardımı kapsayan bir sağlık sigortasının prim ücreti, 5.000 Dolar’ın üzerindeki sağlık harcamalarını kapsayan bir sağlık sigortasının prim ücretine oranla çok yüksektir. Keza diş tedavisinin kapsam dahilinde olup olmaması da primlerin belirlenmesinde önemli bir etkendir.

    Sağlık Sigortası ve Primler

    Ülkemizden farklı olarak ABD'de genel sağlık sigortası bulunmamakta olup kamu çalışanları dahil herkes, özel sigorta şirketlerinden çok çeşitli sigorta paketleri satın almaktadır. En temel ve çok basit hastalıkların tedavisini karşılayan bir sigorta paketinin aylık ortlamam tutarı 350 Dolar civarındadır. Sigorta yaptırmak isteyen kişinin mevcut hastalıklarına göre bu tutar çok yüksek rakamlara çıkabilmektedir. Gerek Kongre’de, gerek kamuoyunda ciddi tartışmalara yol açan “Obamacare” (Affordable Care Act) olarak bilinen sağlık sigortası alanındaki yasa 2010 yılında onaylamış, 2013yılı sonlarına doğru uygulamaya geçmiştir. Amerikan vatandaşlarının sağlık hizmetlerine erişim ve sağlık sigortasından yararlanma olanaklarını kayda değer ölçüde artıran sözkonusu kanunun en fazla tartışılan boyutu, işverenlere çalışanlarının sigorta planlarına doğum kontrol masraflarını dahil etme yükümlülüğü getiren düzenleme olmuştur.

    İlaç Temin Koşulları

    ABD menşeli her türlü ilaç bulunmakta, Avrupa menşeli ilaçların da Amerikan karşılığı olan muadillerini bulmak mümkün olmaktadır. ABD’de antibiyotik kullanımının tercih edilmemesi dolayısıyla, ABD’de antibiyotik temini zor olabilmektedir. Reçeteli ilaçlar için doktora gitmek şarttır. Ağrı kesici ve vitaminler haricindeki çoğu ilaç için reçete gerekmektedir. Yabancı bir ülkeden alınan reçete kabul edilmemektedir. Ayrıca ABD'de ilaç fiyatlarının diğer ülkelere nazaran yüksek olduğu gözlenmektedir. İlaçlar CVS gibi marketlerin eczane bölümlerinde satılmaktadır.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @redsat2000 Medicaid'den yararlanmanız gerekmiyor, normal bir sağlık sigortası yapacaksınız. Eğer geliriniz düşükse ACA sayesinde ücretsiz veya uygun fiyatlı yapabilirsiniz.


Benzer Başlıklar

  • 26
  • 122
  • 16
  • 96
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

93
Çevrimiçi

39.8k
Kullanıcı

5.7k
Konu

418.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum