@ahmeterol1912 şu kota bizde son bulmasında oncelik dert o
-
@ArifK34-0 Twitter’dan dv pause sayfaları, hukuk sayfalarıno takip ediyordum. Burada herkesin bildiği red eagle, Curtis, press unpause, britsimon vs. gibi sayfalar.
-
-
@sciencemil Süreç durmuş durumda 75 ülke yasağı için dava açılıcak araştırma yaparak davalar hakkında fikir sahibi olabilirsiniz.
-
ABC News / Politics
House passes funding package to end partial government shutdown House passes funding package to end partial government shutdown
The House held votes on Tuesday to reopen the government after it partially shut down over the weekend.
ac kapa oldu iyice.
-
Emeğine sağlık,çok gurur duydum.Başarılarının devamını canı gönülden diliyorum @crazycells
-
-
Başlıklar iltica (HR1) ile ilgili. DV ile alakalı bir konu değil
-
@Hasan-Sevinç teşekkürler. benim 10 yıllık pasaportun süresi doldu bir kaç ay önce. Böyle bir paylaşım görünce yeni yıl zammı gelmeden başvurayım dedim 😅
-
@gucarslan, içinde söyledi: Göçmen Vizesi Dosya Taşıma Kısıtlamaları (28 Ağustos 2025 Güncellemesi)
öncelikle lütfen sürecinizi imzanıza taşıyın.
aksi halde sorularınıza cevap alamayacaksınız. -
@SUAT-GUNAY, içinde söyledi: DV Başvuru Ücreti Resmileşti! (1$) - Eylül 2025
10K ve üstü ücret ise bana en az 60-70% kazanma olasılığı vermesi lazım...
Tamde senin icin chatgptye olasilik hesaplattim.
Tek kisi oldugunu varsayiyorum, ve Eger her yil 1000 dolar basavuru ucreti geldiginde basvuran kazanan orani %10’a yukseldigini kabul edersek sonuclar su sekilde;“10 sayılı bir zar (yani 1–10 arası numaralı) düşünelim.
Belirli bir sayının (örneğin 10’un) gelme olasılığı:
P(10) = \frac{1}{10}
Gelmemesi olasılığı:
P(\text{10 gelmeme}) = \frac{9}{10}Zar n kez atıldığında, en az 1 kez 10 gelme olasılığı:
P(\text{en az 1 defa 10}) = 1 - \left(\frac{9}{10}\right)^nŞimdi bazı örnek değerleri hesaplayalım:
Atış sayısı (n)
En az 1 kere 10 gelme olasılığı
1
0.1 → %102
1 − (0.9)² = 0.19 → %195
1 − (0.9)⁵ = 0.4095 → %40.9510
1 − (0.9)¹⁰ = 0.6513 → %65.13”Yani 1/10 olasilikli bir kurada 10 kez kura cekildikten sonra 1 kere tutma olasiligi %65.
Ilk kurada yuzde %10 konustugumuz gibi, ancak 10 kere arka arkaya ayni olasiligi icin kura cektiginde kazanma ihtimalin %65
Bence 10bin dolara deger hocam, seni bilmem ama ben veririm heralde.
Bununla birlikte 30 kere ust uste kuraya katilirsan kazanma oranin %95
Allah uzun omur versin 100 kerede iste %99.7 😄
Bu tarz seylerde insanlar ne verecem ya derler ama bakarlarki sans cok fazla diger seneler kazanma ihtimalimi azalir. Bu nedenle es kaza seneye 100 dolar vs olursa atlamayin derim.
-
@RyanSnowace Hocam boşa değil Trump ölümsüz değil ve bu kararda 1 senelik eğer uzatmazsa önümüzdeki sene karar geçersiz olucak endişelenmeyin hiçbir şey bilmiyorsaniz üniversite egitimi sonrasi ABD'de yükseklisans deneyin diye öneri yapabilirim...
-
....amerikada bu tur olaylar cok oluyor,bui silahli zorbalarin gucu sadece okul cocuklarinami yetiyor,bunlar zihinsel ozurlu insanlar olmalilar akli yerinde olan boyle bir sey yapmaz.,gercekten uzucu ve aci seyler.
-
ABD, vize ücretlerine yüzde 135 zam... 1 Ekim'den itibaren geçerli olacak
ABD Kongresi’nde kabul edilen “One Big Beautiful Bill Act” kapsamında, 1 Ekim 2025’ten itibaren tüm göçmen olmayan vizelere 250 dolarlık ek ücret uygulanacak. Yeni düzenleme, turistlerden öğrencilere, işçilerden değişim programı katılımcılarına kadar milyonlarca kişiyi etkileyecek.
ABD’nin getirdiği “Visa Integrity Fee” ile turist vizelerinin (B1/B2) ücreti 185 dolardan 435 dolara yükseldi. Böylece vize başvuru maliyeti yüzde 135 artmış oldu.
Turist vizeleri (B1/B2) artık 435 dolar olacak. Öğrenci ve değişim programı vizeleri (F, J, M) ek ücretten etkilenecek. Çalışma vizeleri (H-1B, L-1, O-1) dahil olmak üzere birçok kategoriye aynı ücret yansıyacak.
ESTA (Vize Muafiyet Programı) kapsamındaki yolcular muaf tutuldu, ancak ESTA başvuru ücreti de artırıldı.Kongre Bütçe Ofisi (CBO), yeni ücretten yıllık 2,7 milyar dolar gelir beklendiğini açıkladı. Ancak sektör temsilcileri, yüksek maliyetin ABD’nin turizm gelirlerinde 29 milyar dolara kadar kayıp yaratabileceğini öngörüyor.
ABD vizeleri, yeni artışla birlikte dünyadaki en pahalı vizelerden biri haline geldi.
-
Trump yonetiminden bir hamle daha, 55 milyon kisinin vizeleri tekrar gozden gecirilecek ve eger vize ihlalleri, suca karisma gibi durumlar varsa, vizeler iptal edilecek.
ABD 55 milyon vizeyi gözden geçirecek | Video
Your browser does not support HTML5 video.
-
2025 Salgınımız: KIZAMIK
Texas’ta kızamık vakaları artarak devam ediyor. Ocak sonundan bu yana 505 kişide görülen kızamık, 2’si çocuk olmak üzeren 3 kişinin ölümüne sebep oldu. Kızamık vakalarının Texas’ın yanısıra Oklahama, New Mexico ve Kansas eyaletleri ile Meksika’ya yayıldığı söyleniyor.
https://apnews.com/article/measles-outbreak-texas-day-care-lubbock-3d90c3ea9050c12dbc74a8f8142a6355
Vakalar batı Texas’ta hızla yayılsa bile, gün itibariyle Kuzey Texas’ta da ER’lara şüpheli vakaların başvurduğu forumlarda yer alıyor.
-
@redsat2000 ımarım bu tasarıyı unutur ve aklına ekimden sonra gelir biz giriş yapalım da 😀
-
USA Today'in haberine gore Trump yonetimi yeni bir travel ban uzerine calisiyorlar. Bu defa asagidaki kirmizi listedeki ulke vatandaslarina giris yasagi gelmesi bekleniyor:
Sudan
Venezuela
Somali
Suriye
Yemen
Iran
Libya
Kuba
Kuzey Kore
Pakistan
AfganistanEveryone who could be barred under US travel ban as Donald Trump set to update 'red list' Everyone who could be barred under US travel ban as Donald Trump set to update 'red list'
Donald Trump's controversial travel ban could be coming back now he's back in the White House
-
Montana mRNA asilarini yasaklayan ilk eyalet olma yolunda ilerliyor.
-
DV (Green Card) Çekilişinin Durdurulma Kararı (Aralık 2025)
-
Şu an için inan bununla ilgili hiçbir bilgi yok, yorum da doğru olmaz. DIV2027 için şu an zaten olağan takvim geçti. Bundan sonraki süreçte bu seneyi es mi geçerler başvuru açarlar mı hiç kimsenin fikri olacağını sanmıyorum.
-
Bir elçilik "Mavi Kağıt" verip "2 hafta içinde vizen hazır" diyorsa, o elçilikteki sistemde vize basım engeli kalkmış demektir. Umarım haber doğrudur. Tahminimce tüm konsolosluklar yansıması 11 nisandan sonra veya mayıs başları gibi olur. Haber yanlışsa ise haziran da pause kalkar diye düşünüyorum.
-
@Seteve-Carlos o arkadaş çifte vatandaş ama. Çifte Vatandaş olup 75 banlı ülke içeresinde vize mülakatına girip banlı olduğundan dolayı vize basılamıyor normalde ama +1 pasaportu da türk pasaportu olduğu için (bansız ülkeler arasında türkiye bulunduğunduğundan) dolayı bu pause tan muaf olmuş oluyor. Gerekli Linkten inceleyebilirsiniz
Pause veyahut DV2027 nin başlaması ile ilgili birşey söz konusu değil mağlesef....
-
@Coestar, içinde söyledi: DV (Green Card) Çekilişinin Durdurulma Kararı (Aralık 2025)
@Seteve-Carlos o arkadaş çifte vatandaş ama. Çifte Vatandaş olup 75 banlı ülke içeresinde vize mülakatına girip banlı olduğundan dolayı vize basılamıyor normalde ama +1 pasaportu da türk pasaportu olduğu için (bansız ülkeler arasında türkiye bulunduğunduğundan) dolayı bu pause tan muaf olmuş oluyor. Gerekli Linkten inceleyebilirsiniz
Pause veyahut DV2027 nin başlaması ile ilgili birşey söz konusu değil mağlesef....
Vize kategorisi “diversity visa” ise meşhur talihlinin, yasaklı olan 75 ülke haricinde başka bir ülkeden ikinci pasaportu dahi olsa DV kategorisinde göçmen vizenin uygulanmamasi gerekiyor, tüm DV’de pause var nationality fark etmeksizin.
-
@ATS16 inşallah denildiği gibi olur açılırsa pause bende mutlu olucam ama bu linkteki yazan nedenden dolayı zaten o kişiler muaf oluyor diye bir ibare beriltilmiş resmi site üzerinden. hayırlısı olsun inşallah tek diyebilceğim bu saygılar

Alıntı Yaptığım bu ibare
Are there any exceptions?,
Dual nationals applying with a valid passport of a country that is not listed above are exempt from this pause.
-
@Coestar Dv durdurulmasinda hic kimse icin ayricalik yok. Kimseye vize basilmiyor
-
@Coestar 75 ülkeye getirilen yasakla, diversity visa için verilen pause kararını karıştırıyorsunuz.
-
@ATS16 fotoğraflarda ödeme fişinde DV Lottery Fee yazıyor, $330.
-
@aysegul karıştırmıyorum ibarede çifte vatandaş olan kişiler için bu pause durumu muaftır diye bir ibare var ve bu https://travel.state.gov sitesi üzerinde (2 şubatta yayınlanmış ) yazıyor kafama göre demiyorum sonuçta. genel 75 banlı ülke ve DV pause u ayrı şeyler bunu bende biliyorum. burdaki olay şu kişi sistemde takılıyor 75 banlı ülke vatandaşı bu arkadaş makedonya vatandaşlığı ve türkiye vatandaşlığı var. (Makedonya) bakarsanız banlı 75 ülke içersinde bulunan bir ülke ve bu arkadaş mülakata orada giriyor. Mülakat esnasında her iki pasaportuda bulunduruyor ve vize memurunun bunun iyi niyeti ile alakalı değil bu vize onayı olayın aslı kişinin banlı ve bansız ülke arasında kalıp sistem açığından dolayı aldı diye düşünüyorum he yanlışım varsada affola. amacım yardımcı olmak ve yanlış birşey var ise düzeltmek hatalıysam kusurabakmayın hayırlı geceler.
gerekli site linkine bakmak isteyen varsa buyrun paylaşayım (2 şubatta yayınlanmıştır.)
-
@Coestar Bahsettiğiniz kaynaktaki istisna durumu yasaklı ülkelerden muaf olmayla ilgili. Malum talihli arkadaşımız denildiği gibi eğer 1-2 hafta içerisinde vizesini alacaksa, bu ancak Dv pause kalktıysa ya da kalkacaksa mümkün olabilir diye düşünüyorum.
-
En son vizesini alacak olan arkadaş, yada bu haberi alan arkadaş,durum ne oldu öğrenebildik mi? Bir de 11 nisan için çok umutluydum gerçekten ama bu sefer de gündem İran ile değişti. Açıklamalar (resmi minimum bilgi ile) bu yıl olmayacak gibi.DS-5501 in yayınlanması ancak hangi ekonomik yıl için olduğunun belirtilmemesi de bunun için bir işaret olarak görülebilir. Şu 11 Nisandan sonra bu foruma her girip de gelişmeleri okudukça , DV 2027 için değil de ; DV2026 talihlilerinin tüm AP lerinin onaylanması haberini alırım inşallah diye bakıyorum artık.
-
@drstrange8 ben nisan 1 de mülakata girdim mayıs1 de Ankara kolosolosluğuna ve kcc ye mail atıp durum hakkında soracağım çünkü mülakatta bizimle iletişime geçin demişlerdi bende böyle yapacağım.
-
@drstrange8 Makedonya görüşmesinde onay alan arkadaş için soruyorsanız ben kendisine ulaşıp sordum durumu 20 Nisanda. Kendisini konsolosluktan arayıp başka bir vize türü ile karıştırdıklarını, şuan dv için vize basamayacaklarını iletmişler. Pasaportunu vize basılmamış şekilde geri yollayacaklardı. Makedonya konsolosluğundan gelen onay yalan oldu yani.
-
@kemal85 gördüğüm kadarıyla mülakatta herkese söyledikleri süreç açılınca bizle iletişime geçin yönünde yani alacağınız cevap belli diyebiliriz aslında
-
Merhaba herkese
Bu pause durumu 30 eylüle kadar kalkmazsa bizim tüm emeklerimiz boşa mı gidecek ? Bilgisi olan var mı ?
-
@Kadircan-Keskin evet.
-
@Emre-Kurtulmuş azcık dürtsek belki işe yarar diye...

-
@kemal85 içinizde kalmasın siz yine mail atmak istiyorsanız atın ama bu durum öyle dürtmeyle vs çözülmeyecek. Çözecek kişinin kim olduğu belli maalesef onunda pek çözme isteği yok
-
Şahsen mevcut Güvenlik incelemesi bitmeden yeni vize başvuru formunu ve sistemini Nisan ayında resmileştirmezlerdi güvenlik incelemesinin son aşamalarında böyle bir haber gelir gibi
-
Şuan içinde bulundukları durumdan dolayı bu sistemi 2.plana atma durumu olabilir mi?
Mesela şuan başka sorunlarımız var, savaş vs. gibi düşüncede olup DV çekilişini bu işleri hallettikten sonra açalım diye düşünürler mi?
Yani onların kültüründe de böyle düşünce var mi?
Bilen veya yorumlayabilen var mı bu durumu?
Benzer Başlıklar
122
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.1k