@mutlu234 Amerika da kullandığın mastercard ta olabilir ama başka seçenek yok. Bankaya gitsen de ödemede sorun çıkıyor ödeyemiyorsun.
-
@ArifK34-0 Twitter’dan dv pause sayfaları, hukuk sayfalarıno takip ediyordum. Burada herkesin bildiği red eagle, Curtis, press unpause, britsimon vs. gibi sayfalar.
-
-
@sciencemil Süreç durmuş durumda 75 ülke yasağı için dava açılıcak araştırma yaparak davalar hakkında fikir sahibi olabilirsiniz.
-
ABC News / Politics
House passes funding package to end partial government shutdown House passes funding package to end partial government shutdown
The House held votes on Tuesday to reopen the government after it partially shut down over the weekend.
ac kapa oldu iyice.
-
Emeğine sağlık,çok gurur duydum.Başarılarının devamını canı gönülden diliyorum @crazycells
-
-
Başlıklar iltica (HR1) ile ilgili. DV ile alakalı bir konu değil
-
@Hasan-Sevinç teşekkürler. benim 10 yıllık pasaportun süresi doldu bir kaç ay önce. Böyle bir paylaşım görünce yeni yıl zammı gelmeden başvurayım dedim 😅
-
@gucarslan, içinde söyledi: Göçmen Vizesi Dosya Taşıma Kısıtlamaları (28 Ağustos 2025 Güncellemesi)
öncelikle lütfen sürecinizi imzanıza taşıyın.
aksi halde sorularınıza cevap alamayacaksınız. -
@SUAT-GUNAY, içinde söyledi: DV Başvuru Ücreti Resmileşti! (1$) - Eylül 2025
10K ve üstü ücret ise bana en az 60-70% kazanma olasılığı vermesi lazım...
Tamde senin icin chatgptye olasilik hesaplattim.
Tek kisi oldugunu varsayiyorum, ve Eger her yil 1000 dolar basavuru ucreti geldiginde basvuran kazanan orani %10’a yukseldigini kabul edersek sonuclar su sekilde;“10 sayılı bir zar (yani 1–10 arası numaralı) düşünelim.
Belirli bir sayının (örneğin 10’un) gelme olasılığı:
P(10) = \frac{1}{10}
Gelmemesi olasılığı:
P(\text{10 gelmeme}) = \frac{9}{10}Zar n kez atıldığında, en az 1 kez 10 gelme olasılığı:
P(\text{en az 1 defa 10}) = 1 - \left(\frac{9}{10}\right)^nŞimdi bazı örnek değerleri hesaplayalım:
Atış sayısı (n)
En az 1 kere 10 gelme olasılığı
1
0.1 → %102
1 − (0.9)² = 0.19 → %195
1 − (0.9)⁵ = 0.4095 → %40.9510
1 − (0.9)¹⁰ = 0.6513 → %65.13”Yani 1/10 olasilikli bir kurada 10 kez kura cekildikten sonra 1 kere tutma olasiligi %65.
Ilk kurada yuzde %10 konustugumuz gibi, ancak 10 kere arka arkaya ayni olasiligi icin kura cektiginde kazanma ihtimalin %65
Bence 10bin dolara deger hocam, seni bilmem ama ben veririm heralde.
Bununla birlikte 30 kere ust uste kuraya katilirsan kazanma oranin %95
Allah uzun omur versin 100 kerede iste %99.7 😄
Bu tarz seylerde insanlar ne verecem ya derler ama bakarlarki sans cok fazla diger seneler kazanma ihtimalimi azalir. Bu nedenle es kaza seneye 100 dolar vs olursa atlamayin derim.
-
@RyanSnowace Hocam boşa değil Trump ölümsüz değil ve bu kararda 1 senelik eğer uzatmazsa önümüzdeki sene karar geçersiz olucak endişelenmeyin hiçbir şey bilmiyorsaniz üniversite egitimi sonrasi ABD'de yükseklisans deneyin diye öneri yapabilirim...
-
....amerikada bu tur olaylar cok oluyor,bui silahli zorbalarin gucu sadece okul cocuklarinami yetiyor,bunlar zihinsel ozurlu insanlar olmalilar akli yerinde olan boyle bir sey yapmaz.,gercekten uzucu ve aci seyler.
-
ABD, vize ücretlerine yüzde 135 zam... 1 Ekim'den itibaren geçerli olacak
ABD Kongresi’nde kabul edilen “One Big Beautiful Bill Act” kapsamında, 1 Ekim 2025’ten itibaren tüm göçmen olmayan vizelere 250 dolarlık ek ücret uygulanacak. Yeni düzenleme, turistlerden öğrencilere, işçilerden değişim programı katılımcılarına kadar milyonlarca kişiyi etkileyecek.
ABD’nin getirdiği “Visa Integrity Fee” ile turist vizelerinin (B1/B2) ücreti 185 dolardan 435 dolara yükseldi. Böylece vize başvuru maliyeti yüzde 135 artmış oldu.
Turist vizeleri (B1/B2) artık 435 dolar olacak. Öğrenci ve değişim programı vizeleri (F, J, M) ek ücretten etkilenecek. Çalışma vizeleri (H-1B, L-1, O-1) dahil olmak üzere birçok kategoriye aynı ücret yansıyacak.
ESTA (Vize Muafiyet Programı) kapsamındaki yolcular muaf tutuldu, ancak ESTA başvuru ücreti de artırıldı.Kongre Bütçe Ofisi (CBO), yeni ücretten yıllık 2,7 milyar dolar gelir beklendiğini açıkladı. Ancak sektör temsilcileri, yüksek maliyetin ABD’nin turizm gelirlerinde 29 milyar dolara kadar kayıp yaratabileceğini öngörüyor.
ABD vizeleri, yeni artışla birlikte dünyadaki en pahalı vizelerden biri haline geldi.
-
Trump yonetiminden bir hamle daha, 55 milyon kisinin vizeleri tekrar gozden gecirilecek ve eger vize ihlalleri, suca karisma gibi durumlar varsa, vizeler iptal edilecek.
ABD 55 milyon vizeyi gözden geçirecek | Video
Your browser does not support HTML5 video.
-
2025 Salgınımız: KIZAMIK
Texas’ta kızamık vakaları artarak devam ediyor. Ocak sonundan bu yana 505 kişide görülen kızamık, 2’si çocuk olmak üzeren 3 kişinin ölümüne sebep oldu. Kızamık vakalarının Texas’ın yanısıra Oklahama, New Mexico ve Kansas eyaletleri ile Meksika’ya yayıldığı söyleniyor.
https://apnews.com/article/measles-outbreak-texas-day-care-lubbock-3d90c3ea9050c12dbc74a8f8142a6355
Vakalar batı Texas’ta hızla yayılsa bile, gün itibariyle Kuzey Texas’ta da ER’lara şüpheli vakaların başvurduğu forumlarda yer alıyor.
-
@redsat2000 ımarım bu tasarıyı unutur ve aklına ekimden sonra gelir biz giriş yapalım da 😀
-
USA Today'in haberine gore Trump yonetimi yeni bir travel ban uzerine calisiyorlar. Bu defa asagidaki kirmizi listedeki ulke vatandaslarina giris yasagi gelmesi bekleniyor:
Sudan
Venezuela
Somali
Suriye
Yemen
Iran
Libya
Kuba
Kuzey Kore
Pakistan
AfganistanEveryone who could be barred under US travel ban as Donald Trump set to update 'red list' Everyone who could be barred under US travel ban as Donald Trump set to update 'red list'
Donald Trump's controversial travel ban could be coming back now he's back in the White House
-
Montana mRNA asilarini yasaklayan ilk eyalet olma yolunda ilerliyor.
-
DV (Green Card) Çekilişinin Durdurulma Kararı (Aralık 2025)
-
@Ekto-Oktan Evet gerçek 11 Nisan 2026’da sisteme geçmiş olacak. Sadece yorum yapıyoruz bu dökümandan anladığım kadarıyla başvurular yakında açılacak şeklinde. Ancak elbette kesin bir durum söz konusu değil. Kesin olan artık pasaport ve ücret konusu…
-
@emrewhite, içinde söyledi: DV (Green Card) Çekilişinin Durdurulma Kararı (Aralık 2025)
Az önce okuduğum habere göre DV başvurularında pasaport zorunluluğunu getiren kural yarın yayınlanacakmış.
bir kaç gündür kişisel sebeplerden dolayı forumdan uzak kalmıştım, öncelikle size ve @barisakkaya'ya ilgili konuyu paylaştığınız için teşekkür ederim.
sagolsun @barisakkaya bu iletisinde ilgili kuralları özetlemiş.
şubat 2022'de pasaport şartının kaldırılması sonrası froud başvuru ve bunun getirdiği sonuçlarla yüzleşmiştik.
sonraki devam eden yıllar bunun beraberinde başkanlık yasakları ve şu an ki durumu yaşar olduk.başvurların açılması güzel bir durum, bu net.
özellikle yeni gelen kuralların devreye alınacak olması (pasaport şartı, sembolik başvuru ücreti) daha düzgün bir sürecin başlaması demek.
elbette bu ılası yasaklar ve benzer etkilerin dışında bir yorum olarak yapıyorum. burada asıl konumuz başvuruların açılması ve DV2026'ya etkileri..- başvuların açılması ve yeni kurallar bize ne sağlayacak?
öncelikle dv çekilişinin ertelenmesi bu yeni düzenlemelerin devreye alınması ve haliyle yasalaşması içindi.
hükümet bunu yasal yollarla devreye almak için hem hukuki, hem de teknik olarak altyapısını hazırlaması lazımdı ve bunu da yaptılar.
burada bizi olumlu etkileyen adımların başında pasaport şartı geliyor. çünkü türkiye, her ne kadar dünyanın en pahalı pasaportunu bize reva görse de, pasaport çıkartmanın en kolay + hızlı olduğu ülkelerden biri.
bordo pasaport yanında, yeşil pasaportun da çok olması çoğu kesimin başvurusunu rahatlıkla yapacağını gösteriyor.
özellikle pasaportun dosya olarak eklenecek olması en güzel yanlarından biri. çünkü pasaport şartı varken de yine froud başvuru bu vesileyle yapılıyordu.
özellikle AF, AS bölgelerinde bu durum çok yayagındı. bunun da önüne geçilmiş oldu.1$'lık sembolik ücret ise başvurunun tam ve doğru şekilde yapılarak, ilgili kurumlara (özellikle KCC) maddi bir destek yapılmasını amaçlıyor.
bu ücretin daha fazla olması (10$, 50$, 100$ gibi) her ne kadar seçilme şansını arttıracak olsa da, piyongo mantığının ve "diversity" ilkesinin engellenmesi demek.
çünkü amaç, göçmen uluslu bir ülkeye çeşitlilik sağlamak ve bunu yaparken herkese eşit mesafede bulunmaya gayret göstermek.yukarıdaki iki madde DV2027 için yerinde, olumlu ve güzel bir haber.
- peki bu durum devam eden DV2026 mali yılını nasıl etkileyecek?
yukarıda da belirttiğim gibi DV2027'nin ertelenmesinin temel nedeni bu yeni düzenlemelerin hukuki ve teknik olarak hazır edilememesiydi.
bunu başarılması DV2027 için olumlu bir adım olsa da, DV2026 için ne kadar etkili olur açıkçası çok olumlu düşünemiyorum.
çünkü yasaklar, hali hazırda devam eden mali yıl süreçlerini etkiliyor. trump'ın "duraklatma / pause" dediği ama altında göçmen yasağı olan bu kararnameler, hem dv'yi hem de 75 ülkeyi kapsayan büyük bir yasağı gösteriyor bize.
abd hukukunda yeri olan olan bir çekilişin iptal edilmesini değil.
geçmiş yıllarda çekilişte yapılan teknik hatalar (ilk gün başvuran herkesin seçilmesi) sebebiyle tekrar edilmesi, zaten bu çekilişin hukuksal olarak da iptal edilmek istenmemesinin bir göstergesi bence.
çünkü, her ne kadar trump dönemleri göçmenler için zorlu olsa da, öncesinde bu durum böyle değildi.
belki de en kolay, çok opsiyonlu bir göçmenlik sistemine sahip ülke abd. bunun değişmesi "ulus" kavramının da değişmesine sebep olacak.ez cümle; çekilişin başlayacak olması çok olumlu bir adım olsa da; geniş çerçevede DV2026 için ne kadar etkili olur bilinmez.
şahsen bunun trump yasaklarına çok derin etkiler edeceğini düşünemiyorum. bizim için önemli olan asıl konu, savaşın bir an önce bitirilmesi ve trump'ın önce dv, sonra da 75 ülke için yasakları kaldırması olacaktır.
ulusal güvenliğin temel alındığı yasaklar, ner ne kadar abartılı görünse de abd gibi bir devlet için en önemli konuların başında gelir. belki de bizlerin de örnek alması gereken bir konu bu, kim bilir.olumlu, güzel haberlerin gelmesi güzel günlere işaret ediyor.
umalım ki kalan diğer yasaklar da bunu peşine gelsin ve eylül sonuna kadar maksimum sayıda vize basılabilir olsun. -
@gucarslan Sizin de söylediğiniz gibi 75 ülkeyi kapsayan büyük bir yasak listesi var fakat içinde Türkiye bulunmuyor. Bu durumda DV2026 için hala “pause” durumunun dv 2027 başladığında devam edeceğini neden düşünüyoruz . Eğer Türkiye bu kapsamda değilse DV sürecinin bizim için doğrudan etkilenmemesi gerekir diye düşünüyorum. Sizi özellikle olumsuz düşündüren nokta tam olarak ne Uğur bey? Ayrıca bana göre 75 ülkeyi kapsayan geniş bir yasağın tamamen kaldırılması, DV2026’daki “pause” durumunun kaldırılmasından daha zor bir ihtimal gibi görünüyor. Bu nedenle DV tarafındaki pause’un daha önce çözülmesi daha olası değil mi, 75 ülkedeki yasak durumunu kaldırmak pause durumundaki insanların dosyalarında güvenlik konularına dikkat edip vize basılmasından daha zor değil mi ? Yani bizim dosyalarda vize basılmama sebebinde konu 1$ ve pasaport şartı mı, biz bunları zaten sağlıyoruz düşününce tamamen keyfi bir yasak bence bu durum
-
@tumra tamam ama ayrıca dv için de bir yasak var, 75 ülke yasağından başka.
dv için yasak kalkarsa, 75 ülke yasakları da hukuki olarak etkilenir. bunu trump yönetimi ister mi asıl konu bu. -
@barisakkaya umarım herşey düzgün ilerler ve çekiliş için yeniden kayıt devam eder. Hepinize bol şans.
-
2027 çekilişi başlaması, otomatik pause kalkmasına işaret değil mi ? Mantıken güvenlik incelemesi bitmeden başlamaz. Bittiyse eğer pause ortadan kalkmış olur. Pausenin nedeni güvenlik incelemeleri değilmi ? Bence nisan ortası veya mayıs ta pause ortadan kalkacak.
-
@gucarslan Uğur Bey, DV-2027 ile ilgili çıkan açıklamalar/kararların DV-2026’yı etkilemeyeceğini söylüyorsunuz. Ayrıca herhangi bir davaya katılmayı da önermiyordunuz. Peki biz talihliler mülakata katıldık ve dosyalarımız AP’de kaldı. Pause durumunun ne zaman kalkacağını da bilmiyoruz. Eğer açılan davalar kazanılırsa sadece davaya katılanlar faydalanacak, katılmayanlar bu şansı kaybetmiş değil mi? Biz şuanda beklemeden başka ne yapabiliriz bizim durumumuz nedir?
Pause kendiliğinden kalkmazsa açıkçası havada kalmışız gibi geliyor. Bu belirsizlik gerçekten insanın kafasını çok yoruyor. Türkiye’de hayatımızı sürdürmek için net bir karar da alamıyoruz, her an her şeyi bırakıp ABD’ye gitme ihtimali kaldı mı kalmadı mı onu da bilmiyoruz. Sanki sadece vizeler değil, hayatımızın tamamı duraklatılmış gibi hissediyorum. -
@zakaria öncelikle ben bir karar mercii değilim, bunu hatırlatmak istiyorum.
kimseyi bir karara yönlendirmek, alması için zorlamak gibi bir gayem de yok, olmadı da.
burada yaptığım şey sadece kendi yorumlarım, eski deneyimlerime dayanarak elbette.DV2027'nin netleşmesinin sebebinin, teknik ve hukuki sebeplerden yaşanan gecikmenin sonuçlanmasıyla meydana geldiğini anlatttım.
çünkü bu yasaklardan bağımsız bir durumdu, kimse çekiliş yapılmasın diye resmi bir yasak koymadı DV2027 için. teknik ve hukuki altyapı tamamlandı ve çekilişin kuralları netleşti.içinde bulunduğunuz durumu burada en iyi anlayacaklardan biri benim. ben de / biz de hayatımızın dört yılını bu çekilişin ve mahkeme sonucunun netleşmesini bekleyerek geçirdik.
dört yıl.. baya baya koskoca 4 yıl. sonucunda mahkeme de olumsuz sonuçlandı ve vizelerimizi alamadık.
bu süre zarfında hayatımıza bizler de yön vermek istedik sizler gibi elbette. burada kişisel kararlar devreye girdi işte..
bu yüzden her mali yılın başında; vizelerinizi almadan, abd'ye girmeden hayatınıza ciddi bir şekilde yön vermeyin diyorum / diyoruz. çünkü sonuç sizler dışında bir çok etkenin müdahelesi ile şekilleniyor ve siz bunlara engel olamıyorusunuz. tıpkı şu an olduğu gibi..bence hayatınızın duraklatılmış gibi düşünmemelisiniz.
çünkü bütün planınızı abd'ye göç edecekmiş gibi kurarsanız, en ufak olumsuzlukta hayal kırıklığınız da çok büyük olur.
hem vize alabileceğinizin, hem de abd'de istediğiniz gibi bir hayat kuracağınızın garantisi yok. forumu açıp okuyun, 3. ayında ya da 1 senenin sonunda yapamayıp dönen çok arkadaşımız var.bu yüzden en doğrusu, çok keskin kararlar almak yerine gidişata göre şekilllendirmek.
abd'ye göç etmek tek çara olmamalı. her ne kadar dv bu konu için en kolay yol olsa da, nitelikle göç kavramı çoğu kişi için çok opsiyonlu bir denklem.
bunu değerlendirmek de sizlerin elinde. -
Bu ileti silindi! -
Bu ileti silindi! -
merhabalar bu konudaki son gelişmeler nelerdir. çok fazla bilgi kirliliği var internete ne sağlam bilgi yine buradadır diye bakmak istedim. herhangi bir başlık vs varmı durum ile ilgili gelişmeleri takip edebeliceğimiz teşekkürler.
-
Merhaba, gelişmeleri bu başlık altından takip edebilirsiniz.. Ayrıca son iki sayfadaki mesajlardan doğrudan durdurulma kararı ile ilgili olmasa da gelişmelere dair görüşleri inceleyebilirsiniz. Bu arada naçizane görüşüm süreç ile ilgili belirsizlik sürdüğünden bu başlık altında da internetteki gibi somut ve keskin olmayan içeriklerle karşılaşmanız muhtemeldir. Çünkü süreç adına henüz somut gelişmeler yaşanmadı, yine de yaşanırsa en doğru değerlendirmenin forum içerisinde yapılacağına inanıyorum. Umarım pause kısa süre içerisinde kalkar ve hepimiz vizelerimize kavuşuruz.
İyi akşamlar.
-
@mrt-gkce (bu benim şahsi görüşüm) Federal Register'da ilan edilen yeni güvenlik protokollerinin (pasaport şartı ve 1$ ücreti) devreye giriş tarihi 11 Nisan. mantıken mevcut yılın içinde bir sonraki yıl için güvenlik getirmeleri ya bu yıl için bir güvenlik önlemi alınmadığı yada alınacak veya alındı ama sunulmadı. Ki mülakatlar yapılmaya devam ediyor. Bahanenin Sonu Geliyor neden ? Çünkü pause sadece dv2026 için olmadı dv2027 içinde oldu ve bu haber bu yıl içinde geldi bu yılı bypass etmeleri düşük
Hükümetin bu yıl vizeleri durdurma pause gerekçesi neydi? Güvenlik, üniversite olayı
11 Nisan'da DV-2027 için yeni güvenlik protokolleri devreye giriyor. Bu şu demek DV-2026 vizelerinin basılmasına engel olan "güvenlik" duvarını 11 Nisan itibarıyla yıkacaktır. Dv2026 içinde mülakatlar devem etti bu güvenlik önlemi daha çok 2027 için yapıldığı anlamına geliyor yüksek ihtimalle 2026 için yeni bir güvenlik sistemi gelmeyecek dv2027 nin başlamasıyla 2026 nın pause ortadan kalkacak diye umuyorum kısacası: henüz bu yıl bitmeden bir sonra yıl için güvenlik önlemi yayınladılar o zaman bu yıl için yeni bir güvenlik önlemi aldılar? Yada almayacaklar? Ama devam edecek sonuç olarak güvenlik incelemesi başlığı altında kendilerini savunamayacaklar. neden böyle bir risk alsınlar? -
Cumhuriyetçi Senatör Rand Paul:
"We are taking $1 for every single application and $330 for every visa interview, yet the State Department remains silent on the backlog and inefficiencies. This system is a joke. It’s the greatest fraud in history being run by our own government."
-
@elbruz nerde söylemiş. bulamadım
-
@HALİT-Ozgur X hesabında. 23 Aralık yanlış hatırlamıyorsam. Sene sonu bütçe ile ilgili konuşurken senatoda söylemiş akabinde tweetlemiş. Sadece üstteki yorumları okudukça aklıma geldi ondan paylaştım
-
Merhaba arkadaşlar,
@Laths arkadaşımız DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamalarında kısıtlamanın kısmi olarak kaldırıldığına dair haberi (CBS News) verdi. Bende haberin youtube linkini ekliyorum. Bu haberden sonra resmi bildirimlerin konsolosluklara 1-2 hafta içerisinde yapılacağını düşünüyorum.
Güzel haber herkese şimdiden hayırlı olsun. -
Bugün USCIS’in yayınladığı son "Screening and Vetting" (Güvenlik Taraması) güncellemesini satır satır okudum ve aslında 2027 başvuruları için çok bir "ışık" gördüm. Olayı size şöyle özetleyeyim:
Mevzu şu: USCIS "Biz süreci tamamen bitirdik" demiyor. Aksine, "Eski sistem çok gevşekti, şimdi her şeyi didik didik edecek yeni bir güvenlik mekanizması (vetting plan) kurduk" diyor. Bu ne demek?
Belirsizlik Bitiyor, Kurallar Netleşiyor... Şimdiye kadar "Neden bekliyoruz?" diyorduk. Artık cevabı belli: Yeni ve çok katmanlı bir inceleme sistemi kurulmuş. Bu sistemin oturmasıyla birlikte bürokratik trafik düzene giriyor demek.
Askı Kalkmaya Başladı: Duyuruda en dikkat çekici yer burası. Bazı dosyalar üzerindeki "hold" (bekletme) kararlarının kaldırılmaya başlandığı ve "Operation PARRIS" gibi operasyonlarla dosyaların sisteme geri sokulduğu açıkça yazılmış. Yani çarklar paslanmış olsa da dönmeye başlıyor.
Yüksek Riskli Ülkeler Ayrımı: Duyuruda 39 ülkeden bahsediliyor. Türkiye bu listede yok ve bu bizler için ilerleyen süreçte işlemlerin daha hızlı akma ihtimali demek. (Mevcut kazanan ve bekleyenler için önemli olduğunu da düşünüyorum.)
Arkadaşlar, bu duyuru aslında "Süreci bitirmek değil, daha güvenli hale getirip devam ettirmek" ilanıdır. Yönetim, "Kimseyi almayacağız" demiyor, "Herkesi aşırı detaylı inceleyip öyle alacağız" diyor. 2027 başvuruları başlayana kadar bu yeni inceleme mekanizması (vetting) muhtemelen tamamen oturmuş olacak. Bu da başvuruların askıda kalmasından ziyade, geç de olsa sonuçlanacağı bir düzenin kurulduğunu gösteriyor.
Yani 2027 için umutlar devam ediyor diyebiliriz. Sistem kapanmıyor, sadece format atılıyor.
RESMİ DUYURU : USCIS tarafından yapıldı arkadaşlar, aşağıdaki linkte görebilirisiniz.
@barisakkaya, içinde söyledi: DV (Green Card) Çekilişinin Durdurulma Kararı (Aralık 2025)
Federal Register taslak belgesinden tarih ve takvimle ilgili netleşen o 4 kritik madde:
Kural Ne Zaman Yürürlüğe Giriyor?: Bu yeni kurallar, Federal Register'da resmi olarak yayımlandıktan tam 30 gün sonra yürürlüğe girecek. (Kaynak Belge: https://public-inspection.federalregister.gov/2026-04737.pdf)
Hangi Dönemi Kapsıyor?: Yeni şartlar (pasaport taraması ve 1$ ücret) doğrudan DV-2027 programıyla birlikte uygulanmaya başlanacak. (Kaynak Belge: https://public-inspection.federalregister.gov/2026-04737.pdf)
Başvurular Ertelendi (Deferral): Belgedeki en çarpıcı detay burası. Bakanlık, henüz pasaportu olmayan kişilere (bu yeni kurala uyum sağlayabilmeleri ve pasaport çıkarabilmeleri için) zaman tanımak amacıyla DV-2027 başvuru döneminin açılışının ertelendiğini (deferral) belirtiyor. Yani klasik takviminden bir kayma yaşanacak şeklinde belirtilmiş. Bu da önemli bir detay. (Kaynak Belge: https://public-inspection.federalregister.gov/2026-04737.pdf)
Kesin Tarihler Ne Zaman Belli Olacak?: Kesin başvuru tarihlerinin, sürenin ve kullanılacak resmi internet sitesi adresinin daha sonra Bakanlık tarafından Federal Register'da ayrı bir bildirimle duyurulacağı ifade ediliyor. (Kaynak Belge: https://public-inspection.federalregister.gov/2026-04737.pdf)@barisakkaya, içinde söyledi: DV (Green Card) Çekilişinin Durdurulma Kararı (Aralık 2025)
Federal Register'da henüz resmi olarak yayımlanmamış ancak halka açık incelemeye (Public Inspection) sunulmuş çok taze bir taslak belgeye göre, önümüzdeki yapılacak olan DV-2027 (Green Card) başvurularında kritik değişiklikler yolda. Arkadaşımızın bahsetmiş olduğu belgenin tam metnine doğrudan bu linkten ulaşabilirsiniz: https://public-inspection.federalregister.gov/2026-04737.pdf
İşte resmi belgeden öne çıkan maddeler ve detayları:
Pasaport Şartı Geri Dönüyor ve Tarama İstenecek: DV-2027 başvurularında geçerli ve süresi dolmamış pasaport bilgilerinizi girmeniz zorunlu olacak. Sadece numara girmek yetmeyecek; pasaportun biyografik bilgilerinin ve imzanın bulunduğu sayfanın taranarak başvuru formuna yüklenmesi gerekecek. (Kaynak Belge: https://public-inspection.federalregister.gov/2026-04737.pdf)
Neden Bu Karar Alındı?: ABD Dışişleri Bakanlığı, programdaki dolandırıcılığı önlemek istiyor. Sadece DV-2025 döneminde 2.5 milyon hileli/mükerrer başvuru tespit edilmiş. Kötü niyetli üçüncü şahısların veya çetelerin, kişilerin haberi olmadan başvuru yapıp, kura çıktığında onay numarasını vermek için 15.000 dolara kadar şantaj yapmalarının (veya sahte evliliklere zorlamalarının) önüne geçilmesi hedefleniyor. (Kaynak Belge: https://public-inspection.federalregister.gov/2026-04737.pdf)
Yüklenecek Pasaport Dosyasının Şartları: Taranan pasaport görüntüsü sisteme mutlaka JPEG (veya JFIF) formatında yüklenmeli; PDF formatındaki dosyalar kesinlikle kabul edilmeyecek. Ayrıca yüklenecek dosyanın boyutu 5 megabaytı (MB) aşmamalı. (Kaynak Belge: https://public-inspection.federalregister.gov/2026-04737.pdf)
1 Dolarlık Sembolik Başvuru Ücreti: Sistemin bakım ve güvenlik masraflarının karşılanması amacıyla, DV programına katılmak isteyen tüm başvuru sahiplerinin kayıt aşamasında 1 dolarlık bir ücret ödemesi gerekecek. Bu ücret için hiçbir ülkede veya durumda muafiyet/indirim uygulanmayacak. (Kaynak Belge: https://public-inspection.federalregister.gov/2026-04737.pdf)
️ Muafiyetler Çok Kısıtlı: Pasaport şartından sadece; vatansız olanlar, komünist rejimli bir ülkede yaşayıp devletten pasaport alamayanlar veya mülakat sırasında özel olarak Bakanlık onaylı muafiyet alanlar yararlanabilecek. Belgede "maddi zorlukların" tek başına pasaport muafiyeti için geçerli bir sebep sayılmayacağı açıkça belirtilmiş. (Kaynak Belge: https://public-inspection.federalregister.gov/2026-04737.pdf)
Yürürlük ve Süre: Bu kurallar ertelenmeyecek ve doğrudan DV-2027 programı ile yürürlüğe girecek. Sisteme pasaport tarama ve ödeme adımları eklendiği için, Bakanlık bir kişinin formu doldurma süresi beklentisini ortalama 30 dakikadan 90 dakikaya çıkarmış durumda. (Kaynak Belge: https://public-inspection.federalregister.gov/2026-04737.pdf)Özetle, önümüzdeki çekilişe katılmayı düşünenlerin son dakikaya kalmadan pasaportlarını çıkartması veya süresi dolanların yenilemesi şart gibi duruyor.
@ersinors, içinde söyledi: DV (Green Card) Çekilişinin Durdurulma Kararı (Aralık 2025)
@emrewhite federal registera unpublished bir şekilde döküman yüklenmiş ve her şey güzel gözüküyor. Umarım 10 Nisan ya da öncesinde de pause kararı kaldırılır.
-
Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:
barisakkaya
-
Metindeki Açık İfade: "All Application Types"
Metnin ikinci paragrafında, yetkililerin sadece sığınmacıları değil, "all application types" (tüm başvuru türlerini) incelediği ve dondurma kararlarını (holds) buna göre kaldırdığı açıkça yazıyor.
Eğer bu sadece sığınmacılar için olsaydı, "asylum seekers" veya "refugees" gibi spesifik terimler kullanılırdı. "All application types" ifadesi, Green Card (DV Lottery), aile birleşimi ve çalışma vizelerinin tamamını bu güvenlik şemsiyesi altına alır.
2. Mart 2026 DV Lottery "Pause" (Duraklatma) Kararı
Arama sonuçları ve resmi duyurular doğruluyor ki; Ocak-Mart 2026 döneminde Diversity Visa (Green Card Çekilişi) programı üzerinde genel bir duraklatma (pause) yaşandı.
Paylaştığınız bu metin, işte o duraklatmanın nasıl kaldırılacağını ve dosyaların nasıl "yeniden incelemeye" (re-review) alınacağını anlatıyor.
Yani bu haber, aslında çekiliş kazananlarına "Süreci tekrar başlatıyoruz ama artık çok daha sıkı denetleyeceğiz" mesajını veriyor -
Durdurma kararı kaldırılırsa başvuru ve çekiliş tarihlerinde de değişimler olur mu?
Sadece bir düşünce olarak sormak istedim.
Alışılmış tarihlerde de sizce oynama yaparlar mı?
Benzer Başlıklar
122
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.1k