Metindeki Açık İfade: "All Application Types"
Metnin ikinci paragrafında, yetkililerin sadece sığınmacıları değil, "all application types" (tüm başvuru türlerini) incelediği ve dondurma kararlarını (holds) buna göre kaldırdığı açıkça yazıyor.
Eğer bu sadece sığınmacılar için olsaydı, "asylum seekers" veya "refugees" gibi spesifik terimler kullanılırdı. "All application types" ifadesi, Green Card (DV Lottery), aile birleşimi ve çalışma vizelerinin tamamını bu güvenlik şemsiyesi altına alır.
2. Mart 2026 DV Lottery "Pause" (Duraklatma) Kararı
Arama sonuçları ve resmi duyurular doğruluyor ki; Ocak-Mart 2026 döneminde Diversity Visa (Green Card Çekilişi) programı üzerinde genel bir duraklatma (pause) yaşandı.
Paylaştığınız bu metin, işte o duraklatmanın nasıl kaldırılacağını ve dosyaların nasıl "yeniden incelemeye" (re-review) alınacağını anlatıyor.
Yani bu haber, aslında çekiliş kazananlarına "Süreci tekrar başlatıyoruz ama artık çok daha sıkı denetleyeceğiz" mesajını veriyor
Seteve Carlos
Yasaklı
Quaresma
Seteve Carlos tarafından gönderilen en iyi iletiler
-
RE: DV (Green Card) Çekilişinin Durdurulma Kararı (Aralık 2025)Gündem içinde yayımlandı
-
RE: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) AşamalarıGreencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
@Laths Buzlar Erimeye Başladı" (DHS Açıklaması), ABD İç Güvenlik Bakanlığı'nın (DHS) yüksek riskli olmayan ülkelerden gelen ve iyice taranmış sığınmacılar üzerindeki "karar verme yasağını" (adjudicative hold) kaldırdığı belirtiliyor.
Senin İçin Anlamı: Hükümet, Trump yönetiminin o çok katı "her şeyi durdurma" politikasını gevşetmeye başladı. Sığınmacılar (asylum) için blok kalkıyorsa, bizim gibi yasal yollarla (Green Card) gelen ve tüm güvenlik taramalarından (Unganlar muayenesi, adli sicil kaydı vb.) geçmiş kişiler için blokajın kalkması an meselesidir. -
RE: DV2027 Sohbet OdasıYeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik içinde yayımlandı
@Onur-Kürekçi Bende Simon un canlı yayınını izledim. Adam yüzde 99.9 dv 27 olacak diyor hatta bir iki ay içinde diyor. Ve mayıs ayında tarih verilmesini umuyormuş. Adam emin konuştu bildiği bir şey vardır.
-
Bu önemli ve iyi bir gelişme gibi.
15 nisan 2026 tarihinde greencard çekilişi ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Office of Management and Budget (OMB), Diversity Visa başvuru formu olan DS-5501 i RESMİ olarak onayladı. DS-5501, Diversity Visa programına kayıt olmak için kullanılan resmi formdur. Ve bu onay formun kullanımına hazır olduğunu gösterir ancak henüz resmi bir tarih açıklanmadı. -
RE: DV (Green Card) Çekilişinin Durdurulma Kararı (Aralık 2025)Gündem içinde yayımlandı
@mrt-gkce (bu benim şahsi görüşüm) Federal Register'da ilan edilen yeni güvenlik protokollerinin (pasaport şartı ve 1$ ücreti) devreye giriş tarihi 11 Nisan. mantıken mevcut yılın içinde bir sonraki yıl için güvenlik getirmeleri ya bu yıl için bir güvenlik önlemi alınmadığı yada alınacak veya alındı ama sunulmadı. Ki mülakatlar yapılmaya devam ediyor. Bahanenin Sonu Geliyor neden ? Çünkü pause sadece dv2026 için olmadı dv2027 içinde oldu ve bu haber bu yıl içinde geldi bu yılı bypass etmeleri düşük
Hükümetin bu yıl vizeleri durdurma pause gerekçesi neydi? Güvenlik, üniversite olayı
11 Nisan'da DV-2027 için yeni güvenlik protokolleri devreye giriyor. Bu şu demek DV-2026 vizelerinin basılmasına engel olan "güvenlik" duvarını 11 Nisan itibarıyla yıkacaktır. Dv2026 içinde mülakatlar devem etti bu güvenlik önlemi daha çok 2027 için yapıldığı anlamına geliyor yüksek ihtimalle 2026 için yeni bir güvenlik sistemi gelmeyecek dv2027 nin başlamasıyla 2026 nın pause ortadan kalkacak diye umuyorum kısacası: henüz bu yıl bitmeden bir sonra yıl için güvenlik önlemi yayınladılar o zaman bu yıl için yeni bir güvenlik önlemi aldılar? Yada almayacaklar? Ama devam edecek sonuç olarak güvenlik incelemesi başlığı altında kendilerini savunamayacaklar. neden böyle bir risk alsınlar? -
2027 çekilişi başlaması, otomatik pause kalkmasına işaret değil mi ? Mantıken güvenlik incelemesi bitmeden başlamaz. Bittiyse eğer pause ortadan kalkmış olur. Pausenin nedeni güvenlik incelemeleri değilmi ? Bence nisan ortası veya mayıs ta pause ortadan kalkacak.
-
Green Card Süreçlerinde Kritik Mahkeme Kararı!
ABD'de bir federal yargıç. USCIS'in seyahat yasağı
kapsamındaki 39 ükeden gelen göçmenlerin Green
Card başvurularını durdurmasın! hukuka aykır
buldu.
Bu karar, uzun süredir bekleyen başvuru sahipler
için sürecin yeniden lerlemesi anlamına geliyor.
(Bu haberin bizimle alakası yok ama OLUMLU) -
@Coestar Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim." Gazi Mustafa Kemal Atatürk
-
Bir elçilik "Mavi Kağıt" verip "2 hafta içinde vizen hazır" diyorsa, o elçilikteki sistemde vize basım engeli kalkmış demektir. Umarım haber doğrudur. Tahminimce tüm konsolosluklar yansıması 11 nisandan sonra veya mayıs başları gibi olur. Haber yanlışsa ise haziran da pause kalkar diye düşünüyorum.
-
@Emre-Kurtulmuş Olumlu ya da olumsuz gibi bir şey söylemedim. Sadece davanın sonucunun bu hafta bu zamanlar içerisinde açıklanabileceğini söyledim. Sebebi de avukatların Mayıs sonu ile haziran başı sonuçlanma ihtimallerinin olduğunu söylemeleri
Seteve Carlos tarafından gönderilen son iletiler
-
Yargıç Richard Leon bu pause herkez için yok edecek gibi geliyor ...
-
@Betül-0 kesin bir şey yok ama davaya katılanlar garanti belgesi almış oldu. Katılmayanlar ise garanti belgesi almamış oldu. Ama dava olumlu sonuçlanırsa bence tamamen pause biter şahsen
-
@BerkanCaliskan ilgisi yok ama dv27 zaten olucak sadece tarih bekliyoruz. Bazı kişiler kendi kendine olumsuz düşünüyor. Herkezin düşüncesi kendisinin
-
@Emre-Kurtulmuş Olumlu ya da olumsuz gibi bir şey söylemedim. Sadece davanın sonucunun bu hafta bu zamanlar içerisinde açıklanabileceğini söyledim. Sebebi de avukatların Mayıs sonu ile haziran başı sonuçlanma ihtimallerinin olduğunu söylemeleri
-
Şu bir hafta içerisinde dv pause davası her an sonuçlanma ihtimali yüksek
-
@dilmel Brit Simon . hem x hesabı var . hem youtube kanalı . hemde kendi google sayfası var biritsimonsays.com uzman ve dayanakları sağlam biri avukatlarla da yayınlar yapıyor. tabi bir kaç yanıldığıda oluyor. Ancak genellikle tahminleri doğru çıkıyor. bilen bilir zaten (king🫅
) Simon un kel kafasını öpeyim.
-
@ozz merhaba bunu bizlerden çok bu iş ile ilgilenen insanların daha iyi bileceğini düşünüyorum. 2013 den beri bu işlerle uğraşan emektar Simon dede dv27 yüzde 99 olacak diyor. Bu adam havaya sallamıyor arkasında büyük dayanakları var. Tabiki kimse kesin bilmez ama yorumlayan kişiye göre analiz değişir. Bende havada sallamıyorum canlı yayınlar vs aldığım bilgilerler le Konuşuyorum..
-
@Coestar sende allaha emanet ol. 🫡 1 aya ne olup olmayacağı belli olur zaten. hayırlısı
-
RE: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) AşamalarıGreencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
@gucarslan Sizce Dava sadece davacılar lehine bile olumlu sonuçlanırsa davacı olmayanlara vize basılması gibi bir durum olabilirmi ?