Arkadaşlar Günaydın Bugün (!!!Ankarada!!!) mülakata girmeye çalışan tanıdıklarım sağlık randevusuna gitmeyip belgeleri eksik olduğundan ötürü konsolosluğa alımadılar bilginize arz ederim değerli yeni bilgi görürsem aktarıcam. Sağlık Muayenesine girip eksiksiz belge ile gidin lütfen...
Coestar tarafından gönderilen en iyi iletiler
-
RE: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) AşamalarıGreencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
-
RE: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) AşamalarıGreencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
Arkadaşlar belkide tarihin en zor DV sini yaşıyoruz şuanda bu kadar üst üste gelen şeyler var ne olur hiçbir belgenizi eksiksiz bir şekilde ayarlayıp gidin. Her türlü belge evrak lazım olcaktır şuanki dönemde. ABD hükümeti bu tür beyanname belgeleri eksiksiz istiyor. Üstüne Resmi devlet sitelerinde bunu kendileride söylüyor. Her denilene de itibar etmeden bir sorguluyalım.
-
RE: DV2027 Sohbet OdasıYeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik içinde yayımlandı
ben 2026 kazanı olarak tamamen saldım artık mülakatıma girip hastanesi otel parası cart curt derken cebimden 60 70 bin tl ye kadar para çıkışı oldu ve hala pause tan dolayı da vizelerimizi alamadık. kendi açımdan olursa kimseyi üzmek istemiyorum ama herşeyi bence salıp ileriye odaklı burada birşeyler yapmaya çalışmamız lazım. bu saçma sistemdeyken ne adam gibi bizim sürecimizi pause tan kaldırıp devam ettirir ne de 2027 için başvuruları açarlar. biz elimizden geleni yaptık takdiri ilahide artık herşey diyorum. Ama gidişat ortada kimseyi kandırmaya gerek yok. + olarak şunu söylemek istiyorum yok terör saldırısıymış yok güvenlik soruşturmasıymış bunların çoğu palavra geliyor bana 355 milyon nufüsa sahip ülkede hiç sanki psikopatı yokmuş gibi yada en komiği hiç terör saldırı yapılmamış gibi bahane üretip buraya kadar getirdiler bu işi. Gold Card denen illetten sonra kaç milyon dolarlık alım yapıldı bir görseniz gülersiniz. diğer evlenme yoluylada GC alan onlarca insanda var. bu dönemi göz göre göre bitirdiler sadece bunu diyorum.
-
Arkadaşlar Merhaba mülakat günü için sizlere hatırlatma yapmak isterim. (ANKARA) özelinde yazıyorum. Mülakat günü vizeye yapcağınız ödeme için mutlaka yanınızda dolar nakit bulundurun kart ile ödeme yapabilme şansınız var ama bankada sorun oluyor genelde. Ben garanti olsun diye nakit götürmüştüm ama kredi kartı ile denemeyi de tercih ettim ve olmadı nakit verdim işin sonunda. birkaç mülakata giricek kişide aynı şekilde karttan çekim yapmaya çalıştılar. Ama banka sorun yaşattığı için apar topar konsolosluktan çıkıp dövizci arayan bir kaç kişi gördüm. Ne olur olmaz siz garantiye alıp nakit götürün.
-
@TTKvY ilk zamanlarda bende öyle düşünüyordum ama şöyle düşün gold card açıldığından beri çokta bir etki göstermedi resmiyette 1 kişi faydalandı. DV Lottery gibi bir sistemde resmiyette 55.000 bin kişi kazanıyor ortalamadan vursan hepsi 10.000 dolar getirse kişi başı ki azı ve çoğu var bunun yani ortalamaya baktığımız zaman 55 bin kişiden daha çok getiri sağlamış olur ülkeye. Gold Card filan hikaye yani. benim görüşüm açılmayacak. yanlış anlamayın umut bağlatmak değil gerçekçi ve bu senaryoda manevi olarak az zarar alarak ilerlemeyi düşünüyorum. dv2027 açılcağı söylesede net bir cevap vermeden geçiştiriyorlar onu bilmiyorum ne yaparlar ederler ama dv 2026 yani bizim gibi bu dönemin şanssız kazananları
pause konusunda düşünceme son dakkika açılcak gibime geliyor. ağustos yada eylül gibi 2020-2021 dönemi gibi son dakika alan alcak gibime geliyor. he bence olmaz ama hayırlısı. Emek veripte gönülden isteyenlere nasip etsin inşallah en azından denedim diyorum yapamadım ama denedim 
-
@yigit55 hala açıklama yok mağlesef şubatta girdim bende bekliyoruz ama ben gemileri yaktım açıkcası şu saatten sonra çokta birşeyin değişiceğini inanmıyorum artık çocuk oyuncağı olduk ha dedik ankara vize verirmi vermezmi dosyayı hk aldık geri çektik derdi 28 ağustos derdi derken saçma bir ton olay daha çıkmasaydı keşke diyorum. 25 yaşındayım şu 1 sene içinde yaşattıkları şeyden saçım döküldü yemin ediyorum.
Allah sonumuzu hayır etsinde ben çok olumlu değilim. 1 haftadır başka vize türevleri için araçtırmaya geçtim hatta. Abd yi saldım çoktan çünkü belliki oda beni salmış çok önceden 
-
@waterman selamlar iyiyiz siz nasılsınız
işin özeti şöyle maalesef talihsiz kazanan biri olarak vize sürecinde olumlu onay almış ama hükümet politikaları nedeni ile vizeleri alamama dönemi içeresindeyiz. Gerek Pause olsun Gerek AOS üzerinden GC ya başvuruları olsun hepsini tek tek iptal yada süreç uzatmaya götürüp Hakların yanmasına mani oluyorlar ne yazıkki + olarak GC başvurularıda yapılmamakta ekim ayı içeresinde başvurular açılmadı. Şuanki Süreçte Green Card ı tamamen bitirmeye yönelik elinden geldiğince hükümet çalışıyor. Kazanılan Bizler gibi (Resmi İdari Yasal) İşlemlerden geçmemize rağmen bizi dahil edecek şekilde süreci durdurdular. Kısaca Hükümet Ve Yanlıları Tamamen Green Card ı bitirmeye çalışıyor. Ve süreçlerin hepsini askıya alıp. Süreç Bitimi için işi uzatıyor.
herşey olumlu olsaydı 3.5 ay önce ben ve benim gibi arkadaşlar vizelerini alıcaktı ama demekki nasip değilmiş diyorum. Ve Hergün de keşke bana çıkmasaydı diye yakarıyorum
hayali olan herkes için bol şans ama bu saatten sonra zor. Allaha Emanet Vesselam -
@randomlyselected valla abi saldım ben ya olacağına varsın oraya gidince önümüze kırmızı halı sermiyorlar sonuçta. Ekmek nerdeyse orada olcaz mecburen inşallah sizler içinde surec açılır en kısa sürede. Benim gibi hayal kuran emek veren dostlara selam olsun
-
@T-C-Kubilay-Dikici evet ama ülkekeye dolar sokucak insanları eliylede itiyor şuanki
kritik savaş sürecindeyken alınabilcek her GC talihlisi ciddi miktarda dolar sokuyor ülkeye. ki 2027 nin açılıp 2026 nın açılmaması ayrı bi saçmalık olur. Kaldıki zaten benim düşüncemde çok açılmayacak tarafıdayım ama süreci birlikte görücez hayırlısı diyelim. Elimizi kolumuzu sadece ABD ye göre çevirmemekte fayda var çoğu insan burdaki hayatını unuttu mağlesef böyle olsun istemezdim ama şuanki süreçtede böyle Narsist bir başkan olduğu sürece değil DV nin ilerlemesi ülke içindeki bir çok ana yasaya aykırı haraketler yapan bir adam hiçbir türlü açmaz gibime geliyor. Kabullenip ki zor biliyorum ama burdaki hayatlarımıza dönmemiz gerekli. Açılcağı varsa zaten olur. -
Merhabalar kafama bir konu takıldı. yanlışım var ise düzeltin lütfen o zamandaki DV sürecini bilmiyorum çünkü bir varsayım yapcam sadece. 20-21 DV Yılı için Hak yanması konusunu gördüm de. O tarihler arasında (Corona Virüsü) vardı hatırlarsanız o zamanki süreçte. Vize almak imkansız gibi birşeydir diye tahmin ediyorum. Covid-19 dan dolayı dışarı bile çıkamıyorduk. Bide şu çerçeveden de bakmak lazım (2020 yılındaki Dünya ile şuanki Dünya aynı değil) Heryerde zorluklar arttı ve süreçlerde aksamalar var. Ona göre de düşünmemizde lazım. Kendi Açımdan düşünürsem AP ye kalıp gidicek bir 1000 dolarım olcak ama yapcak birşey yok. Süreci sadece görüp öğrenebiliriz. Herkese kolaylıklar ve sabır diliyorum bu zor süreçte.
Coestar tarafından gönderilen son iletiler
-
@Seteve-Carlos hepimiz için hayırlısı neyse o olsun inşallah

-
@BerkanCaliskan çok teşekkürler iyi dilekleriniz için. Hepimiz işin sonunda kazanalım ama görünende bir gerçek var benim için en azından kabullendim olmayacağına

-
@waterman selamlar iyiyiz siz nasılsınız
işin özeti şöyle maalesef talihsiz kazanan biri olarak vize sürecinde olumlu onay almış ama hükümet politikaları nedeni ile vizeleri alamama dönemi içeresindeyiz. Gerek Pause olsun Gerek AOS üzerinden GC ya başvuruları olsun hepsini tek tek iptal yada süreç uzatmaya götürüp Hakların yanmasına mani oluyorlar ne yazıkki + olarak GC başvurularıda yapılmamakta ekim ayı içeresinde başvurular açılmadı. Şuanki Süreçte Green Card ı tamamen bitirmeye yönelik elinden geldiğince hükümet çalışıyor. Kazanılan Bizler gibi (Resmi İdari Yasal) İşlemlerden geçmemize rağmen bizi dahil edecek şekilde süreci durdurdular. Kısaca Hükümet Ve Yanlıları Tamamen Green Card ı bitirmeye çalışıyor. Ve süreçlerin hepsini askıya alıp. Süreç Bitimi için işi uzatıyor.
herşey olumlu olsaydı 3.5 ay önce ben ve benim gibi arkadaşlar vizelerini alıcaktı ama demekki nasip değilmiş diyorum. Ve Hergün de keşke bana çıkmasaydı diye yakarıyorum
hayali olan herkes için bol şans ama bu saatten sonra zor. Allaha Emanet Vesselam -
@T-C-Kubilay-Dikici evet ama ülkekeye dolar sokucak insanları eliylede itiyor şuanki
kritik savaş sürecindeyken alınabilcek her GC talihlisi ciddi miktarda dolar sokuyor ülkeye. ki 2027 nin açılıp 2026 nın açılmaması ayrı bi saçmalık olur. Kaldıki zaten benim düşüncemde çok açılmayacak tarafıdayım ama süreci birlikte görücez hayırlısı diyelim. Elimizi kolumuzu sadece ABD ye göre çevirmemekte fayda var çoğu insan burdaki hayatını unuttu mağlesef böyle olsun istemezdim ama şuanki süreçtede böyle Narsist bir başkan olduğu sürece değil DV nin ilerlemesi ülke içindeki bir çok ana yasaya aykırı haraketler yapan bir adam hiçbir türlü açmaz gibime geliyor. Kabullenip ki zor biliyorum ama burdaki hayatlarımıza dönmemiz gerekli. Açılcağı varsa zaten olur. -
@TTKvY ilk zamanlarda bende öyle düşünüyordum ama şöyle düşün gold card açıldığından beri çokta bir etki göstermedi resmiyette 1 kişi faydalandı. DV Lottery gibi bir sistemde resmiyette 55.000 bin kişi kazanıyor ortalamadan vursan hepsi 10.000 dolar getirse kişi başı ki azı ve çoğu var bunun yani ortalamaya baktığımız zaman 55 bin kişiden daha çok getiri sağlamış olur ülkeye. Gold Card filan hikaye yani. benim görüşüm açılmayacak. yanlış anlamayın umut bağlatmak değil gerçekçi ve bu senaryoda manevi olarak az zarar alarak ilerlemeyi düşünüyorum. dv2027 açılcağı söylesede net bir cevap vermeden geçiştiriyorlar onu bilmiyorum ne yaparlar ederler ama dv 2026 yani bizim gibi bu dönemin şanssız kazananları
pause konusunda düşünceme son dakkika açılcak gibime geliyor. ağustos yada eylül gibi 2020-2021 dönemi gibi son dakika alan alcak gibime geliyor. he bence olmaz ama hayırlısı. Emek veripte gönülden isteyenlere nasip etsin inşallah en azından denedim diyorum yapamadım ama denedim 
-
@mertcank34 aynen benim korkumda o ama en azından dv2028 için bir daha başvuru yaparız buda olumlu. Kazananlar olarak saldık bizim dönemi dv2027 nin açılmasını dört gözle bekliyoruz artık

-
@T-C-Kubilay-Dikici abi benden de o kadar mülakat gir çık ap ye kal daha çok koydu açılmıyıcak gibimede geliyor. Elimi abd den çekip başka ülkelere yönelicem artık bende

-
RE: DV (Green Card) Çekilişinin Durdurulma Kararı (Aralık 2025)Gündem içinde yayımlandı
@aysegul karıştırmıyorum ibarede çifte vatandaş olan kişiler için bu pause durumu muaftır diye bir ibare var ve bu https://travel.state.gov sitesi üzerinde (2 şubatta yayınlanmış ) yazıyor kafama göre demiyorum sonuçta. genel 75 banlı ülke ve DV pause u ayrı şeyler bunu bende biliyorum. burdaki olay şu kişi sistemde takılıyor 75 banlı ülke vatandaşı bu arkadaş makedonya vatandaşlığı ve türkiye vatandaşlığı var. (Makedonya) bakarsanız banlı 75 ülke içersinde bulunan bir ülke ve bu arkadaş mülakata orada giriyor. Mülakat esnasında her iki pasaportuda bulunduruyor ve vize memurunun bunun iyi niyeti ile alakalı değil bu vize onayı olayın aslı kişinin banlı ve bansız ülke arasında kalıp sistem açığından dolayı aldı diye düşünüyorum he yanlışım varsada affola. amacım yardımcı olmak ve yanlış birşey var ise düzeltmek hatalıysam kusurabakmayın hayırlı geceler.
gerekli site linkine bakmak isteyen varsa buyrun paylaşayım (2 şubatta yayınlanmıştır.)
-
RE: DV (Green Card) Çekilişinin Durdurulma Kararı (Aralık 2025)Gündem içinde yayımlandı
@ATS16 inşallah denildiği gibi olur açılırsa pause bende mutlu olucam ama bu linkteki yazan nedenden dolayı zaten o kişiler muaf oluyor diye bir ibare beriltilmiş resmi site üzerinden. hayırlısı olsun inşallah tek diyebilceğim bu saygılar

Alıntı Yaptığım bu ibare
Are there any exceptions?,
Dual nationals applying with a valid passport of a country that is not listed above are exempt from this pause.
-
@Seteve-Carlos o arkadaş çifte vatandaş ama. Çifte Vatandaş olup 75 banlı ülke içeresinde vize mülakatına girip banlı olduğundan dolayı vize basılamıyor normalde ama +1 pasaportu da türk pasaportu olduğu için (bansız ülkeler arasında türkiye bulunduğunduğundan) dolayı bu pause tan muaf olmuş oluyor. Gerekli Linkten inceleyebilirsiniz
Pause veyahut DV2027 nin başlaması ile ilgili birşey söz konusu değil mağlesef....
Immigrant Visa Processing Updates for Nationalities at High Risk of U.S. Public Benefits Reliance