@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
kasımda trump gidici, texas ı bile kazanamaz , durum vahim onlar için
@Okyay-Deveci Merhabalar sorunuzu yanlış başlık altında soruyorsunuz
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları/5862
buradan sorunuzu sorabilir daha önceki deneyimleri okuyabilirsiniz diğer sorularınız ve merak ettikleriniz için forumda yer alan arama moturunu da kullanabilirsiniz.
@T-C-Kubilay-Dikici teksas'a gitmeyi düşünüyorum(tabi cıkarsa) baslangic için param var ve hazır iş kabulunu önlerine sunarsam kabul ederler diye düşünüyorum resmi bir sitede yazıyor
@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
Lütfen bilen biri cevaplarsa yardımcı olursa çok memnun oluruz
@seda80 15 Eylul sonrasi gelirleriniz.
@Refiks hayırlı olsun, tebrik ederim. çok iyi hazırlandığınız için çok rahat geçmiş mülakatınız.
iyi hazırlanıp gitmeniz ve öncesinde bunların kanıtlarla sunulmuş olması oldukça önemli.
tekrar tebrikler..
@aysegul cevaplarınız için teşekkürler peki 90 günü geçti hala gelmedi avukata sordum son yaşanan olaylardan dolayı diyor sanırım beklicez
Merhabalar; hala bu forum kullanılıyor mu bilmiyorum, ama yardım alabilirsem çok sevinirim... Çaresiz kaldım çünkü.
Nişanlımla umuyorum ki K-1 vizesi ile 2026 yılında evleneceğiz. Ben Türküm, o Amerikalı. Kendisi trans erkek, erkek olarak da yaşıyor, ancak yasal bilgileri hala kadın olarak gözüküyor. Ben kadın olduğum için evliliğimiz gay evliliğine giriyor tabi.
Amerika'da evlenmiş LGBT+ çiftler, ne tür yasal adımları takip etmeniz gerekti? Türkiye evliliğimizi yasal görmeyecek sonuçta. Soyadımı değiştirirsem Türkiye'de sıkıntı olur mu? Eğer devletten ölüm/dul maaşı alıyorsanız evliliğiniz ile kesildi mi? Dikkat edilmesi gereken yasal bir durum var mı?
Deneyimi olan herhangi birisi yazabilirse çok sevinirim. Stresten saçlarım döküldü, lütfen...
Merhaba, biz de DS-260 da adres girmemiştik, sonrasında ise maalesef konsoloslukta da adres belirtmeyi atlamışız. Dün giriş yaparken polise adres bildirmek istiyoruz dediğimizde USCİS üzerinden yapman gerekiyor ben sadece stamp basıyorum gibi yönlendirdi.
Özetle aslında hiç bir yerde eski adresimiz yok, sadece bizim adımıza teslim alabilmesi için bir arkadaşımızın adresini vereceğiz.
Neden adres almadığını anlayamadım ama demin USCIS üzerinden Change of Address olarak ilgili adresi girdik, umarım doğrudur.
@Emre-Töre Bunun için yeni başlık açmamalısınız. Aşamalar başlığında sorularınızı sormalısınız. Ayrıca sürecinize hakim olmak, sürecinizi olumlu şekilde sonuçlandırmak istiyorsanız forumdaki bilgileri okumalısınız.
Ayrıca forumun arama özelliğini kullanmalısınız.Mesela, ustraveldocs kelimesini arama kutusuna yazabilirsiniz, hatta yazmalısınız. Benim profilimde de detaylı anlattığım bir yazı var. Bilginize.
Arkadaşlar merhaba, IR1 vizesi için neredeyse iki yıldır bekliyoruz bugün randevu maili aldık 15 ocak için. Ben şu anda 10 haftalık hamileyim. Sağlık kontrolüne girdiğimde ilk trimester geçmiş olacak (12 hafta) ama ben hala bir karar aşamasındayım. Biz zaten çok bekledik eğer girmezsem doğumla birlikte sürecimiz çok uzayacak. Bu konuyu tecrübe etmiş arkadaşlardan önerileri duymak isterim. Sizce çok büyük bir risk midir?
Ve daha önce doktorundan belge alanlar nasıl bir belge aldıklarını paylaşabilir mi? Eğer doktor röntgen çektirebilir diye yazılı bir belge vermezse almıyorlar mı?
@gucarslan birde "şu ana kadar böyle bir durumdan vize alamayan olmadı, içiniz rahat olsun" dediniz sizin veya başka arkadaşlarımızdan böyle bir tecrübesi veya şahit olduğunuz bir vaka oldu mu?
Merhaba, bize verilen süreçte nikah işlemlerimiz , sağlık muayenemiz vs yetişmez ise nasıl bir yol izlemeliyiz
Mülakat tarihi mi ertelemeliyiz? Ertelersek ne gibi sorunlar olur mülakat tarihi verilmez ya da konsolosluk çok şaibeli mi yaklaşır Sağlık raporunu almadan diğer tüm belgeler hazır bi şekilde mülakata girip dosyayı daha sonra mı tamamlamalıyızYorumlarınız için çok teşekkürler @ATS16 @smartcells
EU2026000067xx bugün güncelleme maili geldi ve 7 Kasım bugün annem yoğun bakıma alındı ne kadar kalacak belli değil mülakat erteleme talep etsem Şubat ayına kabul olur mu yoksa sıkıntı olur mu
@hasnotben merhabalar size de günaydın vallahi üç gündür ne günaydın ne uyandığıma mı seviniyorum o kadar kendimi hazırlamıştım ki o kadar inanmıştım ki çıkacağına her sabah hayal kurarak uyanıyordum düşünerek uyanıyordum gece de aynı şekilde hayal kurarak uyumaya çalışıyordum ne diyelim hayırlısı olsun yani çıkmaması biraz sinirimi bozdu ama çıkıp da gidemeyecek olanlar daha da sinirlerimi bozdu ne diyim hayırlısı olsun
@ari-luli Merhabalar, ilk olunca böyle oluyor burada herkes ben dahil böyle olmuştur. Buradaki tecrübeli kişilerin tavsiyesine uyun biraz da zamana bırakın gerisi halloluyor.
@Anatoly Bence de. Çekilişi istedikleri gibi filtreleyebilirler. 18-40 yaş arasına %70 kontenjan ayır, bunların da %90'ı kadın olsun gibi. Böyle bir filtreleme yapmak hiç zor değil. Böyle bir şey yapıyorlar mı, onu bilmiyorum elbette. Sadece, yazılım böyle filtreleme yapma özelliğine sahiptir demek istiyorum.
@hasnotben abi benim üçüncüydü ya ilk değildi ama işte ne bileyim çok inanmıştım herhalde kendimi çok inandırmıştım yani çıkması için çok inandırmıştım kendimi hayırlısı olsun bakalım artık ama elimden geleni yapıp araştırıp iyice başka vize türlerine de başvurmayı deneyeceğim sadece Green kartta olacak iş değil dediğiniz gibi yıllarca çıkmayan insanları gördükçe daha da şey oluyorum o yüzden bir şekilde artık alternatifler bulmaya çalışacağım zaten Allahın izniyle gidersem bir yıl sıkıntılı bir yıldan sonra inşallah hallolur ya gerisi
@ari-luli Birçoğumuz çok inanmıştık. Hatta bazılarımız benim gibi çok detaylı plan dahi yapmıştır eminim. Ama hepsi rafa kalktı. Unuttuk gitti.
@rocklee insan kendini plan yapmaktan alıkoyamıyor malesef 🥹 hergün zillow dan girip ev bakarken şimdi bir sene buna ara vermek gerekecek.Kazananların geneli sanırım pek hayal kurup kabaca bir plan yapmiyor.Biz aciklandigi an sayfayi yenile yenile yaparak aninda ogrenmek isterken sonucumuzu,insanlar basvurduklarini bile cok sonra hatirliyor…
@ari-luli Tabi her yolu denemek lazım. Bazen forumdaki ilk iletime bakıyorum da ben de bavulu toplayıp gidiyordum
Ama zamanla alışıyorsun ve tam bitti olmadı dediğin anda güzel şeyler oluyor 
Günaydın yerimizi alalım. yeni mekanımız burası
@hasnotben doğru söylüyorsunuz haklısınız hayırlısı olsun seneye tekrar ümitleneceğiz mecbur
@rocklee ben bilet bile bakmıştım uçak biletine yani bavul almayı düşünüyordum hatta dedim açıklansın öyle alayım kaç bavulla gidebileceğimi hesaplıyordum orada ne iş yapacağımı hesaplıyordum tepeden tırnağa her şeyi düşünmüştüm hayırlısı olsun bu seneye kaldı inşallah
2xHNBS ile sayfada yerimizi alalım.
DV 2021 Has not been selected
DV 2022 Has not been selected
DV 2023 Has not been selected
DV 2024 Has not been selected
DV 2025 Has not been selected
DV 2026 Has not been selected
DV 2027 en son başvuru olsun:)
@qizzz, içinde söyledi: DV2027 Sohbet Odası
@rocklee insan kendini plan yapmaktan alıkoyamıyor malesef 🥹 hergün zillow dan girip ev bakarken şimdi bir sene buna ara vermek gerekecek.Kazananların geneli sanırım pek hayal kurup kabaca bir plan yapmiyor.Biz aciklandigi an sayfayi yenile yenile yaparak aninda ogrenmek isterken sonucumuzu,insanlar basvurduklarini bile cok sonra hatirliyor…
Seneye düşük dosya numarası ile kazanırız belki?
@rocklee insallah 
Merhabalar
İngilizcem yetmediği için yıllardır aynı danışmanlık aracılığıyla başvuruda bulunuyorum
Bu durumun sonucun olumsuz olmasında katkı payı olabilir mi
@dilamadam Merhaba ingilizce bilgisi gerekmeyen bir olay bu başvuru. Forumda başvurunun Türkçe çeviri yapılmış ve defalarca videosu çekilmiş. Ayrıca Danışmanınızın nasıl yaptığını göremediğimiz için bir şey diyemeyiz.
Forumdan epeyce uzak kaldığımdan hiç üstelemedim farklı platformlardan da karşıma çıkmadı bu bilgi teşekkür ederim en azından bu bilgiyi edinmiş oldum.
@dilamadam Rica ederim. Forumun YouTube kanalında bu video var. Yıllar önce çekilmiş ama o zamandan beri hiçbir şey değişmedi. Ekim ayına kadar mutlaka vakıf olur kendiniz halledersiniz
Her sene bu zamanlar rutinimin bozulmasına üzülüyorum her gün foruma gir son mesajları kontrol et, zillowdan ev kiraları, indead'den maaşlara bak vs vs.
Kazanan herkese tebrikler ama kazananların bir çoğunun hiç bir şey bilmemesi, çok bilinen şeyleri yanlış bilmelerini görünce istemsizce ben kazanmalıydım dedirtiyor insana, neyse önümüzdeki maçlara bakacağız artık.
@asariel Hocam bu hissi bu yola baş koyan herkes gibi siz de yaşayacaksınız. Ütopik, teselli veya komik de gibi gelebilir ama krizi fırsata çevirmek gibi düşünebilirsiniz. Bu zamanlar aslında ele geçmeyecek bir fırsat. Neden mi? Şöyle söyleyeyim. Kazanıp da hiçbir hazırlık yokken sadece hayallerimiz ve beklentimiz oraya ayak basmak iken birdenbire dil yapma, dosya taşıma para toplama, orada düzen araştırma ve buradaki düzenimizi bozma vs acele bir sürü karmaşık bir sürecin içine giriyorlar ve hazırlıksız gidiyorlar. Burada iken kazanamadığımız süreci fırsata çevirip bir ajanda tutup her şeyi kalem kalem hazırlamak. Para, düzen hazırlığı dil vs aklınıza ne gelirse.. yapıp hazırlıklı gitmek. Umutsuzluğa kapılma zamanını Tr'de yaşayarak ve hayatın sillesini yiyerek çoktan aştık (ki buralardayız). Toparlanın ve hazırlığa başlayın. Bu sene olmadı diğer sene olmadı sonraki sene ama illa gideceğiz.