• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. asariel
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 2
    • Konu 0
    • İleti 151
    • En İyi 80
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

asariel

@asariel

165
    İtibar
    367
    Profil Görüntülemeleri
    151
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:
    İnternet Sitesi www.yugisoft.com, www.fmtaktik.com, www.hamileyasam.com Konum Antalya Yaş: 33

asariel Takip etme Takip Et

asariel tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

Hayırlı olsun Yarın bu başlığın mutluluk haberleri ile dolması ümidiyle ellerine sağlık @crazycells

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      asariel
      asariel
    • RE: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

@gucarslan, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

@yakt05 öncelikle tebrikler;

1- elbette. basılacak vize kalmaz, konsolosluk evliliğinize inanmaz, mali yıl biter ya da konsolosluk size yeni bir mülakat günü vermezse vizeniz basılmaz.
      2- vizeniz iptal olacak. kısaca vizeniz olmayacak..
      3- evet.
      4- evlenir evlenmez, resmi evlilik kaydınızın taranmış haliyle (evlilik cüzdanı) [email protected] adresine mail atmalı ve evlendiğinizi, eşinize de vize almak istediğinizi belirtmelisiniz.
      onlardan gelecek cevaban istinaden sürecinizi ilerletmelisiniz. onlar sizden pasaportunuzu isteyecek, vizenizi iptal edip geri yollayacak, sonra eşinize DS260 dolduracaksınız, sonra ona sağlık raporu alacaksınız, sonra mülakat vermelerini bekleyeceksiniz.

bekarken yaşadığınız sürecin aynısını yaşayacaksınız yani..

Aga sen hiç yorulmaz hiç bıkmazmısın, günlük 2 saat son açılan başlıkları yorumları okur forumdan çıkarım konu, soru ne olursa olsun yardımcı oluyorsun valla helal olsun, bugüne kadar cevap verdiğin herkes adına sana teşekkür ederim, forum sahibi olsam seni kesinlikle güzel bir yemeğe çıkartırdım 😃

asariel
      asariel
    • RE: DV2027 Sohbet Odası

Yaprak kıpırdamıyor ya

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik içinde yayımlandı
      asariel
      asariel
    • RE: Memurluk mu Amerika mı?

@minnesota 31 Yaşında 6 Yıllık devlet memuruyum, evim kira, arabam 300.000TL'lik eski bir SEAT, Tatil balayı dışında gidemedik, Bankada 800k borç var hayalinizdeki MEMUR tanımı ne çok merak ediyorum, aldığım maaş 45.000TL.

Diğer söylediklerine katılıyorum.

Göçmenlik Sohbetleri içinde yayımlandı
      asariel
      asariel
    • RE: DV2024 Sohbet Odası

You have been randomly selected for further processing in the Diversity Immigrant Visa Program... Dayanın Yoldaşlar geliyor gelmekte olan 😃

asariel
      asariel
    • RE: DV2025 Sohbet Odası

Başvuran arkadaşlara öncelikle başarılar, daha önce de benzer bir hesaplama yapmıştım yapacağım hesaplama tamamen bana göredir kesin somut bir veri değildir araştırmalarım doğrultusunda kendimce çıkarttığım sonuçtur.
      Öncelikle ben SSN elime geldiğinin ertesi günü kendim iş bulabileceğimi düşünüyorum zira Türkiye'de bile iş arama süreçlerim maks. 2 gün sürmüştür.
      Tutarları ise hep yuvarlayarak hesapladım 800$ olanı 1000 dolara 1200 doları 1000 dolara 3 aşağı 5 yukarı çıkabilir.
      Bu benim hesabım yanlışım var ise tecrübeli arkadaşlar müdahale ederler zaten.
      Hesaplamamı 2 kişi için yaptım zira kendim evliyim ve eşim ile gideceğim.
      Türkiye'dek işlemler konsolosluk aşamaları ve uçak biletleri 5.000 $
      Amerikaya giriş 1 aylık geçici konaklama 3000$
      Yiyecek içecek ilk ay için 1000-1500$ bu kişiden kişiye değişir ben en yükseği hesaplamaya çalışıyorum ki aksi durumlarda nakit sıkıntısı yaşamamak adına.
      Diğer giderler telefon hattı, geçici telefon vs vs. 500 $
      Ev tutulması 1 kira bir deposit birde emlakçı diyelim 7000 $ (Biraz Yüksek Hesapladım) Çok daha uyguna 1+1 daire tutulabilir yüksek hesaplama nedenim ekstra depozito vs. istenilmesi gibi durumlar için.
      Toplamda benim hesabıma göre 17.000$para lazım. Tabiki bu tutarlara ek eşya vs. vs. gibi şeylerde var ama bunların hepsi bir anda çözülmesi gereken şeyler değil ki eyalete göre araba da almak lazım onu da hesaba katar ise 22.000-23.000$ civarında bir paraya ihtiyaç bulunmakta.

Elbette yiyecek içecek evin tutulması vs konularda bu yazdığım tutarların altına da halledilebilir oradan elde kalan tutar ile başka ihtiyaçlar karşılanabilir.
      Bugünün kuru ile bu para 655.000,00TL yapmaktadır, Böyle bir birikimin varmı diye soracak arkadaşlar için söyleyeyim -200.000,00TL paraya sahibim 😃
      Ancak mevcut arabamın satışı, düğünden kalan zinnet eşyaları, yeni evli olduğumuz için yeni TV'miz, Ps5, Mobilyalar vs bunları sattığımda yaklaşık 250-350.000TL parayı karşılamış bulunyorum. Belki daha fazla bile olabilir aşağı yukarı yuvarladım.
      E kaldı 350.000 TL nerden bulacağız bu parayı 😃 Şimdi arkadaşlar buraya hayat kurmaya gidiyorsanız buradaki hayatınızdan bir zahmet vazgeçin, diyelimki kazandınız yazısını gördüm ve case number düşük o an tüm ev eşyalarımı satar evimi boşaltır ailemin evine veya eşimin ailesinin evine yerleşir bu süreçte it gibi para biriktiririm, TL kazanıp dolar biriktirmek her ne kadar zor olsada yaklaşık 100-150.000TL iki kişi 1 yılda biriktirdik diyelim ki fazlası da biriktirilebilir.
      ee hala bana 200.000TL para lazım bu da kredi çekip halleder oradan ufak ufak göndererek buradaki borcunuzu temizlersiniz.
      Eğer ki giden tek kişi ise maliyetler çok daha düşük olacaktır.
      Bırakın şimdi paraydı puldu nasıl halledeceğiz telaşını tadını çıkartın hayal kurun, gittiğinizde yapacağınızı planlayın, yaşamınızı düzene sokmaya çalışın. Burada birçok kişinin hayalleri gerçek oldu ve olmaya devam ediyor o kişilerden birisi olacağınızı düşünün havaalanından ilk çıkış anınızı kafanızda canlandırın.

asariel
      asariel

Her sene bu zamanlar rutinimin bozulmasına üzülüyorum her gün foruma gir son mesajları kontrol et, zillowdan ev kiraları, indead'den maaşlara bak vs vs.
      Kazanan herkese tebrikler ama kazananların bir çoğunun hiç bir şey bilmemesi, çok bilinen şeyleri yanlış bilmelerini görünce istemsizce ben kazanmalıydım dedirtiyor insana, neyse önümüzdeki maçlara bakacağız artık.

asariel
      asariel
    • RE: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmenlerin İlk Aylardaki Deneyimleri

@smartcells ya bu kadar da güzel yazmayın lütfen en son mal mülk satıp kredileri çekip Meksika kartellerine yedircem 😂

Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam içinde yayımlandı
      asariel
      asariel
    • RE: Amerika'ya gitme sebepleriniz ?

Daha gitmedim ama gidebilirsem sebepleri şunlar olacak...
      Ben bireysel bir insanım yanlızlığı yada kendi fanusum içine aldığım insanlar ile yaşamayı seviyorum komşuluktan uzak kendi bahçemde özgürce takılabileceğim bir evde yaşamak.
      Gerekirse it gibi çalışıp kazandığım parayı istediğim şeylere harcayabilmek.
      Basit bir iletişim yada eğlence aracının benim için lüks olmaması.
      Sahile yada bir parka gittiğimde sağa sola tüküren, çekirdek çitleyen beyaz atlet ile denize girmeyen boxer ile şeyi salllana sallana denize havuza giren insanlar ile aynı ortamda bulunmamak.
      Yılda 1 kez de olsa tatil yapabilmek
      Haftada 1 sinema tiyatro konser gibi etkinliklere katılabilmek.
      Kısaca insan gibi yaşamak.

Göçmenlik Sohbetleri içinde yayımlandı
      asariel
      asariel
    • RE: DV2024 Sohbet Odası

Nacizane şu para konusunda kısaca bir bilgilendirme yapayım, tecrübeli arkadaşlar beni düzeltebilir tutarları hep yuvarlayarak hesapladım 800$ olanı 1000 dolara 1200 doları 1000 dolara 3 aşağı 5 yukarı çıkabilir. Bu benim hesabım yanlışım var ise düzeltebilir arkadaşlar
      2 kişi için şahsi kriterlerim doğrultusunda hesaplanmıştır.
      Türkiye'dek işlemler konsolosluk aşamaları ve uçak biletleri 4.500 $
      Amerikaya giriş 1 aylık geçici konaklama 3000$
      Yiyecek içecek 1000-1500$ bu kişiden kişiye değişir ben kötüsünü hesaplamaya çalışıyorum kendimce
      Diğer giderler telefon hattı vs vs. 500 $
      Ev tutulması 1 kira bir deposit birde emlakçı diyelim 6000 $ (Biraz Yüksek Hesapladım)
      toplamda 15.500$ bir paraya ihtaycım var, elbetteki yemek içme geçici konaklama evin tutulması vs.vs. gibi şeyler daha da düşük olabilir bu tutarda orada eşya vs vs gidecektir illaki. Bugünün kuru ile 300.000 TL Yapıyor bende böyle bir para varmı 😃 yok arabaydı birikmişti desek 130-150.000TL anca çıkar ama arkadaşlar şunu size söyleyim oraya hayat kuracağnız için burada ıvır zıvırınızı zaten satacaksınız.
      Örnek ben yeni evliyim 9 ay oldu TV 20.000TL, 15.000TL'den rahat satabilirm, mobilya beyaz eşya derken bi 200.000 TL rahat topladım e eşek de değiliz 1 yıllık bir süreç yeme içme giyim kuşam bunlardan biraz kısın biraz ek işler kovalayın oradanda bi 50.000 biriktirseniz kalan 50.000 TL'yi de kredi çeker paşa paşa konsolosa hesap dökümünüzü gösterebilirsiniz.
      Eğerki tek kişiyseniz harcamalar düşeceği gibi geçici konut yada ev tutulması süreci nerteyse 4/3 daha ucuz olacaktır oda tutmak gibi ihtimalleriniz olacak endişenizi bırakın kaldı 24 Gün buraya yazan insanların bir çoğunun hayalleri gerçek olacak, o kişilerden olmayı umut edin gidince yapacaklarınızın hayalini kurun. O hava alanından ilk çıkış anınızı kafanızda canlandırın, çıkmayacak bile olsa hayal kurmak güzel şey mutlu olmaya bakın bu serüvenleri yaşadığınız için.

asariel
      asariel

asariel tarafından gönderilen son iletiler

Yaprak kıpırdamıyor ya

asariel
      asariel

@Keremtk Yolun bahtın açıl olsun, 10 yıllık vize kısmı çok güzel olmuş tebrik ediyorum ben loto dışında yöntemleri denemiyorum belki de hatayı burada yapıyorum.

asariel
      asariel

@Keremtk Ben sizleri anlıyorum dediğim gibi benim için başvuru ücretinin arttırılması bile kabul edebileceğim bir durum. Ki yukarıda da dediğim gibi 1000/1 şansımı arttıracak her şey kabulüm çünkü ben gerçekten defolup gitmek istiyorum bu ülkeden. Yukarıda demek istediğim diğer tarafı da anlıyorum ama hak veriyorum burada sıkıntı şu normalde mantıklı olan ve doğru olan sizin söylediğiniz ancak işin duygusal kısmı ve ülke şartlarını düşününce ona da hak veriyorum. Ben kamu da çalışan bir memurum kredibilitem çok yüksek o yüzden bana koyan bir durum yok ama hayatına yeni atılmış bir kişi için dediğim gibi 15-20.000TL yüksek bir ücret verebilse de yüksek misal ben ve eşim bu söylenti çıkınca pasaporta başvuralım dedik 2kişi 1 çocuk 35-40.000TL maliyet çıkıyor verebilecek durumum var mı var birikimim var mı var ama vermek istemiyorum çünkü çıkmayabilir yada pasaport şartı gelmeyebilir resmileşir ise hemen başvurup çıkartacağım pasaportu bu riski alacağım. Ama bu aşamada bekliyorum mesela.

asariel
      asariel

@Atlantis00 Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim, hangi şehirdesin bilmiyorum ama çıkarsa aynı şehirde olursak ilk 1k sıralamada nusret seviyesi ilk 3K sıralamada bir alt seviye 5k altı sıralamada da bi tık aşağısında yemek borcum olsun sana 😃

asariel
      asariel

Herkes pasaport şartının isteyenleri vs eleştirmiş, kimisi demiş ki pasaport alacak parası yok ise zaten başvurmasın vs.vs. arkadaşlar ülkemiz şartlarında 15-20.000,00TL büyük para bunu veremeyecek adam amerikaya gidemez kısmına katılmakla birlikle birçok kişinin bu parası olsa da green kart çıkmaz ise boşa aldığı bir pasaport olacak bu sebeple endişeleri normal ben 3 yada 4 yıldır başvuruyorum 33 yaşındayım eşim çalışmıyor(çocuğumuz oldu) tek maaşla geçinip bir yandan para biriktiriyorum Greencard çıkarsa diye eldeki asetlerimi satarsam yaklaşık 35-40k $ ile şu an oraya gidebilirim ancak zaten kıt kanaat geçinirken pasaport alıp birde çıkmaz ise üç kişi için yaklaşık 35-40 bin TL'yi boşa vermiş olacağım zira dünyayı gezeyim derdim yok istediğim tek şey Amerika'ya gitmek bu açıdan da bakılabilir olaya.

Ha ben tüm bu durumlara rağmen şansımı 1000/1 bile arttırma ihtimali olan her değişikliğin gelmesini istiyorum bencil diyebilirsiniz evet bencilim çocuğumun geleceği için bunu yapmak zorundayım. Bencil olmalıyım. Bunun için bana kızılmamalı çünkü kuralları ben koymuyorum ancak kural gelirse de sesim çıkmaz.

asariel
      asariel
    • RE: DV2026 Mülakat Deneyimleri

@zero Hayırlı uğurlu olsun yeni maceranızda başarılar bol şans ❤

asariel
      asariel
    • RE: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmenlerin İlk Aylardaki Deneyimleri

@Selimdiskaya52 f7b26081-61f8-4812-839a-f05c3e9c52d2-image.png Selim bende de görünmüyor bilgin olsun vizen hayırlı olsun yeni maceranda başarılar ❤

Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam içinde yayımlandı
      asariel
      asariel

@exclusive 6 aylık reis daha ya 😃

asariel
      asariel

@Ali_deniz44 O şekilde yapacağım kardeşim 35k yazık şu aşamada kesinleşirse başvururum yetişir her türlü 1 ayda pasaport diye düşünüyorum

asariel
      asariel

@exclusive kısa vadede bir planım yok, ancak uzun vadede biraz gezmek istiyorum dediğiniz gibi resmi kararı bekleyeceğim başvuruda zorunluluk konusunda çünkü bebek için bile aynı ücreti istiyorlar 3 kişi için 35k şu an gerek yok vermeye belki zorunluluk olmayacak.

asariel
      asariel