Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @Ekto-Oktan Benim korku değilde daha çok edişelerim var gibi. Özellikle benim gibi çocuklu aileler için bu durum daha zor olsa gerek, işin maddi boyutunu geçtim sosyal yaşam alanında bile hiç tanıdıgı olmayanlar hangi eyalete hangi şehire gideceğini nasıl seçecek mesala. İş bulup kendi mesleğine devam edebilecek mi yada sıradan iş bulup çalışıp mi geçim derdine düşecek. Bireysel silahlanma herzaman benide tedirgin etmiştir. Göç etme durumunda iş ciddiye binince sanırım bir çok kişide bu ve buna benzer korkuların olması normal olacaktır.

• Yasaklı

Yurtdışında yaşamaktan gereksiz yere endişe duyuyorsunuz , tek endişe duyması gerekenler onda bile bence sıkıntı yok ,çocuklu ailelerdir , çocukların eğitimi vs gerisi hikaye , eğitim denilincede zaten dünyanın en iyi eğitimi abd'de , hukukun en baba olduğu sonuna kadar uygulandığı yerde hayat kötü asla olmaz , demokratların olduğu yerde yaşarsın olur biter.... Endişe duyulcak son ülkedir ABD , yazılı kuralları harfiyen uygulayan hiçbi ülkeden sıkıntı çıkmaz bununda en tepesi ABD .... ABD bizim hukuk fakültelerini tanıyor mesela , bizim baroyu tanıyor , bunu bilmeyen olabilir baroya kayıtlı avukatsan orada yüksek lisans zorunlu dersleri alıp baro sınavlarını geçersen 4-5 eyalette avukatlık yapabilirsin bu bile büyük nimet 😁

• ⭐⭐⭐ Yasaklı

@heyysanadiyom Hocam Abd'ye nasıl gittiniz? Kaç yıldır ABD'de yaşıyorsunuz acaba?

• Yasaklı

@Atlantis00, içinde söyledi: DV2027 Sohbet Odası

@heyysanadiyom Hocam Abd'ye nasıl gittiniz? Kaç yıldır ABD'de yaşıyorsunuz acaba?

Gitmedimki sadece medyayı çok iyi takip ediyorum , oranın hukukunu araştırıyorum , mahkeme süreçleri takip ediyorum (medyaya yansıdığı kadar ) vs benim bildiğimi sizde bilebilirsiniz , ekstra uçuk kaçık özelliğim yok , avukatlık hususunda Almanya ve Fransadada avukatlık yapabilirsiniz, mesela Almanya için İstanbul hukukta 10 kişilik kontenjan var hem Türkiyede hemde Almanyada avukat oluyorsunuz bitirdiğinizde( baro sınavlarını geçme şartıyla tabi ) , Fransa içinse Galatasaray lisesi veya Üniversitesi mezunları rahatlıkla halledebilir , yakın arkadaşım ve eşi New York barosunda kayıtlı avukat , İstanbul hukuktan (genel kontenjanı) sonra ABD'de okudular sonra baro sınavını geçtiler ve avukat oldular , ABD için keza Bahçeşehir üniversitesinin ABD ile programı var , çok iyi üniversite ile anlaşması var.... Bunlar hep olan şeyler.... Maddi gücümüz olduğu için pek yönelmemiştim şimdiye kadar ama şimdi sonuna kadar düşünüyorum , bizim ülkemiz hep sıkıntıydı biz farkında değildik , medya olmasa kimse farkında olmayacaktı , 1980ler 90'lar ve günümüz hep sıkıntı , hukuken düzeleceğini sanmıyorum , AB üyesi olmak için söylenip duruyorlar tek dertleri milletin gazını almak , kamu ihale yasasını getirmiyorlar mesela böyle kuralsız olan ülkeyi neden birliğe alsınlarki? AB demek kural demek , nizam demek....

• İçimden bir ses bugün yönergenin yayınlanacağını söylüyor 😂

• @T-C-Kubilay-Dikici Hocam inanın sizin gibi insanlar için göç etmek daha büyük bir risk... Ve bunu anlıyorum bir çok mühendis vasıflı insan veya okumuş belli bir kariyer sahibi olmuş belli bir düzen sahibi olmuş insanların temel çekinceleri bunlar. Bu noktada benim kaybedicek bir şeyim zaten yok 21 Yaşındayım Üniversite okumadım zaten Lise mezunuyum çok büyük bir mal varlığım senelerce oturttuğum bir iş hayatım düzenim yok yani benim risk almamam için önümde bir sebep yok...

Umarım umduğunuzu bulursunuz ama ben inat eden herkesin özellikle ve özellikle eğitimli insanların çok daha başarılı olucağına inanıyorum ki Amerikayı dünya gözüyle görmüşssünüz o yüzden iyi kötü bir fikrinizde vardır ben şahsen bir kere bile bulunmadım hakkınızda en iyisini diliyorum şu aşamada benim tek endişem canımın güvenliği...

• @heyysanadiyom Daha önce AB Ülkesinde yaşadım 9 ay kadar ABD'nin iyi bir ülke olduğuna katılsamda ben yinede güvenlik konusunda Avrupanın hatta Türkiye'nin bile gerisinde olduğuna inanıyorum. Konu sivil güvenlik. Yani adam vurmuş 20 yıl yatarı olan adamın dışarıda gezmesinden çok sivil güvenlik. Herkesin cebinde silah var neredeyse 100 kişiye düşen silah sayısı 120 mi neydi öyle okumuştum yani korkunç oranlar. ABD Bu açıdan hiç güven vermiyor. Hukuk konusunda güçlü bir ülke evet her konuda çok güçlü. Ama Güvenlik kesinlikle ABD denilince herkesin düşünmesi gereken çok ciddi bir endişe.

Özellikle Georgia Atlanta gibi benim düşündüğüm gibi güney bir eyalete gidiyorsanız 10 kat düşünülmesi gerekiyor.

• @ebaris86 Evet hocam sizin durumunuzuda diyorum aslında @heyysanadiyom hocamızın belirttiği gibi bir alttakinde Eğitim gibi çocukların ortamı gibi bir çok şey aslında basit endişe olarak kalıyor bunlar ABD gibi koca bir ülkede çok rahat çözülücek şeyler. Çözümü olmayan şeylere odaklanılması biraz gerek kültürel şok ve benzeri durumlar örnek gösterilebilir.

Bireysel silahlanma evet dediğiniz gibi korkutucu benim için hiç şiddet yanlısı değilim ben gidince bir silah almayı düşünüyorum korkumdan ötürü. Ki bu korkum yüzeyseldi artık Green Card sürecinde olduğum için bu korkuyu kemiklerimde hissediyorum çünkü gerçekten gidiceğim ve gerçekten birinin beni çekip vurma ihtimali öyle şaka falan değil yani. Yaşayabilirim.

Güney eyaletlerinden biri olan Georgia'ya gidiceğimizi de düşünürsem benim korkum katlanarak artıyor...

• ⭐⭐

@Ekto-Oktan Çok güzel bir yaşta gidiyorsunuz önemli olan bu yaşta doğru yatırımlar yapmak olmalı şuan gençleri görüyorum çevrede de onlarca örnek var iyi bir kariyer iş yerine nerede çok kazanırım diyorlar kimseyi suçlamıyorum bu konuda çünkü ülkemizde artık parasızsan maalesef açsın evlenemiyorsun bile geçen motorla gezerken 20 yaşında bir kurye ile petrolde denk geldik motordan konu açıldı ne okuyorsun dediğimde okumuyorum lise mezunuyum dedi neden okumadığını sorduğumda okuyup işsiz mi kalacağım kuryelik yapıyorum aylık 70 80k kazanıyorum günde en az 16 saat çalışıyorum ailemin durumu yok kalacak miras da yok evlenmek için para biriktiriyorum dedi hayallerimizi çaldı ülkenin geldiği durum bunu çocuğum yaşamasını istemiyorum şuan bir çok kişi özellikle arkadaşlarım bana salak mısın diyor böyle bir iş bırakılır mı kariyer bırakılır mı isim yaptın çok emek verdin diyor. yaşları 40 50 olan iyi bir işi olan insanlara konuştuğumda yerinde olsam bir dakika bile durmam giderdim diyor oradaki fırsatlar daha çok diyen var aslında kimin ne söylediğine çok bakmıyorum teraziye bakıyorum hangi taraf daha ağırsa onu yapıyorum.

Bu sene ameirkaya gitme fırsatım oldu tatil için gittiğim için 14 günlük bir tatilde hayati kararlar alacağım birşey görmedim yaşamadan görünmez belki keşke diyeceğim ama dememek için arkamda herşeyi yıkıp gitmek yerine şuan türkiyede olurda dnersem diye bir şeyler yapmaya başladım çıkmaz gitmezsem emekliliğimde yatar pasif gelirleri yer ülke ülke gezerim çıkarsada burada bir şeyim var derim

• Beyler bayanlar var mı yeni bilgi duyum vs.. Ne zaman açılacak basvurular

• @Cemda başvuruların açik olup olmadığını anlamak için tek yol var orayi kontrol edebilirsiniz her gün, bağlantiyi birakiyorum
    http://dvprogram.state.gov/

• @T-C-Kubilay-Dikici turizm sektöründe dünyanın en büyük firması olarak anılan şirkette 20 sene harcadım. Üst düzey pozisyonlarda çalıştım. Uzun seneler yurt dışında aynı firma altında görev aldım. Her gönderdiklerinde bir şekilde ülkeme geri dönüp uçaktan her indiğimde vatan toprağını öptüm. Yaşım 43. Şuanda ülkemden resmen kaçıyorum. Ülke survivor adası gibi. Burada hayatta kalan, bu şartlarda yaşamayı, ayakta kalmayı başaran Avrupa yada Amerika'daki herkesi kucağında hoplatır çok iddialı söylüyorum. Argo olarak söyleyeyim Süt Çocuğu karakterde değilseniz, biraz inat, biraz hırs ve survivor modunuzu kapatmazsanız Amerika da yaşamak, hayatta kalmak bizim için çocuk oyuncağı. Çalışmak, kazanmak isteyene imkan çok yeter ki vazgeçmeyin kovalayın

• Bu sayfada farklı teoriler yazılmış . Kaynak: Herman Legal Group https://share.google/PdbC23tw0a6m2BhWf

• Yasaklı

@Ekto-Oktan, içinde söyledi: DV2027 Sohbet Odası

@heyysanadiyom Daha önce AB Ülkesinde yaşadım 9 ay kadar ABD'nin iyi bir ülke olduğuna katılsamda ben yinede güvenlik konusunda Avrupanın hatta Türkiye'nin bile gerisinde olduğuna inanıyorum. Konu sivil güvenlik. Yani adam vurmuş 20 yıl yatarı olan adamın dışarıda gezmesinden çok sivil güvenlik. Herkesin cebinde silah var neredeyse 100 kişiye düşen silah sayısı 120 mi neydi öyle okumuştum yani korkunç oranlar. ABD Bu açıdan hiç güven vermiyor. Hukuk konusunda güçlü bir ülke evet her konuda çok güçlü. Ama Güvenlik kesinlikle ABD denilince herkesin düşünmesi gereken çok ciddi bir endişe.

Özellikle Georgia Atlanta gibi benim düşündüğüm gibi güney bir eyalete gidiyorsanız 10 kat düşünülmesi gerekiyor.

Endişelenmeyin derim , bölge bölge pis yerler her ülkede var , banada son okuduğum şeylerden ötürü Londra hiç güvenli gelmiyor , orada birde polislerde silahta yok 🙂 .... silah endişeniz varsa new york'ta yaşayın , diğer yerleri bilmiyorum ama new york'ta yasak silah taşımak , korkudan dolayı silah taşımayı düşünüyorsanız aman diyim çok tehlikeli , silah ile haşır neşir olan ben bile (üzerimde) silah taşımaya korkarım , taşımadımda hiç , ölüm tehditleri almıyorsanız silah taşımak bence hamallıktır 😁 yolunuz açık olsun

• Kaynak: Herman Legal Group https://share.google/PdbC23tw0a6m2BhWf

• @tumra haklısın teşekkürler

• ⭐⭐

@elbruz sizinle aynı fikirdeyim maalesef bende bunu 28 yaşında fark ettim 🙂 ilk okul 5 sınıftan beri çalışıyorum bu yüzden çalışmaktan hiç çekinmedim hep bir hdef koydum o hedefe ulaşınca bir sonraki hedef koydum bu yüzden bir fiil çalıştım 2 yıl sonra emeklilik gün sayımı tamamlayıp yaş bekleyen EYT li olacağım 🙂 benim tek korkum eşimin konfor alanını bozup orada bunu sağlayamamak geçen sene tatile new york miami gittik bazen çok özlüyorum oraları diyor 🙂

• @asencan bugün de gelmedi. 😢

• Ben ne dedim pasaport gelecek dedim dimi !!! Bu adam görüntüleri sızdırmış ve pasaport giriş yeri ve para ödeme yeri var 03:55 saniyeye bakın. Sızmışşşş.

• @Witch-Lilith gerçekten doğru gibi duruyor enteresan

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

129

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |