Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @Atlantis00 Hocam sizin sıkıntı tam olarak nedir? Buraya düzenli olarak benzer mesajları neden atıyorsunuz? Yesilkartforum isimli bir siteye girip sürekli Abd'nin kötü yönlerinden bahsetmek hatta kötüymüş gibi göstermeye çalışmaktaki amaç ne olabilir?

• @Emre-Kurtulmuş birisi saçmalarsa saçmaladı denir. mantıklı değilse mantıksız derim. benim mesajımı silmeniz çok saygısız birşey. içinde hakaret küfür olmayan birşey silmeniz saçma. ayrıca cidden böyle bir websiteye gelip böylede saçmalanmaz. okumuş, okumamış, bulaşıkçı, doktor kim varsa ülkeden kaçıyor. zaten buradaki herkes böyle bu mantıksız insan gelmiş diyor ki "ülkenin yarısından fazlası lüks içinde yaşıyor" evet evet avrupada bizi kıskanıyor. siz de gelip benim yorumumu silip saygısız bir şekilde konuşmaktan bahsediyorsun işde türkiye bu yüzden bu halde. bu şekilde saçma sapan hareketler yaptığınız için mantıklı konuşanın yorumunu silin. saçmalıyan insan "nazikçe" konuştuğu için el üstünde tutun.

• @MakeUSAGreatAgain belki aktroll'dür veya gidemediği için sinirlidir bu yüzden kötülemeye çalışıyordur. banada çok garip geldi ama daha önce ki yorumlarını görmedim. ara sıra böyle tipler ile internette karşılaşıyorum ama burada karşılaşacağımı düşünmedim.

• Greencard sahiplerinin Amerikaya girisinde dikkat etmesi geteken hususlar hakkinda kisa bir bilgi videosu.

• @Atlantis00 Hocam sen haklısın, uzunca güzel bir açıklama da yapmışsın. Eline sağlık.

@baba-yaga Saygıdeğer yaşça büyük olur benden, bir saygı dili ile konuşmak istiyorum. 18 yaşını yarıladım, bende bir nevi sizin gibi düşünüyordum diyebilirim. "Bu ülke battı, toparlanamaz, ekonomi vb. çöktü" diyordum fakat Amerika'yı da kurtarıcı olarak görmüyorum.

Amerika'ya gitmemin sebebi ise Tamamen iş odaklı. (İş derken kendi işimizi büyütmek için) Orada Otelimiz, tanıdıklarımız vb. var ve evet bizden daha iyi bir hayat sürüyorlar, orası doğru. Fakat güllük gülistanlık bir hayat sürmüyor büyük bir kısmı ama bizden kat be kat iyi bir hayat yaşıyorlar, bunda hemfikiriz.

Ama orası da gözüktüğü kadar güzel değil. Orayı bir kurtarıcı olarak görmeyin. Amerikan Rüyası yaşamayın. Burada yaşadığınız zorlukları oraya gittiğinizde başta yaşayacaksınız. giden saygıdeğer büyüklerimiz bilir.

Bende ne yazık ki burada anın tadını kaçırıyorum. Şu ülkeden bir çıksak da mutlu olsak, işimize gücümüze baksak. Kendimi öyle şartlamışım. Maalesef kötü bir durum ama en azından gerçekleri biliyorum.

• @aku Ben Sıfırdayım. Türkçe diksiyonum iyi, konuşma vb. ekran karşısında rahat konuşabiliyorum (İnfluencer) fakat bazen kelime yutuyorum ve sıfır yabancı dil biliyorum.

Sıfırdan öğrenecek olsam Özer Kiraz'ı önerir misiniz? Ona göre ilgileneyim. Her Türlü Tavsiyeye açığım, teşekkürler.

• ⭐⭐

@baba-yaga Hocam kurumsallar hariç çoğu firma maaşları asgari ücretten gösterip kalan farkı elden verir. Bu istatistiklerle gerçekten kaç kişinin asgari ücretle geçindiğini anlamak maalesef mümkün değil.

• @Riethian bu doğru fakat bu da arkadaşın söylediği şeye bir örnek, kokuşmuşluğun bir başka örneği.

• ⭐⭐

@elektra %90'ımızın burada olma nedeni zaten o kokuşmuşluk. O zaten cepte :))

• Arkadaşlar benzer muhabbetler beni bazen bayıyor gerçekten. Foruma giresim gelmiyor.Her şey ortadayken kimse kusura bakmasın ama popülist söylemler beni tetikliyor. mevcut konjonktürde ülkenin yarısından fazlasının refah içinde olduğuna inanmak akıl tutulmasından başka bir şey olamaz. Burda mesele ülkeyi kötülemek ya da ABD güzellemesi yapmak değil, bazı şeyleri birbirine karıştırmamak gerekiyor. İnsanca yaşayabilmenin zorluğu, çürümüş adelet sistemi, yarını bilememek sayfalarca yazarım ama inanın gerek yok. Herkes düşüncesinde özgür nihayetinde. Mutluluk da mutsuzluk da içimizde ama baskıyla sindirildiğiniz kör sağır dilsizi oynamak zorunda bırakıldığınız bir yerde yılda beş kere yurtdışı tatili yapmak size refah gibi geliyorsa kimse kusura bakmasın ama bu sizin cehaletinizden ve hayata dair hiçbir şey bilmemenizden başka bir şey değildir.

• ⭐⭐⭐ Yasaklı

@Emre-Kurtulmuş Çok teşekkür ederim güzel düşünceniz için çok sağ olun

• ⭐⭐⭐ Yasaklı

@mertq Çok teşekkür ederim kardeşim Allah işlerini rast getirsin

• @cvatulip +1000000 Buraya düzenli olarak gelip sokaktaki dayılar gibi konuşan arkadaştan çok sıkıldım bir de haklı görenler var insan hayret ediyor gerçekten

• ⭐⭐⭐ Yasaklı

@MakeUSAGreatAgain Sizinle tartışmaya girmeyeceğim. Yazdıklarımdan abd'yi kötülediğimi çıkarmışsanız o sizin sorununuz. Son gönderilerime bakarsanız abd tatili hakkında bilgi edinmişim, çekiliş sonucu için sabredemediğimi dahi dile getirmişim. Kimse haklı haksız aramıyor burada. Ben fikirlerimi saygımı bozmadan dile getirdiğim halde karşımdaki insan sizin gibi edepten yoksun bir şekilde cevap verdiği için insanlar haklı buluyor. Ayrıca burada kimse amerika güzellemesi yapmak zorunda da değil. İsminizden ve profil fotoğrafınızdan kendinizi fazlasıyla kaptırdığınızı görüyorum. Hakkında hayırlısı olsun.

• @Atlantis00 Akla ve mantığa uygun her görüşe saygılı ve edepli yaklaşırım. Ülkenin yarısından fazlası lüks içinde yaşıyor diyen birisi trollükten başka bir şey yapmıyor. Cebimde de 60 binlik telefon var bu arada

• ⭐⭐⭐ Yasaklı

@MakeUSAGreatAgain Yazdığım şey ülkede ki büyük bir kesimin bu memleketin kaymağını ciddi manada çok güzel yediği ve hayatın twitterdan ibaret olmadığını, ne abd'de ki herkesin çok mutlu yaşadığı ne de bu ülkenin çoğunun mutsuz ve kötü durumda olmadığını belirtmemdi ve bunu saygılı bir şekilde söyledim. Bana sokak dayıları gibi konuşuyor söyleminde bulunup, bu şekilde konuşmanız nasıl bir insan olduğunuzu gösteriyor zaten. Fikirlerimin aklınıza ve mantığınıza uymaması ve saygılı ve edepli yaklaşıp yaklaşmamanız umrumda da değil. Herkes kendine yakışanı yapar zaten. Lütfen benimle muhatap olmayın.

• Burda muhabbet şeye dönüyor bir süre sonra “kriz mi ne krizi bütün cafeler dolu, herkesin elimde ıphone” geçenlerde bir sokak röportajı viral oldu ya bir tane kadıncağız banane bonfilenin fiyatından ben bonfile yemiyorum diyor.Herkes dalga geçmiş ama ben gerçekten üzüldüm. Ve kadının adına utandım.Kadın onu bile hak görmüyor kendine.İşte muhteşem türkiye yüzyılı.Bir şeyin iyi olması için diğerinin berbat olması gerekmiyor. Konudan bağımsız burda tr mi Abd mi konusunda düştüğümüz yanılgı da o .Vizyon her şeydir.

• ⭐⭐⭐ Yasaklı

@cvatulip Belirli bir kesime duyduğunuz öfke ve kırgınlık yüzünden yazdıklarımı yanlış anlıyorsunuz. Benim söylediklerim ve söylemek istediklerim çok başkaydı. Zaten yazdıklarımı anlayabilen arkadaşlar ne demek istediğimi gayet güzel anladı. Tabii ki sizin fikirleriniz saygı duyarım. Herkes düşüncelerinde özgür sonuçta ama daha dikkatli okursanız eğer yazdıklarım çok başkaydı. Daha fazla uzatmayalım bayram günü boşu boşuna uzamasın. Allah hepimizin gönlüne göre versin.

• ⭐⭐⭐⭐

@MakeUSAGreatAgain çekilişi, vize alma ihtimali vs derken gün sonu %1-2 gibi bir ihtimali olan bir şeye bu kadar bağlanıp kullanıcı adınızı, profil fotoğrafınızı vs buna odaklı bir şeyler yapmak buda akıl ve mantık işi sayılmayabilir birileri için, yinede kimsenin size saygısız ve edepsiz bir üslupla karşılık vermesini sağlamaz bu durum

• ⭐⭐⭐ Yasaklı

@Emre-Kurtulmuş Hocam boş verin inanın hiç umursamadım bile. Anlayışınız için tekrar tekrar çok teşekkür ederim. Allah yolunuzu açık etsin inşallah 🙂

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

129

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |