Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2026 Sohbet Odası

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
8.7k 917 437.8k 874

• Sona az kaldı umarım hayırlı olur 🙂

• Çok kısa bir süre kaldı herkes ara ara heyecanlanıyor mutlaka açıklama günü bir başka güzel oluyor zaten ama bence çıkana kadar plan yapmayın derim zaten zaman çok çıktıktan sonra herkes için gönlünden geçenin en güzeli olsun inşallah umarım bu sene hepimize o yazı çıkar ekranda.HBRS.777

• @Atlantis00 bu ülkede ne kadar çabalarsan çabala olmuyor. Yıllarca çabalıyan insanlar en fazla 3+1 ev, araba ve tatil gitmek dedikleri şeyi yapabiliyorlar. Bazıları basit şeylerden zevk alıyor kız arkadaşla aynı evde yaşamak bazıları için en güzel şey olsa bile gayet normal. Ben insanların orada herşey güllük gülistanlık, hiçbir sorun yok, herşey mükemmel, hayatım harika olacak dediğini duymadım insanlar güzel bir hayat yaşamak istiyor. Bu ülkede büyük bir kesim ABD'de de ki çoğu insandan daha iyi bir hayat sürmüyor saçmalama. burada büyük bir kesim miras ile ABD'ye gezmeye gitmiyor saçmalama.

• Iyi bayramlar ve iyi sanslar herkese

• ⭐⭐⭐

@baba-yaga Abd'yi de bu ülkeyi de çok yanlış benimsemişsin dostum. Bu ülkedeki büyük çoğunluk ülkenin kaymağını çok güzel yiyor. Muhtemelen çok kısıtlı bir çevren olduğu için böyle düşünüyor olabilirsin ama ne abd'de herkes aşırı mutlu ve mükemmel hayatlar yaşıyor ne de bu ülkede herkes mutsuz ve geçim derdi yaşıyor. Abd'ye gitmeden önce herkes senin gibi konuşup gittikten sonra ne kadar ciddi ciddi konuştuklarını geçmiş yazıları okudukça anlarsın. Kurtuluş da abd'de değil sadece şu an ki sıkıntılarını atlatabilmek için abd'yi gözünde bir kurtarıcı yapmışsın ve bir gün kurtarıcına ulaşabilme düşüncesi şu zamandaki sıkıntılarını atlatmana yardımcı oluyor ve tekrar dediğim gibi sen zor durumdasın ve bu ülkeden kurtulmak istediğin için çoğu kesimin böyle olduğunu sanıyorsun fakat hayat twitter'da gördüklerinden ibaret değil inan bana. Ülkenin yarısından fazlası lüks içinde yaşıyor sadece bunu belli edecek hayatlar yaşamıyorlar. Dolandırıcılara milyon liralarını kaptıran insanlara bakabilirsin özellikle. 3 kuruş paraları yokmuş gibi olur hepsi. Bir de3+1 ev, araba, tatile gitmek hayatta başına gelebilecek en lüks ve güzel şeylerden biri dostum. Küçük şeyler de değil. Küüçük şeylerden zevk alamıyorsan zaten hayattan zevk alabileceğini de sanmıyorum. Neyse dostum hakkında en güzeli olsun dediğim gibi. Umarım bütün hayatını tek kurtuluşun abd olduğunu düşünerek, şu anın içindeki güzellikleri kaçırarak yaşamazsın. Bir dönem yaşamış biri olarak söylüyorum. Sağlıcakla

• Bu ileti silindi!

• @Atlantis00 "Türkiye’de 10 işçiden 6’sı asgari ücretin yüzde 20 fazlasının altında çalışıyor."

"2023 yılı itibarıyla tüm özel sektör işçilerinin yüzde 48,9’u asgari ücret komşuluğunda ücretlerle çalışıyor."

https://arastirma.disk.org.tr/?p=12242

https://tr.euronews.com/business/2023/12/10/turkiyede-asgari-ucret-calisanlar-icin-giderek-ortalama-ucret-haline-geliyor

https://arastirma.disk.org.tr/?page_id=4498

Al oku türkiyenin yarısı asgari ücret kazanıyor. Daha fazla cevap vermeyeceğim çünkü mantıklı bir insan değilsin çok saçmalıyorsun.

• @baba-yaga hanginizin haklı veya haksız olduğu önemli değil ama size karşı kendi düşüncelerini nazikçe dile getiren bir kişiye karşı bir önceki mesajınızdada bu mesajınızdada saçmalıyorsunuz, mantıklı bir insan değilsin gibi tabirler kullanarak cevap vermeniz hiç doğru değil. mantıklı olmasa bile en azından insanlarla saygılı bir biçimde konuşmasını biliyor bu daha önemli bence

• @Atlantis00 Hocam sizin sıkıntı tam olarak nedir? Buraya düzenli olarak benzer mesajları neden atıyorsunuz? Yesilkartforum isimli bir siteye girip sürekli Abd'nin kötü yönlerinden bahsetmek hatta kötüymüş gibi göstermeye çalışmaktaki amaç ne olabilir?

• @Emre-Kurtulmuş birisi saçmalarsa saçmaladı denir. mantıklı değilse mantıksız derim. benim mesajımı silmeniz çok saygısız birşey. içinde hakaret küfür olmayan birşey silmeniz saçma. ayrıca cidden böyle bir websiteye gelip böylede saçmalanmaz. okumuş, okumamış, bulaşıkçı, doktor kim varsa ülkeden kaçıyor. zaten buradaki herkes böyle bu mantıksız insan gelmiş diyor ki "ülkenin yarısından fazlası lüks içinde yaşıyor" evet evet avrupada bizi kıskanıyor. siz de gelip benim yorumumu silip saygısız bir şekilde konuşmaktan bahsediyorsun işde türkiye bu yüzden bu halde. bu şekilde saçma sapan hareketler yaptığınız için mantıklı konuşanın yorumunu silin. saçmalıyan insan "nazikçe" konuştuğu için el üstünde tutun.

• @MakeUSAGreatAgain belki aktroll'dür veya gidemediği için sinirlidir bu yüzden kötülemeye çalışıyordur. banada çok garip geldi ama daha önce ki yorumlarını görmedim. ara sıra böyle tipler ile internette karşılaşıyorum ama burada karşılaşacağımı düşünmedim.

• Greencard sahiplerinin Amerikaya girisinde dikkat etmesi geteken hususlar hakkinda kisa bir bilgi videosu.

https://www.facebook.com/share/r/1BXB7547rh/?mibextid=WC7FNe

• @Atlantis00 Hocam sen haklısın, uzunca güzel bir açıklama da yapmışsın. Eline sağlık.

@baba-yaga Saygıdeğer yaşça büyük olur benden, bir saygı dili ile konuşmak istiyorum. 18 yaşını yarıladım, bende bir nevi sizin gibi düşünüyordum diyebilirim. "Bu ülke battı, toparlanamaz, ekonomi vb. çöktü" diyordum fakat Amerika'yı da kurtarıcı olarak görmüyorum.

Amerika'ya gitmemin sebebi ise Tamamen iş odaklı. (İş derken kendi işimizi büyütmek için) Orada Otelimiz, tanıdıklarımız vb. var ve evet bizden daha iyi bir hayat sürüyorlar, orası doğru. Fakat güllük gülistanlık bir hayat sürmüyor büyük bir kısmı ama bizden kat be kat iyi bir hayat yaşıyorlar, bunda hemfikiriz.

Ama orası da gözüktüğü kadar güzel değil. Orayı bir kurtarıcı olarak görmeyin. Amerikan Rüyası yaşamayın. Burada yaşadığınız zorlukları oraya gittiğinizde başta yaşayacaksınız. giden saygıdeğer büyüklerimiz bilir.

Bende ne yazık ki burada anın tadını kaçırıyorum. Şu ülkeden bir çıksak da mutlu olsak, işimize gücümüze baksak. Kendimi öyle şartlamışım. Maalesef kötü bir durum ama en azından gerçekleri biliyorum.

• @aku Ben Sıfırdayım. Türkçe diksiyonum iyi, konuşma vb. ekran karşısında rahat konuşabiliyorum (İnfluencer) fakat bazen kelime yutuyorum ve sıfır yabancı dil biliyorum.

Sıfırdan öğrenecek olsam Özer Kiraz'ı önerir misiniz? Ona göre ilgileneyim. Her Türlü Tavsiyeye açığım, teşekkürler.

• ⭐⭐

@baba-yaga Hocam kurumsallar hariç çoğu firma maaşları asgari ücretten gösterip kalan farkı elden verir. Bu istatistiklerle gerçekten kaç kişinin asgari ücretle geçindiğini anlamak maalesef mümkün değil.

• @Riethian bu doğru fakat bu da arkadaşın söylediği şeye bir örnek, kokuşmuşluğun bir başka örneği.

• ⭐⭐

@elektra %90'ımızın burada olma nedeni zaten o kokuşmuşluk. O zaten cepte :))

• Arkadaşlar benzer muhabbetler beni bazen bayıyor gerçekten. Foruma giresim gelmiyor.Her şey ortadayken kimse kusura bakmasın ama popülist söylemler beni tetikliyor. mevcut konjonktürde ülkenin yarısından fazlasının refah içinde olduğuna inanmak akıl tutulmasından başka bir şey olamaz. Burda mesele ülkeyi kötülemek ya da ABD güzellemesi yapmak değil, bazı şeyleri birbirine karıştırmamak gerekiyor. İnsanca yaşayabilmenin zorluğu, çürümüş adelet sistemi, yarını bilememek sayfalarca yazarım ama inanın gerek yok. Herkes düşüncesinde özgür nihayetinde. Mutluluk da mutsuzluk da içimizde ama baskıyla sindirildiğiniz kör sağır dilsizi oynamak zorunda bırakıldığınız bir yerde yılda beş kere yurtdışı tatili yapmak size refah gibi geliyorsa kimse kusura bakmasın ama bu sizin cehaletinizden ve hayata dair hiçbir şey bilmemenizden başka bir şey değildir.

• @Emre-Kurtulmuş Çok teşekkür ederim güzel düşünceniz için çok sağ olun

• ⭐⭐⭐

@mertq Çok teşekkür ederim kardeşim Allah işlerini rast getirsin

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

38

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k