• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. cvatulip
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    • Takip Edilenler 36
    • Takipçiler 1
    • Konu 0
    • İleti 132
    • En İyi 80
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

cvatulip

@cvatulip

175
    İtibar
    180
    Profil Görüntülemeleri
    132
    Takipçiler
    36
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

cvatulip Takip etme Takip Et

cvatulip tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: DV2026 Sohbet Odası

Arkadaşlar bazen babam foruma gizlice girip bazı mesajları yazıyor gibi hissediyorum😃 60 lı yaşlarda olması dışında sorun yok tabi. Bazen çok kasmamak lazım benim hayat felsefem o. Ölümlü dünya.Keşkelerle acabalarla boğuşmaktansa çocuğuma daha mutlu bir gelecek sunma imkanım varsa -bakın garanti bir gelecekten de bahsetmiyorum - gider denerim elimden geleni yaparım ha olmadı mı bunu kişiselleştirip ölüp biterek başarısızlık olarak da görmem denedim olmadı der geçerim, yeniden ayağa kalkmasını da bilirim.Bizdeki bu herşeyin en iyisini bildiğini sanma yanılgısı ve sürekli haklı olma telaşına girerek üstten konuşma acizliği biraz fazla ironik geliyor bana.Genetik aktarım olsa gerek.Biraz akışta kalmayı öğrenmek lazım.Ben eminim mesela çok büyük umutlarla giderek hayal kırıklığına uğrayan bir sürü insan vardır, keza benim yakınımda gördüğüm bir sürü örnek de var ama bu gibi durumlarda o insanı küçümseyerek kendi egomuzu tatmin etmek için ben sana demiştim deme cüretinde mi bulunmalıyız? Biraz insanları salsak mı acaba

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik içinde yayımlandı
      cvatulip
      cvatulip

O kadar enteresan ki, bu zamana kadar kızımın yanında hiç greencard amerika gibi mevzular konuşmadık eşimle.Özellikle dikkat ediyoruz hatta.Dün durduk yere anne biz ingilizce konuşulan bir yere gidicez dedi.Başka ülkeye gidelim bence dedi.Kendisi 4 yaşında.😀 Eşimle göz göze gelip yutkunduk. Malum mu oldu bilmiyorum ama hayırlısı🥲

cvatulip
      cvatulip

Gidip gitmemek ya da değip değmeyeceğine karar verme kısmı bence çok göreceli. Standart üstü yaşam ne ki mesela? Ortalama üstü maaş ne biliyim evler katlar arabalar mı sadece? Mutluluk huzur maddi şeylerde mi saklı sadece. Yanlış anlaşılmak istemem maddiyat tabi ki önemli ve elzem ama burda atıyorum 2025 ocak ayında kazandığın aylık 300 bin ile 2025 temmuz ayında kazanacağın 300 bin aynı mı?Çocuklarımızın geleceklerini çaldılar burda gerisi boş. Herkesin umudunu çaldılar. Çocuklu aileler bilir yıllık özel okul fiyatlarını en basitinden.Neredeyse milyonlar havada uçuşuyor.İstisnalar hariç devlet okullarının halinden bahsetmiyorum bile.Benim şahsen hiç umrumda değil burda bu zamana kadar yaptığım birikimler, ya da içinde bulunduğum konfor alanı.Toz pembe bakmama kısmına da katılıyorum, ama bazen gerekirse sıfırdan başlamak lazım.Sağlam psikoloji her şey arkadaşlar.Benim ailem 90 lı yılların başında yugoslavya dağılınca gelmişler türkiyeye mesela.hiçbir şeyleri yokmuş.ben ve kardeşim için.şimdi farklı şartlarda benzer kaygıları ben de çocuğum için duyduğum için gitmek istiyorum.herkesin hakkında hayırlısı.

cvatulip
      cvatulip

@Semihmete İstanbulda yaşayıp hiç deniz göremeyen binlerce insan gibi yani

cvatulip
      cvatulip

İzmir ses ver İzmiiir

cvatulip
      cvatulip
    • RE: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmenlerin İlk Aylardaki Deneyimleri

@R-Mutt Dostum öncelikle duygularını samimi ve şeffaf bir şekilde ifade ettiğin için kendi adıma teşekkür ederim.Burdan ahkam kesiyor gibi olmayı asla istemem insan ne yaşadığını kendi bilir elbet ama inan yaşın çok genç, sıfırdan başlamak için çok güzel bir yaş.Dünyanın neresine gidersen git ilk yıllar her zaman en zordur sakın pes etme.Göçmenlik psikolojini iyi bilirim, hiçbir şeye benzemez. Ama Hiçbir şey de sonsuza kadar sürmez.Emin ol burda kalıyor olsan belki de tek tutunduğun dal ailene yakın olmak olacaktı. Mesleki birikimini , uzmanlık alanlarını bilmiyorum ama iyi kötü bir yerden başlamışsın onları basamak olarak gör. Cebinde bir mesleğin olsun.Online sertifika veren kabul gören bir çok sektör bir çok alan var.Linkedln gibi platformlara üyeliğin olsun.Sen en büyük cesareti giderek yapmışsın , yol uzun yol yorucu ama tünelin sonundaki ışığa da güven,psikolojini sağlam tutmaya çalış.Şans seninle olsun arkadaşım🍀

Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam içinde yayımlandı
      cvatulip
      cvatulip

Burda muhabbet şeye dönüyor bir süre sonra “kriz mi ne krizi bütün cafeler dolu, herkesin elimde ıphone” geçenlerde bir sokak röportajı viral oldu ya bir tane kadıncağız banane bonfilenin fiyatından ben bonfile yemiyorum diyor.Herkes dalga geçmiş ama ben gerçekten üzüldüm. Ve kadının adına utandım.Kadın onu bile hak görmüyor kendine.İşte muhteşem türkiye yüzyılı.Bir şeyin iyi olması için diğerinin berbat olması gerekmiyor. Konudan bağımsız burda tr mi Abd mi konusunda düştüğümüz yanılgı da o .Vizyon her şeydir.

cvatulip
      cvatulip

Her zaman her şey olması gerektiği gibi olması gereken zamanda olur.Buna canı gönülden inanıyorum ama yine de içimden çocuk gibi “çıksın bee “ diye bağırmadan geçemiyorum😀 sonuçlara bakma anımızı videoya çekeceğim eşimle. Elbet bir gün çıkacak ama ilkinde mi üçüncüde mi beşincide mi allah bilir. Diyorum en kötü kolaj yaparım her yılki açıklanma anına verdiğimiz tepkileri.Umarım uzun bir kolaj olmaz tabi:)

cvatulip
      cvatulip

Valla eşim şimdiden biraları hazırlamış, çıkarsa yeni hayatımız için vereceğimiz ilk mücadeleleri kutlayıp şans bizimle olsun demek için, çıkmazsa da hayırlısı be gülüm demek için , bu akşam her türlü içicez gibi görünüyor😀

cvatulip
      cvatulip

Arkadaşlar benzer muhabbetler beni bazen bayıyor gerçekten. Foruma giresim gelmiyor.Her şey ortadayken kimse kusura bakmasın ama popülist söylemler beni tetikliyor. mevcut konjonktürde ülkenin yarısından fazlasının refah içinde olduğuna inanmak akıl tutulmasından başka bir şey olamaz. Burda mesele ülkeyi kötülemek ya da ABD güzellemesi yapmak değil, bazı şeyleri birbirine karıştırmamak gerekiyor. İnsanca yaşayabilmenin zorluğu, çürümüş adelet sistemi, yarını bilememek sayfalarca yazarım ama inanın gerek yok. Herkes düşüncesinde özgür nihayetinde. Mutluluk da mutsuzluk da içimizde ama baskıyla sindirildiğiniz kör sağır dilsizi oynamak zorunda bırakıldığınız bir yerde yılda beş kere yurtdışı tatili yapmak size refah gibi geliyorsa kimse kusura bakmasın ama bu sizin cehaletinizden ve hayata dair hiçbir şey bilmemenizden başka bir şey değildir.

cvatulip
      cvatulip

cvatulip tarafından gönderilen son iletiler

• RE: DV2027 Sohbet Odası

@rocklee ben daha çok üzülürüm sanıyodum ama eşim benden daha çok üzüldü.İlk hayal kırıklığı geçti, haliyle yolumuza devam ediyoruz.IELTS e giricez elimizde dil sertifikası olsun diye. Visa sponsoru olan bir sürü şirket var biraz linkedln ve iyi bir portfolyo eşimin alanında kıymetli o onlara yönelicek biraz daha fazla.Ben kamu kurumundayım ama game design alanına yöneldim eğitimlere devam ediyorum bir yandan.Bence zaten göç etmeyi göze almış ve her şekilde gitmeyi kafasına koyan insan bir şekilde yolunu bulur. En azından ona inanmak istiyorum:) GC evet şans ama sadece ona bel bağlamak çok doğru gelmiyor bana. Seneye olacak olan başvuruyu dört gözle beklemekle beraber o süre zarfında kendimizi nasıl geliştirebiliriz nasıl başka fırsatlar yaratabiliriz noktasında alternatifler üretmeye çalışarak geçireceğiz bu dönemi kendi adımıza. Hayat devam ediyor.Üretmeye, çalışmaya bir yandan umudu kaybetmemeye devam. 🍀

cvatulip
      cvatulip

@Atlantis00 çok çok haklısın dostum, teşekkür ederim🍀 Valla ben zaten bu gibi konularda gerçekten kaderciyim olmadıysa vardır sebebi demek ki daha zamanı değil. O yüzden aynen senin dediğin gibi üzülmekten ziyade ne yapabilirime odaklanmak lazım. Çünkü neyi beslersen onu büyütürsün.

cvatulip
      cvatulip

Sevgili günlük gibi oldu burası ama olsun yazacağım çünkü neden yazmayayım:) Bir yere ait hissedememe ve kök salabilmeyi becerememe hissi çok acı. Genetik aktarım bizde sanırım. Ailemin geçmişine baktığımda hep göç,hep bir yere adapte olmaya çalışıp sıfırdan başlama telaşı ile geçmiş ömürleri. sırbistandan isveçe isveçten makedonyaya makedonyadan bir kısım almanyaya bir kısım türkiyeye derken hep bir kayıp hep bir gizli yas. Benden sonra 7 göbek artık türkiyede olur bu zincir bende kırılacak diyordum hep 😀 sonra bir baktım bende de başka topraklara gitme tutkusu almış başını gitmiş. O yüzden ben artık kök salmaya çalışmıyorum , asıl yuvamın yaşadığım topraklardan bağımsız olduğunu önemli olanın iç huzur olduğunu anladım. Öyle işte allah herkesin gönlüne göre versin, daha güzel yarınlara🍀

cvatulip
      cvatulip

@newbie97 sağlık olsun epeydir görmüyordum seni forumda, nasılsın? yapıldı mı ABD gezisi planı?

cvatulip
      cvatulip

Benim eşimle ilk başvurumdu ister istemez - sürece çok hakim olmadığımız için belki de- ilk başvuruda kesin çıkacak yanılgısı ve heyecanı oldu epey. Ama sonuçların açıklanmasına üç beş dakika kala niyeyse anladım o yılın bu yıl olmadığını.Nitekim ilk hnbs i da görmüş olduk. İlk zamanlar neden daha genç bir yaşta başvurmaya başlamadığım için hayıflandığım dönemler oldu ama şimdi onun da yersiz olduğunu düşünüyorum. Daha çok üzülürüm sanıyordum ama tüm umutlarını bir çekilişe bağlamayacak kadar yaşanmışlığım ve olgunluğum var neyseki.😀ha tabi ki üzüldüm ama denemeye devam.Önümüzdeki dönem başvurular başlayana kadar kendimizi nasıl daha fazla geliştirebiliriz , başka neler yapabilirize odaklandığım bir yıl olacak kuvvetle muhtemel.35 imde şunu farkettim ki “göç edeceğim” tohumu bir kere düştü mü kalbe,belki de sıfırdan başlama cesaretini kendinizde bulduğunuza emin olduğunuzda öyle ya da böyle bir gün gideceksinizdir. Buna canı gönülden inanıyorum.

cvatulip
      cvatulip

@Emre-m hayırlı olsun

cvatulip
      cvatulip

@zakaria hocam çok çok ama çok sevindim 😍 hayırlı uğurlu olsun süreciniz su gibi aksın inşallah

cvatulip
      cvatulip

@Atlantis00 biz de 4 kişi başvurduk elde var sıfır. Hayırlısı buymuş seneye hep birlikte vallahi selected haberlerimizi buraya yazmak dileğiyle🍀

cvatulip
      cvatulip

@Kesinİzmirli umarım seneye bu zamanlar birlikte kazanmış oluruz🥳

cvatulip
      cvatulip

@Kesinİzmirli bana açıklanmadan birkaç dakika önce kesin çıkmadı hissi geldi saçma yere. Ama totemim de ya ilk başvuru ya da 4. başvuruydu. 4. ü de çıkarsa benim 39, eşimin 42 yaşında olacak olması dışında sorun yok😀 hayırlısı ya doğru zaman değilmiş demek ben gerçekten üzülmedim

cvatulip
      cvatulip