Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @umitbircan, içinde söyledi: Amerika'da Ehliyet Almak

@deebee Az önce posta geldi SSN elime ulaştı nasipte varmış yarında ehliyet randevum vardı ofiste 🙂

Cok guzel, ABD’de her isiniz boyle kolayca hallolur dilerim.

• ⭐⭐⭐⭐

@umitbircan MA özelinde değil aslında bu durum. Türk ehliyeti evet geçerli göçmen olmayanlar için ama göçmen olan kişilerin bulunduğu eyalete ait license sunmaları isteniyor sonuçta siz burada yaşıyorsunuz artık göçmensiniz diye düşünerek. Tabii bunu umursamayanlarda var göçmen ve göçmen değil bakmadan türk ehliyetini kabul edenler sorun çıkartmayanlarda oluyor birazda şans işi yani

• @deebee Teşekkür ederim 🙏

• ⭐⭐⭐⭐

@Yeşilkart-Forum, içinde söyledi: Amerika'da Ehliyet Almak

ABD’de surucu ehliyeti veren kurum Department of Motor Vehicles (Motorlu Tasitlar Dairesi) diye adlandirilan ve eyalet duzeyinde gorev yapan bir kurumdur. Her eyaletin kendisine ait bir DMV’si oldugundan ehliyet alma sureci eyaletten eyalete farklilik gostermektedir (bazi eyaletlerdeki ismi biraz daha farkli olabilir). Asagida her eyalet hakkinda Yesilkart Forum ve facebook grubu kullanicilari tarafindan verilen bilgilere ulasabilirsiniz. Bu konuya ve foruma bilgi geldikce, bu post'u guncelleyecegim. Ayrintili bilgi icin ilgili eyaletin DMV sayfasini incelemeyi unutmayin!

Ohio

• Yazili sinavda 40 soru uzerinden en az 32 dogru cevap vermeniz gerekiyor.
    • Yazili sinavdan gectikten sonra ayni gun icerisinde goz muayenesi, fotograf cekimi ve direksiyon sinavini halletmek mumkun.

Ohio için düzeltmek ve eklemek istediğim birkaç şey var.

Ohio için resmi site https://www.bmv.ohio.gov/ ve DMV yerine BMV kullanıyorlar kısaltma olarak.

Yazılı sınav için randevulu veya walk-in şeklinde gidebilirsiniz, randevuyu linkini paylaştığım sitede “Get in line online” kısmından aynı güne bulabilirsiniz, ofise vardığınızda check-in yapmanız yeterli.

Sınava gireceğiniz gün göz muayenesi ve fotoğraf çekimi oluyor. Direksiyon sınavı için randevu gerekiyor ve bu randevuyu 1 ay sonraya bile verebilirler. Ancak bunun için panik yapmaya gerek yok çünkü Ohio’da sadece yazılı sınava girerek ehliyet almak mümkün. Sadece yazılı sınava girerek aldığınız ehliyet 1 yıl geçerli (belki daha kısa/uzun süreli olabilir, emin değilim, vizedeki son tarihe göre veriyorlardı galiba). Bu ehliyeti ID olarak kullanabilir, delivery uygulamalarına bile kayıt olabilirsiniz ancak Real ID olmuyor.

Yazılı sınavı BMV ofisinde bilgisayar başında oluyorsunuz. 40 sorudan 30 doğru yapmak gerekiyor, her soruda 4 şık var. Her işaretlediğiniz sorudan sonra doğru cevabı görüyorsunuz ve 30. doğruyu yaptığınız an sınavınız başarılı veya 11. yanlışı yaptığınız an sınavınız başarısız olarak sonuçlanıyor direkt.

Eğer yazılı sınavdan başarısız olursanız 24 saat sonra yeniden sınava girebiliyorsunuz ve başarısız olduğunuz sınavlar için herhangi bir ödeme yapmanıza gerek yok. Eğer sınavdan başarılı olursanız ehliyet için $30 civarı bir ücret ödemek gerekiyordu sanırım. Ehliyetiniz anında basılıp verilmiyor, posta ile adresinize gönderiliyor. Size ise geçici ehliyet olarak kullanmak için bir kağıt veriyorlar.

• Merhaba arkadaşlar.Şuan B sınıfı Türk ehliyetim var.Amerikada karşılığı olan ehliyeti aldığımızda aşağıda ki gibi camsız-camlı araçları kullanabiliyor muyuz?
    Cevaplarsanız sevinirim.

• @kngslyr06 Bizdeki B sinifi ehliyetin buradaki karsiligi Class D'dir. 26.000 pounda kadar her turlu VAN, cargo, minubus, kamyonet kullanabilirsiniz.

• @Karagoz Teşekkür ederim.

• Herkese merhaba bugün Newyork college Point DMV ofisinde Learner permit için sınava Türkçe bir şekilde girdim ofisteki bilgisayarda 20 sorudan oluşuyordu

• @Can-Uğur-0 bey merhaba newyorkta benim bildiğim İngilizce oluyormuş permit sınavı bende ehliyet için başvuracağımda bu konu hakkında bilgi verebilirmisiniz rica etsem

• Newyork college Point DMV ofisine giderseniz size yardımcı olucaklardır ben Türkçe girdim sanırım Türkçe dili yeni başladı @atilla-04

• @Can-Uğur-0 Tesekkur ederim

• Arkadaşlar merhaba, 2 sorum olacaktı.

1- Amerika'ya 14 Şubat'ta girdim. SSN ofisi 3 Mart'a randevu verdi. Bugün BOFA dan banka hesabı açtırdım ve bana verilen kağıtlarda kaldığım adres yazılı. San Diego'dayım, banka hesap kağıdım ile ehliyete başvurabilir miyim ?

2- Amerika'ya gireli 5 gün oldu ve bugün ilk trafik cezamı yedim. Aracı park ettiğim yerlere hep dikkat ediyordum, tabelaları kontrol ediyor, park otomat makinesine de ödeme yapmıştım. Ama bugün yol kenarında araçlar park etmiş, arkasında boş yer buldum. Baktım otomat yok, tabela yok, yaya geçidi vs de yok. Ama göremediğim şey kaldırım kırmızı boyalı imiş, üzerinden herhangi bir yazı yok. Kırmızı kaldırım önüne park yasakmış, bilmiyordum, geldiğimde cama ceza kağıdı gördüm, 75$. Kaç kiralık idi, öderim sorun değil de bu sicilimde görünür mü ? Arkadaşlar kiralık araç olduğundan görünmez diyor ?

• ⭐⭐⭐⭐

@hDundar Olay kiralik arac olmasiyla alakali degil park cezalari sicilinizde gozukmez

• @Emre-Kurtulmuş Teşekkürler hocam, bir arkadaş 5 yıl sonra vatandaşlık sınavında soruyorlar demişti ama ?

• ⭐⭐⭐⭐

@hDundar demek ki kimse vatandaş olamayacak 😀 sicile işleyen ceza ile park cezası farklı şeyler

• @Emre-Kurtulmuş peki hocam banka hesabı ile ehliyete başvurabilir miyim ?

• @hDundar
    Selamlar, hos geldiniz.
    California ehliyet basvurunuz icin SSN’nizi ibraz etmeniz gerekiyor. California ehliyet gereksinierini incelediniz mi? Incelemediyseniz bu linke goz atabilirsiniz.
    Trafik cezanizin uzerinde bir due date var , arac kiralik olsa bile kiralarken bilgilerinuzi verdiniz, arkadaslariniz ne diyor bilmiyorum ama itiraz etmenizi ya da odemenizi tavsiye ederim. Itiraz icin de zaman siniri oldugunu unutmayiniz. Bol sanslar.

• @ugursway Turk ehliyetiyle kiraladigi ve SSN de vermedigi icin sicilinde gozukmez. Ama mutlaka odeyiniz, eninde sonunda arkanizdan gelir.

• @hDundar Alkollu ve drug etkisinde arac kullanmak. Cok yuksek hiz (100mph gibi) ile tehlikeli surus yapmak gibi buyuk trafik suclari vatandasliga engel olabilir.

• @Karagoz
    Selamlar, sicilinde gozukur demedim zaten. Pointsiz cezalar sicile islemez. Araci kiralarken kiraladigi sirkete kisisel bilgilerin verilmis oldugunu soyledim, o ceza doner dolasir ilgili kisiyi bulur bir sekilde.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

130

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |