Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerika'da Ehliyet Almak

Sabitlendi Ehliyet ve Araba
2.2k 564 373.6k 438

  • @özge-oymak Uluslararası ehliyet Amerika'da geçerliliği var ama aynı Türk ehliyeti gibi belli bir süre kullanabilirsiniz. Bu durumda eyalete göre değişiyor. Örneğin: "A" Eyalet 3 ay süre verirken "B" eyaleti 6 ay izin verebiliyor. Google'dan bir araştırın lütfen. En azından hakkınızı bilirsiniz.

    Not: Uluslararası ehliyeti "Türkiye Turing ve Otomobil Kurumundan" alabilirsiniz.

    https://turing.tr/uluslararasi-surucu-belgesi/

    Edit: Ben geçen yıl almıştım kafam rahat olsun diye ama gerek yok diye düşünüyorum. Boşuna bir masraf oldu benim için... Tabii yine de alıp almama kararı sizin... Türk Ehliyetim ile araç bile kiralamıştım bir problem yaşamamıştım...


  • @özge-oymak uluslararasi ehliyete cevirmenize gerek yok ancak gideceginiz eyaletin dmv sitesinden bakabilirsiniz kac ay gecerli olduguna


  • @emirgenco ikinci sınavda sunuluyor İngilizcem iyi değil derseniz sıraya alıyorlar en az 2 hafta sonraya gün veriyorlar
    tebrikler yolunuz açık olsun


  • Merhaba, 7 Ocak 2025 Boston, MA giriş yaptım Henüz SSN ve Greencard’ım elime ulaşmadı. RMW ofisinden randevu aldım fakat SSN henüz yok sizce SSN gelmesini beklemeli miyim ?


  • @umitbircan 15 günü geçtiyse ssn ofisi için online randevu alın pasaportunuzla beraber gidin bazı durumlarda kaynaklı basım olmuyor ssn ofisinden adresine gönderilecektir erken giderseniz ülkeye giriş tarihinden sonra 15 günü dolmasını bekleyin denilecektir

    https://www.ssa.gov/number-card/request-number-first-time

    Number for the first time, secin ve durumu aciklayin. Yeni basvuru yapmaniza normalde talep ettiyseniz formu doldururken gerek yok, numarayı ogrenmeye calisin, ama bu sene o kadar cok basvuruyu islememisler ki (ds-260 formunda talep edildigi halde) yeni basvuru da gerekebilir o nedenle bu kategori en mantiklisi.

    8148b122-f64a-49b0-94a3-0f9fa98f4634-image.png
    aa0ca353-efce-4388-bf5d-be1891b627ef-image.png


  • @mehmetizmirli merhaba yanıt için teşekkürler SSA ofisine gittim 21 günden önce yardımcı olamayacağını söyledi.


  • @Ben-Batur ehliyet sınavını online satın alıp istediğiniz zaman tamamlayıp sertifikanızı alabilirsiniz.Translate den çeviri yapıp sınavı tamamlarsınız diye düşünüyorum.Kolay gelsin🙏

  • ⭐⭐

    @umitbircan SSN yoksa Ve acil ehliyet lazimsa eyalete bagli olarak kacaklara verilen ehliyetler var,sadece pasaportla basvuruyorsunuz.
    Boston demokrat oldugu icin olabilir. Bakin bence.


  • @charon, içinde söyledi: Amerika'da Ehliyet Almak

    @umitbircan SSN yoksa Ve acil ehliyet lazimsa eyalete bagli olarak kacaklara verilen ehliyetler var,sadece pasaportla basvuruyorsunuz.
    Boston demokrat oldugu icin olabilir. Bakin bence.

    @charon un bu onerisini ben pek tavsiye etmem. @umitbircan sonrasinda ehliyetinizi yasal statunuze gore duzenlemek isterken sureciniz daha da uzayabilir. SSN gelmeden once her eyalette farkli olacak surelerde Turk ehliyetinizi kullanabiliyorsunuz. 14 gun icinde geliyor genellikle, sozlu olarak birkac SSA ofise walk in yapip ogrenmeyi deneyebilirsiniz ancak ehliye icin fiziki olarak gormek isteyeceklerdir.


  • @deebee Teşekkür ederim Türk ehliyeti MA eyaleti için geçersiz gibi bir şey polisler Resident durumdaki vatandaşlardan kesinlikle eyalet ehliyeti talep ediyorlar.


  • @deebee Az önce posta geldi SSN elime ulaştı nasipte varmış yarında ehliyet randevum vardı ofiste :)


  • @umitbircan, içinde söyledi: Amerika'da Ehliyet Almak

    @deebee Az önce posta geldi SSN elime ulaştı nasipte varmış yarında ehliyet randevum vardı ofiste :)

    Cok guzel, ABD’de her isiniz boyle kolayca hallolur dilerim.


  • @umitbircan MA özelinde değil aslında bu durum. Türk ehliyeti evet geçerli göçmen olmayanlar için ama göçmen olan kişilerin bulunduğu eyalete ait license sunmaları isteniyor sonuçta siz burada yaşıyorsunuz artık göçmensiniz diye düşünerek. Tabii bunu umursamayanlarda var göçmen ve göçmen değil bakmadan türk ehliyetini kabul edenler sorun çıkartmayanlarda oluyor birazda şans işi yani


  • @deebee Teşekkür ederim 🙏


  • @Yeşilkart-Forum, içinde söyledi: Amerika'da Ehliyet Almak

    ABD’de surucu ehliyeti veren kurum Department of Motor Vehicles (Motorlu Tasitlar Dairesi) diye adlandirilan ve eyalet duzeyinde gorev yapan bir kurumdur. Her eyaletin kendisine ait bir DMV’si oldugundan ehliyet alma sureci eyaletten eyalete farklilik gostermektedir (bazi eyaletlerdeki ismi biraz daha farkli olabilir). Asagida her eyalet hakkinda Yesilkart Forum ve facebook grubu kullanicilari tarafindan verilen bilgilere ulasabilirsiniz. Bu konuya ve foruma bilgi geldikce, bu post'u guncelleyecegim. Ayrintili bilgi icin ilgili eyaletin DMV sayfasini incelemeyi unutmayin!

    Ohio

    • Yazili sinavda 40 soru uzerinden en az 32 dogru cevap vermeniz gerekiyor.
    • Yazili sinavdan gectikten sonra ayni gun icerisinde goz muayenesi, fotograf cekimi ve direksiyon sinavini halletmek mumkun.

    Ohio için düzeltmek ve eklemek istediğim birkaç şey var.

    Ohio için resmi site https://www.bmv.ohio.gov/ ve DMV yerine BMV kullanıyorlar kısaltma olarak.

    Yazılı sınav için randevulu veya walk-in şeklinde gidebilirsiniz, randevuyu linkini paylaştığım sitede “Get in line online” kısmından aynı güne bulabilirsiniz, ofise vardığınızda check-in yapmanız yeterli.

    Sınava gireceğiniz gün göz muayenesi ve fotoğraf çekimi oluyor. Direksiyon sınavı için randevu gerekiyor ve bu randevuyu 1 ay sonraya bile verebilirler. Ancak bunun için panik yapmaya gerek yok çünkü Ohio’da sadece yazılı sınava girerek ehliyet almak mümkün. Sadece yazılı sınava girerek aldığınız ehliyet 1 yıl geçerli (belki daha kısa/uzun süreli olabilir, emin değilim, vizedeki son tarihe göre veriyorlardı galiba). Bu ehliyeti ID olarak kullanabilir, delivery uygulamalarına bile kayıt olabilirsiniz ancak Real ID olmuyor.

    Yazılı sınavı BMV ofisinde bilgisayar başında oluyorsunuz. 40 sorudan 30 doğru yapmak gerekiyor, her soruda 4 şık var. Her işaretlediğiniz sorudan sonra doğru cevabı görüyorsunuz ve 30. doğruyu yaptığınız an sınavınız başarılı veya 11. yanlışı yaptığınız an sınavınız başarısız olarak sonuçlanıyor direkt.

    Eğer yazılı sınavdan başarısız olursanız 24 saat sonra yeniden sınava girebiliyorsunuz ve başarısız olduğunuz sınavlar için herhangi bir ödeme yapmanıza gerek yok. Eğer sınavdan başarılı olursanız ehliyet için $30 civarı bir ücret ödemek gerekiyordu sanırım. Ehliyetiniz anında basılıp verilmiyor, posta ile adresinize gönderiliyor. Size ise geçici ehliyet olarak kullanmak için bir kağıt veriyorlar.


  • Merhaba arkadaşlar.Şuan B sınıfı Türk ehliyetim var.Amerikada karşılığı olan ehliyeti aldığımızda aşağıda ki gibi camsız-camlı araçları kullanabiliyor muyuz?
    Cevaplarsanız sevinirim.

    https://www.hgreg.com/used-car/chevrolet-express-cargo-van-2019-for-sale-54464741


  • @kngslyr06 Bizdeki B sinifi ehliyetin buradaki karsiligi Class D'dir. 26.000 pounda kadar her turlu VAN, cargo, minubus, kamyonet kullanabilirsiniz.


  • @Karagoz Teşekkür ederim.


  • Herkese merhaba bugün Newyork college Point DMV ofisinde Learner permit için sınava Türkçe bir şekilde girdim ofisteki bilgisayarda 20 sorudan oluşuyordu


  • @Can-Uğur-0 bey merhaba newyorkta benim bildiğim İngilizce oluyormuş permit sınavı bende ehliyet için başvuracağımda bu konu hakkında bilgi verebilirmisiniz rica etsem


Benzer Başlıklar

  • New Jersey Motorsiklet ehliyeti

    Ehliyet ve Araba
    5
    0 Oy
    5 İleti
    870 Bakış
    iamtarcanalI
    Evet road teste girmedim memur ehliyetimi kabul etti sansliydim
  • Amerika'ya gitmeden önce ehliyet için sınava girmek

    Taşındı Ehliyet ve Araba
    5
    1 Oy
    5 İleti
    752 Bakış
    shadow sharks 0S
    Merhaba bu sistem florida varmi bilen varmi acaba
  • Ehliyet icin Seattle’de adres ariyorum.

    İlan ve Duyuru seattle ehliyet wisconsin
    1
    0 Oy
    1 İleti
    720 Bakış
    Ahmet EfiloğluA
    Merhaba yesilkartforum.com Ben ve 2 arkadasim Wisconsin’da work and travel yapiyoruz. Vize suremiz bitmeden 5 yillik Us ehliyeti almak istiyoruz, bunun icinde Seattle’de adres gostermemiz gerekli. Adres konusunda yardimci olabilecek, sonrasinda ehliyeti bize gondermekte yardimci olacak ev sahibi ariyoruz. 25 Agustos’ta Seattle geliyoruz, oneri ve cevaplariniz icin simdiden tesekkur ederim.
  • Florida ehliyet..

    Kilitli Ehliyet ve Araba
    4
    0 Oy
    4 İleti
    4k Bakış
    crazycellsC
    @albayrakkosova Florida ehliyet.. içinde söyledi: merhaba arkadaşlar florida da uber / lyft ve ya delivery hizmetleri yapabilmek için ehliyet aldıktan sonra beklememiz gereken belirli bir süre var mı yani ilk gidildiği zaman kısa bir süre içerinde ehliyeti alabilirsek bazı video ve vloglarda 1 yıl beklemek gerekiyor gibi ifadeler yer alıyor bu doğru mu bilgisi olan paylaşabilir mi teşekkürler su konuyu incelemelisiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/91/uber-ve-lyft-şoförlüğü
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

17

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum