• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. hDundar
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    • Takip Edilenler 1
    • Takipçiler 7
    • Konu 0
    • İleti 158
    • En İyi 45
    • Tartışmalı 2
    • Gruplar 0

hDundar

@hDundar

https://hakan.run/

110
    İtibar
    522
    Profil Görüntülemeleri
    158
    Takipçiler
    1
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:
    İnternet Sitesi hakan.run/ Konum Irvine

hDundar Takip etme Takip Et

hDundar tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: DV2025 Mülakat Deneyimleri

Selam arkadaşlar,

Çok stresli ve hastalıklı günler ardından mutluluğa ulaştım 🙂

Yazıyı bitirince fark ettim çok uzun yazmışım 2 satır özet yazayım, ya da son Final kısmını okuyabilirsiniz;

30 Ocak tarihindeki mülakatımda 11 yıl önce alkollü araç kullandığımdan dolayı ki bu arşiv kaydında görünüyor, 1 ay 20 gün hapis cezasından ötürü AP kaldım ve 3 Şubat'ta vizem onaylandı.

30 Ocak 2025'te Viyana'da bulunan mülakatım için 27 Ocak 2025 tarihinde Viyana'ya uçtum, Airbnb'den kiraladığım eve yerleştim (ev çok kötüydü, hasta oldum).

Sağlık Muayenesi
      28 Ocak 2025 Salı günü doktor muayenem için saat tam 09.00'da klinikte hazır bulundum, CN sordu ve yazdı, fotoğrafım çekildi, form doldurdum ve önce hemşirenin kontrolüne girdim, Türkiye'de antikor testi yaptırmıştım, ama çok eksik aşım vardı, 5 aşı yapılacak dendi ok dedim. Sonra doktorun çağırmasını beklerken genç kardeşim Halil geldi, buradaki nickini hatırlayamadım, bul beni Halil 🙂
      Ardından da Fehmi hocam, eşi ve oğlu geldiler. Önce ben doktor kontrolüne girdim, iç çamaşırınız hariç soyunuyorsunuz, doktor geldi orada bir iltifatı aldım hayatımın büyük bölümü sporcu olmamdan 🙂 Ama doktor çok hızlı konuşuyor, arada anlaşmakta zorluk çektim. Kan aldı ve 5 tane aşı yaptı covid dahil. 1 sağ omuzdan, 2 sol omuzdan, 1 belimin sağ tarafı ve 1 de belimin sol tarafından.

Yapılan aşılar;

• Covid
      • GRI (influanza)
      • HEPBE (Hepatit 😎
      • MMR
      • REPE

Bunların hepsi muayene dahil 600 euro tuttu, gel gör ki cepte 550 euro çıktı. Sekreter 100 mt soldaki atm gösterdi oraya gittim, TEB kartım ile günde 10bin TL karşılığı komisyonsuz çekebileceğimi düşünerek 250 euro istedim, acelem var diye ekran detaylarına da bakmadım tabii, %14,5 komisyon almış ATM !!! 50 Euro civarı komisyonla hesabıma 11480 TL civarı yansıdı. Siz siz olun nakiti bol bulundurun. Oradan röntgen çekilmeye gittim, numara aldım, içerisi kalabalıktı. Sıram gelince değişik bir aksanla soyadım seslenildi, zor anladım. Röntgen çekildi, tekrar bekledim ve CD çekilip bana verildi.

Ertesi günü buradan yazıştığım, telefonda görüştüğüm, aynı gün mülakatımız olan @siraç hocamla telefonlaştık, buluştuk. @siraç hocam, yenge ve muhteşem 4 oğlu ile çok güzel birkaç saat geçirdik. Hatta California'da hep beraber barbekü partisi yapma konusunda sözleştik 🙂

Mülakat Günü

Sabah uyandığımda boğazımın biraz şiştiğini, hafif ateşimin olduğunu fark ettim. Klinikten de henüz mail gelmemişti, @siraç hocamın maili gelmiş ama bilgi hatası varmış, birlikte kliniğe gidelim diye konuştuk ki benim mail geldi. Eczaneden boğaz spreyi ve ağrı kesici/ateş düşürücü bir ilaç aldım. 13:00'da olan mülakatımız için saat tam 12:00'da Amerikan Büyükelçiliği kapısında hazır oldum, evet büyükelçilik 🙂 Hatta @siraç hocamda telefonda konuşuyoruz, diyor ki karşısındaki parktayız, ya park yok burda diyorum 🙂 Sonra güvenliğe sordum, 13'te interview var, bu da confirmation page diyorum, bakıyor kağıda ama bişey anlamıyor, sonra bahçede duran sivil giyimli biri geldi güvenliğin yanına ve kağıda baktı ooo sen yanlış geldin dedi, sizlerinki konsoloslukta oluyor ve saat 13'te oluyor dedi, bizim dosyalara hakim biri. Hatta hangi trenin, hangi hattına bineceğimi detaylıca anlatıyor, gerçekten çok yardımseverdi. Ben işi riske atmayarak Uber ile gittim. Siz bu hataya düşmeyin, ben google maps e göre hareket ettim, halbuki mailde adres yazılı idi.
      @siraç hocam ve ailesiyle konsolosluk karşısındaki parkta buluştuk. 12:40 gibi karşıya geçtik, Halil, Fehmi hocam ve ailesi ve diğer herkes kapıda buluştuk. Toplam 7 case idik. Çıktık yukarı, rutin güvenlik kontrolü ardından içeri oturduk. Önce sıra ile evrak teslimi için çağırıyorlar, sıra bana gelince gittim, aldıkları;

• Pasaport ve 2 fotoğraf
      • Greencard'ın Amerika'da gideceği adres, adı-soyadı ve telefon numarası
      • 2 adet lisans diplomam, edevlet mezun çıktıları ve fotokopileri
      • 2 farklı bankaya ait hesap dökümlerimin bakiye gösteren sayfaları ve borsa portföyüm
      • Formül A
      • Arşivli adli sicil kaydı (arşiv kaydım var, yeminli dosya tercümeleri)

Ardından hemen sol vezne bankosundan kredi kartım ile 330 USD ödedim ve oturarak mülakata çağrılmayı bekledim.
      Her çağrılan elinde bayrakla ayrılıyor olması hepimizi çok mutlu etti, alkışladık. En son Halil ve ben kaldım, Halil çağrıldı ve Halil kardeşim de bayrağını aldı. Hatta kardeşim dedi ki abi istersen senin mülakatın bitmesini bekleyeyim dedi, yok kardeşim seni annen-baban bekliyor aşağıda, çok sağol dedim.
      Tek ben kalınca içime şüphe düştü, Hakan bir sıkıntı var dedim... Adım seslenildi, mülakata başladık, ben tercüman talebim olmamıştı, benden öncekilerin çoğu Alize hanım eşliğinde mülakatı tamamlamıştı. Ben ingilizce rutin soruları yanıtladım. Elime Administrative Processing kutucuk işaretli beyaz bir kağıt verdi, uçağımın ne zaman olduğunu sordu, Cumartesi dedim. Pasaportu ve fotoğrafları da verdi ve sürecin tamamlandığında sana mail atarız, pasaportunu yine DV için gelen biri ile gönderebilirsin dedi. O andaki duygularımın, çöküşümün tarifi imkansız...

Sessiz bir şekilde çıktım, yolda yürüyorum umarsızca, nereye gittiğimi bilmeden. Telefonum uçak modunda ve açmak gelmiyor içimden. Çünkü ben zaten mutsuzum ve benden güzel haber bekleyen gerek ailem, gerek buradan tanıştığım arkadaşlara da mutsuz haber vermek gelmiyor içimden.

Eve gittim, 1-2 saat sonra açtım telefonu, tahmin ettiğim üzere bir sürü mesajlar...
      Herkese beklemeye alındım demekle yetindim. Arayanlar oldu, destek olanlar oldu hepsine ayrı ayrı teşekkürler.

Uykusuz ve hasta bir şekilde sabah edebildim, konsolosluğa mail attım ve dedim ki; Biliyorum yoğunsunuz ama geçmiş tecrübelerinize göre tahmini ne zaman yanıt alabilirim ? 1-2 saate yanıt geldi; "early next week"

Yanıt verdim; ben şansımı deneyeceğim ve Türkiye'ye dönmeyeceğim dedim, 5-6 gün daha buralardayım ve sizden yanıt bekliyor olacağım.

Cuma günü itibari ile hastalığım daha da artmıştı ve hatta akşamına daha kötü oldum, Uber çağırarak Vienna General Hospital'a gittim. Önce hemşire ateşimi ölçtü, 37,9 idi. Form verdi doldurdum ve farklı bir bankoya kayıt için gittim. Pasaportumu istedi, ardından Türkçe konulabilirsin dedi 🙂 Çalışan Türkmüş, hatta çok yardımcı oldu bana, sigortan var mı dedi, Aksigortadan avrupa seyahat sigortam var dedim, anlaşmamız yok dedi. Normalde prosedür gereği senden 400 euro almam gerekiyor dedi ama bence işlemlerin o kadar tutmaz, 100 euro alıcam ama muayeneden sonra dedi. Türkiye'de fatura için bir adres istedi ama 3-4 aya geliyormuş. Bende kız kardeşimin adresini yazdım. Doktorun kapısında beklemeye başladım, 5 dk sonra çağrıldım. Doktor solunum yollarıma baktı, kullandığım ilaç, alerji vs var mı dedi yok dedim. Bunları bilgisayara yazdı. Bana 3 tane ilaç yazdı gönderdi. Yine bana yardımcı olan hemşirenin yanına gittim, o bana evime yakın nöbetçi eczaneyi buldu ve adresini çıkarıp verdi. Ödeme dedim ? Verdiğin adrese göndeririz dedi. Bu kısmı çok anlayamadım, ya bana gerçekten iyilik yaparak hiç ödeme almadı, ya da sağlam bir fatura gidecek kardeşimin adresine, bilemedim 🙂

İlaçlarımı aldım ve baktım ki antibiyotik fln yok. Ben yıllardır böyle hasta olduğumu bilmem, sporcuyum, sağlıklı beslenir, günlük 1000mg c vitamini alan biriyim. Ertesi günü Cumartesi itibari ile farklı bir Airbnb evi kiraladım, tam Viyana opera karşısında. Konsolosluğa 600 mt. Günlerce yine hastalıkla boğuştum tabii.

Final: 3 Şubat Pazartesi saat 14:48'de şu maili aldım;

"Dear Mr. Dundar,
      we can issue your DV visa.
      Please bring your passport to the U.S. Consulate for visa issuance either today until 4 PM or tomorrow between 8:30 - noon.
      Thank you.

Best regards,"

Pantolomun bir paçasını asansörde, montumun bir kolunu konsolosluğa koşarken giydim 🙂

Maili aldıktan takribi 15 dk sonra konsoloslukta idim. Alize hanım bekliyordu beni güler yüzle, pasaportumu verdim, eğer vaktin varsa bekle vizeni basalım alıp gidersin. Beklemek ne kelime, sabaha kadar burada yatarım ben 🙂
      15-20 dk bekledim ve o an, vizem basılmış pasaport ve de arşiv kaydımda bulunan 11 yıl önce alkollü araç kullanmaktan 1 ay 20 gün hapis cezasına ait (ertelenmişti) mahkeme tercümelerini bana iade etti. Onlar incelenmiş, bu yüzden AP kalmışım. Ve de dedi ki iyi ki Türkiye'ye dönmeyip bekledin dedi, kendisine çok teşekkür ettim ve ekledim; Sizi Türkiye'de yeşilkart forumdakilerin hepsi tanıyor ve sizi çok seviyoruz dedim, güldü ve teşekkür etti.

Ne çok yazmışım, ben bile sıkıldım, neyse en üste 2 satır özet geçeyim 🙂

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      hDundar
      hDundar
    • RE: DV (Green Card) Çekilişinin Durdurulma Kararı (Aralık 2025)

Arkadaslar oncelikle cok gecmis olsun, sizler adina uzgunum. Nen DV2025 ile Subat 2025'te Amerika'ya yerlestim. Nacizane tavsiyem interview olup, kartlarinizi aldi iseniz ulkeye giris tarihinizi ertelemeyin, yerinizde olsam yarina ucak bileti alir gelirdim. Trump politikasi cok serttir, isinizi sansa birakmayin derim. Selamlar

Gündem içinde yayımlandı
      hDundar
      hDundar

@mas, içinde söyledi: DV2025 Mülakat Deneyimleri

@hDundar
      Tebrikler, yeni hayatınızda başarı ve mutluluklar.
      Belki önceki tecrübelerde yazılmıştır ama
      Viyana’da konsolosluk- büyükelçilik karışıklığını yaşamamak için mümkünse .

• Dr. Molana adres ve iletişim no
      • Mülakat adresi
        Yazmanız mümkün mü? Bundan sonra gidecekler rahat ulaşır.

Teşekkürler, bilmukabele hocam.

Klinik;

Dr. Wolfgang Molnár und Dr. Ivana Molnár
      Gruppenpraxis für Allgemeinmedizin OG
      Untere Augartenstrasse 1-3/4/1/5
      A 1020 Wien

E: [email protected]
      T: +43-1-330 34 68
      F: +43-1-330 68 91
      W: www.medau.at
      Link: https://visa.medau.at/

Mülakat Konsolosluğu;

Immigrant Visa Unit
      Consular Section | U.S. Embassy Vienna | Parkring 12, 1010 Vienna
      The consular section is NOT co-located with the Embassy at Boltzmanngasse 16.

hDundar
      hDundar
    • RE: Amerika'da Ehliyet Almak

@solidppl, içinde söyledi: Amerika'da Ehliyet Almak

Arkadaslar bircogunuz tr de ehliyet sahini insanlardiniz buraya geldiniz yeni ehliyet alacaksiniz. Zor bir surec degil ve Turkiyeden 10 kat daha kolay. Tasi sikip suyunu cikartmiyorsunuz bu kadar dert edecek, beyin yakacak bir sey degil. Oyle entry ler var ki insan hayret ediyor 🙂

Yani ABD ye gelmis birisinin ehliyet ile ilgili gerekli gereksiz her soruyu buradan sormak yerine DMV sitesine girse butun cevaplari var zaten.

Lafim meclisden disari ama tembellik/asalaklik ayri bir seviye.

Bos yorum. 2 aydir Amerika'dayim ve her seyi tek basima yaptim ve de yapiyorum. Ilk hafta banka hesabimi actim, ikinci hafta arabami aldim ve evimi kendi adima tek kiraladim ve herkes yapamayadabilir ki ben arastirlamarimi chat gpt, copilot, redditten yapoan biri olarak. Hele DMV olayi akillara zarar, bu konuda cahil oldugunuzu net dusunuyorum. Cunku sistemdeki bilgiler ile pratik farkli. CA ornekle evraklarinizi sisteme yukleyip gelmeniz gerek diyor, her ne yuklersen kabul etmiyor, en son gidip orada hallettim ve sistemlerinin sorununu kabul ettiler. Bir digeri boy uzunlugum Real ID yanlis yazilmis ilk gorustugum is bilmez bana ehliyet sinavina gir, o gelsin ve ondan sonra gel yenisini isteyelim dedi. Bu cevap beni tatmin etmedi daha sonra yine gidip baskasi ile gorustum ve ehliyetin cikmadan degistirilemez denilen bilgilerimi degistirttim. Bunlarin hic biri DMV sitede yok. Dahasi yazili test sinavinda ilk girdigim traffic rules tan kaldim ve hemen ardindan 2 dk sonra tekrar traffic rules sinavina girdim ve gectim ama orada bu gectigim sinavi goremeyerek bir oncekinden kaldigimi soyledi ve tekrar girmem gerekiyor dedi ve ben kabul etmedim, yine ayni seyi soyledi ve ben yine kabulk etmedim. Sonrasinda manager ile gorusmemi soyledi ve gorustum, tekrar kontrol edildi ve bu sefer gectigim gorundu. Bilmediginiz konularda yorum yapmamak sayginliginizi artirir, su anki duruma dusmezsiniz.

Sonuc olarak sorun arkadaslar. Bilmemek ayip degildir, sormamak ayiptir.

Ehliyet ve Araba içinde yayımlandı
      hDundar
      hDundar
    • RE: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Arkadaşlar merhaba, öncelikle istemsizce heyecanım tavan. Bu gece Viyana'ya uçuyorum, yarın Viyana'dayım. Evraklarımı sıralıyorum, Viyana'dan gelen maile göre. Muhtemelen istemeyecekler ama tonla belge götürüyorum, sorularım olacak;

1- Banka dökümü olayı, 2 farklı banka + borsa hesabımın imza sirkülü şekilde. Üçü de ingilizce ama sadece Vakıfbank TL olarak verdi, önceden döviz karşılığı oluyormuş, şimdi sadece TL yazılı. Bu sorun olur mu? Diğer bankada gösterdiğim 40bin $ üstünde yazılı. Ve bunların fotokopileri de gerekli mi ? (mailde fotokopiden bahsetmemiş).

2- Eğitim; 1 lisans, 1 önlisans, 1 de lise diplomalarımın asılları, transkriptleri (lise transkriptim yok) ve fotokopileri mevcut.

3- Sabıka kaydı, en sıkıntılı olan kısım. Daha önce de burada sormuştum, 2014 yılında bir eşeklik yaparak birkaç bira içerek direksiyona geçmiş ve polis kontrolünde ehliyetimi vermiş ve mahkemeye "Trafik Güvenliğini Tehlikeye Sokmak" suçu ile sevk edilmiştim ama bir kaza vs olmamıştı. Mahkeme de bana 1 ay 20 gün hapis cezası vermiş ve bu ceza da ertelenmişti. Ama sabıka kaydımın arşiv bölümünde bu görünüyor. Ben o mahkemenin gerekçeli kararını yeminli tercümana tercüme ettirdim ve hatta yargılandığım kanun maddelerini de tercüme ettirdim. Ayrıca e-devlette sonradan öğrendiğim bir belge daha varmış; son 5 yıl içerisinde karıştığın trafik kazalarını gösteren bir belge, onu da tercüme ettirdim kaza yapmadığıma dair.

Bu belgelerde gözden kaçırdığım birşey var mı ? Ya da eklemem gereken başka destekleyici bişey ?

Ayrıca ben kamu personeliyim. SGK hizmet dökümü, hitap dökümü, görev yeri belgelerini barkodlu alabiliyorum, isterler mi ?

Herkese teşekkürler ve selamlar.

hDundar
      hDundar
    • RE: ABD-Türkiye Arası Para Transferleri

@hDundar, içinde söyledi: ABD-Türkiye Arası Para Transferleri

@Emre-Kurtulmuş, içinde söyledi: ABD-Türkiye Arası Para Transferleri

@hDundar wise tarafında bir sorun gözükmüyor bence yüksek transferlerde paranın kaynağını sormaları normal kaldı ki üst üste çok parça parça transferlerde yapmışsınız göze batmanız gayet normal. Olayın sizin göçmen vizenizin olup olmayışıylada pek alakası yok teb ile direk işlem yapsanızda belli bir limit üstüne soruyorlar mesela

Bence tamamen sorunlu, ayrıca bu miktarın böyle büyük bir bankacılık piyasasında çok küçük bir rakam olduğunu düşünüyorum. Paranın kaynağı kısmında 2 gündür Wise ile gerek telefon görüşmesi, gerek canlı sohbet, gerek mailde gergin anlar yaşıyoruz. Arabamı sattım diyorum, noterden bankaya iletilen paraya ait dökümanı gönderdim hala paranın kaynağı diyor ?! 15 yıllık kamu personeli idim, napayım 15 yıllık bordromu mu atayım ? Green cardımı attım, BOFA hesap görüntümü attım, Türkiye'den taşındım dedim. Sordum ki hala bunlara rağmen onaylamazsanız paramı vermeyecek misiniz, hırsız mısınız, dolandırıcı mısınız diye soruyorum ve yanıt paranın gelir kaynağı diyor. Ne atsam tatmin olmuyorlar. Ola ki parayı yolda buldum, çok manasız. Türkiye'de birçok bankada hesabım var ve onlardan size gönderirken hiçbiri hayırdır demedi diyorum, BOFA'dan hesap açarken tek seferde nakit 6000 Usd yatırdım, onlarda hayır demedi diyorum ve siz tüm by banka kuruluşlarından daha mı üstünsünüz dedim ve ekleyerek tamamen insanları çıkmaza sokarak paralarına el koymak amacınız dedim ki şikayetvari bakın, birçok insan para göndermiş ve paraları askıda kalmış. Kesinlikle uzak durulması gereken bir yer. En son gerek konuştuğum kişiye, gerek emailde sizi dava edeceğim dedim. Dün Salı günü demişlerdi, bugün de Çarşamba diyorlar. Şu anda 400000 TL param onlarda, ne TEB e geri gönderiyorlar, ne de BOFA'ya. Bunun hiçbir izahı yok.

@ATS16 enpara hesabım vardı, dediğiniz gibi yaptım diğer bakiyeyi, keşke bu dolandırıcı kurum Wise a bulaşmadan yapsaydım. Teşekkürler hocam.

Ayrıca üst görselde attığım BOFA'ya Wise'dan; $98.87 - $2,728.11 - $2,759.56 olmak üzere 3 transfer yapmıştım ve bunlardan sonra BOFA hesap dökümümde 4 farklı kesinti oldu, bunu BOFA'da hesabımı açan kişiye geçen dün mesaj atarak sordum ve ertesi gün düzelir minvalinde yanıt aldım ama 2 gün geçti ve halen o 4 kalem para gitti, BOFA bizde kesin olmaz dediği halde. Bankacı; "Hi Haka, BOFA will not charge you for those type of transfers. They show as performed transfers but when there is a transaction processing they could fall off the next business day so by tomorrow we should get a clear picture of what they are."

Arkadaşlar bilgi vermek açısından yazayım, dün Wise'dan 2 mail aldım. İlki bekleyen transferimin iptal edildiğine dair, ikincisi 1 dk sonrasında transferimin masrafsız yapılacağına dair. Ve 1.13 Usd masraf alınmaksızın 400bin tl karşılığında aldığım Usd BOFA'ya transfer edildi. Öyle düşünüyorum ki gerek telefon konuşmamda sert konuşmam, gerek mailde sizi dava edeceğim söylemlerim işe yaradı. Ama çok ilginçtir ki bu transferden 1-2 saat sonra Wise dan tekrar mail aldım ve içerik şuydu; anlıyorum paranız satıştan elde edilmiş ancak gelirinizin kaynağını mevcut bilgilerle onaylayamıyoruz, lütfen aylık kazancınızın vergi beyanını ve yükleyin diye mail aldım ve Wise a baktım hesabım halen onaylanmamış görünüyor. Kısaca demem o ki bu Wise denen kuruluş bir önceki mesajımda da belirttiğim üzere gelirini insanların parasına çökmekten elde ediyor. Telefonda İngilizce konuştum ve net olarak ifade ettim, bugün avukatla görüştüm, sizi Amerikan mahkemelerinde dava edeceğim dedim. Aynı şekilde bunu mailde de bahsetmiştim. Yani bu tehditime binaen o transfer yapıldı ve ardından halen gelir kaynağımı sorgulayan mail attılar. Muhtemelen şu an transfer yapsam gitmeyecek.

Son olarak yine önceki mesajımda da bahsettiğim bu son transferimden öncesi yaptığım 3 transfer ardından BOFA hesabımda "ACH HOLD Wise Inc WISE ON 02/24"açıklaması ile 27.58 - 27.57 - 27.57 ve 20.03 USD kesilmiş idi ve bunu BOFA'da hesabımı açan kişiye mesajla sormuştum, ertesi günü bekle demişti ama o kesintiler halen duruyordu. Bugün bankacıya yine bunları mesajla sorduğumda aldığım yanıt; "The fees or deductions in question are from Wise it is not a Bank of America fee, you will need to review with them and see why they charged you those multiple amounts."
      Wise hesabına geçen paradan da kesinti yapıyor, bunu bilmiyordum. Sadece exchange ve gönderirken 1.13 USD sanıyordum. Ama son transferimde ne Wise uygulamasında gönderirken 1.13, ne de BOFA'ya geçtikten sonra BOFA hesabımdan kesinti olmadı. İlk 3 transfer için 4 ayrı kesinti oldu. Üst mesajlarımda ekran görüntüsü mevcut.

Kısaca Wise kesinlikle uzak durulması gereken ne yedüğü belirsiz bir yer. Yukarıda da bahsedildiği gibi enpara en temizi.

Bankacılık içinde yayımlandı
      hDundar
      hDundar
    • RE: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@hDundar, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Arkadaşlar merhaba, haftaya mülakatım için Viyana'ya gideceğim ve evraklarımı toparlarken bir hata fark ettim. Edevlet sisteminden aldığım askerlik durum belgemde doğum tarihim hatalı. Yıl doğru ama ay ve gün 01/01 şeklinde yazılmış. Nüfusumda, kütüğümde yazılı olan doğum tarihim doğru ve hiçbir zaman da değiştirilme ya da düzeltme yapılmadı. Hatta yine edevletten aldığım formül a da doğum gün/ay/yıl doğru yazılı. Öyle sanıyorum ki 20 yıl önceki askerlik kayıtlarımı edevlet sistemine geçirirlerken baştan salma iş yapan bir memurun gazabına uğradım. Bu bir sorun olur mu ? Ve bunu nasıl düzelttirebilirim ? Şu an orada yazılı olan askerlik şubesinin olduğu ilde de yaşamıyorum.

Edit: şikayetvar sitesinde benim gibi benzer şikayetler çok var. Cimerden başvuru yaptım, yarın da askerlik şubesini arayacağım.

Arkadaşlar dün gece saat 01:44'te Cimer başvurusu yaptım ve şu an saat 00:06, e-devletten aldığım askerlik durum belgemde yazılı olan doğum günüm ve ayım düzeltilmiş 🙂

Sanıyorum bu ülkeyi tek bu konuda özleyeceğim, resmi işlemlerin çözüm hızı :)))

hDundar
      hDundar
    • RE: Forum ile İlgili Hatalar, Görüşler, Öneriler ve Sorularınız

Merhaba, öncelikle bizlere sürecimizle ilgili yol gösterici ve yardımcı olduğunuz için teşekkürler. Kendimce gördüğüm bir sorun mesajların onay sistemi. Ben bir mesaj gönderdiğimde yarım gün ve hatta 1 günde onaylandığı oluyor, bu onaylanan mesajlarda ilgili yazdığım başlığın son mesajına değil de sayfalar öncesine düşüyor. Hal böyle olunca da mesajımı çoğu kişi görmüyor, çoğu kişi halihazırda takip ettiği başlıklarda hep son atılan mesajlara baktığını düşünüyorum. Ve mesaj onay sistemine düşmeden mesaj paylaşabilme de gördüğüm kadarı ile itibar puanına, itibar puanı da kişilerin attığınız mesajı like yapması ile bağlantılı, yanlışsam düzeltin lütfen ? Şimdi insanlar sizin mesajınızı/sorunuzu like yapmıyor diye onaya maruz kalmak ne derece doğrudur ? Kısaca bu onay sisteminden mütevellit inanın hiç buraya yazı/soru sorasım gelmiyor. Muhtemelen spam kullanıcılar için öngörülmüş bir güvenlik önlemi ama benim gibi birçok kullanıcıyı da forumdan uzaklaştırıyor bu sistem. Düşüncelerimi paylaşmak istedim.

Selamlar, Hakan.

Forum Kuralları içinde yayımlandı
      hDundar
      hDundar
    • RE: Kredi Skoru / Credit History

@Emre-Kurtulmuş, içinde söyledi: Kredi Skoru / Credit History

@Tolga-Ozkan secured karttan önce bende arkadaşımızın bahsettiği gibi discover kartı denemenizden yanayım. Eğer ondan onay alamazsanız secured kartı deneyin derim. Secured kartta bunu sormalarının pek bir mantığını anlayamadım ama zaten sizin koyduğunuz parayı harcıyorsunuz

Discover kartına Başvurmak isterseniz referans linkini bırakıyorum https://refer.discover.com/s/emrekrtlms1?advocate.partner_share_id=8914404954

Hocam merhaba, oncelikle referans linkinizden discover karta basvurdum ve 3000$ onaylandi, kart adresime gelecekmis ama siteye login olabilecegim bir bilgi yok, register denedigimde kart bilgisi istiyor. Sanirim kart bana ulasinca internet bankaciligi acabilecegim ?

Ayrica sormak istedigim ben 14 Subat'ta Amerika'ya giris yaptim ve 21 Subat'ta BOFA banka hesabimi ve 500$ lik secure kredi karti almistim. Henuz bir kredi skorum yok hali ile. Geldigimden bu yana neredeyse hergun Amazon'dan alisveris yapiyorum, 2 ayda Amazon alisverisim 10k $ uzerinde. Amazon karti da onume cikiyordu ve ekranda apply yapmadan, kredi skorunuzu etkilemeden basvuru yapip-yapamayacaimiz secenegi vardi ve oradan da kontrol ettim, altta SS mevcut ve sanirim kredi skorum olmadigindan islem yapamiyor ve de oyle saniyorum olmayan puanima olumsuz bir durum yaratmadi ?

Son olarak bu secure kartimi BOFA dan daha yuksek limitli kart yapmak istiyorum, acaba mumkun mudur, BOFA da geldigimden bu yana 20k $ uzerinde birikimim mevcut ve gold musteri statusundeyim.

Ayrica yasadigim apartmanda leasing office var ve application uzerinden kira oduyorum ve o RentTrack diye bir firma mail atmisti kirala odemeleriniz kredi kurulusunuza bildirerek kredi skorunuzu yukseltebilirsiniz diye' 6.95$ idi ucreti ve aylik abone oldum. Son 2 aydir kira odedikten sonra bana firma mail atiyor kira odemenizi 3 kredi kurulusuna bildirdik diye. Umuyorum faydasi olur.

IMG_8395.PNG

Bankacılık içinde yayımlandı
      hDundar
      hDundar

@siraç

Hocam senin ve diğerleri adına çok mutluyum, aynı şekilde seni ve aileni tanımak çok güzeldi, teşekkür ederim herşey için. Maalesef bildiğin üzere benim süreç biraz uzadı, bugün mailleştim haftabaşında bana dönüş yapacaklarını söylediler. Umuyorum sorunsuz peşinden gelirim. Ailene de selamlar

hDundar
      hDundar

hDundar tarafından gönderilen son iletiler

• RE: ABD'de kullandığınız telefonlar ve GSM operatörleri

@hDundar, içinde söyledi: ABD'de kullandığınız telefonlar ve GSM operatörleri

@mehmetizmirli, içinde söyledi: ABD'de kullandığınız telefonlar ve GSM operatörleri

@hDundar usmobile hattı numara seçimi yapılıyor daha öncede o şekilde yapmıştınız ilk geldiğinizde konuşmuştuk ama şimdi bir ay beklemeniz gerekiyor hattı taşımak için verizon alt yapısını kullanan ve Verizon alt firması visible alın derim aynı alt yapı ve sınırsız hotspot birde sizin bölgede hangi hat iyi ise onu kullanmalı yıllık ödeme ile daha uyguna geliyor![alt metni](0034e1ea-845d-48ac-8bf0-a25fe98e4862-image.png görsel url)

![alt metni](98f3caeb-1f41-4a02-87d3-f415f1531d1e-image.png url)![alt metni](8ad77fbe-69ec-4e96-ad96-f8013bad144a-image.png url)

Selam hocam, evet konusmutuk, yardimci olmustunuz tesekkurler. Telefon numara olayini hallettim, numberbarn adli siteden $19 a istedigim guzel bir numara satin aldim ve simdilik o numarayi Us Mobile da aktive ettim.

Evet gecen sene Visible+ Pro kullanmistim, iyiydi diye hatirliyorum. Verizon'in Unlimited Ultimate'e aylik 83 oduyorum, Visible+ Pro ile ayni gorunuyor, simdi tasiyayim dedim, Verizon dan tasimak icin port out number almaya calisirken tasima %25 indirim yapalim teklifi sundular:) Simdilik kabul edip ilk faturada tam kac gelecegine bakayim diyorum, olmadi yine tasirim. Ayrica gecen sene bu tarifeyi sanirim $40'a kullaniyordum, discount kod ile idi sanirim, olmadi yeni numaram olan Us Mobile'dakini tasiyayim. Tekrar tesekkurler.

IMG_8065.png

Arkadaslar guncelleme yapmak istedim, benim gibi kazik fatura odeyenler icin, uygulamadan transfer kodu almaya girdiginizde faturaniza %25 1 yil boyunca indirim teklif ediyor, en azindan bende oyle oldu ve su an ilk faturam cikti. Verizon in en ust paketi olan Unlimited Ultimate icin 83 oduyordum ve su an cikan fatura 60 oldu, bilginize.

0f2728b6-821c-4544-bcbf-87a51fa35a8d-{F2F0C369-A6C2-4355-80D7-13531B003319}.png

İletişim ve Teknoloji içinde yayımlandı
      hDundar
      hDundar

@mehmetizmirli, içinde söyledi: ABD'de kullandığınız telefonlar ve GSM operatörleri

@hDundar usmobile hattı numara seçimi yapılıyor daha öncede o şekilde yapmıştınız ilk geldiğinizde konuşmuştuk ama şimdi bir ay beklemeniz gerekiyor hattı taşımak için verizon alt yapısını kullanan ve Verizon alt firması visible alın derim aynı alt yapı ve sınırsız hotspot birde sizin bölgede hangi hat iyi ise onu kullanmalı yıllık ödeme ile daha uyguna geliyor![alt metni](0034e1ea-845d-48ac-8bf0-a25fe98e4862-image.png görsel url)

![alt metni](98f3caeb-1f41-4a02-87d3-f415f1531d1e-image.png url)![alt metni](8ad77fbe-69ec-4e96-ad96-f8013bad144a-image.png url)

Selam hocam, evet konusmutuk, yardimci olmustunuz tesekkurler. Telefon numara olayini hallettim, numberbarn adli siteden $19 a istedigim guzel bir numara satin aldim ve simdilik o numarayi Us Mobile da aktive ettim.

Evet gecen sene Visible+ Pro kullanmistim, iyiydi diye hatirliyorum. Verizon'in Unlimited Ultimate'e aylik 83 oduyorum, Visible+ Pro ile ayni gorunuyor, simdi tasiyayim dedim, Verizon dan tasimak icin port out number almaya calisirken tasima %25 indirim yapalim teklifi sundular:) Simdilik kabul edip ilk faturada tam kac gelecegine bakayim diyorum, olmadi yine tasirim. Ayrica gecen sene bu tarifeyi sanirim $40'a kullaniyordum, discount kod ile idi sanirim, olmadi yeni numaram olan Us Mobile'dakini tasiyayim. Tekrar tesekkurler.

IMG_8065.png

hDundar
      hDundar

@emkey @Emre-Kurtulmuş, yanit icin tesekkurler arkadaslar, oncelikle belirtmeliyim ki gerek hotspot, islerim geregi, online platlaformlari sorunsuz kullanabilmem icin en yuksek hizi, en sorunsuz kullanabilmeliyim, bu onceligim.

Gecen yil basinda Amerika'ya ilk geldigim zamanlar Visible kullaniyordum, her ne kadar Verizon altyapisi kullansa da cokta iyi sayilmazdi. Hat degistirmeye karsi degilim ama hat kalitesi de dusmemeli. Bir diger secenek zaten Amerika'da yasiyorum, 3 yillik taahhut versem cok fiyat farki olur mu? Bu sekilde bedava telefon da veriyorlar sanirim? Kullandigim iPhone 17 promax i nakit almistim, bunu satarak bedava almak daha mantikli olmaz mi? Ayrica bedava aldigimi yeni model cikinca exchange fln yapabiliyor muyum?

Bir diger sorum ikinci bir telefon numarasi almaliyim, prepaid, telefon numarasi secebildigimi hatirlayamadim? Visible a baktim ama tum numaralari cikarmiyor onume, hangisiydi o? Tesekkurler.

hDundar
      hDundar

Arkadaslar merhaba, ben verizon in en ust paketi Unlimited Ultimate kullaniyorum, hattin cekimden, internetten memnunum ama sanirim cok oduyorum, aylik $83 oduyorum. Hattim uzerine herhangi bir cihaz yok, ya da taahhut de vermedim, duz faturali. Tek oldugumdan aile vs de secemiyorum. Bu faturayi tarifemi dusurmeden degistirme yolu var midir?

Bir diger sorum ise ikinci bir telefon numarasi alicam ama onu sadece numaradan oturu alicam, bu nedenle prepaid olmali. Prepaid hatlarin birinde telefon numarani secebiliyordun, yani onerdikleri arasinda, tekrar ve tekrar yeni secenekler sunuyordu, o hangisiydi? Tesekkurler

hDundar
      hDundar
    • RE: Yunanistan Vizesi Hakkında

Arkadaslar merhaba, ben 15 aydir Green Card ile Amerika'da yasiyorum. Agustos ayinda Turkiye tatili dusunuyorum (tarihlerim kesinlesmedi) ve genelde Izmir'de olacagimdan Yunan adalarina da gecmeyi dusunuyorum. Daha once Izmir Kosmos'dan 4-5 defa visa aldim. Sonuncusu haric hepsinde adalardan girip-adalardan ciktim. Sonuncusunda Atina'dan girdim ve oradan Viyana'ya gectim ve Viyana'dan direk Turkiye'ye uctum, yani Yunanistan'dan girdim ama Yunanistan'dan cikmadim, zaten sonrasinda da Amerika'ya tasindim. Bu bir ihlal midir ve sorun yasar miyim? Burada yorumlari okuyorum da isin asli biraz korktum, Green Cardli olunca Turkiye'deki kadar ugrasmayiz, hemen aliriz diyordum ama Green Cardli olmakta ret almaya engel olmuyormus. Benim Turkiye tarihlerim su asamda kesin degil, kesin olsa dahi Samos, Chios vs ikisine de gidebilirim ve kac gun kalacagim ve ne zaman giderim su anda kesin degil. Bu tarihlerin kesin mi olmasi gerek? Izmir'den yine feribot biletleri almis ve otel rezervasyonlari hepsini yapmis mi olmaliyim? Ve ne evraklar gerek? Ben 3 aydir bir sirketten W2'li olarak calisiyorum, banka hesap dokumu vs de mi gerekli? Kisaca Turkiye'deki tum evraklarin aynisi burada da gecerli midir?

Irvine, CA'da yasiyorum, basvuruyu nereden yapabilirim?

Ya da burada hic visa ile ugrasmayip, Izmir'e gidince yine oradan Kozmos a basvurabilir miyim (2-3 gunde sonuclaniyordu orada) ? Tesekkurler.

Avrupa içinde yayımlandı
      hDundar
      hDundar
    • RE: ABD'de iken Schengen vizesi almak

Arkadaslar merhaba, ben 15 aydir Green Card ile Amerika'da yasiyorum. Agustos ayinda Turkiye tatili dusunuyorum (tarihlerim kesinlesmedi) ve genelde Izmir'de olacagimdan Yunan adalarina da gecmeyi dusunuyorum. Daha once Izmir Kosmos'dan 4-5 defa visa aldim. Sonuncusu haric hepsinde adalardan girip-adalardan ciktim. Sonuncusunda Atina'dan girdim ve oradan Viyana'ya gectim ve Viyana'dan direk Turkiye'ye uctum, yani Yunanistan'dan girdim ama Yunanistan'dan cikmadim, zaten sonrasinda da Amerika'ya tasindim. Bu bir ihlal midir ve sorun yasar miyim? Burada yorumlari okuyorum da isin asli biraz korktum, Green Cardli olunca Turkiye'deki kadar ugrasmayiz, hemen aliriz diyordum ama Green Cardli olmakta ret almaya engel olmuyormus. Benim Turkiye tarihlerim su asamda kesin degil, kesin olsa dahi Samos, Chios vs ikisine de gidebilirim ve kac gun kalacagim ve ne zaman giderim su anda kesin degil. Bu tarihlerin kesin mi olmasi gerek? Izmir'den yine feribot biletleri almis ve otel rezervasyonlari hepsini yapmis mi olmaliyim? Ve ne evraklar gerek? Ben 3 aydir bir sirketten W2'li olarak calisiyorum, banka hesap dokumu vs de mi gerekli? Kisaca Turkiye'deki tum evraklarin aynisi burada da gecerli midir?

Irvine, CA'da yasiyorum, basvuruyu nereden yapabilirim?

Ya da burada hic visa ile ugrasmayip, Izmir'e gidince yine oradan Kozmos a basvurabilir miyim (2-3 gunde sonuclaniyordu orada) ? Tesekkurler.

Avrupa içinde yayımlandı
      hDundar
      hDundar
    • RE: Gelir vergisi / beyani

Arkadaşlar merhaba, 14 Şubat 2025’te Amerika’ya taşındım. 2025’te hiç çalışmadım, gelirim olmadı. Bu nedenle vergi formu doldurmadım, doldurmama gerek yok biliyordum. Geçenlerde bir arkadaş çalışmadıysan da gelirim yok diye doldurman gerek dedi. Bunu bilmiyordum, doğru mudur? Ne yapmam gerek? Vergi sistemi hakkında sıfır bilgiye sahibim. Los Angeles’ta yaşıyorum. Daha birkaç gün önce ilk işim için offer aldım, o da W2 sistemi, maaşımdan direk kesilecek diye biliyorum.

2025’te Amerika’da hiç gelirim olmadı ama Türkiye’de birikimim vardı, kız kardeşim 2025’te farklı tarihlerde Türkiye’den bana para gönderdi, bunlar gelir sayılmaz sanıyorum? Teşekkürler.

Vergi Sistemi içinde yayımlandı
      hDundar
      hDundar
    • RE: ABD'de Araba Sigortası

Arkadaslar merhaba, 14 Subat 2025 itibari ile Amerika'dayim ve San Diego'da yasiyordum. Gece ay Los Angeles'a tasindim. Simdiye kadar hicbir trafik cezam, kazam bulunmamakta. Trafik sigortam Progressive ve $266.48 oduyorum. Ev adresimi San Diego'dan Los Angeles degistirmeye calistigimda policeme $240.37 daha eklenerek toplamda $514.85 olacagi uyarisini verdi! Bildigin finance ile araba satin aliyormusum gibi bir fiyat! Cildirmis bunlar! Iptal ettim, ne yapabilirim? Sanirim ben Los Angeles'ta yasiyor iken adresimi San Diego olarak birakmakta olmaz. Cozum onerisi olan var mi? Turkiye'de de 20 yildir arac kullaniyor idim ve orada da kaza gecmisim yok. Tesekkurler

Ehliyet ve Araba içinde yayımlandı
      hDundar
      hDundar
    • RE: Amerikan Kara, Deniz ve Hava Kuvvetlerine Katilmak

@mufasa, içinde söyledi: Amerikan Kara, Deniz ve Hava Kuvvetlerine Katilmak

@hDundar kötü anlamda demedim agresif olmanıza gerek yok. Buradaki kimse size yüzde yüz doğru cevabı vericek mevkide değil, eger ciddiseniz katılmak konusunda bi recruiter ile görüşmelisiniz.

bu agresiflik degil, bu nickname ile google search yaparsaniz 20+ yildir uyesi oldugum forumlarda beni bulacaksiniz, 1000'in uzerinde yazdigim mesajlarla. Sadece forum platformlarinda soru soranlari dis kaynaklara yonlendirilmesi bence dogru bir tutum degil, bunu iredelemistim. Nitekim bizler tecrubelerimiz ile birlikte burada bir butun oluyoruz, yanlis anlasildi isem ozur dilerim. Ayirca belki burada benim sorumla ilgili benzer surecten gecmis birileri vardir diye sordum, instagramdan da biri yazdi, sahsen tanidigi biri waiver almis. Bugunlerde gidip bende sormayi dusunuyorum recruiterslara, tecrubemi de buraya yazarim, selamlar.

Adalet ve Güvenlik içinde yayımlandı
      hDundar
      hDundar
    • RE: Amerikan Kara, Deniz ve Hava Kuvvetlerine Katilmak

@mufasa, içinde söyledi: Amerikan Kara, Deniz ve Hava Kuvvetlerine Katilmak

@hDundar neden bi recruiter ile görüșüp en doğru ve net cevabı almıyorsunuz?

hani burasi bir forum ya, insanlarin 'tecrubelerini' paylastigi, sorularini sordugu bir platform, degil mi?

Adalet ve Güvenlik içinde yayımlandı
      hDundar
      hDundar