• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. Karagoz
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    K
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 6
    • Konu 0
    • İleti 153
    • En İyi 57
    • Tartışmalı 7
    • Gruplar 0

Karagoz

@Karagoz

67
    İtibar
    213
    Profil Görüntülemeleri
    153
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

Karagoz Takip etme Takip Et

Karagoz tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: DV2027 Sohbet Odası

1996'dan beri DV cekilisine katiliyorum. Sanirim cekilisin ikinci yiliydi. Posta ile basvurulan yillarda gozum hep buyuk sari zarf aradi posta kutumda. Bir kez (DV-2005) esim kazandi, ama case numaramiz buyuktu, sira gelmedi. Tarihteki ilk sira gelememe durumu o yildi. Son aya kadar sabirla bekledik. "Nasil olsa ABD'ye gidecegiz" diye cok keyifli bir yil gecirdik.
      2018'de (47 yasinda) ABD'ye yerlestik, is vizesi ile. 5 yilin ardindan green card alabilecek durumdaydik ve 2024'te aldik. Neredeyse 30 yilin ardindan cekilise katilmadigim ilk yil 2024 oldu. 30 yil her sene basvurmus olsam da, asla bir tutku degildi benim icin. Acaba 30 sene once genc yaslarda gelmis olsaydim nasil bir hayatimiz olurdu bilmiyorum.

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik içinde yayımlandı
      K
      Karagoz
    • RE: Amerika'da Yaşanacak Eyalet ve Şehrin Seçimi

Biz 2018'de ABD'ye tasinirken https://www.niche.com/ sitesinden cok yararlandik.
      Turkiye'deki islerimiz nedeniyle saat farkinin en az oldugu dogu yakasinda bize en uygun yeri secmeye calistik. Onceliklendirme yaptik ve oglumuzun egitimi ve kaliteli bir yasami tercih ettik. Bu ikisi birlesince otomatik olarak pahali sehirler cikti karsimiza. Amerika kapitalizmin dogdugu yer, pahalilik arttikca daha kaliteli okullar, daha guzel bir cevre ve yukek guvenlikte yasiyorsunuz. Mesela Paterson NJ'ye girdiginiz anda kendinizi Uskudar'da hissediyorsunuz, her yer pislik icinde, egitim kalitesiz ama evler daha ucuz. Egitim kalitesi yuksek bir sehir sectiginizde hem kiralar hem satin alma degerleri yukseliyor.
      Ozetle; cebinizdeki paraya gore, yasamak istediginiz hayata gore bir secim yapmalisiniz. Biz NJ'de kaliteli bir sehirde yasiyoruz, egitim guzel. Ama ben daha iliman iklimi olan bir yerde yasamayi istiyorum, esimi ikna edebilirsem guneye dogru inmek istiyorum. Bir de anlasabileceginiz turkler olmali. Maalesef cok yalniz hissedeceksiniz, siz istemeseniz bile beyaz amerikalilarla koklu dostluklar kuramayacaksiniz. Bu yuzden size benzeyen turkler arayacaksiniz etrafinizda, bunuu da iyi dusunmeniz lazim. Benim tanik oldugum 3 ana kategoride turk var ABD'ye gelen. Fetoculer, Giresunlular ve monşerler. Tabirimi hos gorun lutfen. Kimseye hakaret etmek niyetinde degilim. Fetoculer diyerek ne demek istedigim belli. Giresun'lular derken ise Turkiye'deki yasam tarzini, Anadolu kulturunu aynen yasamaya devam eden/etmek isteyen turkler. Ve universite egitimi veya sonrasinda gelen yuksek egitimli, kurumsal isleri olan, hirsli, ihtirasli ve egosu yuksek turkler. Biz maalesef, kendimiz de oyle olsa gerek, son gruba yakin insanlarin yasadigi bir yerdeyiz. Cocuklar icin degil belki ama ne kadar ingilizceniz iyi olursa olsun, insan kendi dilinde iki laf edecegi insan istiyor yakinlarinda. Nereye yerlesirseniz yerlesin, cebinize uygun bir yer olsun ve etrafinizda kirpi mesafesinde yaklasacaginiz turkler olsun.

Eyaletler içinde yayımlandı
      K
      Karagoz
    • RE: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

@Vildan-Bek-0, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

@MySea cevabınız için çok teşekkürler.
      Eşim ile ben greencartımızı oğlumuzun kanalı ile aldık, bize sponsor oldu, onunla birlikte yaşıyoruz. Burada çalışmıyoruz Türkiye'yede evli kızım ve yaşlı annemiz var bundan dolayı 5 ay civarı Türkiye'yede kalıyoruz umarım bu durum sorun olmaz.

Vildan Hanim,
      Mesajlara verdiginiz cevaplardan anladigim kadariyla siz Green Card sahibi olunca ve/veya kazanciniz olmayinca vergi beyannamesi vermeyeceginizi saniyorsunuz galiba. Sasiracaksiniz ama vermek zorundasiniz. Hatta vermeyerek suc islemis sayiliyorsunuz. Birakin vatandasliginizin onaylanmasini, green cardlariniz elinizden alinabilir. Bu yonetimde hak bile iddia edemezsiniz. U N U T M A Y I N, green card alarak artik ikametgahiniz ABD'dir sozunu verdiniz. Sizin yasadiginiz yer ABD'dir.
      Simdi acilen bir muhasebeci bulun ve gecmise yonelik IRS'e bildirimde bulunun. Emekli maaslariniz vergiden muaftir, muhasebeci bilir. Baska da kazanciniz yoksa zaten vergi odemezsiniz merak etmeyin.

Diger konuya gelince;
      Emeklisiniz, calismiyorsunuz ve 180 gunden fazla yurtdisinda yasamiyorsunuz, bunlar iyi. Ama yine de destekleyici unsurlar ekleyin. ABD bankalarindan alinmis kredi kartiniz olsun, adiniza kayitli telefon hatti olsun. Bunlari kullandiginizi, odemeleri yaptiginizi belgeleyin. Hatta imkaniniz olsa oglunuzun oturdugu yerin kiraysa kontrat sizin ustunuze olsun.
      Sunu unutmayin; ABD devleti icin bir vatandas adayisiniz, greencardinizi vize kolayligi olsun diye vermediklerinden emin olmak ister.

Vatandaşlık Süreci ve İşlemleri içinde yayımlandı
      K
      Karagoz
    • RE: ABD'ye uçak bileti (Hangi ulkeler transit vize gerektiriyor?)

@selun, içinde söyledi: ABD'ye uçak bileti (Hangi ulkeler transit vize gerektiriyor?)

@Redbeard merhaba evet bu videoyu izledim ama özellikle Green card demiyor, o yüzden sordum. Açıkçası Paris e Londraya aktarma yapıp oradan geri yollanmak istemiyorum. Net olması açısından sordum

Schengen ulkeri olsun olmasin ingiltere dahil butun avrupa ulkeleri TC vatandaslarina transit hakki veriyor. Ama dikkat; bileti alirken aktarmanin connected oldugundan emin olun. Bazen ayni havalimaninda terminal degistirmeli aktarmalar oluyor. Sizin ulkeye girip, terminal degistirip yeniden ulkeden cikamaniz gerekiyor, iste o zaman vize isteniyor.

Yolculuk içinde yayımlandı
      K
      Karagoz
    • RE: Adli sicil kaydındaki suçlar ve göçmen vize görüşmesi

@gouryella Bu soru herkese soruluyor. Sizin beyaninizi almak icin onemli. USCIS bugun bilmese bile, ileride ogrendiginde, 'yanlis beyan' gerekcesiyle verilmis hakkli geri alabiliyorlar.
      Zaten bu yuzden asla yalan soylemeyin derler.

K
      Karagoz
    • RE: Türkiye'den gelen gelir için vergi

Kesin dogru bildiklerime cevap vereyim;
      1 - Evet. TR'deki butun gelirlerinizi bildirmeniz lazim, emekli maasi dahil.
      2 - Green card almadan once ABD'de hangi vizeyle bulundugunuza bagli bu soru. Bilinenin aksine, turist vizesi haric hemen her turlu vize size gecici oturum verir. Gecici oturum suresi icinde TR'deki kazanclarinizi da bildirmeniz gerekmekte.
      3 - Emekli maasinizi beyan edeceksiniz. Tabii bu arada, beyan etmek demek ABD'de vergi odeyeceginiz anlamina gelmiyor, korkmayin. Emekli maasi bildirilir ama vergi tahakku etmez.
      4 - 2. soru cetrefilli, GC onceki vize turunuz onemli.
      5 - Evet, aynen emeklilik maasi gibi. Eger TR'de vergi odendiyse, ABD'de vergi kesilmez. Ama mutlaka beyan ediniz.
      6 - GC oncesi vize turunuz ile alakali.
      7 - Ben de aynen sizin gibi Temmuz'da GC almis, 6 yildir ABD'de ailesiyle yasayan ve TR'den emekli biriyim. Ve aynen seffaf ve basagrisiz bir hayat istiyorum. Bu nedenle essegimi saglam kaziga bagliyor ve ABD'de asla bir turk avukat ve muhasebeciyle calismiyorum. Kimse uzerine alinmasin ama ABD'deki turklere gunahimi teslim etmem. ChatGPT 4 bu konuda bir cok avukat ve muhasebeciden daha deneyimli.

Vergi Sistemi içinde yayımlandı
      K
      Karagoz
    • RE: Amerika'da Yaşanacak Eyalet ve Şehrin Seçimi

@sevdemimi Yemek dagitarak $8000 uzeri gelir nerede var ya? 30 gun boyunca gunde eksiksiz 100 dagitim yapmalisin. Gunde 10 saat calistigini dusunursek, 6 dakikada bir dagitim yapman lazim.
      istisnasiz, kesintisiz, 30 gun boyunca gunde 10 saat calisarak her 6 dakikada bir dagitim yapacaksin. tuvalet molasi, yemek molasi, cay, sigara molasi falan yok.

Yok oyle bir sey, Turkiye kadar degil ama ABD'de de para kazanmak o kadar kolay degil.

Haa, yilda $8000 diyorsan o mantikli.

Eyaletler içinde yayımlandı
      K
      Karagoz
    • RE: Güvenilir Yolcu Programları (Global Entry, TSA PreCheck, vb.)

Istanbul'dan THY ile Newark'a indim, Global Entry ile ilk kez giris yaptim deneyimimi aktarmak istiyorum.
      Giderken TSA Precheck hatti acik degildi, herkes gibi sira bekledim ama en azindan ayakkabimi ve laptopumu cikarttirmadilar. Donus muhtesemdi. Ucaktan ortalarda inmeme ragmen1000 kisiye yakin pasaport sirasi vardi. Kalabaliktan olsa gerek ilk ez US Vatandaslar ve GC sahipleri icin ayri kanal acmislar, orada bile 200 kisi bekliyordu. Ama vize ile giren 600-700 kisi beklemekteydi. ikisinin arasinda Global Entry gecisi vardi, oraya girdim. Benden baska kimse yoktu, uzaktan polis "global entry!" diye bagirdi. Ben "yes" diye cevap verince hat uzerindeki kameraya bakmami soyledi. Ben hic durmadan 'na gamarasi" diye bakinirken kamera beni gordu ve aninda gecis izni verdi. Yuruyusumu hic kesmedim, pasaportumu cikarmama bile gerek kalmadi. Inanilmaz bir deneyimdi. Bunca yil ozendigim Global Entry'nin bu kadar rahat olabilecegini beklemiyordum dogrusu. Yillik aidati olan kredi karti sahibiseniz zaten 5 yillik Global Entry ucretini size geri veriyor. Vatandas veya Greencard sahibi olan herkese oneriyorum, yok boyle bir rahatlik.

Yolculuk içinde yayımlandı
      K
      Karagoz
    • RE: Adli sicil kaydındaki suçlar ve göçmen vize görüşmesi

@smhcnr88 Hukuk acisindan taksirli bir suc islemissiniz ama gocmenlik acisindan onemli olmadigini dusunuyorum. Zira topluma karsi islenmis kotu amac hedeflenerek islenmis bir suc degil. Sonucu yazarsaniz memnun olurum.

K
      Karagoz
    • RE: Yeşil Kart'ın Adresinize Ulaşmasını Nasıl Takip Edersiniz?

@hDundar Onceki mesajinizdan anladigim kadariyla 14 Subat'ta giris yapmissiniz. O gun zaten sisteme giris yapilmamistir. ilk is gunu daha 2 gun onceydi. ABD'ye hos geldiniz, ilk ogreneceginiz sey sabretmek. 🙂
      Her sey icin bekleye bekleye sabretmeyi ogretiyor ABD. Markete gireceksiniz, 25 kasa var ama sadece 2 kasiyer calisiyor, genelde yas 70+. 😁
      Giris yaptiktan sonra SSN'inizin gelmesi 3 hafta icinde olur. Kimisi 5.gun, kimisi 3 haftadan da sonra olur. isin kotusu, SSN talebi sanirim USCIS tarafindan memurlar yapiyor (bir checkbox tiklamasi) ve bazen talep etmeyi atliyorlar. O zaman en az 1 ay bekledikten sonra 'ne oldu len benim SSN' randevusu alabiliyorsunuz. Eger 1 aydan once, mesela 28.gun randevu alip gitseniz bile, "Henuz 1 ay dolmamis" diyerek gorusmeyi yapmayabiliyorlar. Tamamen randevudaki kisinin o gunku ruh haline bagli. Bazen cok kotu davraniyorlar, bazen bir melek gibi sizin icin cirpinip yardimci olmaya calisiyorlar.

Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler içinde yayımlandı
      K
      Karagoz

Karagoz tarafından gönderilen son iletiler

@intelcorei5, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

Arkadaşlar merhaba green cardlıyken yasal av ve spor malzemeleri satan mağazadan bedeli karşılığı bir adet tabanca almak(bütün background check vs geçtikten sonra) vatandaşlığa geçişde problem yaratır mı?

Merakimdan soruyorum, neden bir tabanca almak istiyorsunuz?

K
      Karagoz

@aysthehk, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

arkadaslar tekrar merhaba, neredeyse butun basligi okudum ama tam bir yanit bulamadim soruma o sebeple yazip sormak istedim. N-400 online file surecinde Have you EVER been arrested, cited, detained, or confined by any law enforcement officer, military official (in the U.S. or elsewhere), or immigration official for any reason, or been charged with a crime or offense, or notified that you were being investigated for a crime? sorusuna eger trafik polisi tarafindan durdurulup herhangi bir ceza almadan salindiysaniz ama RMVde bunun icin bir kayit no varsa yes mi demeliyiz? Kayit no aciklamasini de asagida paylasayim daha net olmak acisindan. Biraz kafam karisti herhangi bir tutuklama durumu ya da ceza kesilmedi. simdilik seni uyariyorum. bir daha durdurursam ceza yazarim demisti. Durdurma sebebi de 25lik yerde 41 ile surmem. Her seyi detaylica yazip 100% durust olmak istiyorum fakat bu biraz ekstrem geldi emin olamiyorum. Surecimi uzatmasindan da cekiniyorum acikcasi. Yorumlariniz icin simdiden tesekkur ederim.
      image.png

Her seyi yaz. $500 altindaki cezalarda belge sunmak zorunda bile degilsin ama varsa sunabilirsin. Durustluk testi gibi dusun, endiselenme.

K
      Karagoz

@ewredlgr, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

2020 senesinde ilk geldigimde calismistim ve taxreturn yapmistim. ancak aradaki yillarda yapmadim, cunku o senelerdeki tum gelirlerim, yasal esikten dusuktu. ogrenci oldugum icin gelirim yok gibi bir seydi.
      sonra tekrar 2024 ve bu sene 2025 icin taz returnumu yapiyorum.

ote yandan, diger bir sorum da, vatandaslik formunda where you have lived kisminda, bu 2 yillik daha cok trde kaldigim surede, arada gelip 1 haftalik airbnb adreslerimi yazmali miyim. obur turlu yaklasik 2 sene trde yasamisim gibi girmem gerekiyor...residency brake etmis gibi gozukur mu?
      1 haftalik kisa kalislarimi eklemeli mi bilemedim?

tax returnun ne kadar onemli oldugu hep atlaniyor. 0 lira bile kazansan bunu bildirmek zorundasin.
      2024'ten itibaren 5 yili baslat. tax return vermedigin yillardan dolay %100 ret yersin. Hic deneme bile.
      airbnb'nin faydasi degil zarari olur, turist oldugunu soylemis olursun.

K
      Karagoz

@ewredlgr, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

Cok tesekkurler cevabiniz icin oncelikle.
      Benim de arastirdigim kadariyla case'im gri bir alanda ve officer'in yorumlamasina cok acik.
      ancak ozellikle, yaklasik son 1.5 -2 senedir, surekli abbde duzenli bulunuyor ve calisiyor olmamin faydasi oluyormus bu yorumlamada.

Ote yandan, GCye sahip oldugum bu son 5 senelik periyodun bir kimsinda turkiyede ogrenciydim.
      Dolayisiyla ABD'de o donemlerde lease im yoktu.
      Ancak okullar online iken, pandemide gelip 6 ay ev tutup kalmisligim
      ve yine 6 ay, burda bir universitede exchange student olarak kalmisligim var o donemde.

Bunlar yardimci olur mu bilemiyorum..

Acil vatandaslik ihtiyacin yoksa zorlama, 3 sene sonra basvur. Haaa, simdi basvurursan da bir sey olmaz. En fazla paran yanar. Sonra zamani gelince tekrar basvurursun.

K
      Karagoz

@arnblt giriş çıkışlarda hiç problem yok, 180 günün altında Türkiye'yede kalıyoruz, ama daha 5 yılı doldurmamıza 2 yıl var ne olur bilinmez, ben bugün eşimin ve benim geriye dönük 3 yıllık emekli maaş bilgilerini muhasebeciye gönderdim.
      İlginiz için çok teşekkür ederim

Vergiye tabii olsun olmasin, kira geliri, gayrimekul satisi gibi banka hesabiniza girmis para varsa onlari da bildirin.
      Kalan 2 yiliniz icin, daha once dedigim gibi telefon hatlariniz adiniza olsun, kredi karti alin adiniza, kullanin. Araba aldiysaniz sizin uzerinize olsun, sigortasi falan. Hersey oglunuzun ustunde olmasin. Siz turist gibi gelip gidiyor gibi gorunmeyin.
      Kira kontratini ustunuze alin, siz oglunuzun yaninda degil, oglunuz sizin yaninizda yasiyor olsun. Sonucta onun isi var maasi var, onun durumu garanti.

K
      Karagoz

@Karagoz ilginize çok teşekkür ederim.
      Emekli maaşımla ilgili, geriye dönük beyan dahil hangi kanaldan yapabilirim

Gecmise yonelik vergi beyannamesini internet uygulamalarindan yapmaniz ne kadar mumkundur bilmiyorum. Bir Turk muhasebeci bulursaniz rahat edersiniz.
      Hangi eyalettesiniz? Gerci eyaletin pek onemi yok, internetten birini bulup arayin.
      Endiselenmeyin, gecmise yonelik beyanname vermek gayet kolaydir, cezasi da yok, zaten vergi cikmayacagi icin beyanname de gerekmez. Ama her detayi verin, Greencard aldiktan sonra gayrimenkul satisiniz, otomobil satisi gibi banka hesabiniza giren paralar da onemli. Muhasebeciniz sizi yonlendirir.

Burada bir cok muhasebeci var, arayin gorusun 3-4 tanesinden fiyat alin.

AMERİKA'DAKİ TÜRK MUHASEBECİLER

AMERİKA'DAKİ TÜRK MUHASEBECİLER

1 - ACCOUNTAX ADVISORS, LTD ILINGI & CO.

K
      Karagoz

@MySea cevabınız için çok teşekkürler.
      Eşim ile ben greencartımızı oğlumuzun kanalı ile aldık, bize sponsor oldu, onunla birlikte yaşıyoruz. Burada çalışmıyoruz Türkiye'yede evli kızım ve yaşlı annemiz var bundan dolayı 5 ay civarı Türkiye'yede kalıyoruz umarım bu durum sorun olmaz.

Vildan Hanim,
      Mesajlara verdiginiz cevaplardan anladigim kadariyla siz Green Card sahibi olunca ve/veya kazanciniz olmayinca vergi beyannamesi vermeyeceginizi saniyorsunuz galiba. Sasiracaksiniz ama vermek zorundasiniz. Hatta vermeyerek suc islemis sayiliyorsunuz. Birakin vatandasliginizin onaylanmasini, green cardlariniz elinizden alinabilir. Bu yonetimde hak bile iddia edemezsiniz. U N U T M A Y I N, green card alarak artik ikametgahiniz ABD'dir sozunu verdiniz. Sizin yasadiginiz yer ABD'dir.
      Simdi acilen bir muhasebeci bulun ve gecmise yonelik IRS'e bildirimde bulunun. Emekli maaslariniz vergiden muaftir, muhasebeci bilir. Baska da kazanciniz yoksa zaten vergi odemezsiniz merak etmeyin.

Diger konuya gelince;
      Emeklisiniz, calismiyorsunuz ve 180 gunden fazla yurtdisinda yasamiyorsunuz, bunlar iyi. Ama yine de destekleyici unsurlar ekleyin. ABD bankalarindan alinmis kredi kartiniz olsun, adiniza kayitli telefon hatti olsun. Bunlari kullandiginizi, odemeleri yaptiginizi belgeleyin. Hatta imkaniniz olsa oglunuzun oturdugu yerin kiraysa kontrat sizin ustunuze olsun.
      Sunu unutmayin; ABD devleti icin bir vatandas adayisiniz, greencardinizi vize kolayligi olsun diye vermediklerinden emin olmak ister.

K
      Karagoz

Burada, oğlum ile yaşıyoruz, herhangi bir gelirimiz yok, sadece Türkiye'yeden emekliliğimiz var, vergi beyanında bulunmamız gerekiyor mu?

Elbette. Su ana kadar hic beyan vermediniz mi yoksa?
      Eger cevabiniz evet ise, geriye donuk 6 yil icin bildirim yapabilirsiniz. Vatandasligin 1 numarali kurali vergi bildirimidir. Acilen bu isi halledin.

K
      Karagoz

Adı Can, Cem, Abdurrahman, Şafak, Ufuk, Muharrem gibi ingilizcede baska bir anlami olan (genelde komik) veya islamafobikleri urkuten isim sahipleri isim degistirmek isteyebilir. Benim adim da Gurkan, gurkin diyorlar. kucuk salatik tursusu. 🙂
      Benim de isim eklemek gibi bir niyetim var.

K
      Karagoz

@patron3535, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

@cnpist bende gitmiyorum Türkiye ye 3 sene oldu bakalım yaza kadar alırsak pasaportu gitme planımız var benim okuduğum kadarıyla kısa seyahatler problem yaratmıyor görüşmede durumu bildirmek yeterli umarım acil durumlar olmaz herkes için sorunsuz süreç diliyorum.

8 yildir her 3 ayda bir (Covid haric) Turkiye'ye gidip geliyorum. ilk 6 yil gocmen olmayan vize, son 2 yildir green card ile. Tek bir problem yasamadim. ABD bir hukuk ulkesidir, yasalarla uyumluysaniz hic korkulacak bir durum yok.

K
      Karagoz