Amerika'da Ehliyet Almak
-
@Can-Uğur-0 Tesekkur ederim
-
Arkadaşlar merhaba, 2 sorum olacaktı.
1- Amerika'ya 14 Şubat'ta girdim. SSN ofisi 3 Mart'a randevu verdi. Bugün BOFA dan banka hesabı açtırdım ve bana verilen kağıtlarda kaldığım adres yazılı. San Diego'dayım, banka hesap kağıdım ile ehliyete başvurabilir miyim ?
2- Amerika'ya gireli 5 gün oldu ve bugün ilk trafik cezamı yedim. Aracı park ettiğim yerlere hep dikkat ediyordum, tabelaları kontrol ediyor, park otomat makinesine de ödeme yapmıştım. Ama bugün yol kenarında araçlar park etmiş, arkasında boş yer buldum. Baktım otomat yok, tabela yok, yaya geçidi vs de yok. Ama göremediğim şey kaldırım kırmızı boyalı imiş, üzerinden herhangi bir yazı yok. Kırmızı kaldırım önüne park yasakmış, bilmiyordum, geldiğimde cama ceza kağıdı gördüm, 75$. Kaç kiralık idi, öderim sorun değil de bu sicilimde görünür mü ? Arkadaşlar kiralık araç olduğundan görünmez diyor ?
-
@hDundar Olay kiralik arac olmasiyla alakali degil park cezalari sicilinizde gozukmez
-
@Emre-Kurtulmuş Teşekkürler hocam, bir arkadaş 5 yıl sonra vatandaşlık sınavında soruyorlar demişti ama ?
-
@hDundar demek ki kimse vatandaş olamayacak
sicile işleyen ceza ile park cezası farklı şeyler -
@Emre-Kurtulmuş peki hocam banka hesabı ile ehliyete başvurabilir miyim ?
-
@hDundar
Selamlar, hos geldiniz.
California ehliyet basvurunuz icin SSN’nizi ibraz etmeniz gerekiyor. California ehliyet gereksinierini incelediniz mi? Incelemediyseniz bu linke goz atabilirsiniz.
Trafik cezanizin uzerinde bir due date var , arac kiralik olsa bile kiralarken bilgilerinuzi verdiniz, arkadaslariniz ne diyor bilmiyorum ama itiraz etmenizi ya da odemenizi tavsiye ederim. Itiraz icin de zaman siniri oldugunu unutmayiniz. Bol sanslar. -
@ugursway Turk ehliyetiyle kiraladigi ve SSN de vermedigi icin sicilinde gozukmez. Ama mutlaka odeyiniz, eninde sonunda arkanizdan gelir.
-
@hDundar Alkollu ve drug etkisinde arac kullanmak. Cok yuksek hiz (100mph gibi) ile tehlikeli surus yapmak gibi buyuk trafik suclari vatandasliga engel olabilir.
-
@Karagoz
Selamlar, sicilinde gozukur demedim zaten. Pointsiz cezalar sicile islemez. Araci kiralarken kiraladigi sirkete kisisel bilgilerin verilmis oldugunu soyledim, o ceza doner dolasir ilgili kisiyi bulur bir sekilde. -
@hDundar dmvnin sitesinden gerekli evrakları inceleyin nelere ihtiyacınız var görürsünüz
-
@gokhan34, içinde söyledi: Amerika'da Ehliyet Almak
Merhabalar.New Jersey Oakland da sınava girdim ve kazandım.Yeni tip Türk ehliyetimi kabul etmediler,bu uluslararası ehliyet değil,Road teste gireceksin dediler. Ne yapmam lazım acaba?Konsolosluktan uluslararası ehliyet çıkarabilirmiyim.Bilgisi olan varsa ve yazarsa çok sevinirim.
Benim ehliyet eski ehliyet bana da aynı şeyi söylediler. Nasıl çözüm buldunuz acaba başına gelip çözen oldu mu?
-
Merhaba arkadaşlar nj ehliyetim kaybolduğu için yedek ehliyet istedim bugün geldi ama ehliyet veriliş tarihi değişmiş Uber hesabı açmak için 1 yıllık ehliyet istiyor onun dolmasını bekliyordum şimdi tarih 1 aylık olmuş gibi bu sorun olur mu
-
@hakcaylier, içinde söyledi: Amerika'da Ehliyet Almak
@gokhan34, içinde söyledi: Amerika'da Ehliyet Almak
Merhabalar.New Jersey Oakland da sınava girdim ve kazandım.Yeni tip Türk ehliyetimi kabul etmediler,bu uluslararası ehliyet değil,Road teste gireceksin dediler. Ne yapmam lazım acaba?Konsolosluktan uluslararası ehliyet çıkarabilirmiyim.Bilgisi olan varsa ve yazarsa çok sevinirim.
Benim ehliyet eski ehliyet bana da aynı şeyi söylediler. Nasıl çözüm buldunuz acaba başına gelip çözen oldu mu?
Merhaba arkadaşım nj den geçen ay ehliyet aldı tr ehliyetini kabul ettiler sorun olmadı sadece yazılı sınava girdi. Tüm işlemler sinav dahil 2 saat sürmedi ehliyeti geldi bile sorunsuz aldı.
-
@whisper
Selamlar, background check yaptiklarinda ehliyet verilis tarihlerine ulasabiliyorlar. Bir de Uber icin 1 yili beklemeden hesaplarini rideshare ceviren cok fazla kisi oldugunu biliyorum. Eger TR’den ehliyetiniz varsa ve deneyimli bir surucuyseniz, hic beklemeden Uber musteri hizmetlerine ulasip, uzun suredir arac kullandiginizi , NJ trafigine de fazlasiyla hakim oldugunuzu uygun bir sekilde belirtip, hesabinizi rideshare icin aktif etmelerini talep edebilirsiniz. Sansinizi deneyin. -
@hakcaylier merhaba ben de 3 gün önce Aucklanda verdim evrakları ehliyet kabul etmedi kâğıdıma ehliyeti kitapla eşleşmedi yazdı.moralim bozuldu.LODı diye bir yerde 2 gün sonra yazılıya girdim 42. Soruda sınavı geçtim.görevli ortada yaşlı hanıma 17 yıldır Türk ehliyetim var dedim ve verdim ayrıca Türkiye’den aldığım apostilli ehliyet kaydımı verdim . Kâğıda bir pul yapıştırdı elime Türkçe yazılı bir kâğıt verdi yarın ruhsatı al diye.şaşırdım gidip dmvye verdim kâğıdı bilgisayardan çıkarıp ehliyetimi verdi . 2 haftaya eve gelir dedi . İyi moral oldu bana .
-
@ugursway, içinde söyledi: Amerika'da Ehliyet Almak
@whisper
Selamlar, background check yaptiklarinda ehliyet verilis tarihlerine ulasabiliyorlar. Bir de Uber icin 1 yili beklemeden hesaplarini rideshare ceviren cok fazla kisi oldugunu biliyorum. Eger TR’den ehliyetiniz varsa ve deneyimli bir surucuyseniz, hic beklemeden Uber musteri hizmetlerine ulasip, uzun suredir arac kullandiginizi , NJ trafigine de fazlasiyla hakim oldugunuzu uygun bir sekilde belirtip, hesabinizi rideshare icin aktif etmelerini talep edebilirsiniz. Sansinizi deneyin.Merhaba tr ehliyetim mevcut uzun süredir araç kullanıyorum. Bilgi için çok teşekkür ederim bunu bilmiyordum hemen deneyeceğim tekrardan teşekkürler

-
@whisper Merhaba ben denedim ama cevirmediler maalesef eger cevirirlerse sizinkini nasil yaptiginizi yazar misiniz ?
-
Texas Eyaleti için deneyimimi yazmak isterim bende.Başta gelirken ,Hem normal eğitim hem direksiyon sınavı için özel kurslara para harcamak istemiyor makul bir ücretle halletmek istiyorsanız 33 dolara Texas'ta ehliyet alabiliyorsunuz arkadaşlar.(25 yaş üstü )
Gereksiz yere para harcamamak için görevlilerle görüştüm.Konuyu sizin için açıklığa kavuşturmak isterim.

6 Saatlik bir kurs vede 30 soruluk bir bilgisayar testi var Road testten önce.Eğer ki 25 yaş üstü iseniz 6 saatlik kurstan muafsınız,zorunda değilsiniz.Bunun için ekstra para harcamanıza gerek yok.
25 Yaş altı iseniz bunu almak zorundasınız.Bu eğitimde özel kuruluşlarda veriliyor.Bu eğitimi alırsanız ama Bilgisayardaki 30 soruluk teste girmenize gerek yok.One or the other yani25 yaş üstü ve altının yapması gereken Texas DMV 'nin resmi sitesine girip İmpact dedikleri belgeyi almak.Kısa süren ama ama videoların sonunda sorulan soruları doğru cevaplamanız gereken bir test var.Ciddi izlemenizi tavsiye ederim.Zira Araba kullanırken arkadaşına kısacık bir mesaj atmak için yola bakmayıp başkalarının ve kendi hayatını karartan insanların olduğu gerçek hikayeler gösteriliyor.Bilinç kazanırsınız.
İmpact alındı.Adres olayına gelirseniz burda size vereceğim tüyo şudur;yakınınız varsa sorun değil.Yoksa zaten büyük ihtimal airbnb'de kalacaksınız.Yapmanız gereken aracınız varsa sigorta şirketiyle görüşüp araç sigorta belgesinin üzerine kaldığınız airbnb adresini yazdırın.Banka hesabı açarkende o adresi verin.
Houston'da Özlem Hanım Bank of America'da çok yardımcı olduğu sağolsun.Adres için belge felan istemedi.Houston'da veya başka bir yerde bir bankada illa bir belge soracaksa çalışan hesap açmak için araç sigorta evrakını kullanabilirsiniz.Daha fazla yoruyorsa uğraşmayın başka bankaya geçin.İnsanına denk gelmek hayatın her konusunda önemli.
Tabii bu yazıyı ilk günlerinde araba aldığınızı varsayarak yazıyorum.İmpact'ten sonra randevu alıp gidiyorsunuz.Adres evraklarınızı yanınızda götürün.1 ay geçmesine dikkat ediliyor.Bende 2 ay geçmişti acelem yoktu başka şeylerle uğraşırken ona yoğunlaşmamıştım.Siyahi genç bir kızla bir süre uğraştım.Kendisine 2 farklı adres verdiğimi söylüyordu.Bende kabul edip 2 adresinde Texas'ta olduğunu ve 1 ayı geçtiğini söyledim.Bir süre cebelleştik.Sonra yöneticisini çağırdı.Onada aynı şeyleri söyledim.Adres Halıcı deposunda tanıştığım çok kral bir Afgan'ın adresiydi.
Nerede olduğunu sordular."Çalışıyor.Nasıl getirebilirim" dedim.Israrcı olunca kabul ettiler sonunda.Uğraşmasaydım, öpücük vereceklerdi sanırım.İşlemler sırasında o genç kızla bayağı iyi sohbetimiz oldu.Evrakları çıkartamayınca kalktık beraber binanın ucunda bir yazıcıya gittik.33 dolar ödemeden sonra 30 soruluk sınav kaydını yaptı.En uç ve köşedeki bilgisayarı ayarladı sağolsun

Sınava çıkmış sorulardan çalıştım.Tavsiyemi iyi dinleyin arkadaşlar.Bazı sorularda Amerikanın farklı ölçüm birimlerinden sorular geliyor şıklarda onlarda zorlandım.Onları mutlaka çalışın.

21 soruyu doğru cevaplamalısınız.Sınavı geçtim ve direksiyon için tarih aldım.Tarih ileridedeydi.Ama çalışan değiştirebileceğimi dikkat etmemi ve C class'ı seçmemi söyledi.(Otomobiller için)
Burdada bazı arkadaşlar videolarda ve yazılarda özel kurslardan road test alınmasını yoksa çok bekleyeceğimizi söylemiş.Vallahi girdim bir kaç gün sonraya buldum saat 8'dekine yerleştirdim.Road test geldiğinde randevu adresime gittim.İçeri girdim.Arkadaki park alanına gitmemi söylediler.Tatlı bir meksikalı bir abla geldi.Far,fren kontrolü yapıp,bindi.2 elimi direksiyonda tutmamı salık vererek başladık.
Paralel parktan sonra ki Türkiye'de sadece 3 hamlede kuş kadar yere park etmemizi istiyorlardı.İlk seferde geçmiştim ama geçememeyi aşırı normal bulurdum.Bu paralel basitti.Alan gayet geniş geniş.

Yola çıktık sohbet eşliğinde.20 dakikalık sürüş sonunda geldik.Işıklarda,stop signlarda dikkat edin.Girmeden evvel otomatik fail kurallarını izleyin.
Biraz beklememi istedi.İçeri gidip geldiğinde geçiçi belgeyi vermişti.Normal ehliyette 10 gün sonra adrese gelmişti.Yani 25 yaş üstü arkadaşlar ne road test için nede o 6 saatlik kurs için ekstra ücret ödemesine gerek yok.33 dolara
halledebiliyorsunuz.Miktarın benim alma süremle ilgisi yok önceliklerim farklıydı sonra buna odaklandım.Sorusu olan arkadaşlar sorabilir.Zaman ve enerjim olduğu sürece yardımcı olurum.
Esenle kalın

-
@whisper ilk ehliyetin 1 yil ve daha eskiyse, nj mvc den driver record alip uber e gonderebilirsin.
https://njmvc-onlinedriverrecordrequest.mvc.nj.gov/bgdocustomer/
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
51
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum


