Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Posta yoluyla vize yenilerken başvurunuzun sanal "bekleme" kuyruğuna alınması


  • Ben de 12 Aralik'ta basvurdum. 2 hafta doldu hala instructions maili gelmedi. Su an Amerika'dayim. O1 vizesini randevusuz yenileyen var mi, belgeleri gonderdikten sonra pasaportun elinize gecmesi ne kadar surdu? Turkiye'ye gidisimi planlayamiyorum bu belirsizlikten.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @eham1999 randevusuz vize yenileme işlemi B!/B2 ve F vize türleri için geçerli, bunu konsolosluk hali hazırda belirtti zaten.
    O1 için talebinize karşılık alabileceğinizi pek zannetmiyorum.


  • Merhabalar bende 25 Aralık 2023 günü çocuklarım için vize başvurusu yaptım. ben ve eşimin vizeleri mevcut. Ds-160 formlarını doldurduktan sonra ais.usvisa daki formu doldurup ödemeyi yaptım ve Konsolosluk Onayı Bekliyor da kaldı. ortalama 2 hafta içinde mail gelecek denildi. 1 hafta sonra neredeyse 1 ay olacak ve mail gelmedi. yapmam gereken farklı bir şey mi var. Bu konuda yardımcı olabilir misiniz

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Onur-Ercan ilgili durum konsolosluktaki yoğunluktan dolayı yaşanmakta.
    halen kasım ayı başvuruları dahi işleme alınmadı cevap alamamanız çok normal.
    sürecin ne kadar süreceği belirsiz, sabırla beklemelisiniz.


  • Merhabalar tekrardan, dün itibari ile mail geldi. Evrakları tamamlayıp gödnerdim. Tam 29-30 gün sonunda geldi.


  • Bu vize yenileme isini Turkiye'ye gelmeden yapmanin onunde teorik olarak bir engel var midir?
    Ben hic TR'ye gelmeden basvurumu yapsam ve belgeler benden istenince TR'ye evraklarimi bir tanidikla gondersem o da konsolosluga postalasa nasil olur?

    Ya da esim gidip ikimiz adina basvursa bunun onunde engel var midir? Benim pasaportumda TR'ye giris olmayacak olmasi sorun teskil eder mi acaba?

  • ⭐⭐⭐

    @mutlu234 ABD içindeyken bunu yaparsanız ki teorik olarak dedikleriniz yapılabilir ama uygulama esnasında sıkıntı yaratabilir. Mesela tekrar giriş yaptığınızda overstay olarak gözükebilirsiniz bence, sonucunda yeni basılan vizeyi henüz kullanmıyorsunuz bu durumda size yeni bir I-94 düzenleyemiyorlar


  • @waterman, içinde söyledi: Posta yoluyla vize yenilerken başvurunuzun sanal "bekleme" kuyruğuna alınması

    @mutlu234 ABD içindeyken bunu yaparsanız ki teorik olarak dedikleriniz yapılabilir ama uygulama esnasında sıkıntı yaratabilir. Mesela tekrar giriş yaptığınızda overstay olarak gözükebilirsiniz bence, sonucunda yeni basılan vizeyi henüz kullanmıyorsunuz bu durumda size yeni bir I-94 düzenleyemiyorlar

    Hocam cevabiniz icin tesekkurler. Ben J1'li oldugumu soylemeyi unutmusum. Aslinda planim, eger vize basilirsa Turkiye'yi ziyaret edip tekrar ABD'ye donmek. ABD'den bunu yapmaya calismamin tek amaci isimi garantiye almak. Turkiye'ye gelip basvurursam ve vize alamazsam geri ABD'ye donemeyecek olma ihtimali korkutuyor beni.

  • ⭐⭐⭐

    @mutlu234 maalesef her halükarda TRye geri dönmeniz gerekicek


  • @mutlu234 J1 yenilemesi icin basvuruda bulunurken (sanirim DS160 doldurma asamasindaydi, ya da sonrasinda randevu alma asamasinda), size sorular soracaklar. bunlardan bir tanesi, basvuru yapanin fiziksel olarak turkiyede bulunmasi. buna hayir derseniz zaten randevuya cagrilacaksaniz. evet derseniz ise posta yoluyla yenileme ekrani acilacak. ama evet diyip, daha sonra pasaport gonderim sirasinda turkiyede olmadiginiz anlasilirsa demek ki basvurunuzda YALAN/YANLIS beyanda bulundunuz. Hem basvurunuz ret olur, hem de daha sonra tekrar vizeye basvurmanizda problemlerle karsilasabilirsiniz.

    (ancak DS160 doldururken ve randevu sayfasinindaki sorulari cevaplardan fiziken ABD de olabilirsiniz. Onemli olan konsolosluga pasaportunuzu yollarken fiziken Turkiyede olmak.)


  • @kemalede, içinde söyledi: Posta yoluyla vize yenilerken başvurunuzun sanal "bekleme" kuyruğuna alınması

    @mutlu234 J1 yenilemesi icin basvuruda bulunurken (sanirim DS160 doldurma asamasindaydi, ya da sonrasinda randevu alma asamasinda), size sorular soracaklar. bunlardan bir tanesi, basvuru yapanin fiziksel olarak turkiyede bulunmasi. buna hayir derseniz zaten randevuya cagrilacaksaniz. evet derseniz ise posta yoluyla yenileme ekrani acilacak. ama evet diyip, daha sonra pasaport gonderim sirasinda turkiyede olmadiginiz anlasilirsa demek ki basvurunuzda YALAN/YANLIS beyanda bulundunuz. Hem basvurunuz ret olur, hem de daha sonra tekrar vizeye basvurmanizda problemlerle karsilasabilirsiniz.

    (ancak DS160 doldururken ve randevu sayfasinindaki sorulari cevaplardan fiziken ABD de olabilirsiniz. Onemli olan konsolosluga pasaportunuzu yollarken fiziken Turkiyede olmak.)

    Cevabiniz icin tesekkurler hocam. En guzeli TR'ye fiziken gidip vizeye basvurmak gibi duruyor.


  • @Onur-Ercan merhaba bızde basvurmustuk subatta ve posta yoluyla uygun olmadıgını mulakat ıcın randevu almamızın gerektıgını yazan bır sarı kagıt ıle pasaport ıade geldı.. veoglum 5 yasında.. siz alabildiniz mi


  • @kemalede Merhaba, ben de f1 yenilemesi icin basvuru yaptim. Bahar donemi bitince Istanbul'a gidecegimiz icin fiilen Turkiye'de bulundugumu soyledim. Talimatlar icin de en az 6 hafta bekleme suresi verildi. Yani pasaportu teslim edecegim sirada Turkiye'de olacagim. Dediginizden bir sorun olmayacagini anliyorum, dogru mudur? Siz de oyle mi yapmistiniz?


Benzer Başlıklar

  • 2
  • 2
  • 6
  • 2
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

77
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum