Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Posta yoluyla vize yenilerken başvurunuzun sanal "bekleme" kuyruğuna alınması

Amerikan Vizeleri
60 29 5.3k 30

  • @eham1999 randevusuz vize yenileme işlemi B!/B2 ve F vize türleri için geçerli, bunu konsolosluk hali hazırda belirtti zaten.
    O1 için talebinize karşılık alabileceğinizi pek zannetmiyorum.


  • Merhabalar bende 25 Aralık 2023 günü çocuklarım için vize başvurusu yaptım. ben ve eşimin vizeleri mevcut. Ds-160 formlarını doldurduktan sonra ais.usvisa daki formu doldurup ödemeyi yaptım ve Konsolosluk Onayı Bekliyor da kaldı. ortalama 2 hafta içinde mail gelecek denildi. 1 hafta sonra neredeyse 1 ay olacak ve mail gelmedi. yapmam gereken farklı bir şey mi var. Bu konuda yardımcı olabilir misiniz

    https://i.hizliresim.com/g3729xl.png


  • @Onur-Ercan ilgili durum konsolosluktaki yoğunluktan dolayı yaşanmakta.
    halen kasım ayı başvuruları dahi işleme alınmadı cevap alamamanız çok normal.
    sürecin ne kadar süreceği belirsiz, sabırla beklemelisiniz.


  • Merhabalar tekrardan, dün itibari ile mail geldi. Evrakları tamamlayıp gödnerdim. Tam 29-30 gün sonunda geldi.


  • Bu vize yenileme isini Turkiye'ye gelmeden yapmanin onunde teorik olarak bir engel var midir?
    Ben hic TR'ye gelmeden basvurumu yapsam ve belgeler benden istenince TR'ye evraklarimi bir tanidikla gondersem o da konsolosluga postalasa nasil olur?

    Ya da esim gidip ikimiz adina basvursa bunun onunde engel var midir? Benim pasaportumda TR'ye giris olmayacak olmasi sorun teskil eder mi acaba?

  • ⭐⭐⭐

    @mutlu234 ABD içindeyken bunu yaparsanız ki teorik olarak dedikleriniz yapılabilir ama uygulama esnasında sıkıntı yaratabilir. Mesela tekrar giriş yaptığınızda overstay olarak gözükebilirsiniz bence, sonucunda yeni basılan vizeyi henüz kullanmıyorsunuz bu durumda size yeni bir I-94 düzenleyemiyorlar


  • @waterman, içinde söyledi: Posta yoluyla vize yenilerken başvurunuzun sanal "bekleme" kuyruğuna alınması

    @mutlu234 ABD içindeyken bunu yaparsanız ki teorik olarak dedikleriniz yapılabilir ama uygulama esnasında sıkıntı yaratabilir. Mesela tekrar giriş yaptığınızda overstay olarak gözükebilirsiniz bence, sonucunda yeni basılan vizeyi henüz kullanmıyorsunuz bu durumda size yeni bir I-94 düzenleyemiyorlar

    Hocam cevabiniz icin tesekkurler. Ben J1'li oldugumu soylemeyi unutmusum. Aslinda planim, eger vize basilirsa Turkiye'yi ziyaret edip tekrar ABD'ye donmek. ABD'den bunu yapmaya calismamin tek amaci isimi garantiye almak. Turkiye'ye gelip basvurursam ve vize alamazsam geri ABD'ye donemeyecek olma ihtimali korkutuyor beni.

  • ⭐⭐⭐

    @mutlu234 maalesef her halükarda TRye geri dönmeniz gerekicek


  • @mutlu234 J1 yenilemesi icin basvuruda bulunurken (sanirim DS160 doldurma asamasindaydi, ya da sonrasinda randevu alma asamasinda), size sorular soracaklar. bunlardan bir tanesi, basvuru yapanin fiziksel olarak turkiyede bulunmasi. buna hayir derseniz zaten randevuya cagrilacaksaniz. evet derseniz ise posta yoluyla yenileme ekrani acilacak. ama evet diyip, daha sonra pasaport gonderim sirasinda turkiyede olmadiginiz anlasilirsa demek ki basvurunuzda YALAN/YANLIS beyanda bulundunuz. Hem basvurunuz ret olur, hem de daha sonra tekrar vizeye basvurmanizda problemlerle karsilasabilirsiniz.

    (ancak DS160 doldururken ve randevu sayfasinindaki sorulari cevaplardan fiziken ABD de olabilirsiniz. Onemli olan konsolosluga pasaportunuzu yollarken fiziken Turkiyede olmak.)


  • @kemalede, içinde söyledi: Posta yoluyla vize yenilerken başvurunuzun sanal "bekleme" kuyruğuna alınması

    @mutlu234 J1 yenilemesi icin basvuruda bulunurken (sanirim DS160 doldurma asamasindaydi, ya da sonrasinda randevu alma asamasinda), size sorular soracaklar. bunlardan bir tanesi, basvuru yapanin fiziksel olarak turkiyede bulunmasi. buna hayir derseniz zaten randevuya cagrilacaksaniz. evet derseniz ise posta yoluyla yenileme ekrani acilacak. ama evet diyip, daha sonra pasaport gonderim sirasinda turkiyede olmadiginiz anlasilirsa demek ki basvurunuzda YALAN/YANLIS beyanda bulundunuz. Hem basvurunuz ret olur, hem de daha sonra tekrar vizeye basvurmanizda problemlerle karsilasabilirsiniz.

    (ancak DS160 doldururken ve randevu sayfasinindaki sorulari cevaplardan fiziken ABD de olabilirsiniz. Onemli olan konsolosluga pasaportunuzu yollarken fiziken Turkiyede olmak.)

    Cevabiniz icin tesekkurler hocam. En guzeli TR'ye fiziken gidip vizeye basvurmak gibi duruyor.


  • @Onur-Ercan merhaba bızde basvurmustuk subatta ve posta yoluyla uygun olmadıgını mulakat ıcın randevu almamızın gerektıgını yazan bır sarı kagıt ıle pasaport ıade geldı.. veoglum 5 yasında.. siz alabildiniz mi


  • @kemalede Merhaba, ben de f1 yenilemesi icin basvuru yaptim. Bahar donemi bitince Istanbul'a gidecegimiz icin fiilen Turkiye'de bulundugumu soyledim. Talimatlar icin de en az 6 hafta bekleme suresi verildi. Yani pasaportu teslim edecegim sirada Turkiye'de olacagim. Dediginizden bir sorun olmayacagini anliyorum, dogru mudur? Siz de oyle mi yapmistiniz?


  • @Elif-Üsküplü Merhaba, biz de ailecek vize başvurusu yaptık ve sanal bekleme sırası sizin gibi 6 hafta gösteriyor. Sizin ne kadar sürdü pasaportların istenmesi? Pasaportları gönderdikten sonra sürecin tamamlanması ne kadar sürdü?


  • @serhany Hocam merhaba ben de bugün başvurdum 6 hafta gösteriyor ancak benim okul 12 ağustosta başlayacak. Siz hala bekliyor musunuz? Bunu erkene alma şansımız yok mu acil vize ile


  • @mglm 6 hafta gösteriyordu ama bizim 4-5 gün sonra pasaportları istediler. Genel tespitim insanlar pasaportlarını gönderdikten sonra 10-14 gün içerisinde süreç tamamlanmış. Ama ben ilk J1 vizemi alırken Administrative Processing'e takılmıştım ve 4-5 ay beklemiştim, vize yenilemede de tekrar administrative processing oluyormuş. O yüzden göndermedim pasaportları. Belki eposta atarsanız durumunuzu belirten bir şeyler olabilir. Vize yenilemede administrative processing'e takılan arkadaşlar oluyor mu o konuda tecrübesi olan varsa ve bilgilendirebilirlerse memnun olurum.


  • @serhany Ben dün başvurmuştm bugun mail geldi belgeleri yollayın diye yolladım bugün. Bakalım ne kadar sürecek. Mail ile de iletişime geçtim erkene alınsın diye.


  • Çok güzel, gelişmeleri burada paylaşın lütfen. Umarım en kısa sürede sonuçlanır.


  • @mglm b1b2 yenileme başvurusu yapıyorum.
    Ne tip evraklar talep ediliyor acaba ? yüzyüze görüşmede hiçbir evraka bakılmıyor diye götürmemiştik. yenilemede ne tip evraklar isteniyor ? teşekkürler,


  • 9 ekimde c1/d yenilemesi için başvurdum ve durum hala 6 hafta olarak gözüküyor. Son haftalarda bu şekilde başvurup kaç günde dosya talebi maili geldi bilgilendirebilecek biri varsa çok sevinirim. bu arada mail yoluyla hızlandırma talebine olumlu dönüş yapıyorlar mı ? amerikadaki işveren firmanın niyet mektubundaki tarihi geçerse hiç bi anlamı kalmıyor başvurunun ve ds160 formundaki tahmini yoluculuk tarihini de değiştiremiyorum tabi.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Emre-Öztürk-0

    B1/B2 İş ve Turizm (Geçici ziyaretçi) vize kategorisinde posta yoluyla başvuruda bulundum bir aile üyemiz için, 26.09.24 tarihinden bu yana sanal bekleme kuyruğunda bekliyor başvuru. Önceki iletilerde bu tür deneyim paylaşanlarda en az 1 ay bekleme olduğunu gözlemledim aynı vize türü olmasa da...

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/5434/mülakatsız-b1-b2-turist-vizesi-yenileme/650


Benzer Başlıklar

  • 221(g) sonrası pasaport nasıl gönderilir ?

    Amerikan Vizeleri
    1
    0 Oy
    1 İleti
    207 Bakış
    A
    Arkadaşlar Merhaba IR-1 vizesi 10 temmuzda ki mülakatımda memur joint sponsorunuz yetersiz yeni sponsor bulun ceac e submit edin bu 221(g) kağıdı ile beraber büyükelçiliğe gönderin vizeniz hakkında karar verilecek dendi. Ben tüm yeni sponsorumun belgelerini submit ettim ama pasaportu nasıl göndereceğim bilgisi olan paylaşabilir mi ? Usvisascheduling.com sitesi de çalışmıyor şu an kafam çok karıştı vfs global e göndereceğim sanırım ama nasıl göndereceğim
  • Rushvisasnow Danışmanlığın Göçmen Olmayan Vize Randevularını Öne Alma Hizmeti

    Sabitlendi Taşındı Amerikan Vizeleri
    464
    1
    26 Oy
    464 İleti
    44k Bakış
    CelikkanC
    Merhaba, babam icin turist vizesi almak istiyorum. Su an Istanbul randevusu 25 Ocak 2027 tarihinde. Yaz aylarina cekmeye calisiyorum. Babam 82 yasinda ve Ankara'ya vize icin gitme durumu yok. Yas haddinden dolayi konsoloslugun ozel bir imkan veya kontenjani var mi? Tesekkurler
  • United For Ukraine (U4U) ile ABD'ye giden veya gidecekler

    Amerikan Vizeleri
    31
    1 Oy
    31 İleti
    3k Bakış
    Serdar BekarS
    Arkadaslar aranızda re parole basvurusu onaylanan varmı u4u ile gelenlerden veya onaylanmayıp avrupaya geri dönen??
  • Deport nasıl düzeltilebilir

    Taşındı Amerikan Vizeleri
    9
    0 Oy
    9 İleti
    3k Bakış
    Mirage 0M
    @sevo82 neden zorunda kaldığınızı merak ettim, vizeniz varken sizi neden odaya aldılar ki❓Kızmayın lütfen sadece merak ettim, belki benim de başıma gelir😳
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

27

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum