Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @Henry-bloor Kimse zaten Amerika’ya gidince Ingilizce ogrenmeye gerek yok demiyor. Bu yuzden bu kadar sert olmaya gerek yok. Ki biri bunu diyorsa bile kendi bilecegi is.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Henry-bloor, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmenlerin İlk Aylardaki Deneyimleri

Ne degisik insanlarsiniz,anadili ingilizce hatta ispanyolca olan bir ulkede ingilizcesiz bir hayat kurabilecegine inaniyorsunuz....Komik .Her gun ezilirsiniz her turlu firsati kacirirsiniz,adam yerine bile konmazsiniz.Gercekleri kabul etmeyip sacma sapan arguman yapan tek millet bizizdir herhalde.Turist degilseniz o diller bilinecek.Nokta! Yoksa oradaki lokaller sizi dil bilmiyor diye salakmissiniz gibi davranirlar ne ciddiye alirlar nede firsat verirler. Guzel bir hayat ku ra maz si niz.Ingilizce den kacis yok hatta ispanyolcadan bile

bu sizi bu tür konulardan uyarmak zorunda kaldığım 4. sefer ve artık kantarın topuzunu ziyadesiyle kaçırdınız.
    forumda kullandığınız dile dikkat etmemeniz ve forum kullanıcılarına sürekli kırkırtıcı ifadeler kullanmanızdan dolayı sizi forumdan süresiz olarak uzaklaştırıyorum.

hangi ülkede ne kadar deneyiminiz olursa olsun; hiçbir şekilde bu tarz bir dil kullanamazsınız forumda.
    ifadeleriniz yapıcılıktan uzak olmasının yanında ziyadesiyle seviyesiz.
    yaşadığınız ülke özgürlükler ülkesi olabilir ama; bu size ciddiyetsiz ve kışkırtıcı bir dil kullanma hakkını forumda vermez, vermeyecek de.

forum; bu tarz kullanıcılar için hiçbir zaman uygun bir yer olmadı, olmayacak da.

• @charon Bir ekleme yapmak istiyorum, sadece İngilizce, hatta native aksansız İngilizce dahi konuşuyor olsanız, iyi bir iş bulmanıza yeterli değil. Amerika’da üniversite ve iş tecrübesi yoksa İngilizceniz olsa dahi o ilk başlangıcı yapmak zor (hazır bir iş teklifi yoksa veya belli bir sermaye ile bir girişim kurulmayacaksa) zor demeyelim de bari, biraz zaman alıyor diyelim.
    Maaşlı işlerde çalışmak isteyen arkadaşlarımız varsa, gittiklerinde Amerika’da lisans/mastır zaten süper olur ama olamazsa da mesleklerine katkı yapacak en azından bir sertifika programına yazılmalarını öneririm.

• ⭐⭐

@erenotti dogru.
    Ingilizce en temel gereklilik. Basvurulan ise gore diploma vs. Zaten gerekiyor.
    Ama Ingilizce yok ise, diplomanin,is tecrubesinin vs. Bir anlami kalmiyor. Demek istedigim o idi.

Mesela su an benim tecrubemin yasadigim ulkede bir gecerliligi yok cunku dil bilmiyorum. Ama Amerikan sirketine uzaktan calismak icin basvurursam gecerliligi var cunku dil var.

• @charon selamlar, dediğiniz uzun vade için çok doğru, kesinlikle İngilizce bilmek şart, dil bariyeri bir şekilde aşmak gerekli( kesin) ama ilk geldiğiniz zamanlarda o kadarda İngilizce bilmek çok şart değil, gelenleri korkutmamak adına söylüyorum, çünkü teknoloji çok gelişti cep telefonunda ki translate ile işinizi çok rahat değil ama bir şekilde çözebiliyorsunuz, her hangi bir devlet yada vergi dairesinde gittiğinizde özellikle beyaz Amerikalılara benim İngilizcem iyi değil lütfen şu sorunumu çözmek için yardım edin değinizde ve cep telefonu translate kullandığınızda bir çoğu hemen yardımcı oluyor( bir çoğu dedim çünkü genelde siyahiler hiç yardımcı olmuyorlar) yardımcı oluyorlar, çünkü dil bilmeyip işini halleden çok insan var, bire bir çok gördüm. Buradaki kritik nokta sizin yardım ihtiyacını ret eden çıksa bile hemen başkasına yönelin çünkü baz geçmeyin çünkü yardım eden hep birileri çıkıyor..

• Selamlar; Özellikle 15 yaş altında çocuğu olanlar ABD ye girdikten sonra çocukların , soğuk algınlığı , üst solunum yolu enfeksiyonu gibi hastalıklarda muayene olma , ilaç yazdırma durumunda kalınca nasıl yol izleniyor ? Özel sigorta yaptırmak gerekiyor mu ilk aylarda bile ?

• @fahriakc bizzat abd'de yaşamamakla birlikte bildiğim kadarı ile evet. çünkü orada devlet hastanesi yok, hep özel hastane mantığı ile düşünebiliriz. ve Türkiye'deki gibi özel sağlık sigortası ile nasıl uyguna gelirsa özel hastaneler, abdde de mantık aynı

• @fahriakc selamlar; Amerika’da sağlık sigortası mutlaka şart ama ilk aylarda aklınızda olsun mutlaka yanınzda soğuk algınlığına ve antibiyotik gerekli olacak durumlara göre ilaçları mutlaka hazırlıklı gelin.Sonrasında zaten medicaid devletin verdiği ve 100 💯 karşıladı sağlı sigortası birde , sizin gelir durumunuza göre bir kısmı siz bir kısmını devletin bir kısmın sizin karşıladığı bir sigorta sistemi var ama bunu bir sigorta danışmanı ile yapmanızı önerim . Madicaid di son gelir gelmez bŞvurun https://www.usa.gov/medicaid-chip-insurance , obama için ÖNEMLİ BİLGİ, genelde sağlık sigorta şirketleri sizi arayıp şöyle güzel böyle iyi sigortalara var acele edin kontenjan bitiyor gibi yalan dolan size sigorta kakalamaya çalışıyorlar sakın acele etmeyin.

• ⭐⭐⭐⭐

@fahriakc

Yerleşeceğiniz eyalete göre minor (18 yaş altı) bireylerin sağlık güvencesi değişebiliyor, aşağıdaki linkten yerleseceginiz eyalete göre araştırmaniz faydanıza olacaktır. Illinois’de minor bireyler sağlık sisteminde eyalet güvencesi altında.

• ⭐⭐

@ametin-k ilk gelinen zamanları kastetmemiştim zaten. Ben genel olarak yazdım.

• @charon Sıfır İngilizce ile Amerika’ya geldiğim günün ertesi günü telefon hattımı aldım, banka hesaplarımı açtım. 2. Gün arabamı aldım, evimi teslim aldım ve tüm eşyalarımı aldım.
    Birinci Ayımı doldurduktan sonra yine aynı seviyede İngilizce ile ehliyet sınavını geçtim. Direksiyon sınavımı geçtim, ehliyetimi aldım.
    SSN numaram adresime bir türlü ulaşmayınca ofise gidip sorunu çözdüm ve 1 hafta sonra SSN adresime geldi.
    Aslında daha 15374826 şey daha vardır İngilizce bilmeden yaptığım çünkü bilenler bilir ki 3 tane de bebeğim var.

SSN bile alamazsınız lafı hiç doğru değil. İnsanları yanlış yönlendirmeyin.

• @MomisCan Yalniz hallettiyseniz bravo. Ancak yaninizda Turkce-Ingilizce bilen biriyle beraber halletiyseniz mesajiniz dil bilmeden de her sey halledilebiliyor gibi bir mesaj veriyor olabilir. Dil bilmeden de beyaz yaka is bulup rahatca calisabiliyorum diyorsaniz eger Turklerle calistiginizi dusunebiliriz. Not: Profilinizden baktim. Zaten emlakcisindan, muhasebecisine 1000 den fazla Turk un yasadigi Alpharetta ya göç etmissiniz. Sifir Ingilizce ile rahatca yasayabilirsiniz. Berlin de de 1 kelime Almanca bilmeden 50 sene yasayan Almanci amcalarimiz var.

• @minnesota Evet, yanımda hiç kimse olmadan hallettim bunların hepsini. Eşimin aktif şöförlüğü olmadığı için kendisi annemle beraber otelde çocuklara baktı ve dışarıdaki tüm işleri tek başıma tamamladım.
    Bölgede çok fazla Türk olabilir belki ama ben hiç birini tanımıyorum. Hala da tanışamadık.
    Türk emlakçı buldum evet. Hatta arabayı alacağım bir Türk satıcı da buldum.
    Araştırdım, öğrendim, işlerimi hallettim.

Siz amcalardan örnek verdiğinize göre bizim sıfır İngilizce ile gelip, burada da Türklere karışıp öyle öyle sıfır İngilizceyle ömür geçireceğimizi düşündünüz sanırım ama durumumuz öyle de değil.
    Yasal göçmenlik statüsüne sahip olduğumuz için ben de eşim de burada iyi bir Teknik Kolejde ücretsiz sıfırdan İngilizce eğitim programına kabul edildik ve bu ay eğitime başladık.
    Tekrar ediyorum, bunların hiç birini bir tanıdık ile yapmadık.

Anlayacağınız, her şey sıfırdan, sırayla, zamanla ilerliyor.
    İnsanların hayalleri var, umutları var, çabaları var. Elbette çok zorlandığımız şeyler olacak. Hepsini bilerek geldik.
    Ama hala gelememiş insanlar var.
    Tutupta onlara “SSN alamazsınız, ehliyet alamazsınız” gibi söylemler yapılması doğru değil.

• ⭐⭐

@MomisCan tamam hocam ingilizceye ihtiyacınız yok demek ki ana dili türkçe olmayan bir ülkede.
    çok güzel bir entegrasyon örneği.
    Böyle devam.

• @charon Benim de size tavsiyem, kendi fikrinizin doğruluğunu savunmadan insanlara bilgi verin.

Siz Amerika’ya DV talihlisi olarak gelmemişsiniz. O psikolojiyi, burada okuduğumuz 1 kelimenin bile ne kadar hayati önem taşıdığını bilmiyorsunuz.
    DV talihlisi olmak için İngilizce şartı yok ve böyle bir fırsat yakalayan biri bu iletinizi görüp “Aa ben İngilizce bilmiyorum, ama orada uzun yıllardır yaşayan, ABD’ye 100’den fazla giriş çıkmış yapmış olan birisi ehliyet bile alamazsınız, ssn bile alamazsınız demiş.” Diye karamsarlığa düşebilir.
    Bu yüzden söylediklerinizin aksi olarak SSN de alınır, ehliyette alınır, İngilizce de öğrenilir diyorum.

• ⭐⭐

@MomisCan Ingilizce ogrenilmez demedim zaten.
    Dv lotteryde neden Ingilizce sarti konulmadigini daha once soyledik. Bunu tekrar tartismaya gerek yok.

Siz ingilizcesiz Herseyi halletmissiniz tebrik ederim. Almanyada 50 senedir yasayip almanca bilmeyen yada abdde 50 sene yasayip sadece ispanyolca konusan insanlardan teknik olarak bir fark yok.

Ingilizcenin onemi hayatidir. Sizin ingilizcesiz bunlari yapmis olmaniz Dil bilmeden abdde hayatinizi rahatca surdurebileceginiz anlamina gelmez.

Soylediklerimin sonuna kadar arkasindayim. Green card mi kazandiniz? Ingilizce ogrenmeye baslayin. Dil entegrasyonun en onemli kismidir. Dil ogrenince o kulturu de ogrenmis oluyorsunuz.

Boyle yaptim soyle yaptim demek ki dile gerek yok demekle bakin abdye kacak girdim, sahte ssn aldim,starbucksta(yada xyz sirketinde) calisiyorum,demek ki green carda,vizeye falan gerek yok,bos isler bunlar(Boyle yapan milyonlarca kisi var) teknik olarak ayni. Birilerinin yapmis olmasi dogru oldugu anlamina gelmez.

Size abddeki hayatinizda basarilar dilerim. Ingilizceyi de tez zamanda akici sekilde ogrenmenizi oneririm.

• @charon Merhaba,

"Ingilizcenin onemi hayatidir. Sizin ingilizcesiz bunlari yapmis olmaniz Dil bilmeden abdde hayatinizi rahatca surdurebileceginiz anlamina gelmez." demişsiniz.

Sn. @MomisCan İngilizcesiz yaptım dememiş. Geldiğimde düşük seviye olan İngilizcem ile birçok işimi hallettim demiş. Bkz(Birinci Ayımı doldurduktan sonra yine aynı seviyede İngilizce ile ehliyet sınavını geçtim. Direksiyon sınavımı geçtim, ehliyetimi aldım.")

Kendisinin anlatmaya çalıştığı İngilizceniz olmasa da geldiğinizde işler birşekilde hallediliyor mesajı herkes için çok anlamlı. Kimse Amerika'da İngilizceye ihtiyacınız yok demiyor. Bilhakis bir an önce Amerika'ya adapte olmak, burada kullanılan dili öğrenmek çok önemli.

Özet geçmek gerekirse hayalleriniz varsa hedefleriniz varsa gelin arkadaşlar. Kolay olmayacak ama bir şekilde olacak. SSN de alınacak, Ehliyet de alınacak, iş de bulunacak, dil de öğrenilecek. Herşey zamanla ve Sn. @gucarslan Bey'in dediği gibi sabırla. Karamsarlığa düşmenize gerek yok.

Saygılarımla.

• ⭐⭐

@akincetin hayirli olsun diyelim.

• @MomisCan Arabanızı bir ay ehliyetsiz mi sürdünüz

• Motivasyon kırıcı yorumlar devam ediyor ve bu ısrarı anlamakta zorlanıyorum. Forumdaki birçok kişi en belirsiz durumlarda bile çözüm yolları arıyor. 20 binli numaralara sahip olup dosya taşıma yoluna gidenler, lise diplomasını henüz almamış olanlar veya İngilizce bilmeyenler bile burada birbirine destek olarak yeni bir hayat kurmaya çalışıyor. Amerika’da ağaçlardan dolar toplanmadığını biliyoruz, zorlanacağız ancak burada önemli olan insanlara cesaret verip doğru yönlendirme yapmak. Sürekli olumsuzluk aşılamak yerine, tecrübelerinizle nasıl yardımcı olabileceğinizi düşünmek daha yapıcı olur. Kaç sayfadır ingilizce konusu devam ediyor, bu ısrarı anlamıyorum.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

118

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |